Weer

Weer nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Weer nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Weer nieuws

Boeren naar Den Haag, Grapperhaus zwijgt

18-02-2020 - 0 reacties De Boeren komen morgen weer met tractors naar Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid. Vannacht zullen de eerste boeren al gaan rijden, maar onduidelijk is nog hoe groot de verkeerschaos wordt. 'We zijn goed voorbereid', zegt minister Grapperhaus tegen politiek correspondent Laurens Boven.


Boeren woensdag weer de weg op: verkeershinder verwacht

17-02-2020 - 0 reacties De boeren gaan woensdag weer de weg op om te protesteren in Den Haag. Weggebruikers krijgen dan mogelijk te maken met verkeershinder. Hoe groot de overlast zal zijn, is vooraf moeilijk in te schatten, zeggen de ANWB en Rijkswaterstaat.


Protestboeren willen woensdag weer de weg op: verkeershinder lijkt onvermijdelijk

17-02-2020 - 0 reacties Protestorganisatie Farmers Defence Force (FDF) zegt aanstaande woensdag met ongeveer 7500 boeren te willen demonstreren in Den Haag. Dat betekent dat automobilisten zich die dag op kunnen maken voor verkeershinder.


Hou je vast: volgende zondagsstorm ligt op de loer

17-02-2020 - 0 reacties Dennis is nog maar net vertrokken, maar de volgende storm staat alweer voor de deur. Komend weekend komt Ellen misschien op bezoek en die neemt wisselvallig weer met regen en zware windstoten mee. Maar: er is ook kans op een beetje zon.


Ook vanmiddag weer een code geel voor stevige buien en windstoten

17-02-2020 - 0 reacties Storm Dennis raasde gisteren over Nederland, met de nodige schade als gevolg. En we zijn de komende dagen nog niet van de wind af. Ook vandaag gaat het flink waaien en regenen. Aan het eind van de ochtend trekt een gebied met stevige buien het westen van het land binnen. Het KNMI heeft daarom voor vanmiddag een code geel afgegeven.


Boer Twan: 'Boeren moeten niet bij de pakken neerzitten'

15-02-2020 - 2 reacties Ja, boeren is een stuk moeilijker geworden door alle nieuwe en strengere regels, geeft kalverhouder Twan Tuijtelaars (37) toe. Maar de handdoek in de ring gooien? Juist niet. Hij ziet de positieve kant ervan: “Nu anderen stoppen, geeft dat weer kansen voor mensen, zoals ik.”


Weer drugs verstopt tussen het fruit: Douane vindt 500 kilo tussen de mango’s

15-02-2020 - 0 reacties De douane heeft zaterdag tijdens een controle 500 kilo cocaïne onderschept in de haven van Rotterdam, meldt het Openbaar Ministerie. De drugs zaten verstopt in een container met mango’s.


NVWA gaat extra controleren bij het uitrijden van mest

15-02-2020 - 20 reacties DEN HAAG - Boeren mogen vanaf zondag weer mest uitrijden. De NVWA gaat de komende weken hier extra op controleren.

,,Mest is voor ons dit jaar een speerpunt”, verklaart een NVWA-woordvoerder. ,,De stikstof die bij het uitrijden vrijkomt, staat in het middelpunt van de belangstelling. Om die reden leiden we extra mestinspecteurs op.”


Nog altijd doden door verraderlijke mestgassen: één ademteug en je bent weg

15-02-2020 - 0 reacties De gevaren van mestgassen worden nog altijd onderschat. Hoewel de meeste boeren wel weten dat mest gevaarlijk kan zijn, gaat het ieder jaar toch opnieuw mis. Onderzoekers en nabestaanden van slachtoffers willen meer aandacht voor de risico's, zeker nu de boeren vanaf morgen weer mest mogen uitrijden.


Uienmarkt komt weer in beweging

14-02-2020 - 0 reacties Het is een reurige week geweest op de uienmarkt. Na een lange periode van weinig handel was er deze week weer veel animo om uien te kopen.


Australische melkveesector in zwaar weer

14-02-2020 - 6 reacties De Australische melkveesector heeft het zwaar te verduren. De bosbranden raken, mede door hevige regenval, langzaam op de achtergrond. Maar veel melkveebedrijven zitten in zwaar weer, doordat de melk te weinig opbrengt. Voor een terugloop in melkveebedrijven en dus ook de melkproductie wordt gevreesd.


Het landbouwverkeer weer op de agenda met een huifkartocht door Hilvarenbeek

14-02-2020 - 0 reacties HILVARENBEEK - Met een huifkar langs de knelpunten voor het landbouwverkeer in Hilvarenbeek trekken. Het lijkt na twintig jaar praten zinloos, maar dat was het niet. ,,Ik wil tegen de politiek zeggen: we moeten nu doorpakken", aldus Bart Rijnen van de boerenvereniging ZLTO Hilvarenbeek.


Laadpalen elektrische auto’s dreigen stroomnet te overbelasten

13-02-2020 - 1 reacties Het vermogen van laadpalen wordt steeds vaker ingeperkt om stroomstoringen in woonwijken te voorkomen want één elektrische auto slurpt evenveel stroomt als tien huishoudens. Opladen wordt een probleem nu er steeds meer elektrische auto’s komen en ook de verkoop van hybride auto’s weer sterk in de lift zit.


Zo smaken vegetarische snacks bij de cafetaria: 'Die frikandel smaakt goed'

13-02-2020 - 0 reacties NIJMEGEN - Een grote friet stoofvlees met daarbij een goulashkroket: het is voor mij als echte carnivoor én snackfanaat de perfecte combinatie als ik weer eens in een cafetaria beland.


Farmers Defence Force rekent volgende week weer op duizenden tractoren naar Den Haag

12-02-2020 - 0 reacties Opnieuw boerenacties volgende week woensdag. Farmers Defence Force (FDF) kondigt aan dan weer te gaan demonstreren in Den Haag. De actiegroep verwacht dat er opnieuw duizenden tractoren naar het Malieveld zullen rijden.


Boerin Bertie rijdt al 30 jaar mee met de strao, al was dat één keer onder een valse naam

11-02-2020 - 0 reacties RENESSE - Om de winter van zich af te spoelen, wassen op Schouwen-Duiveland jaarlijks honderden paarden hun benen in zee. Het is weer tijd voor het straorieën. Renesse bijt zaterdag traditiegetrouw het spits af. Met boerin Bertie op trekpaard Mac aan kop


Boeren gaan weer daten

11-02-2020 - 0 reacties Een groep boeren en burgers neemt de handschoen op om met elkaar het gesprek aan te gaan over de toekomst van de landbouw en het leven van boer en burger. Onder het mom van #Makeadate2020 zoeken boeren en niet-boeren rondom Valentijnsdag de verbinding met elkaar. Een oproep onder boeren leverde al een aantal spannende dates op.…


Platform Melkgeitenhouderij verhoogt heffingen voor 2020

11-02-2020 - 0 reacties Het bestuur van het Platform Melkgeitenhouderij heeft besloten om per 1 januari 2020 de heffing voor melkgeitenhouders te verhogen van 0,0006 euro naar 0,0012 euro per kilogram melk. De verwerkers bijdrage gaat van 0,0002 euro naar 0,0004 euro per kilo melk. Als gedurende het jaar blijkt dat er minder geld nodig is dan nu geraamd , dan wordt gekeken hoe dit geld weer terug komt bij de bedrijven.


Na bijna 2 jaar is droogte in Twente voorbij

10-02-2020 - 0 reacties ENSCHEDE - Bijna twee jaar lang heeft Twente te kampen gehad met een neerslagtekort. Maar Waterschap Vechtstromen kwam deze maandag met een geruststellende mededeling: de grondwaterstand in de regio is weer op peil.


Markt rundvee- en varkensmest is beheerst

08-02-2020 - 0 reacties Over ruim een week mag er officieel weer mest worden uitgereden. Distributeurs spreken van een 'beheerste markt'. De mestmarkt zit in rustig vaarwater. Naar verwachting zet die trend door en resulteert deze aan het eind van het jaar in mestafzetkosten die verder zijn gedaald.