Weer

Recente nieuwsberichten m.b.t. Weer

KNMI waarschuwt voor onweersbuien

28-05-2017 -

DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft zondagochtend voor een groot deel van Nederland code geel afgegeven vanwege onweersbuien die over het land trekken. ,,Kans op blikseminslag, hagel en windstoten'', meldt het KNMI. Het weerinstituut verwacht dat de meeste buien tegen de ochtend verdwijnen.
Het bericht KNMI waarschuwt voor onweersbuien verscheen eerst op Nieuws.nl.

EINDHOVEN - Vannacht was het al goed raak in sommige delen van de provincie, het donderde en bliksemde flink. Helaas zijn we er nog niet helemaal van af. Tot het einde van de ochtend is er door het KNMI code geel afgegeven.


Goed nieuws: een levensredder, minder verspild voedsel en lekker weer

27-05-2017 -

Wij hebben ons voorgenomen om in 2017 regelmatig te laten zien dat er ook goed nieuws te melden is. Hier het overzicht van deze week.
"Hij heeft al heel wat levens gered", vertelde Manon Theunissen van Sanquin. Theunissen had het over 'super-bloeddonor' Frans Hollander uit Rijckholt. De man liet zich afgelopen week voor de laatste keer prikken en wordt gezien als een held.
In totaal gaf hij 513 keer bloed. En dat is volgens Sanquin een uniek hoog aantal. In totaal werd er bij de Limburger 333 liter bloed afgenomen. "Het is een kleine moeite om op deze manier zieke mensen te helpen. Bovendien is het gezellig hier", vertelde Hollander aan regionale omroep L1.
Ook werd afgelopen week duidelijk dat Nederlanders steeds minder voedsel verspillen. Staatssecretaris Van Dam had twee onderzoeken naar de Tweede Kamer gestuurd en daaruit blijkt dat consumenten vorig jaar 41 kilo voedsel per persoon weggooiden. In 2010 was dat nog 48 kilo.
Goed economisch nieuws
Het gaat goed met de Nederlandse industrie; in het eerste kwartaal hebben bedrijven in deze sector hun omzet met 10,3 procent zien stijgen. Daarmee zet de industrie volgens het CBS de groei door die eind vorig jaar was ingezet. Ook de afzetprijzen stegen met ruim 10 procent.
In elke branche werd in de eerste drie maanden van dit jaar meer omzet geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder. Producenten in de aardolie-industrie, de chemische industrie, de farmaceutische industrie en rubber- en kunststofproductenindustrie zagen de omzet met bijna 20 procent toenemen.
Het is eindelijk lekker weer! De zomergarderobe mag weer uit de kast, want het blijft ook nog wel even lekker warm. Met een temperatuur van gemiddeld 25 graden leek het gisteren wel zomer. De terrassen zaten vol, op de stranden lagen zonnende mensen en op kantoor werd een extra pauze genomen om toch nog wat zonnestralen mee te pakken. Het goede nieuws? Het blijft de komende dagen zulk weer.
Vandaag is er een grote kans dat het de tweede tropische dag (30 graden) van dit jaar wordt. Maar ook morgen en overmorgen wordt het lekker weer. Ga lekker naar het strand of het zwembad, dus!
En na maandag? Dan koelt het iets af, maar blijft het nog steeds 22 tot 24 graden.
Nog meer goed nieuws: het opzeggen van een abonnement bij de Postcodeloterij wordt makkelijker. De Postcodeloterij heeft het na kritiek van de Consumentenbond minder ingewikkeld gemaakt om op te zeggen. Er is op de site een directe link naar de opzegmogelijkheden gekomen.
Volgens de Consumentenbond was online opzeggen een weg vol hindernissen. "De consumenten moet zich eerst een weg banen langs winkansen, kanjerpunten, ledenvoordelen, afbeeldingen van Afrikaanse moeders en kinderen en Desmond Tutu, om uiteindelijk bij de mededeling te komen dat telefonisch contact opnemen echt het beste is", schrijft de Consumentenbond.
Maar dat is nu dus voorbij.
En het gaat goed met de Belgische Stan Vanuytrecht die begonnen is aan zijn baan als kluizenaar in de Alpen. "De mist, de regen, ik houd zelfs van het onweer hier", zegt de 58-jarige Belg tevreden. "Het is hier altijd mooi."
Vanuytrecht waakt over een 350 jaar oud klooster in het Oostenrijkse plaatsje Saalfelden. De kluizenaar prijst zich gelukkig. "Ik heb stilte, gebed en contemplatie nodig - en dat heb ik hier in overvloed, elke ochtend en avond: stilte."


EU verhoogt steunbijdrage bij natuurramp

27-05-2017 -

De Europese Unie stelt aanzienlijk meer geld beschikbaar aan regio’s die door natuurrampen zijn getroffen.


Hoe graag ziet Joke Schauvliege de boeren? | Binnenland | De Morgen

26-05-2017 -

In de recente rel over de boskaart wou de Boerenbond geen bomen beschermen ‘op kap van de landbouw’. Meteen borrelde het verwijt weer op dat Joke Schauvliege…


Langbewaarder uien zoekt logistieke aansluiting

26-05-2017 -

De Nederlandse uienmarkt lijkt in een uiterst penibele situatie terecht te komen. De afzet van uien is tanende, waardoor het passen en meten is welke partij het eerst moet worden verwerkt. Het warme weer gaat steeds meer zijn tol eisen, waardoor kopers soms afzien van het verwerken van uien die in een eerder stadium zijn gekocht.


Hitterecord verwacht in het weekend

26-05-2017 -

LEEUWARDEN - Het is al warm, maar het weekend wordt nog warmer volgens de weersvoorspellingen met een hitterecord op zaterdag.

In Leeuwarden wordt het volgens Piet Paulusma 29 graden en dit is een nieuw hitterecord. In 1985 was het voor het laatst zo warm, toen werd er 28,7 graden gemeten. Plaatselijk wordt zelfs de 31 graden behaald.


Ruim 30 graden en zwoele nachten: 'Ga uit de zon'

26-05-2017 -

Vandaag halen we de 30 graden net niet, maar morgen op veel plekken wél. “Tussen twaalf en vier uur 's middags kun je beter de zon mijden”, zegt weerman Maurice Middendorp van Buienradar.


‘Geldverspilling bij onderzoek weidegang’

26-05-2017 -

Er wordt weer over ons beslist, zonder dat we erbij zijn, vindt Vergaderboer.

“Weggegooid geld”, vindt Hanna. “De Partij voor de Dieren weet een motie door de Kamer te sleuren en staatssecretaris Van Dam laat weer een onderzoek doen. Het rapport komt na de zomer, dan is deze staatssecretaris al weg, of bezig in te pakken. Hij zal er niets meer mee kunnen doen en daarom is het smijten met onderzoeksgeld.”


Hoelang houdt de droge periode aan?

25-05-2017 -

Aardappelen die tegen knolzetting aan zitten, kunnen een buitje goed gebruiken. Maar krijgen ze die ook of houdt de droge periode aan? En voor hoe lang dan? Weerman Robert de Vries geeft het antwoord.


Bieten groeien goed, ondanks droog weer

24-05-2017 -

De suikerbieten groeien over het algemeen uitstekend. Dat meldt Cosun. De warmte stimuleert op dit moment de plantontwikkeling bovengronds, maar ook de wortelgroei naar diepere lagen.


Exportverbod nuka’s op lange afstand opgeheven

24-05-2017 -

Het exporteren van nuka’s over een afstand van meer dan acht uur is per 1 juni weer toegestaan.


Pas op. Zonkracht is komende dagen erg hoog

24-05-2017 -

Het is uitkijken met de zon de komende dagen. Voor Hemelvaartsdag en de dagen erna verwacht het KNMI in De Bilt een hogedrukgebied met veel zon en zonkracht 7. Dat betekent: kans op verbranding.


Overzaai maïs van historische proporties

22-05-2017 -

Het weer, de valutamarkten en de politieke onrust bewegen de grondstoffenmarkten. Dat pakt in Europa anders uit dan in de Verenigde Staten, maar daar hebben ze dan ook te maken met een overzaai die historische proporties heeft aangenomen.


VIDEO: Ajax of Manchester United? Koe Sijtje geeft het antwoord

22-05-2017 -

MIDDENBEEMSTER Ajax of toch Manchester United? Nog twee dagen en dan is het tijd voor de Europa League-finale. Boer Harry Heeman uit Middenbeemster kan nu al niet meer wachten en vindt het de hoogste tijd om de zenuwen weg te nemen. Daarom heeft hij het orakel van Noord-Holland, koe Sijtje, weer eens van stal gehaald.Sijtje maakte tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika (2014) naam met voorspellingen die opvallend vaak uitkwamen. Sindsdien weten we hoe betrouwbaar Sijtje is, voor veel mensen genoeg reden om reikhalzend uit te kijken naar wat ze nu weer uit de hoge hoed tovert.
Vanochtend zette boer Harry Sijtje weer aan het werk. Gaan de Amsterdammers er met de cup vandoor woensdag? Of krijgt de familie Blind z'n zin en strijken de Engelsen met de eer? Bekijk de voorspelling van Sijtje hieronder.


Eerste tropische dag in aantocht

22-05-2017 -

Hoewel de eerste dagen in mei behoorlijk koel waren, wordt het de komende tijd een stuk warmer. Dat meldt RTV Drenthe-weerman Roland van der Zwaag. Sterker nog, we mogen binnenkort waarschijnlijk zelfs een tropische dag verwachten.


Zonnige week en strandweer in hemelvaartweekend: '30 graden kan gehaald worden'

22-05-2017 -

Voor liefhebbers van de zon wordt het een prachtige week. Vandaag is het stralend weer, met maxima rond 25 graden. "De vooruitzichten zijn zeer goed. In het hemelvaartweekend wordt het nóg warmer, 25 tot 30 graden", zegt Dennis Wilt van Buienradar.


Hardnekkige wespenplaag verwacht deze zomer

21-05-2017 -

Deze zomer kan er veel overlast van wespen ontstaan. In het hele land worden ongewoon veel koninginnen waargenomen en in elke provincie worden nu al vier tot zes keer meer wespen gezien dan gemiddeld.


Brandweer rukt uit voor ziek paard in weiland

21-05-2017 -

ANGEREN - De brandweer is vanochtend uitgerukt voor een ziek paard. Het dier ligt in een weiland aan de Rijndaijk in Angeren. Met een kraan van de brandweer wordt geprobeerd om het paard weer op zijn benen te krijgen.


Tropische temperaturen verwacht

21-05-2017 -

Goed nieuws voor zonaanbidders. De komende week wordt het zomers warm, met mogelijk tropische temperaturen.


KNMI waarschuwt voor onweer, hagel en windstoten en kondigt code geel af

20-05-2017 -

Het KNMI waarschuwt de hele provincie voor onweer, hagel en windstoten vanmiddag. Het weersinstituut heeft daarom code geel afgekondigd.