Boete

Volg al het nieuws over Boete, een van de 15752 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Boete nieuwsbrief.

Boete nieuws

Taakstraf voor dierenarts die fraudeerde met vaccins voor pluimvee

15-11-2019 - 0 reacties Een pluimveedierenarts uit Scheemda is veroordeeld voor fraude met vaccinaties tegen Newcastle Disease (NCD). Hij kreeg een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van een half jaar opgelegd. Na onderzoek is gebleken dat de dierenarts tussen juli 2014 en januari 2017 ruim 15 miljoen vaccins minder toediende dan hij factureerde. Vermoedelijk lichtte hij zo 30 pluimveebedrijven op. De maatschap die de valse facturen verstuurde, krijgt een voorwaardelijke boete van 50.000 euro en moet vanwege onrechtmatig verkregen omzet 168.000 euro aan de Staat betalen.


Boete dreigt als Limburg stopt met fokprogramma korenwolf

08-11-2019 - 0 reacties De provincie kan niet eerder dan eind 2021 stoppen met het fokprogramma voor de korenwolf.


Een geldboete en voorwaardelijke celstraf: schrikt dat dierenactivisten af?

08-11-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - De 67 dierenactivisten die terecht stonden voor de stalbezetting in Boxtel kennen hun straf: een boete van 300 euro én een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Is dat voldoende om te voorkomen dat er nieuwe acties volgen?


NVWA gaat sneller beboeten en minder waarschuwen

04-11-2019 - 1 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat strenger optreden tegen overtredingen van de regels rond dierenwelzijn tijdens transport en bij het doden van dieren. Dat betekent dat de NVWA eerder een boete of andere sanctie oplegt.


Eerder boete voor overtreden welzijnsregels bij transport en doden van dieren

04-11-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat strenger optreden tegen overtredingen van de regels rond dierenwelzijn tijdens transport en bij het doden van dieren. Dat betekent dat de NVWA eerder een boete of andere sanctie oplegt en minder waarschuwt. Daarnaast blijven overtredingen 3 jaar staan. Nieuwe overtredingen in deze periode worden als herhaalde overtredingen bestraft. Dat staat in het nieuwe interventiebeleid, dat op 1 december dit jaar in werking treedt.


Sneller boete bij overtreden welzijnsregels veetransport

01-11-2019 - 0 reacties Er wordt vanaf 1 december strenger opgetreden tegen overtredingen rond dierenwelzijnsregels tijdens transport en bij het doden van dieren. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) legt eerder een boete of andere sanctie op en waarschuwt minder.


Eigenaar van sjoemelende mestvervoerder W. Daas in Wintelre krijgt twee jaar cel voor mestfraude

30-10-2019 - 0 reacties De eigenaar van mestvervoerbedrijf W. Daas uit Wintelre moet twee jaar de cel in, waarvaan één jaar voorwaardelijk, voor fraude met mest. Ook moet de directeur een boete betalen van 50.000 euro, zo heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag besloten. De directeur overtrad de meststoffenwet en pleegde valsheid in geschrifte. Hij liet een half miljoen tot een miljoen kilo fosfaten 'verdwijnen'.


Schouten wil boete bij overtreden van Meststoffenwet relateren aan bedrijfsomzet

25-10-2019 - 6 reacties Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil onderzoeken of het mogelijk is of de omzet van een bedrijf kan worden meegewogen in de boete die wordt opgelegd wanneer een bedrijf de Meststoffenwet heeft overtreden. Daarnaast wil de minister bedrijven die herhaaldelijk in de fout gaan zwaarder gaan beboeten. Ze wil de pakkans van overtreders vergroten door een risicogerichte handhaving en verbetering van samenwerking tussen de verschillende toezichthouders. Dat meldt Schouten in een brief aan de Tweede Kamer.


OM wil boeren die verkeersregels negeerden alsnog beboeten

24-10-2019 - 2 reacties Boeren die tijdens de landelijke demonstraties de verkeersregels aan hun laars lapten, kunnen alsnog een flinke boete verwachten. Het Openbaar Ministerie (OM) bekijkt onder meer camerabeelden van tractoren die vorige week woensdag door een aantal winkelstraten in Den Haag reden. Ook het negeren van rode kruizen op snelwegen kan de actievoerende verkeersdeelnemers alsnog duur komen te staan.


LTO betaalt boete Zwolse foutparkeerder #boerenalarm

16-10-2019 - 0 reacties LTO Noord-afdeling Salland betaalt de parkeerboete die een vrouw maandag in Zwolle kreeg tijdens het #boerenalarm.


Boer die runderen verwaarloosde krijgt waarschuwing van de rechter

14-10-2019 - 0 reacties GRONINGEN - De economische politierechter heeft een 62-jarige boer uit Glimmen met een voorwaardelijke boete een waarschuwing gegeven: hij moet beter voor zijn dieren zorgen.


Milieu-Adviesbureau Vollenbroek B.V

03-10-2019 - 16 reacties Het is me duidelijk. Er is geen stikstofcrisis. Wat moeten we nu doen?

Ten eerste moet Nederland de uitspraak van het HJEU naast zich neerleggen. Het zal menig jurist woedend maken: ‘die Wellens weet er niks van’ etc., ik zie hun befjes al wapperen. Maar in tijden van chronische woningnood en recentelijk nog een verdubbeling van het aantal daklozen is het stilleggen van achttienduizend bouwprojecten geen redelijke optie. Het ging het duo ook om het pesten van een paar specifieke boeren. Daarbij kozen ze voor een gang naar het HJEU, dat zich vervolgens wel moest uitspreken over het PAS. Dat was dus bijvangst en dat maakt dat de uitspraak een disproportioneel grote impact op de Nederlandse samenleving heeft. Ook zou Nederland niet het eerste land zijn dat Europese regels aan de laars lapt, de Grieken doen al decennia niet anders. Daarom, gewoon lekker doorbouwen en intussen uitzoeken hoe het zit met dat PAS. De bijdrage van de bouw aan de totale uitstoor van NOx was al minimaal.

Bent u een beetje boos op het duo en wilt u ze terugpakken? Dat kan. Vollenbroek pleegt namelijk herhaaldelijk economische delicten, door de jaarcijfers van zijn bv te laat in te leveren. Daar zou hij een flinke boete voor kunnen krijgen. Wie doet er even aangifte?


Het is natuurlijk flauw om zo te gaan zitten muggeziften, maar bij iemand die er zo de broek van vol heeft om op elke juridische slak zout te leggen is het weer wel terecht.

Al met al is er geen stikstofcrisis, Nederland is al hartstikke goed bezig. We hebben een bureaucratiecrisis.

Tue, 01 October


NVWA mag boete uitdelen bij pootgoedfraude

26-08-2019 - 0 reacties Met het wetsvoorstel Plantgezondheidswet krijgt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) extra middelen tegen pootgoedfraude. Naast het bestaande strafrechtelijke handhavingsinstrument wordt het mogelijk een bestuurlijke boete op te leggen.


Boete voor Kraft Foods en Mondelez International voor manipulatie graanprijzen

17-08-2019 - 0 reacties Een boete van 16 miljoen dollar is door het Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission opgelegd aan Kraft Foods en Mondelez International. Dit vanwege de manipulatie van graanprijzen in 2011.


Boete voor Kraft Foods en Mondelez International voor manipulatie graanprijzen

17-08-2019 - 0 reacties Een boete van 16 miljoen dollar is door het Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission opgelegd aan Kraft Foods en Mondelez International. Dit vanwege de manipulatie van graanprijzen in 2011.


Boete voor Kraft Foods en Mondelez International voor manipulatie graanprijzen

17-08-2019 - 0 reacties Een boete van 16 miljoen dollar is door het Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission opgelegd aan Kraft Foods en Mondelez International. Dit vanwege de manipulatie van graanprijzen in 2011.


Boete en waarschuwingen voor eendenbedrijven wegens dierenmishandeling

22-07-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft aan een medewerker van een eendenbedrijf een boete van 1.250 euro uitgedeeld voor het doodslaan van eenden. Behalve de boete, hebben drie eendenhouderijen een schriftelijke waarschuwing gekregen.


Geen boete voor boeren die zonder vergunning koeien de wei in sturen

28-06-2019 - 0 reacties Boeren die hun koeien de wei in sturen en hun akkers bemesten, krijgen geen boete. Dat heeft minister Carola Schouten van Landbouw geschreven in een brief aan de Tweede Kamer. Het beweiden van koeien en het uitrijden van mest kan sinds de stikstofuitspraak van de Raad van State niet meer zonder dat boeren een vergunning aanvragen.


Koeien mogen ondanks stikstofuitspraak in de wei, geen boete voor boeren

27-06-2019 - 2 reacties

Originele beschrijving

De Raad van State vindt dat de Nederlandse aanpak van het terugdringen van stikstof niet goed is. Dat kan grote gevolgen hebben voor allerlei projecten.


Rechter schrapt boete voor vang- en laadletsel

23-06-2019 - 0 reacties Een vleeskuikenhouder krijgt het boetebedrag van 1.500 euro terug van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) omdat de NVWA hem eerst had moeten waarschuwen dat het aandeel vang- en laadletsel te hoog was.