Samenwerken

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Samenwerken. Samenwerken is een van de 15934 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Samenwerken nieuws

Q-potato en Flevopool halen banden aan

24-01-2020 - 0 reacties Handelshuis Q-Potato en de telers van de Flevopool gaan nauwer samenwerken. Ze halen de banden aan omdat beseft wordt dat samenwerken van essentieel belang is. Boerenbusiness sprak met Dirk van de Water, directeur van Q-potato, en Mark Geling, secretaris/bestuurslid van de Flevopool.


Kaasmakerij De Terschellinger wil graag 6,5 miljoen kilo melk tot Skylger kaas verwerken

29-11-2019 - 0 reacties Terschelling krijgt mogelijk een nieuwe kaasfabriek met een verwerkingscapaciteit van 6,5 miljoen kilo melk voor de productie van de Skylger kaas voor Friesland­Campina. De melk moet komen van 9 melkveebedrijven op het eiland die lid zijn van de zuivelcoöperatie en die samenwerken met Vogelbescherming Nederland waarbij ze veel aandacht schenken aan weidevogelbeheer. Daar is een 5 jarige pilot voor gestart. FrieslandCampina vroeg Kaasmakerij De Terschellinger in Oosterend om de kaas te maken.


Utrechtse boeren kwaad over ‘verraad’ natuurpartners

23-11-2019 - 12 reacties FrieslandCampina moet niet meer samenwerken met Natuurmonumenten, vinden de veehouders.


Actiegroepen starten campagne voor biomassavrije energieleveranciers

14-11-2019 - 0 reacties De Arnhemse actiegroep Nieuw Arnhems Peil wil een landelijke overstapcampagne naar energieleveranciers die geen biomassa gebruiken. De actiegroep wil samenwerken met andere organisaties. 'Zodat leveranciers snappen dat ze moeten stoppen met het gebruik van biomassa, omdat ze anders klanten verliezen', zegt Marloes Spaander.


'Pluimveehouders moeten samenwerken bij de afzet van eieren'

14-11-2019 - 0 reacties Legpluimveehouders moeten samenwerken om een hogere prijs voor eieren af te dwingen. Eierhandelaren zijn vooral gericht op het realiseren van de marge die zij voor hun eigen bedrijf nodig hebben. Als pluimveehouders samenwerken bij de afzet kunnen ze samen een grotere partij vormen en staan ze sterker in prijsonderhandelingen. Een hogere eierpijs voor de pluimveehouder is nodig om in nieuwe emissie-reducerende technieken te kunnen investeren. Dat stelt Servé Hermans, voormalig directeur bij de leghennendivisie van fokbedrijf Hendrix Genetics en sinds kort werkzaam als zelfstandig consultant.


Krimp dwingt veevoerbranche tot maatwerk

08-11-2019 - 0 reacties De diervoederindustrie moet sterker in ketens gaan samenwerken. De afname van het aantal veehouders dwingt de sector om maatwerk in voeders en specialistische ondersteuning te leveren.


Gebiedsaanpak zonnepanelen agrarische daken

04-11-2019 - 0 reacties De provincie Noord-Holland, LTO Noord en de gemeenten Drechterland, Beemster en Hollands Kroon gaan samenwerken om zonnepanelen op agrarische daken te stimuleren.


ABZ en De Samenwerking samen in varkensvoeding

18-10-2019 - 0 reacties ABZ Diervoeding en De Samenwerking gaan samenwerken op het gebied van varkensvoeding.


ABZ en De Samenwerking slaan handen ineen op gebied varkensvoeding

14-10-2019 - 0 reacties ABZ Diervoeding en De Samenwerking uit Haastrecht gaan op het gebied van varkensvoeding intensief samenwerken. Dat meldt ABZ Diervoeding. De afgelopen jaren heeft ABZ Diervoeding haar afzet varkensvoeders zien toenemen. “Wij hebben een groeiend aantal ondernemers varkensvoeders met bijbehorend advies mogen leveren. In aansluiting hierop


Seminar Internationaal samenwerken en intellectueel eigendom

09-10-2019 - 0 reacties Werkt u samen met organisaties of bedrijven in het buitenland? Of bent u van plan hier binnenkort mee te starten? Vergroot uw slagingskansen door een goede voorbereiding en kom naar het seminar over internationaal samenwerken en intellectueel eigendom.Tijdens deze middag gaan sprekers dieper in op wat er allemaal komt kijken op het gebied van intellectueel eigendom bij zakendoen over de grens. Er zijn 2 sessies:


Open brief Nederlandse supermarkten aan de minister van Landbouw

06-10-2019 - 0 reacties Minister Carola Schouten van Landbouw praat over het betrekken van supermarkten om haar beleid te realiseren, maar concrete gesprekken blijven uit. Na het historische boerenprotest van 1 oktober jongstleden, dient zich opnieuw een historisch moment aan. In Frankrijk ontbood in 2017 president Emmanuel Macron alle partners in de voedselketen aan zijn tafel en droeg hen op te gaan samenwerken. In Nederland bieden de supers het zelf aan. Dat doen ze in het openbaar zodat iedereen er getuige van kan zijn en vragen kan stellen. De Nederlandse supermarkten, verenigd in het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, stellen een belangrijke voorwaarde: eenheid van beleid en een duidelijke uitvoeringsvisie. Ook daar kan het in het openbaar over gaan.


Quartes en Agrifirm bundelen krachten in België

01-10-2019 - 0 reacties Het Belgische mengvoederbedrijf Quartes gaat nauw samenwerken met Agrifirm. Quartes, met fabrieken in Roeselare, Hasselt en Deinze en zijn akkerbouw toeleveringsbedrijf Agri-Activ, vervullen in België een leidende positie in de mengvoedersector. “Deze samenwerking biedt een strategische versterking voor onze bedrijven en biedt voordelen voor onze


Handelsmissie naar conferentie Feeding and greening Chinese cities in China

25-09-2019 - 0 reacties Bent u actief in de land- en tuinbouwsector of in duurzame stedelijke ontwikkeling? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met Chinese bedrijven, de lokale markt verkennen of uw relaties in China verstevigen? Ga dan van 16 tot en met 23 november mee met de handelsmissie naar China.


Kansenseminar duurzame mode in Italië

25-09-2019 - 0 reacties Bent u ondernemer in de modesector of ontwerper met interesse om in Italië te produceren? En wilt u samenwerken met Italiaanse partners om zo uw kansen op succes te vergroten? Kom dan op 15 oktober naar Amsterdam, naar het kansenseminar over duurzame mode in Italië.


België en Engeland gaan samen virusremmer en vaccin tegen varkenspest ontwikkelen

22-09-2019 - 0 reacties België en Groot-Brittannië gaan samenwerken in de ontwikkeling van een virusremmer en op termijn een vaccin tegen de Afrikaanse varkenspest. De eerste testen in real life, op varkens, staan gepland in 2020. Dat schrijft de Belgische krant De Tijd.


Vijf plantenmerken gaan samenwerken op Duitse tuincentrummarkt

20-09-2019 - 0 reacties Air So Pure, Smit Kwekerijen/ Eden Collection, Stolk Brothers, Addenda en Miniplanten.nl hebben met elkaar Brands for Plants opgericht. Onder deze naam gaan ze zich samen met exporteurs richten op het verder professionaliseren van de Duitse tuincentrummarkt.


Bremkens Orchids gaat alleen nog voor Dümmen Orange opkweken

20-09-2019 - 0 reacties In de 3 hectare opkweek kas van Bremkens Orchids in Duitsland is binnenkort geen ruimte meer voor andere partijen dan Dümmen Orange. De veredelaar heeft een exclusieve overeenkomst getekend voor de opkweek van zijn assortiment phalaenopsis in de productiefaciliteiten van Bremkens. De verkoopteams van beide bedrijven gaan eveneens samenwerken.


Telers en onderwijs sluiten aan bij agripark in het Chinese Jiashan

13-09-2019 - 0 reacties Drie Nederlandse telers en twee onderwijsinstellingen sluiten zich aan bij het te realiseren agripark in het Chinese Jiashan. Nederland en China gaan de komende jaren op deze landingsplaats sectorbreed, strategisch en operationeel samenwerken.


Kringlooplandbouw is ontdekkingstocht

13-09-2019 - 0 reacties Invulling geven aan kringlooplandbouw is een ontdekkingstocht, bleek bij het Stöppelhaene Symposium, in Raalte. Samenwerken en je laten inspireren door mensen van buiten de agrarische sector kan helpen om verder te komen. Wie met iets nieuws aan de slag wil, kan aankloppen bij provincie Overijssel voor ondersteuning.


Scale-upmissie Berlijn

10-09-2019 - 0 reacties Bent u een innovatieve en technologische scale-up met oplossingen op het gebied van digitalisering? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met Duitse bedrijven? Ga dan van 29 tot en met 31 oktober mee met de b2b-handelsmissie voor scale-ups naar Berlijn.