Weer

Weer is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Weer en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Weer nieuws

Prijs fosfaatrechten weer boven de 230 euro

15-08-2018 - 0 reacties

De prijs van fosfaatrechten blijft stijgen. Hoewel het stijgingstempo niet extreem hoog ligt, komt de DCA-notering fosfaatrechten dicht in de buurt van het hoogste punt ooit.


Neerslagtekort neemt komende weken verder toe

15-08-2018 - 0 reacties

Na de stevige buien die afgelopen dagen verspreid over het land zijn gevallen, is het neerslagtekort afgenomen naar 287 mm. Maar volgens de verwachtingen wordt het opnieuw droog waardoor het neerslagtekort weer verder zal toenemen.


Zestig procent Duitse rundvee-export naar Nederland

15-08-2018 - 0 reacties

Sinds 2013 is de Duitse export van rundvee onafgebroken toegenomen. Ook in de eerste helft van 2018 steeg de export weer met zes procent ten opzichte van vorig jaar.Maar liefst zestig procent van de export van Duits rundvee gaat richting Nederland, dat meldt het Duitse tijdschrift top agrar. Het overgrote deel hiervan bestaat uit nuchtere holsteinkalveren voor de vleeskalverhouderij. Maar ook fok- en gebruiksvee wordt veel naar Nederland geëxporteerd. In totaal is de export van Duits rundvee tussen 2013 en 2017 met een vijfde toegenomen.


Ondanks regen oogst Europa minder bieten

15-08-2018 - 0 reacties

Het koelere weer en de regenbuien zorgen er in diverse Europese landen voor dat de suikerbieten opveren en hun groei oppakken. Toch hebben verwerkers in de grote suikerproducerende landen niet de illusie dat de opbrengst in de buurt komt van vorig jaar.


Europese varkensprijzen flink in de lift

15-08-2018 - 0 reacties

De Europese slachtvarkensmarkt lijkt op te leven nu het weer wat koeler wordt. Bovendien is het aanbod kleiner, waardoor prijzen in heel Europa stijgen.


De regen is terug, maar de droogte is niet voorbij

15-08-2018 - 0 reacties

De regen is weer terug in Nederland. Het is nog matige neerslag, maar toch voldoende voor voorzichtig optimisme. De kranten waarschuwen echter dat de gevolgen van de droogte nog lang te voelen zullen zijn. Een overzichtje.


Liegebeest en statistiek voor beginners

15-08-2018 - 0 reacties

Wakker Dier lanceerde maandag 13 augustus weer de verkiezing 'Liegebeest van het jaar'. Er is geen betere organisatie in staat om een liegbeest te herkennen, lijkt mij. Dus tot zover is er (nog) geen probleem.


Maaltijdpakketten The Greenery weer teruggeroepen om allergenen

15-08-2018 - 0 reacties

The Greenery heeft een veiligheidswaarschuwing uitgestuurd voor de maaltijdpakketten Groene Curry en Curry Madras. De pakketten bevatten melkeiwit, terwijl dit niet is vermeld.


3000 kilometer op een Zetor Z25

14-08-2018 - 0 reacties

De tractorfan, de heer Havelka, keerde na drie weken in Zweden met zijn historische ZETOR-tractor terug naar Vysočina voor een afstand van meer dan drieduizend kilometer. Martin Havelka is een legende onder de Tsjechische tractorliefhebbers. Gedurende drie jaar heeft hij avonturen beleefd met zijn bijna 70-jarige model ZETOR Z25. Dit jaar nam hij zijn langste reis naar Zweden. Ondanks het extreem warme weer volbracht hij de hele drieduizend kilometer lange reis. Martin Havelka met zijn legendarische model Z25, waarmee hij zijn lange reis halverwege juli begon in zijn woonplaats…


Friese boeren mogen weer beregenen

14-08-2018 - 0 reacties

Het waterschap in Friesland (Wetterskip Fryslân) heeft per direct het beregeningsverbod opgeheven. Tegen de verwachting in is de neerslag van de afgelopen dagen geleidelijk gevallen, waardoor de grond het water goed heeft opgenomen.


'Waterschapsbelasting stijgt harder door droogte'

14-08-2018 - 0 reacties

Door de aanhoudende droogte zal de waterschapsbelasting harder gaan stijgen. Dat zegt de Unie van Waterschappen in de NRC. "Als het extreme weer aanhoudt, gaan onze kosten omhoog en dus ook de waterschapsbelasting", zegt voorzitter Hans Oosters tegen de krant.
Vorig jaar steeg de waterschapsbelasting gemiddeld met 1,7 procent. Dit jaar steeg deze al met 2,5 procent en dat wordt mogelijk nog meer.
Dat komt voor een groot deel door de droogte, zegt Oosters. Hij wijst erop dat veel medewerkers nu op vakantie zijn, terwijl er vanwege de droogte juist veel werk te doen is. "Die personele inzet heeft ook gevolgen voor de begroting." Ook de verwachte hoosbuien zullen ervoor zorgen dat de taakintensiteit omhoog gaat, zegt de voorzitter.
In de herfst maken de 22 waterschappen het nieuwe waterschapstarief bekend voor 2019. De hoogte van de belastingtarieven wordt door de waterschappen zelf bepaald. Per waterschap kan het tarief verschillen.

De voorzitter van de Unie van Waterschappen stelt in de NRC dat de aanhoudende droogte zal leiden tot een hogere waterschapsbelasting.

BINNENLAND / VECHTDAL – De aanhoudende droogte heeft invloed op de hoogte van de waterschapsbelasting. “Als het extreme weer aanhoudt, gaan onze kosten omhoog en dus ook de waterschapsbelasting.” Dat zegt voorzitter Hans Oosters van de Unie van Waterschappen in de NRC. Dat meldt de NOS. Vorig jaar steeg de waterschapsbelasting met gemiddeld 1,7 procent. […]
Het bericht Meer waterschapsbelasting door droogte verscheen eerst op Vechtdal FM.


Waterschappen in Overijssel houden vast aan beregeningsverbod

14-08-2018 - 0 reacties

De neerslag van de afgelopen dagen is voor de drie waterschappen in Overijssel nog geen reden om het beregeningsverbod op te heffen. Er is meer regen nodig voordat het grond- en oppervlaktewater weer op peil is.


CO2-uitstoot daalt door zacht weer

14-08-2018 - 0 reacties

DEN HAAG (ANP) - De uitstoot van het broeikasgas koolstofdioxide (CO2) in Nederland is in het tweede kwartaal van dit jaar met 3,8 procent afgenomen ten opzichte van een jaar eerder. Voornaamste oorzaak van de daling is het relatief zachte weer. Doordat minder gas nodig was voor verwarming, lag de CO2-uitstoot van huishoudens 6 procent lager dan in het tweede kwartaal van 2017.


Regen tempert prijzen op aardappeltermijnmarkt

14-08-2018 - 0 reacties

De voorspelde regen viel vooral langs de kuststrook van Nederland, België en Noord-Frankrijk. De neerslaghoeveelheden varieerden van 30 tot 50 mm. De aardappeltermijnmarkt reageerde op de betere groeiomstandigheden en zwakte af naar €29,50 maar herstelde aan het eind van de dag weer naar een slotprijs van €30,00.


Waterschap maakt einde aan beregeningsverbod in Veenkoloniën

13-08-2018 - 0 reacties

Boeren in de Veenkoloniën mogen hun gewassen weer de hele dag beregenen. Waterschap Hunze en Aa’s heeft het verbod dat sinds 17 juli gold vanwege de droogte, maandag per direct opgeheven.


IRS: Wees weer alert op bladschimmels.

13-08-2018 - 0 reacties

Door de droogte was het relatief rustig met de bladschimmelbestrijding in suikerbieten. De gevonden aantastingen hebben zich maar langzaam uitgebreid, doordat de omstandigheden te droog waren voor de meeste bladschimmels.


1976 toch weer droger dan 2018

13-08-2018 - 0 reacties

Dit jaar is niet langer het recordjaar wat betreft het gemiddelde neerslagtekort; dat blijft 1976.


De truckfan toppers van week 32 2018

13-08-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

Hij is er weer, het wekelijkse overzicht van de mooiste, leukste en bijzonderste foto’s die de afgelopen periode op truckfan.nl geplaatst zijn: de truckfan toppers! Meer over een foto/voertuig weten? Een muisklik op de foto naar keus is genoeg om verder te gaan. Ook handig als je één foto wilt delen op facebook bijvoorbeeld. DAF YB 626.Ford LTL9000.MAN TGX 1st gen.Fiat.MAN TGL.Scania P-serie.DAF 600.meerdere (diverse merken).Scania R500.Iveco-Magirus club-van-vier.Volvo FH 4th gen.Renault Goelette.Scania SXL 500.Scania R-serie.Renault T-serie.Scania R520.MAN TGX 1st gen.Renault Magnum 4th gen.Scania R380.Scania S580.Scania S580.Scania R450 (new).Peterbilt 379.Kromhout.Mack B61.Mercedes-Benz Actros.Renault T-serie.Volvo FM 2nd gen.DAF XF.Volvo FH.DAF XF Euro 6.Scania


BMC Moerdijk kan weer tot 2029 door

13-08-2018 - 0 reacties

BMC Moerdijk is vanaf dinsdag 7 augustus weer gestart met het verbranden van pluimveemest. De grote revisie duurde 6,5 week langer dan vooraf gepland vanwege extra werkzaamheden aan de stoomturbine. De installatie kan nu weer tot tenminste 2029 verder.


Bossen beter bestand tegen extreem weer: Miljoenen extra bomen in Brabant

13-08-2018 - 0 reacties

EINDHOVEN - In de Brabantse bossen worden de komende jaren miljoenen nieuwe loofbomen en struiken aangeplant. Het maakt de bossen in de toekomst beter bestand tegen extreem weer, zoals de droogte van dit jaar.