Weer

Weer nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Weer nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Weer nieuws

​Ruim drieduizend fietsers kijken bij de boer

19-08-2019 - 0 reacties Van 31 juli tot en met 10 augustus genoten ruim drieduizend fietsers van een bezoek aan meerdere boerenbedrijven tijdens vier fietstochten in de Gelderse Vallei. Dit gebeurde ook dit jaar weer op initiatief van LTO Gelderse Vallei en Promotie Veehoud


Weer topzomer voor toeristische sector: ‘Vertrouwen in Nederlands weer neemt toe’

19-08-2019 - 0 reacties NIJMEGEN - Campings, vakantieparken en attracties in de regio hebben ook dit jaar weer een uitstekende zomer gedraaid.


Wegwijs in veegmachines aan de trekker

19-08-2019 - 0 reacties De oogsttijd van de rooivruchten staat weer voor de deur. Met daarbij het risico van modder op de weg. Dat is gevaarlijk voor het verkeer. Het is dus zaak de weg goed schoon te maken of te houden. Een goede veegmachine is daarbij nagenoeg onmisbaar.


Plotselinge dood toppaard hakt erin: ‘Dit is veel te vroeg’

18-08-2019 - 0 reacties Een routinecontrole werd Asther de Jeu vorige week fataal. De dressuurmerrie van Tosca Visser kwam niet goed uit de narcose en overleed nog dezelfde dag. Hoewel het verdriet bij de amazone nog overheerst is ze ook dankbaar en richt ze de blik weer vooruit.


Vooral in het zuidoosten nat

18-08-2019 - 0 reacties Het is bewolkt en regenachtig weer. Tegen de middag trekt de meeste regen naar het oosten weg, waarna de zon er af en toe bij komt. Er kan nog wel een bui ontstaan. Het wordt ongeveer 20 graden. De zuidwestenwind is boven land meest matig, kracht 3 of 4, aan de kust veelal vrij krachtig, 5 Bft. Vanavond kan de wind langs de westkust even krachtig zijn, windkracht 6. Maandag wisselen wolken en zon elkaar af, ook is kans op een enkele bui. Het wordt rond 21 graden, bij een matige of vrij krachtige zuidwestenwind.


De stikstofuitspraak die Nederland vleugellam maakte: honderden projecten liggen stil

17-08-2019 - 0 reacties NIJMEGEN - Alleen al in Gelderland liggen honderden bouwprojecten stil door de stikstofuitspraak. Dat vonnis eind mei verraste vriend en vijand van het PAS, het Programma Aanpak Stikstof. Hoe zat het ook weer met dat besluit en wat zijn de gevolgen precies?


GRIMME met vele doorontwikkelingen op de Potato Europe

17-08-2019 - 0 reacties Op 4 en 5 september 2019 vindt in Kain, in de buurt van Doornik, de Potato Europe plaats. Grimme toont ook in dit jaar weer een veelvoud aan ...


‘Wij willen een betrouwbaar voedselkeuzelogo dat verplicht wordt voor alle producten’

16-08-2019 - 0 reacties Nog dit jaar moet staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) een besluit nemen over een nieuw voedselkeuzelogo. Overheid en ondertekenaars van het Nationaal Preventieakkoord zijn hard aan het werk, NGO's en voedingsdeskundigen houden de voortgang met argusogen in de gaten. Deze week laaide de discussie weer op. foodwatch bleek een beetje te overdrijven, liet Coca-Cola Foodlog weten. Wat is nou het beste voedselkeuzelogo en waarom? En hoe weten we zeker dat we niet door de industrie voor de gek worden gehouden? Nicole van Gemert, directeur van foodwatch, geeft haar mening.


Nieuwe Tekno modellen week 33 2019

16-08-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Via tekno.nl zijn deze te bestellen. Ronny Ceusters. Mohlins. S.P.J. Jansen. Scania Highline. Eurotainer groen. Eurotainer geel. Daarnaast zijn er ook enkele modellen aangekondigd die er aan zitten te komen en nu al gereserveerd kunnen worden: Michael Jepsen. Scania torpedio Tekno basis Marco Donk (losse trekker) Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt door Tekno.


Grimme met vele doorontwikkelingen op de Potato Europe

16-08-2019 - 0 reacties Op 4 en 5 september 2019 vindt in het Belgische Kain, in de buurt van Tournai, de Potato Europe plaats. Grimme toont ook in dit jaar weer een veelvoud aan machines. Voor het eerst wordt de tweerijige bunkerrooier EVO 280 aan het internationale publiek getoond. De EVO 280 kenmerkt zich in het bijzonder door de hoge capaciteit van de drie grote reinigers. Met een bunkerinhoud van 8 ton is ook het rooien van lange werkgangen zonder vaak te hoeven lossen mogelijk. Standaard worden alle EVO 280 machines met een telemetrie-unit uitgevoerd, die naar wens machine- en locatieparameters aan het…


Is er voldoende vraag voor groeiend aanbod peen?

16-08-2019 - 0 reacties Het is groeizaam weer voor de peen en dat is terug te zien in het aanbod. De aantallen op de markt nemen toe, al groeit de vraag niet evenredig mee. De prijs krijgt hierdoor steeds meer moeite zich staande te houden.


Bezwaar ongegrond verklaard: Verhuizing boer in De Rips stap dichterbij

16-08-2019 - 0 reacties DE RIPS - De verplaatsing van het varkensbedrijf van de familie Heijligers-Van Gennip in De Rips is weer een stap dichterbij gekomen. De gemeente heeft deze week de eerste fase van de benodigde omgevingsvergunning verleend.


Teler ruikt kansen, maar handel is taai

16-08-2019 - 0 reacties De exportvraag is verder aangetrokken, en het weer helpt niet om de uien naar binnen te rijden. De telers die op dit moment uien droog uit de schuur kunnen aanbieden, zijn aan bod. Dat zegt DCA-analist Pieter Post. Dit en meer hoor je in deze wekelijkse video over de uienmarkt.


Subsidieregeling energiebesparing eigen huis open

15-08-2019 - 0 reactiesGoed nieuws. De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis voor eigenaar en bewoners gaat binnenkort weer open en voor de VvE's is er een verlenging.


Vanmiddag weer wat meer zon

15-08-2019 - 0 reacties Vanochtend is het bewolkt en verspreid valt regen. Geleidelijk wordt de neerslag meer buiig van karakter, met lokaal onweer. Vanmiddag breekt de zon af en toe door, maar ook dan kan er nog een bui vallen. Het wordt 19 tot 22 graden, bij een matige tot krachtige zuidwesten- tot westenwind, kracht 4 tot 6, meldt Boerenbusiness Agroweer.


Vanmiddag weer wat zon

15-08-2019 - 0 reacties Vanochtend is het bewolkt en verspreid valt er regen. Geleidelijk wordt de neerslag meer buiig van karakter, met lokaal onweer. Vanmiddag breekt de zon af en toe door, maar ook dan kan er nog een bui vallen. Het wordt 19 tot 22 graden, bij een matige tot krachtige zuidwesten- tot westenwind, kracht 4 tot 6. Vanavond en vannacht verdwijnen de buien en klaart het soms op. Vrijdag verloopt de dag grotendeels droog en vooral 's ochtends is het vrij zonnig. Het wordt 20 tot 23 graden, bij een matige zuidwestenwind.


Termijnmarkt herstelt wat na dip in begin van de week

14-08-2019 - 0 reacties Na de dip van dinsdag 13 augustus, herstelde de termijnmarkt van de aprilnotering voor 2020 zich woensdag 14 augustus weer enigszins.


Geregeld zon, lokale bui

14-08-2019 - 0 reacties Vandaag zijn er perioden met zon en er valt slechts lokaal een bui. Vanmiddag wordt het 19 tot 22 graden, bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, 3 tot 5 Bft. Later in de middag raakt het bewolkt vanuit het zuidwesten, vanavond gevolgd door regen. Vannacht blijft het regenachtig en de zuidwestenwind neemt flink toe. Morgen overdag breekt geleidelijk de zon weer door. Er trekken wel (flinke) buien over het land, met kans op onweer en windstoten tot 60 km/u. Het wordt 19 tot 22 graden.


Prijs weidehooi zet stapje omhoog

13-08-2019 - 0 reacties In de afgelopen weken is er weer wat neerslag gevallen in het land, waardoor de noodzaak om ruwvoer te kopen opnieuw is afgewend. Het merendeel van de prijzen blijft dan ook stabiel, al weet de prijs voor weidehooi wel een stapje omhoog te zetten.


Biggenprijs trekt onverwacht snel aan

13-08-2019 - 0 reacties Enkele weken terug ging de biggenprijs nog hard onderuit. Er hoeft niet veel water door den Rijn te loopen om het tij op de markt te keren. De noteringen zitten namelijk weer in de lift en dat is tegen het seizoenspatroon in. Hoe komt dit?