Projectontwikkelaar

Projectontwikkelaar nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Projectontwikkelaar nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Projectontwikkelaar nieuws

Uitslag stelling: Pluimveehouders willen stikstofruimte best verkopen, mits behoorlijk betaald

18-09-2019 - 0 reacties Stikstofruimte verkopen aan een projectontwikkelaar buiten de agrarische sector is een serieuze optie voor pluimveehouders. 60,8 procent van de 130 stemmers op een stelling op Pluimveeweb.nl zou de stikstofruimte verkopen.


Varkenshouders willen stikstofruimte best verkopen, mits behoorlijk betaald

10-09-2019 - 0 reacties Stikstofruimte verkopen aan een projectontwikkelaar buiten de agrarische sector is een serieuze optie voor varkenshouders. Twee derde (67 procent) van de 370 stemmers op onze poll zou de stikstofruimte verkopen.


Noodkreet bouwers: woningtekort wordt ramp

06-09-2019 - 13 reacties

Originele beschrijving

Een half miljoen huishoudens komen erbij de komende tien jaar en dat dreigt met de nu al achterlopende nieuwbouw uit te lopen op een ramp. Ontwikkelaars schreeuwen dan ook om meer bouwlocaties. Liefst in het groen. „Als ik in de auto zit naar Purmerend zie ik overal weilanden. We hebben ruimte zat in Nederland”, zegt projectontwikkelaar André Snippe.


Poll: 'Ik zou stikstofruimte verkopen aan een projectontwikkelaar buiten de agrarische sector'

02-09-2019 - 0 reacties Ondernemers die bouwprojecten willen realiseren laten in toenemende mate hun oog vallen op de overname van veehouderijen. Dit om via deze weg stikstofruimte te verkrijgen.


Projectontwikkelaar zoekt ruimte voor stikstofuitstoot bij stoppende boer

21-08-2019 - 106 reacties Nu de Nederlandse stikstofaanpak van de baan is, zoeken projectontwikkelaars naar alternatieve routes om bouwprojecten toch te realiseren. Ze proberen onder meer vergunningen van stoppende boeren over te nemen, bleek woensdag uit een rondgang van het Financieele Dagblad.


ZON verkoopt opstallen en recht op ontwikkeling op Fresh Park Venlo aan vastgoedontwikkelaar Hines

08-10-2018 - 0 reacties De coöperatieve telersvereniging Zuidoost Nederland ZON uit Venlo verkoopt alle opstallen op het bedrijventerrein Fresh Park Venlo, gelegen aan de A73 aan de Amerikaanse vastgoed- en projectontwikkelaar Hines. De coöperatie geeft daarbij de gronden uit in eeuwigdurende erfpacht. Hines verwerft daarbij het herontwikkelingsrecht op Fresh Park Venlo.


Proef met zonnepanelen-overkapping boven kleinfruit

06-09-2018 - 0 reacties Op het bedrijf van Piet Albers in Babberich verrijst dit najaar een nieuw perceel met frambozen en rode bessen overkapt met zonnepanelen. Op het proefperceel van 0,5 hectare zullen drie soorten zonnepanelen met verschillende lichtdoorlatendheid worden getest. Projectontwikkelaar Groenleven uit Heerenveen, dat samenwerkt met het Duitse Baywa gaat de proef aanleggen en begeleiden.


Sittard-Geleen verliest op ‘burenruzie-boerderij’

04-09-2018 - 0 reacties Projectontwikkelaar Jera Vastgoed uit Grevenbicht heeft de roemruchte boerderij aan de Dorpsstraat in Guttecoven van de gemeente Sittard-Geleen gekocht voor 185.000 euro.


Sleuteloverdracht en opening Waterdrinker Green Trade Center

13-02-2018 - 0 reacties Afgelopen week ontving Waterdrinker directeur Bob Moria tijdens een officiële overdracht de sleutel van het Waterdrinker Green Trade Center (GTC). De directeur ontving de sleutel uit handen van Boele & van Eesteren namens projectontwikkelaar Kondor Wessels Projecten.


Sleuteloverdracht Waterdrinker Green Trade Center

12-02-2018 - 0 reacties Afgelopen week ontving Waterdrinker directeur Bob Moria tijdens een officiële overdracht de sleutel van het Waterdrinker Green Trade Center (GTC). De directeur ontving de sleutel uit handen van Boele & van Eesteren namens projectontwikkelaar Kondor Wessels Projecten.


Boeren Zwolse Stadslanderijen verenigen zich in coöperatie

08-01-2018 - 0 reacties Een volgende mijlpaal voor de Zwolse Stadslanderijen. De samenwerkende boeren die zich inzetten voor een lokale Zwolse voedselketen, hebben zich officieel verenigd in een coöperatie.Een belangrijke, formele stap volgens voormalig projectontwikkelaar Jos van Leussen. Hij bedacht de Zwolse Stadslanderijen twee.....


Woningen op plek oude stallen Varkensproefbedrijf Raalte

16-11-2016 - 0 reacties De 5400 vierkante meter aan oude stallen van het voormalig varkensproefbedrijf in Raalte worden gesloopt en maken plaats voor drie woningen. Dat is het plan van projectontwikkelaar Jan van Doornik die het proefbedrijf kocht van de Wageningen Universiteit.


Keukentafelgesprekken over melkveebedrijf

18-02-2012 - 1 reacties Een boer heeft een melkveebedrijf met zo’n honderd koeien en 40 hectare – dus 400.00 vierkante meter grond. Gewoon doorsnee vijftien jaar geleden.

Maar dan komt het: de gemeente zit verlegen om uitbreiding omdat velen verlegen zitten om een huis. Dus moet er een grote nieuwe wijk komen. En dus meldden projectontwikkelaars zich bij de boer en gaan onderhandelen over de aankoop van zijn grond. Het wordt een geweldige deal: 100 euro per vierkante meter. Kassa voor de boer: veertig miljoen rijker.

Niets mis mee. Handel is handel. En het is maatschappelijk heel acceptabel dat de inmiddels steenrijke boer zijn geld op een hem goed lijkende onwikkeling in wil zetten. Hij heeft drie zonen die mogelijk in de toekomst elk ook een agrarisch bedrijf willen, zo gaat dat. En, niet te vergeten en mogelijk de meest belangrijke factor in dit hele verhaal, de melkveehouderij ontwikkelt zich de laatste decennia in een voor ons land uitzonderlijke vorm. In 2007 telde Nederland enkele megakoeienstallen met 250 koeien terwijl het gemiddeld in de melkveehouderij toen – vijf jaar geleden! – ongeveer honderd lager was.

Meer: westerwoldeactueel.nl/2012/02/…


Projectontwikkelaars

14-01-2008 - 27 reacties We hebben nu al twee keer een projectontwikkelaar op de stoep gehad die de boel willen opkopen voor stadsuitbreiding. Ze doen niets als dringen om een eventueel voorkeursrecht van de gemeente voor te zijn en dus snel te handelen.Maar nu hebben we allemaal vrij nieuwe gebouwen en sociaal gezien wonen we erg gezellig en willen het lieftst niet vertrekken. Weten jullie wat het prijsverschil per ha kan zijn tussen de ontwikkelaars en gemeente, kan je als boer deze trein stoppen, hoe zit het met de fiscus etc?? zijn er prikkers met ervaring en tips in deze kwestie?( weet dat je hiervoor allerlei adviseurs hebt, maar wil ook wel is van boeren met ervaring hierin horen wat goed is of juist niet)


Nieuwe Globemilk fabriek verwerkt 1miljoen liter per week

19-03-2009 - 7 reacties Liters melk op maat: Per week veertig vrachtwagens verschillende soorten melk 'consumentklaar' gemaakt

Door: Twan Dohmen

BOXMEER - Vele liters melk op maat. Zo'n 1 miljoen liter per week. Een flinke plas van ongeveer veertig tankvrachtwagens vol. "Wij hebben een vliegende start gemaakt. Jazeker, ik ben erg tevreden." René van der Vleuten (42) en zijn vrouw José (40) uit Overloon zijn als directeur/aandeelhouders bijzonder content met de snelle realisatie van hun melkfabriek.


Het begon allemaal midden jaren negentig na de verhuizing van deze Brabanders naar Overloon. Het melkveebedrijf moest wijken voor de A50, waarop ze in deze regio een nieuwe start maakten. De melkveehouder was echter niet tevreden met de afzet via de cooperatie. Waarop hij zocht naar nieuwe trajecten. Aanvankelijk begon hij bij zijn boerderij een productielijn voor schepijs. "Ik heb toen veel geleerd. Hoe bijvoorbeeld ijs gemaakt moest worden. De stoffen, het hele proces onder de knie gekregen." In 2001 schakelde het echtpaar over op softijs. Dit werd snel een succes. Het concept 'vers van de boerderij' sloeg aan. Zo zeer, dat brainstormen over een eigen melkfabriek nu resulteert in een nieuwe vestiging in Boxmeer. Innovatie, techniek en ondernemerszin gingen hand in hand.

Op 19 september 2007 werd projectontwikkelaar Maeselandt/MartensBouw gebeld met de vraag of ze 'snel' een melkfabriek konden realiseren. Zo gebeurde. Ideeën genoeg, maar geen tekeningen en calculaties. Tien maanden - juli 2008 - werd het gebouw opgeleverd. In december vond de eerste productie plaats. De afzet heeft Globemilk nu zelf in de hand. De zogeheten 'vrije handel' - de boeren niet aangesloten bij coöperaties - levert de grondstoffen. De verschillende soorten room en melk - variërend met een vetggehalte tussen 0 en 48% - verlaat vervolgens de fabriek naar allerhande afnemers uit binnen- en buitenland. In vrachtwagens, maar straks ook in zakken en dozen van tien liter. De verpakkingslijn is binnenkort klaar. De productie van melk in het Boxmeerse bedrijf gebeurt volgens de strengste eisen van hygiëne en energiegebruik. De geproduceerde warmte wordt hergebruikt en een laboratorium controleert alle binnenkomende melk, gekoppeld aan weegbrug en computers. Projectontwikkelaar Maeselandt is vooral blij met de snelheid en innovatie. Drie ondernemingen vonden een plek op Erflanden: Berkvens Electro, CompuZone en Globemilk.

Bron:[www.deweekkrant.nl]


Natuur krijgt 200 voetbalvelden terug

26-09-2009 - 9 reacties bron De Stentor NW overijssel vrijdag 25 sept 2009

Natuur krijgt 200 voetbalvelden terug
door Gerard Berendsen. vrijdag 25 september 2009 | 07:10

Zo'n honderd meter van de nieuwe vaarverbinding door de Beulakerpolder tussen Cornelisgracht en het kanaal in Giethoorn is al gegraven. Rechts krijgt natuur de ruimte, links woon- en recreatiepark Bodelaeke. foto Tom van Dijk.
Waar in de dertiger jaren van de vorige eeuw het turfsteken op z'n einde liep om na wat dijk- en waterwerken plaats te maken voor een gebied met vooral akkerbouw en veeteelt, gaat de historie van de Beulakerpolder tussen Giethoorn en Dwarsgracht op herhaling.

In ieder geval het komende anderhalve jaar, wanneer enorme zandhappers op rupswielen en kiepwagens op manshoog rubber de landbouwpolder min of meer het aanzien van begin twintigste eeuw teruggeven. Meer dan 100 hectare, 200 voetbalvelden, oostelijk van Giethoorn, aan de 'overkant' van kanaal Beukers-Steenwijk en met de Beulaker Wijde en Cornelisgracht als zuidelijke en noordelijke begrenzing, wordt weer rietland en ruigte. Laagveenmoeras en veel open water. Waaronder een waterberging waarin zonodig een half miljoen kubieke meter water - 500 miljoen liter - 'geparkeerd' kan worden. Eind 2010 moet het graaf en inrichtingswerk (fietspaden, bruggetjes) in de Beulakerpolder zo ver zijn dat flora en fauna kunnen beginnen met het 'stofferen' van dit nieuwe stuk 'puur natuur' in De Wieden, inmiddels onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Gistermorgen klom Overijssels gedeputeerde Piet Jansen aan de Jonenweg in een graafmachine om met een symbolische hap uit de poldergrond het startsein te geven voor dit nieuwe natuurinrichtingsproject. Cynisch genoeg greep Jansen juist in de Beulakerpolder z'n kans om alle bij 'nieuwe natuur' betrokken partijen nog eens onder de neus te wrijven dat het in de Kop van Overijssel wat de province betreft 'altijd moet gaan om een combinatie van natuur, vrije tijdseconomie, waterberging én landbouw." En laat dit laatste nu al vrijwel uit de hele polder verdwenen zijn. Voor veel agrariërs in de polder is het al afgelopen, anderen zetten er straks een punt achter. Verhuisd naar een andere bedrijfslocatie, geëmigreerd of gestopt na profijtelijke grondverkoop. Toch hoopt Jansen dat het 'evenwicht' in Noordwest-Overijssel blijft. "Want linksom of rechtsom, naast al het natuurlijke moois, moet ook passende landbouw in dit gebied levensvatbaar blijven." Een paar meter verderop krult een kleine glimlach op de gezichten van Jan van Dijk en Klaas Jan Boessenkool. De eerste aannemer, de tweede projectontwikkelaar. Aan de Giethoornse kant van het nieuwe natuurgebied, straks gescheiden door een dertig meter brede vaarverbinding tussen Cornelisgracht en kanaal Beukers-Steenwijk, wil hun bouwcombinatie na oplevering van het graafwerk, de vaarverbinding en de verkeersontsluiting (via Vosjacht en Jonenweg) zo snel mogelijk aan de slag met realisatie van recreatiepark Bodelaeke. Ook op dat stuk is over een paar jaar dus geen koe of maiskolf meer te vinden. Wel een kleine tweehonderd luxe vakantiebungalows aan het water ('allemaal een eigen aanlegsteiger!'), waarvoor de kopers - 'Ja hoor, zelfs in deze tijd van onzekerheid en hand op de knip' - volgens Van Dijk en Boessenkool in de rij staan. Dat er na foto- en maquettepresentaties al heel wat (voorlopige) koopaktes zijn getekend, willen de ontwikkelaars nog niet bevestigen, maar hun lachende opgeruimde gezichten spreken boekdelen. "Ik kan je in ieder geval wel vertellen dat we bij het uitgeven van opties op een bungalow meer dan drie keer overvraagd zijn. Hoezo crisis? En laten we eerlijk wezen, het is ook een fantastisch project. Nationaal Park, waterrecreatie, Giethoorn. Dan heb je ook wel wat hè." Naast de 109 hectare in de Beulakerpolder werd gisteren ook het startsein gegeven voor de ontwikkeling van nieuwe natuur aan de rand van De Weerribben. Bij Lage Weg kunnen rietboeren uitzien naar 25 hectare extra oogst. Binnen deze natuurbegrenzing wordt aan de rand van Ossenzijl ook een ijsbaan gerealiseerd. Nog eens 14 hectare bij Meenthebrug wordt ingericht met water, moeras en rietvegetatie. Woon- en recreatiepark Bodelaeke wordt infrastructureel aangelegd en gerealiseerd door Arcadis. Gistermorgen, op het moment dat in de Beulakerpolder het startsein werd gegeven voor 200 voetbalvelden nieuwe natuur, liet Arcadis weten de overblijvende 50 hectare in Giethoorn bouwrijp te gaan maken. Met de order van Bodelaeke BV is 8 miljoen euro gemoeid.

Arcadis gaat voor Bodelaeke een rondweg, drie bruggen en een fietspad ontwerpen en aanleggen. Verder maakt Arcadis de poldergrond bouwrijp. Naast tweehonderd vakantiehuizen en een grote camperplaats worden in de Beulakerpolder nog eens 47 permanente woonhuizen gebouwd.

De nieuwe vaarverbinding tussen Cornelisgracht en kanaal Beukers-Steenwijk - aansluiting is gepland ter hoogte van de voormalige VVV-boot - wordt zo'n 30 meter breed en 1,60 meter diep. De vaart sluit aan op de Cornelisgracht tussen Giethoorn en Dwarsgracht ter hoogte van minicamping 'Van de Werfhoeve' aan de Jonenweg.

Volgens afspraken moet in 2016 in totaal 1.800 hectare nieuwe natuur zijn aangelegd rondom Wieden en Weerribben. De nieuwe natuur verbindt dit Nationaal Park ook met aangrenzende natte natuurgebieden als de Olde Maten (Hasselt, Zwartsluis, Staphorst) en Rottige Meenthe onderin in Friesland. Een kleine 15 procent van de nieuwe natuurgebieden is bestemd voor rietproductie.

Aanleg van nieuwe natuur wil de provincie ook gebruiken om duurzame en concurrerende landbouw in de Kop van Overijssel te versterken. Grondruil, betere verkaveling en waterhuishouding zijn hierbij de belangrijkste instrumenten. Uitgangspunt in het gebiedsplan is ruim 12.000 landbouwgrond.


Goede handel voormakelaar Schep.

19-04-2010 - 20 reacties Weilanden in onderzoek grondfraude
Dat niet alles zuivere koffie is in de business, wisten we natuurlijk al lang. En daar ontkomen ook agrarische gronden niet aan, zo blijkt uit een bericht in het Financieele Dagblad (FD). Want dat is vaak ook onderdeel van speculatie, zeker als het warme grond betreft. Zoals ook in Zeewolde, waar weilanden zijn gekocht door een Amsterdamse woningcorporatie. Deze grond bleek echter ‘koud’.
De Amsterdamse woningbouwcorporatie de Key heeftvolgens het FD forensisch onderzoek laten doen door Deloitte naar een aantal verliesgevende en mogelijk dubieuze transacties met bekende vastgoedhandelaren. In dit onderzoek gaat de meeste aandacht uit naar de aankoop van gronden in Zeewolde. Hier kocht De Key in 2005 en 2008 voor in totaal 39 miljoen euro weilanden die later niet bebouwd konden worden. De gronden zijn zwaar afgewaardeerd, zo meldt BNR Nieuwsradio.
Voor de raad van commissarissen is verzwegen dat deze grond gekocht is via grondhandelaren. De Key kreeg de grond tegen hogere prijzen dan andere corporaties, nadat ze op één dag twee keer van eigenaar wisselden. Een bedrijf van Klaas de Ruiter, ex-topman van projectontwikkelaar AM, was de tussenpersoon. Hij verdiende samen met grondhandelaar Jan Schep 3,2 miljoen euro, terwijl ze weinig risico liepen. De Ruiter en Schep noemen het een reguliere transactie.
De Key kocht in 2008 voor euro 13,1 gronden bij via een carrousel van transacties. Toen is gekocht van een vennootschap die voor 50 procent is van vastgoedman Ed Maas. Ook hier betaalde De Key 10 procent opslag.

maandag 19 april 2010

bron ZIEZO


3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/04/2010 15:57 door joris.