Camera

Camera is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Camera en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Camera nieuws

Fotograaf Heleen Peeters duikt in de verdwijnende wereld van het paardenvlees: delicatesse of taboe?

13-08-2021 - 0 reacties In het ene land is het een delicatesse, in het andere geldt het eten ervan als barbaars: paardenvlees. Fotografe Heleen Peeters, dochter van een paardenvleesverwerker, zocht uit waarom dat zo is. Gewapend met haar camera trok ze erop uit om de paardencultuur in tien verschillende landen in beeld te brengen. Portret van een verdwijnende wereld.


Camera rondom voertuig welke?

22-06-2021 - 6 reacties Hoi tf'ers,

Jullie hebben met zulke zaken meer ervaring, maar wat is een degelijk 4 camera systeem met met een heel goede beeldkwaliteit. Er zijn 100 verschillende modellen en beloven allemaal wel wat.

Met welke zijn jullie tevreden...?


Video | Duitse wolvin springt op en neer voor camera

09-06-2021 - 0 reacties Een wolvin in het Oost-Duitse Grossrückerswalde lijkt zich prima te vermaken met de camera. Het vrouwtje spotte de camera en begon enthousiast op en neer te springen.


John Deere 6R serie - John Deere 6r aansluitschema in cabine voor camera

13-03-2021 - 14 reacties Heeft iemand het aansluitschema van de videoconnector in de cabine waar je een camera kan op aansluiten?
Dat is de ronde amp connector met 7 pinnen.
Ik wil hierop een camera aansluiten.
Heb reeds een verloopkabel voor naar de camera van kramp maar deze zal ik nog moeten aanpassen naar de signalen van de trekker.
Iemand hier ervaring mee?


Olaf (35) bedacht ingenieus apparaat dat bergen voedsel bespaart: ‘Weggooien van eten kost heel veel geld’

10-03-2021 - 0 reacties Veel voedsel verdwijnt in de afvalbak zonder ooit je bord te bereiken. Een slimme camera van een jong Utrechts bedrijf registreert precies welk eten en hoeveel er ongebruikt verdwijnt. Doel is om verspilling in keukens van bedrijven en restaurants tegen te gaan.


De gekke gezinsauto met het ‘briljante brein’: hoe de Hyundai Tucson autorijden veiliger maakt

24-01-2021 - 0 reacties Wat een briljante vondst is dit. Zet je knipperlicht aan en de Hyundai Tucson activeert de camera onder de buitenspiegel aan de kant waar je heen wilt: het beeld naast de auto dat de camera registreert, zie jij vervolgens kraakhelder weergegeven op het cockpitscherm voor je neus. Ziedaar: het einde van de dode hoek. Door verschillende systemen op zo’n slimme, doeltreffende manier aan elkaar te koppelen, verkleint dit soort moderne auto’s de kans op ongelukken die relatief eenvoudig voorkomen kunnen worden. Hyundai levert deze doordachte functie al enkele jaren op de Nexo waterstofauto, maar vanaf nu zit het dus ook op de - veel goedkopere - Tucson.


Rick verkleedt zich bij provincie als de Peel en komt in actie voor natuur: ‘Ik sta in brand’

17-01-2021 - 0 reacties DEN BOSCH - ,,Ik sta in brand.” Verkleed als het Brabantse natuurgebied de Peel, sprak Rick van de Pol deze noodkreet voor de camera bij het Provinciehuis in Den Bosch. Dat deed hij samen met andere leden van actiegroep Extinction Rebellion.


Wolf gespot door wildcamera in Friesland

07-01-2021 - 5 reacties
Een wildcamera van It Fryske Gea heeft waarschijnlijk een wolf geregistreerd. De camera hing er pas sinds afgelopen maandag en zat nog in een testfase, maar wist dus gelijk een wolf te spotten.


Video | Grootste windpark Nederland geopend: Vattenfall reageert op kritiek

02-10-2020 - 1 reacties Het grootste windpark van Nederland is woensdag geopend in de Wieringermeer. Vattenfall, de eigenaar van het park, reageert voor de camera van NU.nl op de kritiek van omwonenden.


Voor het oog van de camera werden Jokes schapen gegrepen, maar ze krijgt geen anti-wolvennet

25-05-2020 - 0 reacties Nadat een wolf afgelopen zaterdagochtend drie van haar schapen doodde, zit hobbyboerin Joke van de Wiel nu met een extra kater. De provincie had haar een anti-wolvennet beloofd, maar dat kwam er niet. De netten bleken al uitgegeven aan anderen.


Boer zoekt Vrouw, het slot: twee matches en eindeloos getob

11-05-2020 - 0 reacties Zondagavond, half tien. Dit was het, de laatste aflevering van Boer zoekt Vrouw, seizoen 11. Voor het oog van de camera waagden vijf vrijgezelle veehouders zich op het liefdespad via een tv-programma. Allemaal verlangen zij naar die ene, de ware. Ruim 3,5 miljoen mensen keken iedere week mee.


Steven na logeerweek bij BZV-Annemiek uit Tynaarlo: 'Trekken aan dood paard, zonde van mijn energie'

30-03-2020 - 0 reacties Miljoenen kijkers van Boer Zoekt Vrouw zagen gisteren hoe de openhartige Steven afgewezen werd door de 25-jarige Drentse boerin Annemiek. Direct nadat hij weggestuurd was, zei hij voor de camera dat hij vreesde tijdens zijn verblijf toch te weinig van zichzelf te hebben laten zien. In de webserie van het NPO 1-programma vertelt hij dat hij in de auto terug naar huis al andere gedachtes had.


Met de neus op de actie: RTV Oost zendt boerenprotest live uit met GoPro

19-02-2020 - 0 reacties Zet morgenochtend onze livestream aan en je zit voor de rest van de dag goed. Gewapend met GoPro camera rijden we met een Holtense melkveehouder op de trekker naar Den Haag. Hij wil niet zeggen wat ons daar te wachten staat, maar één ding is zeker: we zenden iedere seconde live uit.


Hoe dierenactivisten de paardensport in diskrediet brengen

26-01-2020 - 0 reacties Dierenactivisten richten hun pijlen steeds vaker op de paardensport. Bij Jumping Amsterdam werden ‘onoorbare praktijken’ met een camera vastgelegd.


Zieke koeien opsporen met 3D-camera

16-11-2019 - 0 reacties Ziekten bij melkkoeien kunnen sneller worden gesignaleerd met een 3-dimensionale camera. Xiangyu Song van Wageningen UR heeft een geautomatiseerd 3D-systeem ontwikkeld, waarmee melkkoeien gemonitord kunnen worden. Hij promoveert hiermee op 18 november aan Wageningen University & Research (WUR).


Q-koortspatiënten geportretteerd door Bossche fotograaf

24-08-2019 - 0 reacties "Ik moet accepteren dat ik het leven moet leiden van een bejaarde vrouw om het draaglijk te houden. Maar daar moet je wel veel voor inleveren." Caroline van Kessel (44) heeft sinds tien jaar Q-koorts. Zij poseerde, net als dertien andere Q-koortspatiënten, voor de camera van de Bossche fotograaf Maikel Samuels.


Snelrecht reële optie voor Grapperhaus

28-05-2019 - 0 reacties Toepassing van snelrecht bij dierenactivisme is voor minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid een reële optie. Dat zei hij voor de camera van televisieprogramma Hart van Nederland.


Video: Camera gestuurde bietenschoffel houdt Groningse bieten schoon

23-05-2019 - 0 reacties Loonbedrijf Feunekes uit Blijham - Wedde (GR) schoffelt de bieten sinds kort met een schoffelmachine van Carré die is voorzien van camera’s. De schoffels worden met behulp van camera’s aangestuurd.


Feunekes schoffelt met hulp camera

18-05-2019 - 0 reacties Vrijdag 17 mei hield Praktijknetwerken Veenkoloniën een regiobijeenkomst bij loonbedrijf Feunekes in Wedde. In deze Praktijknetwerken zorgen meerdere partijen voor het verzamelen en verspreiden van kennis in diverse thema’s. Deelnemers konden een kijkje nemen bij de verschillende proefvelden, onder meer met drip-irrigatie. Aeres Hogeschool Dronten deed bodemdrukmetingen. Verder waren er meerdere praktijkmachines ten toon gesteld. Het belangrijkste was waarschijnlijk het uitwisselen van ervaringen tijdens een barbecue. Loonbedrijf Feunekes demonstreerde zelf met de camera-gestuurde schoffel…


Snelrecht reële optie voor Grapperhaus

17-05-2019 - 6 reacties Toepassing van snelrecht bij dierenactivisme is voor minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid een reële optie. Dat heeft hij voor de camera van televisieprogramma Hart van Nederland gezegd.