Weer

Weer nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Weer nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Weer nieuws

Column Henk Nienhuis: ‘Spul er in?’

25-04-2019 - 0 reacties „Spul erin, Henk”, vraagt iedereen. De niet-boerenkennissen denken dat we nu vrij zijn totdat we weer gaan oogsten. Vaak denk ik dan dat ik niet moet schrijven voor een boerenblad maar voor een burgerkrant.


Eerste snede gras dient zich vroeg aan

25-04-2019 - 0 reacties Net voor de eerste regenbuien Nederland binnentrokken, is er volop gebruik gemaakt van het mooie weer om een deel van de eerste snede gras in te kuilen. Grasland dat vroeg bemest is, kon profiteren van het warme weer eind februari; zodoende stond er half april al een flinke snede op.


Eerst hooi pakjes van 2019 ook weer geperst

24-04-2019 - 0 reacties Via Iwan kregen we deze foto's via WhatsApp. Ze laten zien dat de eerste kleine pakjes van 2019 al weer geperst zijn. Wil je jouw foto's ook laten zien op Trekkerweb? Stuur je foto's naar foto@trekkerweb.nl  Heb je mooie foto’s/ video’s op je telefoon die geschikt zijn voor Trekkerweb? Stuur ze op via Whatsapp, nummer 06-52520509. Minimaal 9 foto’s, met een korte omschrijving en de naam van de afzender. Video's of grote bestanden versturen? Gebruik trekkerweb.wetransfer.com / Like…


Bestemmingsplan Westerveld weer op tafel

24-04-2019 - 0 reacties De gemeenteraad van Westerveld praat begin juli over het ontwerpbestemmingsplan buitengebied. Die toezegging heeft het college van B en W gedaan.


Weer hazenpest in natuurgebied bij Zenderen

24-04-2019 - 0 reacties Er is opnieuw hazenpest vastgesteld in Twente. De ziekte is aangetoond bij een haas uit hetzelfde gebied waar de ziekte enkele maanden geleden ook al werd geconstateerd. Dat meldt het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC).


Exportcijfers uien week 14 vallen tegen

24-04-2019 - 0 reacties Nadat er een aantal weken vrij constant boven de 10.000 ton geëxporteerd werd, komt het exportcijfer van week 14 weer beduidend lager uit. Wat is het resultaat?


Exportcijfers voor week 14 vallen tegen

24-04-2019 - 0 reacties Nadat er een aantal weken vrij constant boven de 10.000 ton geëxporteerd werd, komt het exportcijfer van week 14 weer beduidend lager uit. Wat is het resultaat?


Wintertarwe is gezond door schrale weer

24-04-2019 - 0 reacties De tarwe staat er in het algemeen gezond bij. Dat blijkt uit de tweede ziektenmonitoring van Bayer. De afgelopen weken was het weer relatief schraal. Kouder dan gemiddeld in april en droog. Dit zijn geen omstandigheden waarbij de schimmelziekten in tarwe toeslaan.


Belangrijke eerste snede is ingekuild

24-04-2019 - 0 reacties Door het warme droge weer van de afgelopen tijd halen veel boeren de eerste grassnede veel eerder binnen dan gebruikelijk. Met het oog op de weersvoorspelling met regen, proberen boeren en loonwerkers alles op tijd in de kuil te krijgen.


Culinair ontdekt: Lamskop

24-04-2019 - 0 reacties Waarom aten we afgelopen weekend weer eieren en lam? Een lesje culinaire traditie van Nick Trachet. In plaats van een paaslam, bracht hij een lamskop mee naar huis.


Weer een mooie pootcombinatie

23-04-2019 - 0 reacties Bij de New Holland TM 165 met de grote drie-asser Dezeure hooglosser heb je geen transportbandje nodig om de Grimme aardappelplanter te vullen en kun je heel veel pootgoed meenemen. De New Holland T7 270 met in de front de Kuhn HRB 303-frees met woelpoten en achterop de zeer goed gevulde Grimme GL 420-planter vormen een mooi geheel. Reageren mag.


​Waker Dier zwengelt discussie megastallen weer aan

23-04-2019 - 0 reacties Met de boodschap dat het aantal bedrijven met veel dieren met 76 procent is toegenomen, zwengelt Wakker Dier de discussie over megastallen weer aan. In zeven jaar tijd is volgens Wakker Dier het aantal bedrijven met veel dieren gestegen van 456 naar


Weer blijft bepalend voor voermarkt

23-04-2019 - 0 reacties Het weer zal ook in de komende weken bepalend blijven voor de voermarkt, zo laten diverse fouragehandelaren weten. Dat is eveneens terug te zien in de voerprijzen, die voor het eerst in lange tijd weer een klein beetje beweging laten zien. Maar, welke kleur noteren de prijzen?


Duurzaam geteelde asperges bij start aspergeseizoen Jumbo

23-04-2019 - 0 reacties De lente is begonnen en dit betekent dat het weer tijd is voor asperges. De koningin der groente én een van de laatste echte Nederlandse seizoensgroente. Jumbo opende dit weekend het aspergeseizoen. Met een seizoensaanbieding, informatie over de herkomst, tips over het gebruik en natuurlijk veel lekkere…


Wisselvallig weer op komst; inkuilen of nog even wachten?

23-04-2019 - 0 reacties Er lijkt een einde te komen aan de droge stabiele periode. Vanaf woensdag wordt de kans op wisselvallig weer groter. Vooral voor het komende weekend wordt het nat, zo luiden de voorspellingen.


Zon en sluierwolken tekenen de dag

23-04-2019 - 0 reacties Het is nog niet gedaan met het zonnige weer. Na een stralend paasweekend schijnt ook vandaag de zon weer uitbundig. Het wordt 19 of 20 graden op de Wadden en ruim 24 graden in het zuiden van het land. Er waait wel een stevige oosten- tot zuidoostenwind, meldt Boerenbusiness Agroweer.


Zon en sluierwolken

23-04-2019 - 0 reacties Het is nog niet gedaan met het zonnige weer. Na een stralend paasweekeinde schijnt ook vandaag de zon weer uitbundig. Het wordt 19 of 20 graden op de Wadden en ruim 24 graden in het zuiden van het land. Er waait wel een stevige oosten- tot zuidoostenwind. Woensdag draait de wind naar het zuiden en zijn er ook stapelwolken. Later neemt de kans op een stevige regen- of onweersbui toe. In de middag is het nog wel warm tot zomers, met een maximum van 20 tot 25 graden.


New Holland FR700 aan het voorjaars grashakselen

22-04-2019 - 0 reacties Ook de graswerkzaamheden en het inkuilen komen weer volop los. Hier zien we loonbedrijf Gebr Seegers in actie.


Afgelaste paasvuren in Overijssel aangestoken door onbekenden

21-04-2019 - 0 reacties Zeker drie paasvuren die afgelast waren in Overijssel, zijn vannacht alsnog ontstoken. Onbekenden hebben de houtstapels aangestoken.
In Deldenerbroek mocht het vuur niet aan, meldt RTV Oost. Het zou te gevaarlijk zou zijn door de droogte in combinatie met de wind. De organisatie was gisteren nog flink in de weer met giertanks vol water om te voorkomen dat de stapel alsnog in vlammen zou opgaan. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen.
Ook in Steenwijkerland in de Kop van Overijssel en in Hardenberg werden ondanks een verbod paasvuren ontstoken. In Tubbergen mocht het paasvuur wel doorgaan, maar werd het vannacht al voortijdig ontstoken.


Mais zaaien met Maschio Gaspardo IsoTronic en New Holland T7070

20-04-2019 - 0 reacties De mais gaat ook weer in de grond, hier met de 12-rijer van loonbedrijf gebroeders Seegers.