Aansluiten

Al het Aansluiten nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Aansluiten nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Aansluiten nieuws

Natuurinclusief voorwaarde voor pacht

10-01-2019 - 0 reacties PvdA-Statenlid Annemieke Wissink wil een motie indienen om een natuurinclusiviteitseis in te voeren voor pachtgronden van provincie Overijssel. Het moet aansluiten bij doelen die de provincie zelf heeft voor de landbouw.


Behoefte aan hoger opgeleide boerderijzuivelaars

04-12-2018 - 0 reacties Boerderijzuivelbereiders hebben een toenemende behoefte aan medewerkers op de hogere mbo-niveaus 3 en 4. Daarnaast moeten mbo-opleidingen beter aansluiten op de arbeidsmarkt.


'Dubbelbox melkrobot op de voergang doet het supergoed'

09-11-2018 - 0 reacties Een op de voergang geplaatste dubbelbox SAC RDS Futureline Elite melkrobot melkt sinds een jaar de koeien van Jeroen Ensink uit Meddo. Dat gaat supergoed. De melkveehouder hoeft nauwelijks dieren naar de robot te brengen, al is hij wel vaak bij de koeien te vinden. Want, 'als je geen koeienboer bent, moet je niet aan een melkrobot beginnen', vindt Ensink die ook meer tijd heeft voor zijn gezin. Hij brengt nu zelf de kinderen naar bed.

'Het voorbehandelen is een van de onderdelen waarmee een SAC RDS Futureline Elite melkrobot zich onderscheidt van andere merken. De voorbehandelbeker reinigt de spenen één voor één met warm water, blaast ze droog en straalt ze voor. Pas daarna begint het aansluiten van de melkbekers. Met deze manier van werken benadert de robot het natuurlijke melkproces.'


Movico verwerft belang in Racetrailer.com

08-11-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

Movico Group, een grote internationale speler op het gebied van mobiele eventmarketing, gevestigd in het Brabantse Deurne, heeft een meerderheidsbelang verworven in Racetrailer.com, de toonaangevende leverancier van transportoplossingen voor auto- en motorsportteams in Europa en daarbuiten. Voor beide ondernemingen is dit een logische stap, omdat de activiteiten uitstekend op elkaar aansluiten. Movico is een internationaal opererende specialist op het gebied van mobiele eventmarketing. Met een uitgebreide vloot van unieke promotievoertuigen zorgt Movico voor de promotie van bedrijven op internationale sportevenementen, roadshows en beurzen. Voor global brands als o.a. Samsung, SAP, Nissan, Huawei, Dimension Data en Ziggo (Liberty Global) worden tailor


Digitale technologie kan de wereld duurzamer maken als we dat echt willen

05-11-2018 - 0 reacties Drie belangrijke veranderingen gaan de voedselketen voor producten uit verre landen beter laten aansluiten bij onze verwachtingen en wensen, zegt Daan de Vries van certificeringsorganisatie Rainforest Alliance.


'Gezamenlijk grondgebruik knelpunt in Gecombineerde Opgave'

22-10-2018 - 0 reacties De nieuwe pachtwet moet beter aansluiten bij de huidige landbouwpraktijk. Een van de belangrijkste struikelblokken die uit de weg moeten worden geruimd, is de registratie van het grondgebruik van één perceel door twee boeren.


Informatiebijeenkomst Europese subsidies en het Klimaatakkoord

19-10-2018 - 0 reacties Wilt u met uw bedrijf een bijdrage leveren aan het Klimaatakkoord? Bent u benieuwd welke kansen Europese subsidieregelingen u hiervoor bieden? Kom dan op 13 december 2018 naar de bijeenkomst 'Het Nederlandse Klimaatakkoord versus Europese subsidieregelingen' in de Jaarbeurs te Utrecht.ProgrammaTijdens deze bijeenkomst gaan we dieper in op het Klimaatakkoord. We kijken welke Europese programma's hierop aansluiten. Ook tonen we u voorbeelden van projecten die al hun steentje hebben bijgedragen aan het klimaat.


'Meldt bio issues proactief': Nicolette Klijn, directeur Skal Biocontrole over veranderende sector

19-10-2018 - 0 reacties Enkele dagen nadat Skal Biocontrole het 5000ste biologische bedrijf registreert, kijkt Nicolette Klijn terug op haar eerste halfjaar als directeur. Opgaan in de NVWA wijst zij af. Veel te groot. De eierverwerkende industrie moet de gehele keten beter organiseren terwijl producenten met grote volumes bioproducten zich moeten aansluiten bij biologische sectororganisaties. “Meldt nieuwe ingrediënten en issues proactief!” Dit artikel is verschenen in VMT 12 van 19 oktober.


Fiat 450 - Nieuwe kabelboom fiat 450 aansluiten op dynamo

15-10-2018 - 6 reacties Is er iemand die mij kan vertellen hoe ik de dynamo moet aansluiten. Ik heb nu 3 draden voor 4 aansluitpunten. Ik zie een B+ (die snap ik) en een D- ( waarschijnlijk massa) en een DF en een C.
Ik dacht dat de DF naar de spanningsregelaar ging? Maar wat zit er dan op de C?
Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen.


Boerenorganisatie ZLTO lokt klassen naar de boerderij

03-10-2018 - 0 reacties MIDDELBURG - De boerenorganisatie ZLTO wil dat Zeeuwse scholieren vaker hun licht opsteken op een boerderij. Daarvoor moet Zeeland aansluiten bij het project Klasseboeren. De kosten zijn ruim 26.000 euro. Een kwart daarvan wordt bijgedragen door de provincie.


Verzekeraars willen dat verzekering ook lokale overstroming dekt

09-08-2018 - 0 reacties Verzekeraars kunnen polissen zo aanpassen dat ook plaatselijke overstromingen gedekt zijn. Dat schrijft koepelorganisatie Verbond van Verzekeraars donderdag. Zo'n verzekeringsdekking zou beter aansluiten op de compensatieregeling van de overheid.


Biologische bedrijfsvoering nieuw keuzevak MBO-studenten

08-08-2018 - 0 reacties Vanaf september 2018 kunnen studenten van drie instellingen zich verdiepen in biologische bedrijfsvoering. Andere agrarische opleidingscentra kunnen zich hierbij aansluiten.


Foto's: Juni in 56 jaar niet zo droog: waar mogelijk wordt beregend

30-06-2018 - 0 reacties De maand juni is in 56 jaar niet zo droog geweest als dit jaar. Gemiddeld over het land viel amper regen; 27 mm tegen 68 mm in andere jaren. De droogte is ook goed merkbaar in de gewassen. Waar mogelijk proberen akkerbouwers met haspels hun gewassen aan de groei te houden, zoals Jaap van der Eijk uit Swifterbant die met zijn zoons Jan Jaap en Pieter een beregeningsinstallatie aansluiten in een perceel consumptieaardappelen.
De eerste maand van de zomer was warm en droog met een tropisch einde. WeerOnline meldt dat de gemiddelde temperatuur in deze maand uitkwam op 17,5 graden, terwijl 15,6 normaal is. Dat maakt deze juni de warmste sinds het jaar 1901. Ook de laatste dagen van juni verlopen warm. Dit weekeinde wordt het lokaal 30 graden.
Overal in het land draaien ze momenteel overuren: de regenhaspels. Maar zeker ook de bezitters en/of huurders van deze onmisbare beregeningsinstallaties. Voor hen zijn het extreem lange en vermoeiende dagen, met het continu verplaatsen en weer opnieuw aansluiten om de naar vocht snakkende gewassen voldoende water te kunnen geven. Zo ook in Swifterbant (FL), waar vader Jaap van der Eijk (68) en zijn beide zonen Pieter (40) en Jan-Jaap (37) al enkele dagen druk zijn met de beregeningswerkzaamheden. Het familiebedrijf/maatschap dat vanuit Waddinxveen al sinds 2004 is neergestreken op voormalige proefboerderij De Minderhoudhoeve, werkt zich van ’s morgens vroeg tot laat in de avond een slag in de rondte. En ook 's nachts is de sproeier actief. Akkerbouwbedrijf Van der Eijk omvat 225 hectare met een teeltplan van consumptie- en pootgoedaardappelen, uien, suikerbieten, tarwe en koolzaad.
Lees ook verder onder de foto's.


Platform stimuleert ketensamenwerking in Noord-Limburgse sierteelt

12-06-2018 - 0 reacties Het 4C Spring Platform moet de regionale sierteeltdaghandel in Noord-Limburg efficiënter, duurzamer en slimmer maken door ladingstromen te combineren. Tien sierteeltkwekers en logistiek dienstverleners Van Zaal Transport en Mercuur zien brood in het project. Uiteindelijk doel van het ketensamenwerkingsproject is dat meer partijen aansluiten.


Voorstelling over boer in psychische nood

08-06-2018 - 14 reacties Beste agrariers,

Van 20 juni t/m 15 juli speelt PeerGrouP Locatietheater een voorstelling over een boer die door de teloorgang van zijn bedrijf kampt met psychische problemen. In 'Maalkop' houdt acteur Fabian Jansen in een lege stal een monoloog tegen zijn laatst overgebleven koe. De voorstelling is ontwikkeld in samenwerking met LTO Noord en Zorg om Boer en Tuinder. We spelen in Ten Boer (bij Groningen) en daarna in Goutum (vlak onder Leeuwarden).

Maalkop is een voorstelling waarin aandacht wordt gevraagd voor de mentale zaken die bij boeren leven. Met de voorstelling raken we aan gevoelige onderwerpen. Door deze bespreekbaar te maken hopen we bij te dragen aan het vinden van oplossingen.

We willen dan ook graag de gelegenheid aangrijpen om na de voorstelling door te praten met het publiek. Iedereen die geïnteresseerd is kan aansluiten. De voorstellingen met nagesprek zijn op 24 & 28 juni en 6 & 12 juli.

Hopelijk vinden jullie het interessant en komen jullie kijken. Ook voor input en ideeen staan we open. Op onze website staat meer informatie: peergroup.nl/projecten/maalkop/


ZLTO: 'APK voor stallen werkt schaalvergroting in de hand'

07-06-2018 - 0 reacties De ZLTO reageert furieus op het nieuwe plan voor de veehouderij van provincie Noord-Brabant. De ZLTO vindt dat provinciale maatregelen moeten aansluiten bij het natuurlijke proces van financiering en afschrijving waarmee de veehouder te maken heeft


'Keuren van stallen: uitwas van een vastgelopen vergunningensysteem'

07-06-2018 - 0 reacties De ZLTO reageert furieus op het nieuwe tienpuntenplan voor de veehouderij van provincie Noord-Brabant om onder meer stallen te keuren. De ZLTO vindt dat provinciale maatregelen moeten aansluiten bij het natuurlijke proces van financiering en afschrijving waarmee de veehouder te maken heeft.


‘APK voor stallen: uitwas van een vastgelopen vergunningensysteem.’

06-06-2018 - 1 reacties De ZLTO reageert voor haar doen furieus op het nieuwe tienpuntenplan de voor veehouderij van provincie Noord-Brabant. De ZLTO vindt dat provinciale maatregelen moeten aansluiten bij het natuurlijke proces van financiering en afschrijving.


Alfen gaat twee zonneparken aansluiten op het net

08-05-2018 - 0 reacties (ABM FN-Dow Jones) Alfen heeft de opdracht gekregen om twee zonneparken aan te sluiten op het hoogspanningsnet. Dit meldde de installateur van energieoplossingen dinsdag voorbeurs.
De financiële details van de opdrachten werden niet vermeld.
Alfen gaat de aansluiting leveren van een 17,5 megawattpiek zonnepark op het bedrijfsterrein van recyclingbedrijf Twence in Enschede.
Daarnaast heeft de installateur van energieoplossingen de...


De wereldhandel is gebaat bij overleg, niet bij oorlog

14-04-2018 - 0 reacties Een lichtpuntje in de groeiende duisternis van de internationale handelsbetrekkingen? De Verenigde Staten gaan onderzoeken of zij zich niet alsnog kunnen aansluiten bij het Trans Pacific Partnership (TPP). Dit handelsakkoord tussen landen rond de Stille Oceaan werd vorige maand getekend, zonder de VS. Die hadden onder president Obama TPP juist op de rails gezet om een lokaal tegenwicht te vormen tegen de groeiende macht van China. De regering-Trump maakte daar, vrijwel meteen na zijn aantreden, een einde aan. Zoals deze ook de besprekingen over het al zieltogende TTIP-verdrag met de Europese Unie verbrak, en aanstuurde op een verandering in het NAFTA-verdrag met Amerika naaste buren.