Illegaal

Illegaal nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Illegaal nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Illegaal nieuws

Inzamelingsactie voor manegehouder na jarenlang conflict met gemeente

12-11-2021 - 0 reacties Na een jarenlange strijd met de gemeente Bergen kan manegehouder Ingrid Schouw eindelijk weer boven haar stal wonen. Daarmee krijgt ze echter het geld dat ze kwijt was aan advocatenkosten en paardenoppassers niet terug. Het NH Nieuws meldt dat pensionklanten een inzamelingsactie zijn begonnen om deze kosten te compenseren.Jaren gewoondVorige week kwam er een wijziging in het bestemmingsplan van de manege. Daardoor mag Ingrid nu weer wonen in de bedrijfswoning van de stal. Door dit besluit kwam er een einde aan de strijd met de gemeente, die meer dan zeven jaar duurde. In 2014 verbood de gemeente de manegehouder het appartement boven de kantine permanent te bewonen. Ondanks dat de vorige beheerders van de manege er jaren hadden gewoond bleek de bedrijfswoning illegaal. InzamelingsactiePensionklanten zetten een inzamelingsactie op omdat ze Ingrid willen compenseren in onder andere de advocatenkosten. Alle 45 pensionklanten hebben financieel bijgedragen door middel van een tikkie. “We gaan waarschijnlijk nooit het hele bedrag ophalen, maar dat hoeft ook niet. We willen Ingrid een hart onder de riem steken; haar letterlijk weer in het zadel helpen.”Lief gebaarHet idee werd vorige week met de manegehouder gedeeld. Aan NH Nieuws vertelt Ingrid dat ze het een heel lief gebaar vindt. “Mensen zijn hier allemaal zo begaan met elkaar, daar ben ik heel dankbaar voor. Het geld gebruiken we helemaal voor onderhoud aan de manege. We willen van alles opknappen, maar doordat er de afgelopen jaren zoveel geld verloren is gegaan aan rechtszaken en dergelijke, kon dat eerder niet.” Lees het volledige artikel op NH Nieuws.Bron: NH NieuwsFoto: Pexel...


Bruidspaar moet dokken na illegaal feest in beschermde natuur: ‘Hij heeft me besodemieterd’

09-11-2021 - 0 reacties De illegale bruiloft in de beschermde natuur van de Noorderkolk in Zwolle, komt bruidegom Martijn B. duur te staan. De rechter heeft hem vandaag veroordeeld tot het betalen van 10.000 euro aan Landschap Overijssel. Ceremoniemeester John A. is eveneens schuldig bevonden, maar ontloopt een straf. ,,Hij heeft me besodemieterd, ik ben hier goed ziek van.’’


Als het aan de provincie ligt, gaat er weer landbouwverkeer over de Oosterscheldekering, Rijkswaterstaat doet onderzoek

05-10-2021 - 0 reacties MIDDELBURG - Als er nu een groot landbouwvoertuig over de Oosterscheldekering rijdt, gebeurt dat illegaal. Het mag niet. Aangezien de maximumsnelheid is teruggebracht tot 80 kilometer per uur, wordt het binnen afzienbare tijd misschien weer mogelijk. Al lijkt de provincie meer haast te hebben dan Rijkswaterstaat (RWS).


Boer Joost meldde bedrijfsuitbreiding en is nu illegaal melkveehouder: ‘Je voelt je misbruikt’

01-09-2021 - 0 reacties STEENBERGEN - Niet minder dan zevenhonderd Brabantse boeren runnen - buiten hun schuld - een onrechtmatig bedrijf. Een milieuclub heeft de agrariërs in het vizier. ,,Je voelt je misbruikt, weggezet als ongewenst”, zegt Joost van Eert, illegaal melkveehouder.


Arbeidsmigranten mogen langer in hotel blijven: 'Wij weten van niets'

19-08-2021 - 0 reacties De 90 arbeidsmigranten die illegaal in het voormalige Amrath Hotel aan de Leenderweg in Eindhoven wonen, hebben uitstel gekregen van de gemeente. Het hotel wordt al sinds vorig jaar november illegaal bewoond. De eigenaar had tot 1 september dit jaar de tijd gekregen om de bewoners te verhuizen, maar dat is nu uitgesteld tot 15 november.
De bewoners lijken nog niets weten van de naderende verhuizing. Een Poolse man en vrouw reageren verbaasd op de vraag of ze weten dat ze binnenkort moeten verhuizen. De man haalt zijn schouders erover op. In het Engels vertelt hij: “Je weet nooit hoe het gaat. Er wordt ons nooit wat verteld. Ik woon hier ook niet heel fijn, dus misschien wordt het er nu wel beter op.”
Dat hij er niet fijn woont, komt met name door de kleine ruimte waarin hij in moet leven. Hij deelt zo’n 20 vierkante meter met een medebewoner. Ook zijn er weinig voorzieningen in het pand.
Het pand wordt sinds december vorig jaar gehuurd door de Covebo Group, een bedrijf dat migranten via arbeidsbureau Eurojob in Nederland aan werk en verblijf helpt. De 90 arbeidsmigranten wonen er al bijna een jaar hoewel het hotel geen woonbestemming heeft.
Omwonenden klagen over overlast door arbeidsmigranten die achter het hotel herrie maken, drinken, blowen en rommel achterlaten. Een ondernemer die binnenkort zijn zaak opent naast het hotel ziet de migranten liever gaan. “Het portiek waar mijn zaak moet komen is nu een soort hangplek. Er ligt allemaal rommel zoals drankflessen en nu zelfs braaksel.”
Remco van Dooren, raadslid van het CDA, maakt zich hard voor deze zaak. “De arbeidsmigranten worden min of meer gedwongen om op straat rond te hangen en ze hebben op de parkeerplaats een soort hangplek gecreëerd. Dat krijg je als ze niet genoeg eigen ruimte hebben om samen te komen.”
Om het hotel alsnog voor dit doel te kunnen gebruiken, vroeg uitzendbureau Eurojob eind april alsnog een vergunning aan, maar die werd hen 15 juni geweigerd. Het CDA stelde de kwestie eind juni aan de kaak naar aanleiding van berichtgeving van Studio040 over het voormalige hotel.
Volgens raadslid Van Dooren zouden de Eurojob en de gemeente samen een nieuwe plek moeten zoeken voor de arbeidsmigranten. Dit is volgens hem ook een kans om eens te kijken naar de omstandigheden waarin de arbeidsmigranten nu in moeten leven.


NVWA beëindigt online verkoop illegale onkruidverdelgers door particulier

01-07-2021 - 0 reacties Inspecteurs en rechercheurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben op dinsdag 29 juni 178 liter illegale onkruidverdelgers en 7 kilogram illegaal ratten- en mierengif in beslag genomen bij een inwoner van Krimpen aan den IJssel. De man wilde geld bijverdienen door deze middelen…


Wildstroperij: man opgepakt, vlees in beslag genomen

01-06-2021 - 0 reacties Een 29-jarige man uit Heerlen is opgepakt op verdenking van het illegaal jagen op wilde dieren. Bij een huiszoeking werd onder meer het vlees van reekalfjes uit zijn vriezer in beslag genomen.


Chaletbewoning in Alphen: ‘Arbeidsmigranten zijn Polen, Bulgaren en Roemenen, geen Duitsers of Fransen’

21-05-2021 - 0 reacties ALPHEN - De buurman van vijf chalets aan het Hondseind in Alphen vindt dat de gemeente veel te weinig doet om te voorkomen dat de onderkomens illegaal worden verhuurd aan arbeidsmigranten en mensen ze gebruiken als tijdelijk onderkomen.


Enterse zorgboerderij beschuldigd van illegale horeca-activiteiten: ‘Maar wij hebben gewoon vergunningen’

07-04-2021 - 0 reacties ENTER/WIERDEN - Zorgboerderij De Piet wordt er door de afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) van beschuldigd illegaal para-commerciële horeca-activiteiten uit te voeren in het Enterse buitengebied. Eigenaar Raymond Meenhuis bestrijdt dit. Er is al sinds 2006 een vergunning voor.


Politie ontdekt 42 honden en wapens in Vriezenveense schuur

18-03-2021 - 0 reacties VRIEZENVEEN - In een schuur in Vriezenveen hebben de politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maandag 42 honden aangetroffen. Een 51-jarige man en 34-jarige vrouw worden verdacht van het illegaal handelen in de dieren. De honden bleken na inspectie in goede gezondheid en zijn niet in beslag genomen.


Brabantse vissterfte door mestfraude Nederweert

03-03-2021 - 0 reacties Een varkensbedrijf in Nederweert is verantwoordelijk voor vissterfte in waterschap de Dommel in Brabant. De varkenshouder loosde illegaal mest in natuurwater dat doorstroomde naar Brabant.


Grote politie-actie tegen mestfraude: onder meer inval bij bedrijf in Esbeek

11-02-2021 - 0 reacties De Nederlandse en Belgische politie hebben donderdag vanwege mogelijke mestfraude invallen gedaan op tientallen plaatsen in de grensstreek. In onze provincie werd onder meer onderzoek gedaan bij een bedrijf in Esbeek. In België zijn zeventien mensen gearresteerd, meldt het Belgische Openbaar Ministerie donderdag.
De resultaten van de invallen in Nederland zijn nog niet bekend.

De politie heeft aanwijzingen voor 'grootschalige fraude'. De
verdachten zouden mest illegaal hebben afgevoerd naar
akkerbouwers en naar vergisters die er biogas van maken. Ook zouden
ze testmonsters van mest in hun voordeel hebben gemanipuleerd.

Lucratief om regels te ontduikenDoor het mestoverschot in Nederland en Vlaanderen en de volgens
sommige boeren te strikte limieten op het bemesten van boerenland,
is het al gauw lucratief om de strenge regels te ontduiken.
Fraudeurs jagen ook op de subsidies voor bijvoorbeeld het vergisten
van mest.

De Nederlandse en Belgische politie doorzochten donderdag samen met
de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit (NVWA) huizen en
bedrijven op acht plaatsen in onze provincie en in Limburg. In België gebeurde
dat op nog eens 24 plaatsen.


Vogelhandelaar Gijs S. uit Udenhout krijgt taakstraf voor het illegaal invoeren van tropische vogels

26-01-2021 - 0 reacties UDENHOUT/DEN BOSCH - Niet alleen heeft hij met de invoer van tropische vogels het risico genomen om dierenziekten te verspreiden. Het is simpelweg verboden. Gijs S. (33) uit Udenhout heeft ook de gezondheid van de vogeltjes uit alle hoeken van de wereld ernstig in gevaar gebracht. De rechtbank in Den Bosch legt de man daarvoor 240 uur taakstraf op en een voorwaardelijke beroepsontzetting van drie jaar.


Tientallen schapen onverdoofd geslacht in illegaal slachthuis: justitie wil 50.000 euro boete

16-12-2020 - 0 reacties Het onderscheppen van een lading verboden antibiotica heeft geleid tot de ontdekking van een illegaal slachthuis in Herwijnen. Justitie wees dinsdag voor de rechtbank in Rotterdam naar vader Fred de B. (71) en zoon Danny (30) als daders; zij zouden wekelijks tientallen dieren zonder verdoving hebben geslacht.


Britten hebben marineschepen klaarliggen om EU-vissers te enteren bij no-deal brexit

12-12-2020 - 0 reacties De Britse premier Johnson meent dat de kans groot is dat het handelsoverleg mislukt. De marine krijgt, als het brexitoverleg met de EU op niets uitloopt, daarom mogelijk meer bevoegdheden om op te treden tegen Europese vissers. De politiedienst van de marine mag dan buitenlandse vissers arresteren die zich illegaal in Britse wateren bevinden, berichten Britse kranten.


Honderden boeren in Brabant zijn al 1,5 jaar buiten hun schuld illegaal aan het werk

27-10-2020 - 0 reacties EINDHOVEN - Zonder dat ze er zelf iets aan kunnen doen, zijn honderden Brabantse veeboeren al anderhalf jaar zonder vereiste vergunning aan het werk. De stikstofcrisis is de boosdoener. Zicht op legalisatie is er nog steeds niet.


Greenpeace: Europa exporteert tonnen aan illegaal landbouwgif, Nederland voorop

11-09-2020 - 0 reacties Nederland is een van de grootste Europese exporteurs van illegaal landbouwgif, zegt Greenpeace op basis van onderzoek door de eigen wetenschappelijke afdeling Unearthed en de Zwitserse ngo Public Eye. Maar Den Haag spreekt die conclusie tegen. Nederland kaart in Europees overleg juist een exportverbod op in Europa verboden gewasbeschermingsmiddelen aan.


Borden als 'kaas te koop' langs de provinciale weg: ze zijn al verboden en Utrecht gaat er nu op handhaven

31-08-2020 - 0 reacties Reclameborden voor streekproducten, langs de provinciale weg zie je ze in alle soorten en maten. Maar in de meeste gevallen staan ze er illegaal. De provincie Utrecht gaat vanaf morgen strenger handhaven. Lokale ondernemers vinden de regels te streng.


Schouten: 'Nog veel te doen om malafide hondenhandel aan te pakken'

26-06-2020 - 0 reacties Op heel veel plekken moet gewerkt worden om het net rond illegale hondenhandel te sluiten, niet alleen bij de NVWA. Dat zegt landbouwminister
Carola Schouten vrijdag. Dierenorganisatie House of Animals luidde donderdag de noodklok en deed aangifte tegen een hondenhandelaar in Brabant.
Ze doet een beroep op huishoudens die een viervoeter willen kopen: zij moeten goed checken of de verkoper wel te vertrouwen is. Dierenorganisatie House of Animals trok donderdag aan de bel in actualiteitenprogramma Nieuwsuur. De organisatie vindt dat de controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) tekort schiet. Het registratiesysteem zou zo lek zijn als een mandje en de overheid zou niet ingrijpen.
FraudeDe Partij voor de Dieren in Brabant trok in mei nog aan de bel over een puppyhandelaar in Diessen. De handelaar zou zich niet aan de regels houden bij de verkoop van honden die uit Hongarije komen. Ook zou er gefraudeerd worden met de dierenpaspoorten, waardoor de hondjes veel jonger zijn dan er in hun paspoort staat.
Er ligt al een wet klaar over de registratie van honden en het hondenpaspoort, laat Schouten weten. Dit voorstel wordt snel online gezet, zodat belanghebbenden erop kunnen reageren. "We zien nu dat soms buitenlandse dieren een hondenpaspoort krijgen in Nederland, dat helemaal niet goed is. Dat mag niet. Omdat ze bijvoorbeeld ouder zijn dan ze zijn geregistreerd of dat ze de juiste inentingen niet krijgen of ziek zijn."
Naar schatting zou meer dan de helft van de 70.000 honden die uit het buitenland worden ge´mporteerd, illegaal naar Nederland komen. Vaak worden ze onder slechte omstandigheden geboren en de informatie die de nieuwe eigenaren krijgen over de leeftijd, inentingen en het ras, is meestal onjuist.
LEES OOK: Partij voor de Dieren bindt strijd aan met puppyhandelaar in Diessen: ‘Dit zou illegaal moeten zijn


Illegale slachtplaats op boerderij in Betuwe gevonden

25-06-2020 - 1 reacties Op een boerderij in de Betuwe hebben rechercheurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) woensdag een geïmproviseerde slachtplaats en een grote hoeveelheid resten van schapen en geiten aangetroffen. Ze doorzochten het bedrijf in een lopend strafrechtelijk onderzoek naar het illegaal slachten van schapen. Illegaal slachten is een misdrijf.