Weer

Weer is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Weer en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Weer nieuws

Proef met natuurlijke vijanden plaagrups weer succesvol

25-09-2020 - 0 reacties WAPSERVEEN - De proef in Wapserveen, waarbij natuurlijke vijanden worden ingezet om de eikenprocessierups aan te pakken, is voor het derde achtereenvolgende jaar succesvol.


Weer miljoeneninvestering voor bedrijf dat kweekburger ontwikkelt

25-09-2020 - 0 reacties Voedselproducent Mosa Meat heeft 55 miljoen dollar (zo'n 47 miljoen euro) opgehaald bij investeerders. Met het geld bouwt het bedrijf achter de kweekburger zijn huidige productiefaciliteiten in Maastricht om tot een volwaardige fabriek, meldt Mosa vrijdag.


Tubbergen brengt leegstaande schuren beter in kaart in strijd tegen drugslabs

24-09-2020 - 0 reacties TUBBERGEN - Het klinkt als iets uit de Amerikaanse hitserie Breaking Bad, maar criminelen houden zich ook in het buitengebied van Tubbergen bezig met de productie van drugs. Daarom gaat gemeente de leegstand in het buitengebied weer eens goed in kaart brengen. Criminelen maken namelijk graag gebruik van lege schuren voor de productie van drugs.


BZV-Boerin Steffi in verwachting van eerste kindje

24-09-2020 - 0 reacties Er is weer een Boer zoekt Vrouw-baby op komst: hengstenhouder Steffi en haar Roel verwachten hun eerste kindje: een meisje. Steffi is nu halverwege haar zwangerschap. ,,We zijn ons ervan bewust dat dit allesbehalve vanzelfsprekend is voor velen. We zijn dan ook megablij en meer dan gelukkig dat dit ons gegund is.”


Stikstofprobleem is een schuifpuzzel zonder reservevakje

23-09-2020 - 1 reacties Het stikstofdossier is als een schuifpuzzel, maar dan niet met negen maar met 25 vakjes en er is niet één vakje open om echt mee te schuiven. Die beeldspraak geeft in één zin de complexiteit van het stikstofprobleem weer.


Franse melkaanvoer herpakt zich na coronadip

22-09-2020 - 0 reacties De Franse en Italiaanse melkproductie zijn de afgelopen maanden gedaald als gevolg van de coronacrisis. De Franse melkaanvoer heeft zich inmiddels herpakt en komt over de maand juli weer fors hoger uit dan vorig jaar. De Italiaanse melkproductie ligt nog wel onder het niveau van vorig jaar.


Weerbericht: Warm en zonnig weer op een van de laatste nazomerdagen

22-09-2020 - 0 reacties Dinsdagochtend lost nevel en mist snel op. De rest van de dag is het warm en zonnig. Het wordt maximaal 20 tot 25 graden.


Is biomassa verstoken verstandig? Circulair Fryslân belegt online debat

22-09-2020 - 0 reacties LEEUWARDEN - Het houtstookseizoen staat weer voor de deur. Voor- en tegenstanders maken zich op voor een nieuwe discussieronde. Woensdag houdt Vereniging Circulair Fryslân een online-debat over het particulier en professioneel verstoken van biomassa.


Van korte broek naar winterjas: herfstweer met nachtvorst op komst

21-09-2020 - 0 reacties Hoewel het maandag nog zo'n 25 graden wordt in Brabant, slaat het weer deze week over naar herfstige temperaturen. Vanaf woensdag kunnen er lokaal wat buien vallen en is er 's nachts regionaal zelfs kans op vorst.


Brabantse arts duikt op als buffeldoder in onderzoek dierenorganisatie

19-09-2020 - 0 reacties Een Nederlandse arts uit West-Brabant is opgedoken als buffeldoder in een onderzoek van dierenorganisatie Peta. De arts staat triomfantelijk op een foto met zijn vrouw naast een afgeschoten buffel. Hij reageert geïrriteerd: ,,Dankzij jagers floreert het wildlife in Afrika juist, maar er is altijd weer kritiek van mensen die er geen verstand van hebben.”


Boeren nodigen ambtenaren uit voor gesprek op hun bedrijf

17-09-2020 - 0 reacties Boeren en ‘Den Haag’, dat botert niet altijd. De agrariërs hebben al langere tijd het gevoel dat er een kloof is tussen hen en de ambtenaren. Dat cumuleerde vorig jaar op 1 oktober tot een massale protestactie op het Haagse Malieveld. Nu, een jaar later wil Team Agro NL de banden weer aanhalen door ambtenaren en boeren met elkaar in gesprek te brengen. Aan de keukentafel wel te verstaan.


Klein landbouwmuseum zet magnus opus in de ijskast

16-09-2020 - 0 reacties OMMELANDERWIJK - Een van de kleinste musea van Groningen, het Veenkoloniaal Landbouwmuseum Collectie Ter Borg, zou in september weer vol losgaan. Alles is op een laag pitje gezet.


ING: 'Productie boeren loopt 3 procent terug, maar herstelt volgend jaar'

11-09-2020 - 0 reacties De agrarische sector heeft minder te lijden onder de lockdown dan andere sectoren, maar krijgt dit jaar toch een productiekrimp van 3 procent voor zijn kiezen. ING schrijft in een sectoranalyse dat productieverbetering er volgend jaar wel in zit, maar dat het langer gaat duren voordat de inkomsten weer op peil zijn.


‘Protestboer’ Bart Kemp: ‘Met hinderen samenleving bereik je niets’

10-09-2020 - 0 reacties Schapenhouder Bart Kemp was een jaar geleden met zijn protestbeweging Agractie de aanjager van het grootste boerenprotest ooit. Hij blikt terug op alle ontwikkelingen, maar ook vooruit. ,,In Den Haag weten ze in ieder geval weer wie we zijn en waar we voor staan.’’

Quote:
,,In Den Haag weten ze in ieder geval weer wie we zijn en waar we voor staan. Er zit een groot verschil tussen onze eerste gesprekken op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en hoe we nu worden ontvangen. Minister Carola Schouten en haar ambtenaren lieten ons een jaar geleden duidelijk merken dat zíj het beleid bepaalden, en niet wij. We liepen tegen een muur op. Mede onder invloed van het protest is dat gelukkig gekanteld. Agractie is een volwaardige gesprekspartner geworden op het ministerie.’’


'Dodelijke' esdoorns bij hippisch bedrijf in allerijl verwijderd

10-09-2020 - 0 reacties LAUDERMARKE - Amber Koppen kan weer rustig slapen. De esdoorns bij haar hippisch bedrijf in Laudermarke zijn verwijderd door de gemeente Westerwolde.


Na lange tijd weer geval van Afrikaanse varkenspest in Duitsland

10-09-2020 - 0 reacties In Duitsland is voor het eerst in lange tijd de Afrikaanse varkenspest vastgesteld. De voor mensen onschadelijke dierziekte is bevestigd bij een dood wild zwijn in de Oost-Duitse deelstaat Brandenburg, niet ver van de Poolse grens, meldde landbouwminister Julia Klöckner donderdag in Berlijn.


Vertrouwt China eigen babymelkpoeder weer?

08-09-2020 - 0 reacties Naar verluidt heeft de Chinese consument na jaren weer meer vertrouwen in zuivelproducten van Chinese makelij dan in geïmporteerde producten. Dit blijkt uit een enquête van het Ministerie van Landbouw in Peking.


Vleermuizen of niet, gemeente Roosendaal sloopt zonder vergunning toch het stadskantoor

08-09-2020 - 0 reacties De gemeente Roosendaal lijkt zonder toestemming te zijn gestart met de sloop van de buitenkant van het stadskantoor. Omdat er vleermuizen zitten, mag volgens de vergunning alleen binnen in het gebouw worden gewerkt. Voor de aanpak van de buitenkant heeft de provincie nog altijd geen vergunning afgegeven, maar toch zijn de werkzaamheden begonnen. De provincie bekijkt nu of er ingegrepen moet worden.
Op beelden die Omroep Brabant maakte, is goed te zien dat de aannemer in opdracht van het stadsbestuur al bijna een kwart van het stadskantoor heeft ontmanteld. Daarbij is ook een deel van de buitengevel verwijderd.
Volledig gestriptEnigszins aan het oog onttrokken zijn er aan de achterkant van het pand stukken muur afgebroken. De ruimte die voorheen onderdak bood aan de afdeling publiekszaken, is zelfs volledig gestript. Ook aan de hoge zijgevel zijn er sloopwerkzaamheden zichtbaar.

De gemeente liet voor de zomervakantie nog weten dat er pas met de buitenkant begonnen mag worden ‘zodra alle onderzoeken zijn afgerond en de maatregelen door de provincie akkoord zijn bevonden’. Dat zou pas halverwege oktober, na het vleermuizenseizoen zijn.
MiljoenenprojectHet geduld voor het miljoenenproject wordt daarmee danig op de proef gesteld. De gemeente Roosendaal lijkt het oordeel van de provincie nu niet langer te willen afwachten en is zonder toestemming begonnen.
Een woordvoerster van de provincie bevestigt dat de aanvraag voor de vergunning nog niet in behandeling is genomen. Of en waarom de gemeente nu van zijn standpunt is afgeweken, is op het provinciehuis niet bekend.
Vragen van Omroep Brabant deed de alarmbel in Den Bosch rinkelen: "De gemeente mag werkzaamheden uitvoeren zolang ze de vleermuizen niet storen. We gaan nu ter plekke kijken en indien nodig handhaven", aldus de woordvoerster.
Waar zijn de vleermuizen?De gemeente zegt bewijs te hebben dat de vleermuizen zijn vertrokken. Over waar de dieren naar toe zijn gegaan en waarom ze weg zijn gegaan, doet de gemeente geen mededelingen. Ze geven geen inzage in de ecologische onderzoekrapporten. Een woordvoerster van de gemeente laat weten nog niet op de huidige sloopwerkzaamheden te kunnen reageren.
LEES OOK: Twee vleermuizen leggen renovatie stadskantoor Roosendaal voor maanden plat: 'Wegjagen mag niet'
Vleermuizen gaan naar school, maar als daar de slopershamer in gaat moeten ze weer verkassen


Idee van boeren: oude tractoren opkopen zodat er weer gebouwd kan worden

06-09-2020 - 0 reacties EDE - Het opkopen van oude tractoren zou dé oplossing kunnen zijn om het Nederlandse stikstofprobleem op te lossen. Die zijn namelijk zó vervuilend, dat er maar 1400 opgekocht te hoeven worden om de bouw van 70.000 woningen mogelijk te maken.


Kunnen we onze CO2-uitstoot weer uit de lucht halen met 'negatieve emissies'?

01-09-2020 - 6 reacties In 2015 sloten wereldleiders het klimaatakkoord van Parijs. Doel: de opwarming beperken tot 1,5 à 2 graden. Maar sindsdien is de mondiale uitstoot niet gedaald. Om de klimaatdoelen nog te halen, lijken noodmaatregelen onontbeerlijk.