Camera

Al het Camera nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Camera nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Camera nieuws

Onderzoek onbedoelde bruinvis bijvangst in beeld afgerond

17-01-2019 - 0 reacties Met 'Remote Electronic Camera Monitoring' is het aantal ongewenste bijvangsten van bruinvissen in de Nederlandse commerciële staandwantvisserij in kaart gebracht. In de onderzoeksperiode van 46 maanden tussen 1 juni 2013 en 31 maart 2017 zijn met camera's bruinvis bijvangsten in beeld gebracht. Analyse van de gegevens resulteert in een gemiddelde jaarlijkse bijvangststerfte door de Nederlandse commerciële staandwant vloot van 23 bruinvissen.


Animal Rights toont beelden van vangploegen pluimvee

10-01-2019 - 0 reacties Een undercovermedewerker van Animal Rights filmde met een verborgen camera hoe vangploegen stallen met leghennen leeghalen. De beelden zijn gemaakt in stallen met zowel scharrel- als kooihuisvesting in Stroe, Ottersum, Linde en Herveld.


Slachthuis in Hasselt hervat met aangepaste procedures

24-12-2018 - 0 reacties Het Hasseltse slachthuis van de VanDrie Group heeft zijn slachtactiviteiten hervat met aangepaste interne processen. VanDrie had de slachtingen een week geleden op eigen initiatief stopgezet nadat Animal Rights dierenmishandeling in het bedrijf aan het licht had gebracht. Kalverslachthuis VanDrie deed een beroep op de expertise inzake dierenwelzijn aan de onderzoeksgroep Dier&Welzijn van KU Leuven en Thomas More hogeschool. Voordien gaven deze onderzoekers ook al opleidingen aan het personeel van andere slachthuizen, onder andere dat van Tielt dat als eerste slachthuis dierenrechtenactivisten met een verborgen camera over de vloer kreeg.


Camera meet drogestofverdeling Challenger

21-11-2018 - 0 reacties HZPC biedt dit jaar telers van Challenger de service om de drogestofverdeling in hun partijen te laten meten met een hyperspectraal camera. Met die informatie is het risico daarop tijdens bewaring te verkleinen.


HZPC-service voor controle drogestofverdeling Challenger

21-11-2018 - 0 reacties HZPC biedt dit jaar telers van Challenger de service om de drogestofverdeling in hun partijen te laten meten met een hyperspectraal camera. Met de informatie is het risico tijdens de bewaring te verkleinen.


Laatste kans: zo ziet de Hedwigepolder er nu nog uit

16-10-2018 - 0 reacties Nog even en dan begint de onttakeling van de Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen. Huizen zijn al gesloopt, wegen opgebroken. Wij lieten de camera draaien in de polder zoals die er nu bij ligt. Nog wel.


Zo ziet de Hedwigepolder er nu nog uit

16-10-2018 - 0 reacties Nog even en dan begint de onttakeling van de Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen. Huizen zijn al gesloopt, wegen opgebroken. Wij lieten de camera draaien in de polder zoals die er nu bij ligt. Nog wel.


Beter pootgoed met inzet precisietechnologie

15-10-2018 - 0 reacties Binnen het nieuwe POP-3-project 'Precisie technologische ontwikkeling in pootaardappelen' gaan een reeks partijen samen onderzoeken op welke manier camera vison technologie te benutten is in de teelt van pootgoed.


Life-saving Land Rover Discovery joins Red Cross emergency fleet

03-10-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

A unique lifesaving Land Rover Discovery has just entered active service with the Red Cross emergency response fleet. The bespoke Discovery will provide eyes in the sky with a special drone and go-anywhere wheels on the ground, as an emergency mobile command centre with the Austrian Red Cross disaster response teams. The vehicle, developed from the original Project Hero concept car is the result of an 18-month collaboration between Land Rover Special Vehicle Operations and the Austrian Red Cross. The specially designed and engineered Discovery has the latest communications equipment, including an advanced eight-rotor drone. A long-range thermal imaging camera


Claas Lexion 750 aan het mais dorsen.

22-09-2018 - 2 reacties Ik weet niet of ik al zo vroeg in het najaar al eens mais voor de kolf heb zien oogsten. Het verraste mij, vandaar snel wat foto’s met m’n telefoon gemaakt i.p.v. met m’n camera om toch wat plaatjes voor Trekkerweb te kunnen maken. Het was zeer stoffig, of de ligging in de nabijheid van De Loonsche en Drunensche Duinen een rol speelde is volgens mij niet van toepassing.aldus Ad Verhoeven Udenhout


Boumatic vernieuwt arm en camera van zijn melkrobot

11-09-2018 - 0 reacties De Nederlandse melkrobotfabrikant Boumatic Robotics heeft op de Franse beurs Space een nieuwe melkrobotserie geïntroduceerd. De enkelbox MR-S2 en de dubbelbox MR-D2 zijn voorzien van een nieuwe 3D-camera met een roestvaststalen behuizing.

De 3D-camera gebruikt het time-of-flight- principe. Gekoppeld aan nieuwe software reageert de robotarm sneller op bewegingen van de koe. Daarnaast is de camera door zijn vlakke behuizing gemakkelijker schoon te maken. Verder heeft Boumatic de arm van de melkrobot aangepakt. Die pakt nu twee melkbekers in één keer, waardoor hij snel kan aansluiten. De arm hoeft immers niet na het aansluiten van elke beker terug naar de uitgangspositie voor een nieuwe melkbeker. De arm is standaard op beide Boumatic-robots te vinden.


Vrijwillige NVWA-cameratoezicht in slachthuizen

07-09-2018 - 0 reacties Om een open en transparante controle op slachterijen te hebben wil Minister Schouten dat er in meer slachthuizen camera worden opgehangen die direct door de NVWA bekeken kunnen worden. Minister Schouten van Landbouw wil de huidige proef uitbreiden.


Achteruitrijcamera Haloview installeren voor beter zicht en veiligheid

25-07-2018 - 0 reacties Voor een beter zicht bij het annkoppelen van machines en voor de veiligheid zie hier het installeren en gebruiken van een Haloview MC7601 camera syteem op een MF 590 Meer info www.haloview.com


Krone Comprima met extra camera‘s

20-07-2018 - 0 reacties Camera’s ontlasten de bestuurder en bieden meer veiligheid. Om het werken met meerdere camera’s te vereenvoudigen biedt Krone het automatisch omschakelen van twee camera’s aan. Dit is zeer zinvol bij machines zoals de perswikkelcombinatie Comprima. Daarbij kan één camera de voortgang van het net of mantelfolie inschieten visueel controleren, en de tweede camera de voortgang van de baalovergave en wikkeltafel. Het videobeeld wordt weergeven op de nieuwe Krone CCI 1200 terminal, dat zowel beeldformaat en beeldweergave makkelijk apart van elkaar laat aanpassen naar wens van de chauffeur. Het omschakelen…


Slachtingen met botte messen: Animal Rights undercover bij eendenfokkerij in Dalfsen

05-07-2018 - 0 reacties Verschillende eendenfokkerijen, waaronder één in Dalfsen, kunnen een onderzoek naar dierenmishandeling tegemoetzien. Actiegroep Animal Rights maakte met een verborgen camera beelden van eendjes die worden doodgetrapt en hardhandig worden rondgeslingerd.�


'Pootgoed selecteren met camera is halverwege'

03-07-2018 - 0 reacties De Smart Ziekzoeker voor pootaardappelen vraagt nog drie à vier jaar ontwikkeling voordat deze praktijkrijp is. Dat denkt WUR-onderzoeker Jan Kamp.


Evy Rodenburg wint #ShareyourWURld fotowedstrijd

02-07-2018 - 0 reacties Maandagavond 29 juni 23 genomineerden van de #ShareYourWURld fotowedstrijd vol verwachting naar het Wisdom & Wonder paviljoen op Wageningen Campus.. De vijf beste fotografen mogen meedoen aan een workshop. Evy Rodenburg won de eerste prijs met haar haar foto ‘Het Spaanse Leven’ en ging naar huis met de uitgeloofde 360 graden camera.


Slachterijen willen voetzoollaesies met camera meten

05-06-2018 - 0 reacties Alle vleeskuikenslachterijen in Nederland hebben onlangs besloten dat ze de scores op voetzoollaesies op termijn met een camera willen meten.


Afgeleverd een Deutz-Fahr 6185 TTV Black Warrior.

02-05-2018 - 0 reacties Afgelopen maand heeft Van der Sluis Agri een bijzonder trekker mogen afleveren! Dit betreft een Deutz-Fahr 6185 TTV Black Warrior! Deze trekker heeft een maximaal vermogen van 183 PK en met boost zelfs 188 PK. Deze speciale uitvoering zit vol extra’s, zoals: Luchtremmen 16 LED werklampen Geveerde vooras Luchtgeveerde cabine Camera.  In de fronthef hangt een Sauter veiligheidsbumper vol gewichten. Deze bumper weegt ongeveer 1150 kg.


Hoge sterfte maakt discussie over Oostvaardersplassen nog feller

05-04-2018 - 0 reacties Staatsbosbeheer is niet geschrokken van het hoge sterftecijfer onder de grote grazers in de Oostvaardersplassen. Gezien de weersomstandigheden en groei van de populatie de afgelopen jaren, was dit te verwachten, zegt een woordvoerder van de organisatie. "Het gaat zoals het gaat in de Oostvaardersplassen."
Over het welzijn van de dieren in het natuurgebied is veel te doen. Ecologen en boswachters staan lijnrecht tegenover critici en dierenrechtenactivisten, die vooral dierenleed zien. De ophef leidde al tot doodsbedreigingen tegen boswachters en ingrijpen door de politie. Uit berichten op Facebook blijkt dat het einde van de discussie nog niet in zicht is.
'Sterfte niet erg'
Vandaag maakte Staatsbosbeheer bekend dat vorige maand in het natuurgebied in totaal 1155 edelherten runderen en paarden zijn doodgegaan. Het leeuwendeel is afgeschoten door boswachters, omdat de conditie van de dieren in hun ogen te slecht was om het einde van de winter te halen.
De NOS nam vandaag een kijkje in de Oostvaardersplassen:
Van de 5320 dieren die in oktober vorig jaar in het gebied leefden, is inmiddels meer dan de helft dood. Maar dat is niet erg, zegt een woordvoerder van Staatsbosbeheer. "De natuur herstelt zichzelf wel."
Volgens Han Olff, hoogleraar ecologie en natuurbeheer aan de Rijksuniversiteit Groningen, biedt de sterfte juist kansen. "Dit betekent dat er komend jaar weer veel voedsel is. De populatie kan zo weer jaren vooruit." Ook is er volgens hem nu meer ruimte voor andere diersoorten.
Op sociale media maken veel mensen duidelijk dat ze het niet eens zijn met Staatsbosbeheer. Hoogleraar Olff begrijpt de zorgen. "Maar ecologisch gezien zijn die niet nodig. Mensen passen principes die gelden voor huisdieren en vee nu ook toe op wild. Daar moet je voorzichtig mee zijn."
Actievoerders
Tegenstanders stellen dat de dieren in de Oostvaardersplassen beter moeten worden behandeld. In Facebookgroepen met duizenden leden - sommige openbaar en sommige besloten - wordt felle kritiek geleverd op het natuurbeheer. Ook worden bijvoer-acties georganiseerd en foto's gedeeld van grote grazers die er slecht aan toe lijken te zijn. Op een van de pagina's schrijven activisten dat ze de dieren uit het gebied willen halen.
Wat opvalt is de schaal waarop de demonstranten te werk gaan. De groepen lijken goed georganiseerd. Op Facebookpagina's wordt vermeld hoe arrestaties kunnen worden voorkomen en staan verwijzingen naar juridische hulp. Beheerders bieden aan om boetes voor het bijvoeren te betalen.
Hoewel sommige actievoerders pleiten voor vreedzame demonstraties, wordt in andere groepen agressievere taal gebruikt. Bij een oproep voor een demonstratie op Eerste Paasdag staat bijvoorbeeld: "We laten het dit keer niet bij braaf voeren." Bij het protest van afgelopen zondag kwam het uiteindelijk tot schermutselingen tussen demonstranten en de politie. Vijf mensen werden gearresteerd.
Toch ging het protest sommige actievoerders nog niet ver genoeg. Op sommige pagina's staat: "We blokkeren de A6" en "we gaan er nog harder tegenaan". In berichten op sociale media zijn ecologen en boswachters geregeld doelwit.
Verder zinspelen mensen op sociale media op nieuwe acties. Zo oppert iemand om rouwkaarten naar het provinciehuis in Lelystad te sturen. Andere mensen roepen op om runderen, herten en paarden met trailers uit het gebied te halen en elders onder te brengen. Onduidelijk is of deze acties ook echt doorgaan.
Het bijvoeren stopt voorlopig in ieder geval nog niet. Op Facebookpagina's wordt mensen gevraagd balen hooi te doneren. "Doel weer bereikt. 411 balen opgehaald door de Voergoed actie", schrijft een actievoerder.
Uniek beheer
Ecoloog Olff vindt dat Staatsbosbeheer niet moet toegeven aan de druk van buitenaf. "De Oostvaardersplassen kennen een uniek beheer van de grote grazers", zegt hij. "Laten we dit ecosysteem een eerlijke kans geven om te laten zien wat het kan worden, in plaats van het nu op grond van vooral emoties van een deel van het publiek af te serveren."
Niettemin heeft de ophef invloed op het Staatsbosbeheer en zijn medewerkers. Boswachters wilden niet voor de camera verschijnen. Een woordvoerder geeft toe dat de organisatie de kadavers liever niet voor de camera wilde hebben. "Door alle protesten zijn we voorzichtiger geworden met hoe we dit gebied in beeld brengen."