Weer

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Weer. Weer is een van de 14778 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Weer nieuws

Akkerbouw worstelt weer met droogte

17-10-2018 - 0 reacties Hoewel voor velen de droogte al een gesloten boek is, merken boeren nog steeds de gevolgen. De droogte houdt aan en zorgt voor problemen bij het rooien van aardappelen en peen. Dit is een unieke situatie voor oktober.


Hoelang hebben we al kant-en-klare 'chocomel'?

17-10-2018 - 0 reacties Culinair historica Charlotte Kleyn probeert de geschiedenis van eten boventafel te krijgen. Chocolademelk is het beste drankje voor sporters, schreven Iraanse onderzoekers laatst. Iets met koolhydraten, eiwitten en vetten. Toepasselijk, want het seizoen voor warme chocolademelk (en fleecedekentjes en pantoffels) breekt weer aan, ook voor niet-sporters. Geen gehannes met cacaobonen malen, want we s


Het seizoen voor warme chocolademelk breekt weer aan

17-10-2018 - 0 reacties Culinair historica Charlotte Kleyn probeert de geschiedenis van eten boventafel te krijgen. Chocolademelk is het beste drankje voor sporters, schreven Iraanse onderzoekers laatst. Iets met koolhydraten, eiwitten en vetten. Toepasselijk, want het seizoen voor warme chocolademelk (en fleecedekentjes en pantoffels) breekt weer aan, ook voor niet-sporters. Geen gehannes met cacaobonen malen, want we s


Eerste kerststerren van het seizoen al geraapt door warme nazomer

17-10-2018 - 0 reacties In de kas van kwekerij Kuivenhoven uit Poeldijk zijn de eerste kerststerren van het seizoen al geraapt. Door het warme en zonnige weer van de afgelopen periode zijn de planten nu al rijp; twee weken eerder dan normaal. Deze week verlaten de eerste 10.000 Poinsettia’s in 9 verschillende kleuren de kas.


Teler springt in op mogelijk uientekort

17-10-2018 - 0 reacties Voor het eerst sinds een aantal jaren zijn er dit jaar weer winteruien gezaaid in Nederland. Ook was er iets meer vraag naar overwintering plantuien. De zaai- en plantomstandigheden zijn perfect. Telers hebben voldoende argumenten om hun areaal anders vorm te geven.


Weer hoofdprijs voor trekvogelprofessor Theunis Piersma

16-10-2018 - 0 reacties De Groninger hoogleraar trekvogelecologie Theunis Piersma heeft opnieuw een slag geslagen. Hij krijgt 500.000 euro voor onderzoek uit een particulier fonds.


Vandaag wéér warmterecord gebroken, en nog is het niet op

16-10-2018 - 0 reacties Vanmiddag is het in het zuiden van het land weer zomers warm geworden. In Gilze-Rijen is het kwik inmiddels gestegen tot 25,7 graden en daarmee is het volgende warmterecord een feit.


Poll: Verbod diquat betekent voor pootgoedsector weer stap achteruit

16-10-2018 - 0 reacties De Europese Commissie heeft besloten dat de toelating voor de werkzame stof diquat vervalt. Daarmee valt het doek definitief voor loofdodingsmiddelen. Betekent dit verbod voor de pootgoedsector een stap achteruit? Stem op de poll op Akkerwijzer.nl.


Senegal krikt uienimport in week 38 weer flink op

16-10-2018 - 0 reacties Senegal heeft in week 38 het stokje van grootste uienimporteur weer in handen genomen. Was het in week 37 nog Groot-Brittannië dat met 2.090 ton de ranglijst aanvoerde, een week later was de koppositie met 9.156,3 ton voor Senegal (wk 37: 1.685,5 ton).


Gehekelde ratten opgelapt: ’Het is van de ratten besnuffeld’

16-10-2018 - 2 reacties

Originele beschrijving

Den Haag zet alles op alles om de rattenplaag in verschillende wijken te stoppen, maar desondanks worden wekelijks wilde exemplaren bij knaagdierenopvang Het Knagertje binnengebracht om opgekalefaterd én weer uitgezet te worden.


Politiek, jullie zijn weer aan zet.

15-10-2018 - 0 reacties Als het om kringlooplandbouw gaat, duizelt het iedereen, de politiek voorop. Terwijl de overheid zich moet gaan ontpoppen als sterke leider die aanzet tot een duurzaam circulaire agrofoodketen.


De truckfan toppers van week 40 en 41 2018

15-10-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

Hij is er weer, het wekelijkse overzicht van de mooiste, leukste en bijzonderste foto’s die de afgelopen periode op truckfan.nl geplaatst zijn: de truckfan toppers! Meer over een foto/voertuig weten? Een muisklik op de foto naar keus is genoeg om verder te gaan. Ook handig als je één foto wilt delen op facebook bijvoorbeeld. Dit keer weer een dubbele portie! DAF XF Euro 6.Scania R500.Scania G420.Scania T500.Scania G360.GINAF X5250-TS.Renault Premium 2nd gen.DAF 2100.Mercedes-Benz NG.Suzuki Carry.Scania R650.Scania G410.Volvo FM.DAF XF Euro 6.Volvo FH4.Volvo FH4.DAF XF Euro 6.Scania 142.Kawasaki.Scania R500.Citroën Jumper met HY-look.DAF CF85.Volvo FM 2nd gen.Unimog.Volvo FH4.DAF XF105.DAF CF.Volvo FH 4th


​Percentage meerlingen weer normaal

15-10-2018 - 0 reacties Het aantal meerlingen laat weer een normaal verloop zien, constateert het ministerie van Landbouw. Het percentage meerlingen, inclusief doodgeboren meldingen, lag vorig jaar zomer op 6 procent. In de zomer van 2018 lag dit percentage tussen de 5 en 5


Trump: klimaatverandering toch geen hoax, maar verandert vanzelf weer terug

15-10-2018 - 1 reacties President Donald Trump is in het Amerikaanse tv-programma '60 minutes' teruggekomen op zijn eerdere bewering dat de klimaatverandering een hoax is. Tegelijkertijd zegt hij dat het nog steeds onduidelijk is of de mensheid er iets mee te maken heeft en denkt hij dat het vanzelf weer een keer 'terug zal veranderen'.


Theresa May bedenkt concessie na concessie, maar niemand wil er aan

15-10-2018 - 0 reacties Even gingen de geruchten dat er zomaar ineens een deal zou zijn bereikt; de Britse brexit-minister Dominic Raab reisde spoorslags af naar Brussel voor een extra ronde van besprekingen met EU-onderhandelaar Michel Barnier. Deze week staat er immers weer een cruciaal overleg op stapel. Maar even zo snel vervloog de hoop.


Opnieuw schaap dood gebeten in Den Ham

14-10-2018 - 0 reacties DEN HAM - Ook bij hobbyboer Noeverman aan de Hammerflier is een schaap doodgebeten. Waarschijnlijk weer het werk van een wolf. Eerder vonden aan de andere kant van het dorp drie schapen op dezelfde wrede manier de dood.


Weer breekt opnieuw records: nog nooit zo laat in oktober zo warm

13-10-2018 - 0 reacties Het wordt een uitzonderlijke nazomerdag vandaag, laat weervrouw Diana Woei van Weerplaza weten via Twitter. Gisteren sneuvelden al diverse dagrecords, maar de dertiende oktober zet er nog een paar op scherp. Het was nog nooit zo laat in de maand oktober zó warm.


Zeug houdt nog lang last van zomer

13-10-2018 - 0 reacties De warme zomer zorgt al sinds juli voor meer verwerpers bij zeugen dan normaal. De verwachting is dat het effect van het weer nog zeker drie maanden merkbaar blijft.


Nieuwe Tekno modellen week 41 2018

12-10-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Via tekno.nl zijn deze te bestellen. H. vanden Berg. K & B. Tekno basis Scania R730. Tekno basis Scania 142. Tekno basis set. Daarnaast zijn er ook enkele modellen aangekondigd die er aan zitten te komen en nu al gereserveerd kunnen worden: Plantline. Johansson. Pedersen. Chimera. Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt door Tekno.


Green Cutter kan weer van stal

12-10-2018 - 0 reacties De Veenma Green Cutter is een groenbemester-verkleiner voor alle soorten groenbemesters. Het verkleinen van de groenbemester versnelt het proces van vertering en levert hierdoor een betere bodemverrijking. Tevens behoort het inkorten van de maïsstoppel  tot de mogelijkheid.  Minder benodigd vermogen en een hoge werksnelheid.