Boete

Boete is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Boete en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Boete nieuws

Beheerder van wilde grazers eist voor de rechter dat klokkenluider zijn mond houdt over misstanden

31-05-2021 - 0 reacties Een oud-medewerker moet zich niet meer negatief uitlaten over stichting Taurus, beheerder van grazers in natuurgebieden. Doet hij dat wel, dan moet de klokkenluider per keer een boete van 5.000 euro betalen. Dat eiste de stichting vrijdag in een kort geding in de Arnhemse rechtbank.


Rechter: boete voegt niets meer toe voor boer uit Elsloo die zijn vee moest verkopen

19-04-2021 - 0 reacties LEEUWARDEN - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) constateerde in 2019 en 2020 bij verschillende bezoeken aan een veehouderij in Elsloo dat het bedrijf de zaken niet goed voor elkaar had. Uiteindelijk werd de boer voor de keus gesteld: of het vee verkopen of de dieren zouden opgehaald worden.


Boete voor boer Nieuw-Weerdinge voor verwaarlozen vee

29-03-2021 - 0 reacties Een 47-jarige veeboer uit Nieuw-Weerdinge heeft niet goed voor zijn vee gezorgd. Hij heeft daarom een boete gekregen van 7500 euro. De rechter legde de man ook een voorwaardelijke stillegging van zijn bedrijf op, met een proeftijd van drie jaar. Blijft de zorg in die periode onder de maat, dan wordt het bedrijf voor een jaar op slot gezet.


Aanhangwagen Veewagen - Boete scheurtje in wang

25-03-2021 - 32 reacties Hallo

Ik ben laatst aangehoude met een veewagen ze dachten dat hij te breed was maar was 2.59 binnen de maten en toen vonde ze in de wang van de band een klein scheurtje uit het rubber mogen ze hiervoor een boete geven bij een landbouwwagen?

Alvast bedankt


Boete van 180.000 euro dreigt voor Somerense boer die volgens de gemeente fors in de fout gaat

16-03-2021 - 0 reacties SOMEREN - Hij houdt te veel varkens en vleesstieren aan de Gelderselaan 18, heeft ruim tien keer te veel reinigingsmiddel opgeslagen en het dak van een stal is kapot. Dertien overtredingen, turft de gemeente Someren. Boer W. van Heugten hangt daarom een boete van 180 mille boven het hoofd.


Boete voor besturen vrachtwagen met alcohol op tijdens boerenprotest in Beilen

12-03-2021 - 0 reacties Een 36-jarige man uit Wachtum moet voor het rijden onder invloed terwijl hij een vrachtwagen bestuurde een boete van 950 euro betalen. Dit gebeurde op 4 juli in Beilen tijdens een boerenprotest bij het distributiecentrum van Jumbo.


Boete van ruim 13.000 euro voor transporteur, nadat fraude met tachograaf op A1 bij Holten wordt ontdekt

09-03-2021 - 0 reacties HOLTEN - Een transportbedrijf moet een boete van liefst 13.375 euro betalen vanwege fraude met een tachograaf in een truck. Die ontdekte de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) maandag bij een controle op de A1 bij Holten.


Reuselse varkensboer hoeft boete van 170.000 euro nog niet te betalen; Gemeente moet eerst bezwaar beoordelen

10-02-2021 - 0 reacties DEN BOSCH - Varkensboer Cor van Limpt uit Reusel kan weer opgelucht ademhalen - eventjes in ieder geval. De gemeente mag niet per direct een dwangsom van 172.700 euro opeisen, zo heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald.


'Misschien is het bedrijf wat te groot voor u en moet u wat dieren wegdoen'.

18-01-2021 - 0 reacties Een voorwaardelijke boete van 6000 euro moet een 64-jarige boer uit Noordbroek ervan weerhouden zijn vee verder te verwaarlozen. 'Misschien is het bedrijf wat te groot voor u en moet u wat dieren wegdoen. Dat geef ik u als overweging mee,' zei de Groningse politierechter tegen de boer.


Herenboeren in Assen krijgen alsnog boete

06-01-2021 - 0 reacties De stichting Herenboeren in Assen krijgt een boete opgelegd voor het overtreden van de stikstofregels begin november.


Tientallen schapen onverdoofd geslacht in illegaal slachthuis: justitie wil 50.000 euro boete

16-12-2020 - 0 reacties Het onderscheppen van een lading verboden antibiotica heeft geleid tot de ontdekking van een illegaal slachthuis in Herwijnen. Justitie wees dinsdag voor de rechtbank in Rotterdam naar vader Fred de B. (71) en zoon Danny (30) als daders; zij zouden wekelijks tientallen dieren zonder verdoving hebben geslacht.


‘EU gaat techbedrijven opbreken bij herhaaldelijke overtredingen’

15-12-2020 - 0 reacties Als een techbedrijf herhaaldelijk in de fout gaat, wil de Europese Commissie dat bedrijf gaan opbreken. Dat staat volgens de Financial Times in voorstellen die de commissie later vandaag officieel presenteert. Over nieuwe regulering wordt al lang gesproken, de wordt gezien als een belangrijk onderdeel van de aanpak van de macht van technologiebedrijven in Europa.
Het idee is dat als een techbedrijf over een periode van vijf jaar tot drie keer toe een boete heeft gekregen, dat bedrijf wordt opgebroken, schrijft de zakenkrant. Het voorstel komt uit de Digital Markets Act. Dat is een van de twee pakketten die op tafel liggen om de techsector te reguleren.
Het ene meer gericht op de bedrijfseconomische gevolgen van de macht van 'big tech'. Het andere kijkt onder meer naar de rol van algoritme. Daarover lekte al details uit.
Boetes en onderzoeken
De machtspositie van techbedrijven ligt in Brussel al jaren onder een vergrootglas. De bekendste voorbeelden daarvan zijn de boetes die Google kreeg en waartegen het beroep heeft aangetekend. Eerder dit jaar kondigde de Europese Commissie twee onderzoeken aan tegen Apple en er lopen twee onderzoeken tegen Amazon. Verder zou er ook nog worden gekeken naar Facebook.
De voorstellen die vanmiddag officieel worden gepresenteerd, zijn het startsein van wat vermoedelijk lange en complexe onderhandelingen worden. De belangen zijn groot. De techbedrijven is er veel aan gelegen om waar mogelijk wetgeving af te zwakken. De verwachting is dat het misschien wel twee of drie jaar kan duren voordat alles rond is.
VS wil Facebook opbreken
De voorstellen komen een kleine week nadat de Amerikaanse toezichthouder FTC en openbaar aanklagers van Amerikaanse staten twee aanklachten hadden ingediend tegen Facebook. Volgens de partijen heeft Facebook een "illegaal monopolie" verkregen en moet het bedrijf worden opgebroken; het zou Instagram en WhatsApp moeten afstoten.
Het sociale netwerk heeft al gezegd zich hier zich met hand en tand tegen te verzetten. De zaak komt daar voor de rechter en dit wordt waarschijnlijk een lange juridische procedure.


Werkstraf voor eigenaresse TUF Recycling, die veel meer kunstgrasmatten opsloeg dan was toegestaan

14-12-2020 - 0 reacties De eigenaresse van TUF Recycling in Dongen heeft een werkstraf van 160 uur gekregen. Ze is volgens de rechter verantwoordelijk voor de chaos bij het bedrijf dat veel meer kunstgrasmatten opsloeg dan mocht. Het bedrijf zelf krijgt een voorwaardelijke geldboete van tienduizend euro opgelegd.
Dat is maandag door de rechter bepaald bij twee verschillende rechtszaken. De manier waarop kunstgrasmatten werden opgeslagen in Dongen, Hedel en Velddriel kon niet door de beugel, stelt de rechter.
Er werden tot 2018 veel meer kunstmatten en zand en rubber (infill) verzameld dan mocht. Bovendien werden structureel meerdere wetten en milieuregels overtreden en recyclede het bedrijf bijna niets.
Het bedrijf hoeft de boete alleen te betalen als het elders opnieuw in de fout gaat.
RecyclingBij een eerdere zitting liet de eigenaresse al weten dat ze hoopte dat zich nog een oplossing zou aandienen voor het recyclingsprobleem, maar dat die oplossing steeds maar niet kwam.
De officier van justitie hield er bij zijn eis rekening mee dat de directeur van TUF inderdaad wel heel veel pech had gehad en ook nooit eerder met justitie in aanraking was geweest.
Kale kipDe rechter hield bij de voorwaardelijke geldstraf voor TUF Recycling rekening van de lege bankrekening van het bedrijf, die al verschillende dwangsommen aan de gemeente Dongen moest betalen. Eerder werd de bankrekening van TUF al bevroren.
Bij het bedrijf brak in 2018 een grote brand uit. De eigenaresse werd eerder verdacht van brandstichting, maar daar was onvoldoende bewijs voor.
LEES OOK:
Bankrekening TUF Recycling bevroren, gemeente Dongen krijgt 98.000 euro via deurwaarder
Brand bij Tuf Recycling in Dongen zou toch aangestoken zijn


Colombiaanse cokeboeren in tranen, justitie wil 'speciaal ingevlogen profs' de cel in

10-12-2020 - 0 reacties Drie Colombiaanse mannen runden vakkundig een professioneel drugslab in een koeienstal in Lepelstraat. Ze moeten ieder drie jaar cel in, als het aan justitie ligt. Ook de boer komt er niet zomaar vanaf: hij hoorde anderhalf jaar cel eisen en een fikse boete.

"Natuurlijk wisten de verdachten dat ze in een lab moesten gaan werken", zei de officier van justitie donderdag in de rechtbank van Breda. "Dit zijn geen amateurs. Het uitwasproces is een ingewikkeld proces. Je moet er kennis van hebben, zodat de boel niet ontploft. Ze worden ingevlogen, hebben hoogwaardige kennis en ze worden door anderen bevoorraad."

Het drugslab werd op 4 maart dit jaar ontdekt na een tip. Bij de inval hing er een benzinelucht binnen, die typisch is voor cocaïnefabrieken. Agenten vonden in de loods drie Colombianen die zich verstopten.
'Kamperen bij de boer'Er stond een vouwwagen waarin ze sliepen. Verder was er een soort muur gebouwd van hooibalen Volgens de politie om het lab onzichtbaar te maken. Dat lab zat in een grote partytent. Daar stonden ook vaten met chemische stoffen zoals zwavelzuur en benzine. Er lagen overal stapels karton: platgemaakte fruitdozen. In dat karton zat cocaïne opgelost. De Colombianen moesten dat karton natmaken, uitpersen en dan moest dat vocht gefilterd worden. Eindproduct: 44 kilo coke met een straatwaarde van 2,2 miljoen euro. Maar het OM denkt dat er voor veel meer coke is uitgeperst.

De officier van justitie noemde de drie Colombianen 'een schakel in een grote geheel'. De mannen willen niet veel zeggen over wat ze daar deden. Ze kwamen voor schoonmaakwerk en veehouderij. Over cocaïne wilden ze niet praten.
Gevlucht voor guerilla'sVerdachte Luis A.M. (26) is landarbeider en werkte als koffieplanter maar vluchtte voor guerilla's. "Als je in die situatie zit moet je wat doen en toch een manier vinden om vooruit te komen".

Wilmar M. (48) legde een familiefoto op tafel en barstte in tranen uit. "Mijn zoon vraagt heel vaak aan mijn vrouw waar ik ben."

Aguileo P.M. (51) bood zijn excuses aan en was ook in tranen. Hij vroeg begrip vanwege de armoede in zijn land. "Je probeert voor je familie vooruit te komen."
Het OM is ervan overtuigd dat ze niet de grote bazen zijn achter dit lab. "Maar het is hier niet een beetje mengen en roeren. Dit is een gevaarlijk chemisch proces, en je hebt specifieke kennis en vaardigheden nodig.
Weliswaar is leven in Colombia niet eenvoudig en maar dat kan en mag geen excuus zijn."
'Nette man'De Lepelstraatse koeienboer hoorde anderhalf jaar cel tegen zich eisen. En een boete van 26.000 euro. De boer zegt dat hij van niks wist en zijn stal verhuurd had aan een 'nette man' uit België. Maar daar had het OM geen boodschap aan. Ze zien wel degelijk schuld bij hem, ook al maakte hij geen drugs.
"Het is onwaarschijnlijk dat hij niks gezien heeft. Hij heeft zijn loods ter beschikking gesteld, aan een onbekend iemand. Maar een boer laat nooit iets zomaar gebeuren op zijn terrein. Hij wist wat er in zijn loods gebeurde. Zelfs zijn vader zei dat er iets niet klopte", zei de officier van justitie.
Vanmiddag volgden de pleidooien. Advocaten hadden onder meer kritiek op het technisch onderzoek. Ze vinden dat er te weinig karton onderzocht en dat het gissen is naar de omzet in het lab.
Wanneer de rechtbank uitspraak doet is nog niet bekend.
LEES OOK: Zo namen Colombiaanse cocaïneboeren een koeienstal in Lepelstraat over


Boete voor dodelijk ongeluk met trekker: 'Alleen maar slachtoffers'

09-11-2020 - 14 reacties 'Ik zag op 400 meter afstand wel een auto, maar na een tijdje was die weg. Misschien gekeerd, dacht ik. Pas toen ik de weg op reed, zag ik 'm weer. Toen was het te laat.' Een boer uit Ubbena werd emotioneel toen hij maandag in de rechtbank op het ongeluk terugblikte.


Pools transportbedrijf krijgt 54.800 euro boete voor cabotage

05-11-2020 - 0 reacties De Duitse BAG blijft hard optreden tegen cabotage, waar nu streng op gecontroleerd wordt. Een Pools transportbedrijf dat regelmatig de...


Oproep aan boeren om bestrijdingsmiddelen te checken

25-10-2020 - 0 reacties OSS/UDEN - Als boer nog verboden bestrijdingsmiddelen in bezit? Dan kun je die nu zonder boete inleveren. Om het grondwater te beschermen doet een aantal gemeenten in de regio dit najaar mee aan de actie ‘bezem door de middelenkast’.


Verkeersboetes in 2021 weer hoger: nier verkopen bij overtreding?

25-10-2020 - 0 reacties Ieder jaar stijgen de verkeersboetes weer een beetje, terwijl we toch al vrij hoge tarieven hebben. Persoonlijk ben ik meer voor het Finse systeem, waar een verkeersboete niet een vast bedrag is maar een percentage van je inkomen. Want met het huidige Nederlandse systeem kunnen rijke mensen ongestoord zich niet aan regels houden, terwijl iemand met een bijstandsuitkering die eens per ongeluk in gedachten door een rood licht heen fietst meteen een maand geen eten meer kan betalen. En omdat eten toch belangrijker is dan een boete, belanden deze mensen soms in een vrijwel ondoorbreekbare cirkel van steeds hoger wordende


Tuinders moeten samen 6,5 miljoen euro boete CO2-overschrijding 2017 betalen

22-10-2020 - 0 reacties De glastuinbouwsector heeft in 2017 het plafond van het CO2-sectorsysteem overschreden. Het gaat om een overschrijding van 0,9 ton op een totaal van 6,0 ton, zo werd door minister Schouten op 5 februari met de Tweede Kamer gedeeld. Door de coronacrisis is de verrekening uitgesteld tot 26 oktober 2020.
In…


Backpacker Olivier stierf door hitte op pompoenboerderij, zakenman krijgt halve ton boete

09-10-2020 - 0 reacties Een Australische werkgever heeft een boete van 65.000 dollar (ruim 55.000 euro) gekregen nadat een Vlaamse werknemer van zijn fruitboerderij was overleden aan de gevolgen van uitdroging. De rechtbank oordeelde dat zakenman Bradford Clark Rosten onzorvuldig is geweest in het verstrekken van cruciale informatie aan zijn personeel.