Illegaal

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Illegaal. Illegaal is een van de 15944 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Illegaal nieuws

Hillegom, Lisse en Teylingen gaan illegaal gebruik bollengrond aanpakken

13-01-2020 - 0 reacties De samenwerkende gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen zetten de komende jaren in op het terugdringen van oneigenlijk gebruik van bollengrond. De 3 gemeenteraden hebben hiervoor budget beschikbaar gesteld. Hiermee geven ze uitvoering aan het Pact van Teylingen, waarin is afgesproken dat het areaal bollengrond niet onder 2.615 hectare mag komen.


Hillegom, Lisse en Teylingen gaan illegaal gebruik bollengrond aanpakken

13-01-2020 - 0 reacties De samenwerkende gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen zetten de komende jaren in op het terugdringen van oneigenlijk gebruik van bollengrond. De 3 gemeenteraden hebben hiervoor budget beschikbaar gesteld. Hiermee geven ze uitvoering aan het Pact van Teylingen, waarin is afgesproken dat het areaal bollengrond niet onder 2.615 hectare mag komen.


Vuurwerkcontrole bij grensovergang in De Lutte loopt in de soep door boerenactie

18-12-2019 - 0 reacties DE LUTTE - Een controle op illegaal vuurwerk bij grensovergang De Poppe is gisteren door de boerenacties en miscommunicatie met de Duitse wegbeheerder op een mislukking uitgelopen.


Partij voor de Dieren: Vissen is illegaal in wateren van Waterschap Rivierenland

27-11-2019 - 0 reacties TIEL - Mag je nog vissen in de wateren van Waterschap Rivierenland? Nee, dat is illegaal, vindt Dana van der Kraan, waterschapsbestuurder namens de Partij voor de Dieren (PvdD). Jawel, niets aan de hand, reageert heemraad Mathieu Gremmen.


‘Kat naar buiten doen is in strijd met EU-regels’

27-11-2019 - 13 reacties Katten ongecontroleerd naar buiten laten gaan, is illegaal. Dat stellen juristen Arie Trouwborst en Han Somsen van Tilburg Universiteit in Trouw. Zij baseren zich daarbij op Europese regels voor natuurbescherming.


Politie legt beslag op huis van illegale buldogfokkers in Hoogeveen

21-11-2019 - 0 reacties Twee inwoners van de gemeente Hoogeveen worden verdacht van het illegaal fokken van honden. Er is beslag gelegd op hun woning.


‘Circuit Zandvoort egaliseert duinen illegaal’

25-10-2019 - 0 reacties Milieuclubs beschuldigen Circuit Zandvoort van het zonder vergunning illegaal egaliseren van duinen om er tribunes te kunnen bouwen. Maar volgens het circuit worden er slechts hopen zand verplaatst en nemen de tegenstanders een loopje met de feiten.


Brabantse mesthandelaar hoort drie jaar cel tegen zich eisen

08-10-2019 - 0 reacties Het Openbaar Ministerie heeft drie jaar celstraf en een beroepsverbod geëist tegen een mesthandelaar uit Wintelre (NB). De man heeft volgens het OM tientallen boeren geholpen om van hun mestoverschot af te komen door het illegaal te laten verdwijnen.


Honderdduizenden bijen dood rond Biezenmortel, sierteler verdacht van gebruik fipronil

04-10-2019 - 0 reacties BIEZENMORTEL - In de omgeving van Biezenmortel zijn in totaal honderdduizenden bijen doodgegaan, vermoedelijk door het gebruik van een illegaal bestrijdingsmiddel met fipronil. Toezichthouder NVWA merkt een sierteler uit het gebied aan als verdachte, evenals de vermoedelijke leverancier van het middel.


Noord-Nederlandse veehandelaar verdacht van illegaal antibioticagebruik

26-09-2019 - 0 reacties Rechercheurs van de Inlichten- en Opsporingsdienst hebben samen met de NVWA de administratie en een hoeveelheid antibiotica in beslag genomen bij een veehouder in Noord-Nederland.


​Veehandelaar verdacht van illegaal antibioticagebruik

26-09-2019 - 4 reacties Rechercheurs van de Inlichtingen- en Opsporingsdienst hebben in samenwerking met opsporingsambtenaren van NVWA de administratie en een hoeveelheid antibiotica in beslag genomen bij een veehandelaar in Noord-Nederland. Dat gebeurde tijdens de doorzoek


Fresco versus Thunberg, vlees illegaal en weermannen als opinieleiders

24-09-2019 - 0 reacties Ondertussen vertelt het verhaal van de dag door onze lens: voeding, gezondheid, landbouw, levensmiddelenmarketing, voedselpolitiek en aan landgebruik gerelateerde energie- en watervraagstukken – waar nodig tot op (geo)politieke schaal.


MOB valt Schiphol aan in de strijd om stikstofreductie

16-09-2019 - 0 reacties Vanmiddag om 15:00 uur precies bracht MOB, de milieu NGO die het Programma Aanpak Stikstof bij de de Raad van State liet sneuvelen, zijn tweede klap in het gezicht van de Nederlandse regering naar buiten: handhaaf het aantal vluchten op Schiphol, omdat de luchthaven niet over een natuurvergunning beschikt. Er zouden jaarlijkse zo'n 100.000 vluchten illegaal plaatsvinden, ruim 270 per dag.


Milieuorganisatie haalt uit naar Schiphol: ‘Veel vluchten zijn illegaal’

16-09-2019 - 17 reacties Veel vluchten van en naar Schiphol zijn illegaal omdat de luchthaven al jarenlang opereert zonder natuurbeschermingsvergunning. Dat stelt milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) in EenVandaag.

Quote:
Voor het wijzigen van kleine landschapselementen of van vegetaties heeft een bedrijf of luchthaven doorgaans een natuurvergunning nodig. Schiphol stelt echter dat de luchthaven die vergunning niet nodig heeft, omdat de luchthaven al ruim honderd jaar bestaat, dus lang voor de invoering van de Europese Natuurbeschermingsrichtlijnen en de Wet Natuurbescherming.

Schiphol stelt dat de vliegoperatie van oudsher is gereguleerd door algemene regels, zoals de Wet Luchtvaart en niet door vergunningen die later zijn geïntroduceerd. ,,Schiphol heeft dan ook geen vergunning op grond van de Wet natuurbescherming aangevraagd.”


Provincie onderzoekt veiligheid platte daken en illegaal gebruik agrarische gebouwen

12-09-2019 - 0 reacties De provincie Noord-Holland beoordeelt jaarlijks hoe gemeenten het doen als het gaat om financiën, informatie- en archiefbeheer, omgevingsrecht en de huisvesting van verblijfsgerechtigde asielzoekers. Aanvullend start dit jaar een onderzoek naar de constructieve veiligheid van platte daken, evenementen en omgevingsrecht, water- en gewasbeschermingsmiddelen en illegaal gebruik van agrarische (op)stallen. In het Uitvoeringsplan Interbestuurlijk Toezicht 2019-2020 staat hoe dit toezicht verloopt.


Australië neemt in totaal 23 ton illegaal varkensvlees in beslag

04-09-2019 - 0 reacties In Australië vindt de douane steeds meer illegaal geïmporteerd varkensvlees. Gezien de dreigende verspreiding van vooral varkenspest is de overheid gealarmeerd. Van november 2018 tot mei 2019 werd in totaal 23 ton varkensvlees in beslag genomen.


Diefstal uien en aardappelen: jaarlijks terugkerende ergernis.

29-08-2019 - 0 reacties Diefstal van gewassen van de akkers komt al eeuwen voor. De omvang blijft veelal beperkt tot enkele tientallen kilo’s aardappelen of uien. Zo ook deze week in Simpelveld waar uien en aardappelen illegaal werden gerooid. Voor de Vlamingen ‘moeskopperij’


ZLTO voorzitter: ‘Het moet afgelopen zijn met illegaal betreden boerenerven’

22-08-2019 - 0 reacties ZLTO voorzitter Wim Bens vindt dat het afgelopen moet zijn met het illegaal betreden van boerenerven. Dinsdag 27 augustus vindt bij de rechtbank in Den Bosch de regiezitting plaats tegen de dierenextremisten die in Boxtel een varkensstal bezet hielden.


Australische varkenshouders eisen slacht 2000 zeugen met Deense genen

21-08-2019 - 0 reacties Australische varkenshouders eisen de slacht van 2000 zeugen die verwekt zijn door illegaal geïmporteerd Deens sperma. De varkenshouders vinden dat Westpork nu een groot concurrentievoordeel geniet vanwege de betere Deense genen in haar varkensstapel.


Zijn ex-managers Emsland miljoenen verschuldigd?

14-08-2019 - 0 reacties Er worden 2 ex-managers van de Duitse aardappelverwerker Emsland Group beschuldigd van omkoping en corruptie. Door illegaal zaken te doen, zouden zij 12 jaar geleden €6 miljoen hebben verdiend. In de rechtbank blijven veel vragen echter vooralsnog onbeantwoord.