Drone

Al het Drone nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Drone nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Drone nieuws

Corvus Drones ontvangt financiering voor ontwikkeling drone voor gewasmonitoring

15-04-2021 - 0 reacties Corvus Drones uit Ede ontwikkelt een volledig automatisch vliegende drone die gewassen kan monitoren en data kan verzamelen in de glastuinbouwsector. Om haar technologie verder te ontwikkelen ontvangt Corvus Drones financiering vanuit het Innovatiefonds ION+, een innovatiefonds voor mkb-ers in…


Video | Drone filmt dolblije koeien die weer voor het eerst de wei in mogen

19-03-2021 - 6 reacties De koeien van boer Edwin Daatselaar uit Baarn mochten vrijdag weer voor het eerst naar buiten. Met het openen van de staldeuren begint het boerenseizoen en wordt de lente ingeluid. Zaterdag begint namelijk de astronomische lente.


Boer zet nieuw wapen in tegen ongedierte: drone dumpt roofmijten

24-07-2020 - 0 reacties
Gewassen beschermd


Bloesem bestuiven met zeepbellen uit een drone

18-06-2020 - 0 reacties Gewassen zijn afhankelijk van bestuiving. Maar als er minder insecten zijn, lukt dat niet altijd. Onderzoekers zoeken alternatieven.


IN BEELD | Hoogwater ook vanuit de lucht indrukwekkend

08-02-2020 - 0 reacties Mederwerkers van Waterschap Rivierenland houden het stijgende water nauwlettend in de gaten. Dijkbeheerder Gerrit Arends maakt hiervoor onder meer gebruik van een drone. Dat leidt tot veel mooie plaatjes.


Almelose fabrikant gebruikt financiering voor bouw eerste elektrische tractor

20-01-2020 - 0 reacties De Almelose machinefabrikant Boessenkool gebruikt een financiering van OostNL voor het bouwen van de eerste elektrische tractor. Het model moet dit jaar op de markt komen. Ook investeert de fabrikant in een enorme drone die mensen kan tillen.


Minister Schouten vliegt met drones en leert metselen bij werkbezoek aan dynamisch Twente

09-01-2020 - 0 reacties HENGEVELDE/RIJSSEN - Minister Carola Schouten is onder de indruk van de ontwikkelingen in Twente op gebied van landbouw, techniek en talentontwikkeling. En vooral van de in Twente ontwikkelde drone, die vanuit de lucht kan zien hoeveel eiwit er waar in een grasland zit.


“We hebben ons dak met behulp van SDE+ maximaal volgelegd met zonnepanelen”

27-09-2019 - 0 reacties Tholen – Aan de Trappenberglaan in Rijnsburg zullen ze het wellicht wel weten, enthousiastelingen met een drone hadden het kunnen zien en ook in Poeldijk bij SolarNRG weten ze ervan, maar aan de grote klok heeft Paauw Lilies hun investering in 1100 zonnepanelen op het dak van hun verwerkingsruimte niet…


Drone biedt hulp bij beoordelen grasaanbod

19-09-2019 - 0 reacties Wanneer koeien weiden, leidt dat vrijwel altijd tot bosvorming; gras rondom de plekken waar koeien hebben gescheten, waarvan ze vervolgens niet meer vreten. Een drone kan herkennen hoeveel gras dat koeien nog vreten er daadwerkelijk in het perceel staat.


Acht nieuwe startups die bijdragen aan food & agtech innovatie

16-09-2019 - 0 reacties Biologische bestrijding van plagen en ziekten in water of een autonoom opererende drone die tuinders in de glastuinbouw helpt: dit zijn slechts twee voorbeelden van de acht veelbelovende startups die zijn geselecteerd voor de herfsteditie van StartLife Accelerate.


Drone checkt grondwatergebruik boeren

08-08-2019 - 0 reacties Wetterskip Fryslân controleert donderdag en vrijdag met onder meer een drone bij boeren hoeveel grondwater ze onttrekken. Dat gebeurt rond Natura 2000-gebied Drents Friese Wold. Volgens een woordvoerder van het waterschap 'zijn er geluiden dat er daar meer water wordt onttrokken dan wordt geregistreerd'.


Zwitserland laat spuitdrones toe voor gerichte bestrijding in gewassen

08-08-2019 - 0 reacties Gewasbescherming aanbrengen met een drone. Sinds kort is dit in Zwitserland toegestaan. De startup AgroFly beschikt over een licentie om met spuitdrones te mogen werken. Het is vooral een optie voor akkers in berggebieden en gerichte bespuitingen.


Kalfje na geboorte spoorloos, politie vindt dier met behulp van drone terug in maisveld

24-07-2019 - 0 reacties SINDEREN - De politie Oost-Nederland heeft dinsdagochtend in Sinderen een pasgeboren kalfje met behulp van een drone teruggevonden. Het kalf was ‘s nachts kort na de geboorte weggelopen bij de moeder. In verband met de hitte staan de beesten tijdens deze tropische dagen overdag binnen en zijn ze 's nachts in de buiten.


Vrolijke Sygenta rotonde mooi in beeld gebracht met drone

19-07-2019 - 0 reacties Begin juni al werd de rotonde in De Lier opgevrolijkt met Sunfinity en drie kleuren Calliope planten van Syngenta Flowers. Nu ruim een maand later, staat de rotonde vol in bloei, wat mooi in beeld gebracht is door middel van een drone.


Drone meet biomassa gras

28-05-2019 - 0 reacties Met een drone werd dinsdag de biomassa van het gras gemeten bij melkveehouder Rick Berntsen in Azewijn. Samen met enkele andere melkveehouders doet hij mee aan een project over precisiebemesting op grasland.


Drone meet biomassa gras

22-05-2019 - 0 reacties Met een drone werd dinsdag de biomassa van het gras gemeten bij melkveehouder Rick Berntsen in Azewijn. Hij doet samen met enkele andere melkveehouders mee aan een project over precisiebemesting op grasland.


Gebruik drones boven akkers neemt een vlucht

02-05-2019 - 0 reacties Het gebruik van drones in de Nederlandse akkerbouw neemt een steeds grotere vlucht. Gaf een jaar geleden 1,8 procent van de akkerbouwers aan een drone te gebruiken. Nu, twaalf maanden later, is dat percentage gestegen naar 4,7 procent.


Technologie neemt magische proporties aan

08-04-2019 - 0 reacties Een herder die zijn schapen hoedt met behulp van een drone die blaffende geluiden maakt. Het laat mij glimlachten. Het toont hoe wonderlijk technologische oplossingen kunnen zijn in de landbouwsector.


Drone filmt blije koeien op eerste dag in de wei

20-03-2019 - 2 reacties Woensdag om 11.00 uur is officieel de astronomische lente van start gegaan. Traditioneel worden er verschillende koeien in het land voor het eerst losgelaten in de wei. Ook dit jaar levert dat weer beelden op vol met enthousiaste koeien.


Vanggewassen zaaien met een drone

27-02-2019 - 0 reacties Vanaf 1 januari 2019 is het verplicht om op zand- en lössgrond een vanggewas in te zaaien voor de teelt van maïs. Het Franse bedrijf 'Reflet du Monde' heeft daar wat op gevonden. Hun '3-in-1-drone' kan zowel groenbemesters zaaien als spuiten en de maïswortelboorder bestrijden. Er hangt echter wel een fors prijskaartje aan.