Camera

Volg al het nieuws over Camera, een van de 15150 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Camera nieuwsbrief.

Camera nieuws

Loonbedrijf Aernouts Tax bvba

12-03-2019 - 0 reacties Op zeer zonnige zaterdag pakte ik (Jurgen de Korte) mijn camera mee om een dagje in de Belgische regio Hoogstraten door te brengen. Hier kwam ik al snel Loonbedrijf Aernouts Tax tegen met de Vervaet Hydro Trike 5-wieler. Deze knalrode zelfrijder is uitgerust met een Schuitemaker Exacta 940 met een werkbreedte van 9,40 meter.  Doordat de percelen niet al te groot waren werd er veel gewisseld van locatie en zo kwam ook de New Holland T7.210 Blue Power Edition met zijn Kurstjens 3-asser geregeld langs om de Vervaet bij te vullen.


Weer een XF Comfort Cab als RMO voor K.H. Oenema

08-02-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

K.H. Oenema en zn’s heeft onlangs een nieuwe XF 450 FT Comfortcab in ontvangst genomen. De 450 pk sterke trekker met MX11 motor zal gebruikt worden in de rijdende melk ontvangst voor Friesland Campina. De gebroeders Oenema kiezen wederom voor de XF, de gebruikerservaringen van dit model voldoet aan alle eisen van de firma. Hij is uitgevoerd met de nieuwe Traxon versnellingsbak met speciale software voor vloeistoffen transport, waardoor het rijcomfort optimaal blijft. De auto heeft een luchtgeveerde cabine en een camera systeem zowel voor als achter op de trailer. De DAF is gekozen om de positieve ervaringen met vorige


Camera inzet bij het fokken op sociale varkens

21-01-2019 - 0 reacties Het gebruik van cameratechnologie als hulp bij het fokken van sociale varkens die gezonder en gemakkelijker te hanteren zijn.


Onderzoek onbedoelde bruinvis bijvangst in beeld afgerond

17-01-2019 - 0 reacties Met 'Remote Electronic Camera Monitoring' is het aantal ongewenste bijvangsten van bruinvissen in de Nederlandse commerciële staandwantvisserij in kaart gebracht. In de onderzoeksperiode van 46 maanden tussen 1 juni 2013 en 31 maart 2017 zijn met camera's bruinvis bijvangsten in beeld gebracht. Analyse van de gegevens resulteert in een gemiddelde jaarlijkse bijvangststerfte door de Nederlandse commerciële staandwant vloot van 23 bruinvissen.


Animal Rights toont beelden van vangploegen pluimvee

10-01-2019 - 0 reacties Een undercovermedewerker van Animal Rights filmde met een verborgen camera hoe vangploegen stallen met leghennen leeghalen. De beelden zijn gemaakt in stallen met zowel scharrel- als kooihuisvesting in Stroe, Ottersum, Linde en Herveld.


Slachthuis in Hasselt hervat met aangepaste procedures

24-12-2018 - 0 reacties Het Hasseltse slachthuis van de VanDrie Group heeft zijn slachtactiviteiten hervat met aangepaste interne processen. VanDrie had de slachtingen een week geleden op eigen initiatief stopgezet nadat Animal Rights dierenmishandeling in het bedrijf aan het licht had gebracht. Kalverslachthuis VanDrie deed een beroep op de expertise inzake dierenwelzijn aan de onderzoeksgroep Dier&Welzijn van KU Leuven en Thomas More hogeschool. Voordien gaven deze onderzoekers ook al opleidingen aan het personeel van andere slachthuizen, onder andere dat van Tielt dat als eerste slachthuis dierenrechtenactivisten met een verborgen camera over de vloer kreeg.


Camera meet drogestofverdeling Challenger

21-11-2018 - 0 reacties HZPC biedt dit jaar telers van Challenger de service om de drogestofverdeling in hun partijen te laten meten met een hyperspectraal camera. Met die informatie is het risico daarop tijdens bewaring te verkleinen.


HZPC-service voor controle drogestofverdeling Challenger

21-11-2018 - 0 reacties HZPC biedt dit jaar telers van Challenger de service om de drogestofverdeling in hun partijen te laten meten met een hyperspectraal camera. Met de informatie is het risico tijdens de bewaring te verkleinen.


Laatste kans: zo ziet de Hedwigepolder er nu nog uit

16-10-2018 - 0 reacties Nog even en dan begint de onttakeling van de Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen. Huizen zijn al gesloopt, wegen opgebroken. Wij lieten de camera draaien in de polder zoals die er nu bij ligt. Nog wel.


Zo ziet de Hedwigepolder er nu nog uit

16-10-2018 - 0 reacties Nog even en dan begint de onttakeling van de Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen. Huizen zijn al gesloopt, wegen opgebroken. Wij lieten de camera draaien in de polder zoals die er nu bij ligt. Nog wel.


Beter pootgoed met inzet precisietechnologie

15-10-2018 - 0 reacties Binnen het nieuwe POP-3-project 'Precisie technologische ontwikkeling in pootaardappelen' gaan een reeks partijen samen onderzoeken op welke manier camera vison technologie te benutten is in de teelt van pootgoed.


Life-saving Land Rover Discovery joins Red Cross emergency fleet

03-10-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

A unique lifesaving Land Rover Discovery has just entered active service with the Red Cross emergency response fleet. The bespoke Discovery will provide eyes in the sky with a special drone and go-anywhere wheels on the ground, as an emergency mobile command centre with the Austrian Red Cross disaster response teams. The vehicle, developed from the original Project Hero concept car is the result of an 18-month collaboration between Land Rover Special Vehicle Operations and the Austrian Red Cross. The specially designed and engineered Discovery has the latest communications equipment, including an advanced eight-rotor drone. A long-range thermal imaging camera


Claas Lexion 750 aan het mais dorsen.

22-09-2018 - 2 reacties Ik weet niet of ik al zo vroeg in het najaar al eens mais voor de kolf heb zien oogsten. Het verraste mij, vandaar snel wat foto’s met m’n telefoon gemaakt i.p.v. met m’n camera om toch wat plaatjes voor Trekkerweb te kunnen maken. Het was zeer stoffig, of de ligging in de nabijheid van De Loonsche en Drunensche Duinen een rol speelde is volgens mij niet van toepassing.aldus Ad Verhoeven Udenhout


Boumatic vernieuwt arm en camera van zijn melkrobot

11-09-2018 - 0 reacties De Nederlandse melkrobotfabrikant Boumatic Robotics heeft op de Franse beurs Space een nieuwe melkrobotserie geïntroduceerd. De enkelbox MR-S2 en de dubbelbox MR-D2 zijn voorzien van een nieuwe 3D-camera met een roestvaststalen behuizing.

De 3D-camera gebruikt het time-of-flight- principe. Gekoppeld aan nieuwe software reageert de robotarm sneller op bewegingen van de koe. Daarnaast is de camera door zijn vlakke behuizing gemakkelijker schoon te maken. Verder heeft Boumatic de arm van de melkrobot aangepakt. Die pakt nu twee melkbekers in één keer, waardoor hij snel kan aansluiten. De arm hoeft immers niet na het aansluiten van elke beker terug naar de uitgangspositie voor een nieuwe melkbeker. De arm is standaard op beide Boumatic-robots te vinden.


Vrijwillige NVWA-cameratoezicht in slachthuizen

07-09-2018 - 0 reacties Om een open en transparante controle op slachterijen te hebben wil Minister Schouten dat er in meer slachthuizen camera worden opgehangen die direct door de NVWA bekeken kunnen worden. Minister Schouten van Landbouw wil de huidige proef uitbreiden.


Achteruitrijcamera Haloview installeren voor beter zicht en veiligheid

25-07-2018 - 0 reacties Voor een beter zicht bij het annkoppelen van machines en voor de veiligheid zie hier het installeren en gebruiken van een Haloview MC7601 camera syteem op een MF 590 Meer info www.haloview.com


Krone Comprima met extra camera‘s

20-07-2018 - 0 reacties Camera’s ontlasten de bestuurder en bieden meer veiligheid. Om het werken met meerdere camera’s te vereenvoudigen biedt Krone het automatisch omschakelen van twee camera’s aan. Dit is zeer zinvol bij machines zoals de perswikkelcombinatie Comprima. Daarbij kan één camera de voortgang van het net of mantelfolie inschieten visueel controleren, en de tweede camera de voortgang van de baalovergave en wikkeltafel. Het videobeeld wordt weergeven op de nieuwe Krone CCI 1200 terminal, dat zowel beeldformaat en beeldweergave makkelijk apart van elkaar laat aanpassen naar wens van de chauffeur. Het omschakelen…


Slachtingen met botte messen: Animal Rights undercover bij eendenfokkerij in Dalfsen

05-07-2018 - 0 reacties Verschillende eendenfokkerijen, waaronder één in Dalfsen, kunnen een onderzoek naar dierenmishandeling tegemoetzien. Actiegroep Animal Rights maakte met een verborgen camera beelden van eendjes die worden doodgetrapt en hardhandig worden rondgeslingerd.�


'Pootgoed selecteren met camera is halverwege'

03-07-2018 - 0 reacties De Smart Ziekzoeker voor pootaardappelen vraagt nog drie à vier jaar ontwikkeling voordat deze praktijkrijp is. Dat denkt WUR-onderzoeker Jan Kamp.


Evy Rodenburg wint #ShareyourWURld fotowedstrijd

02-07-2018 - 0 reacties Maandagavond 29 juni 23 genomineerden van de #ShareYourWURld fotowedstrijd vol verwachting naar het Wisdom & Wonder paviljoen op Wageningen Campus.. De vijf beste fotografen mogen meedoen aan een workshop. Evy Rodenburg won de eerste prijs met haar haar foto ‘Het Spaanse Leven’ en ging naar huis met de uitgeloofde 360 graden camera.