Neus

Neus is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Neus en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Neus nieuws

Stikstofprobleem helpt juist met Co2 reductie!?

01-10-2019 - 0 reacties Worden we nou bij de neus genomen? mag de natuur niet evalueren maar alleen Staatsbosbeheer (met bedrijven) bomen planten?


Uitbreiding Flower Circus

27-06-2019 - 0 reacties Het team van Flower Circus is vorige week officieel uitgebreid met Flower Magician Tineke Geerlings. Tijdens het Aalsmeer Flower Festival ontving Tineke de officiële Flower Circus rode neus uit handen van Flower Circus Directeur John Elstgeest.


Etherische oliën kunnen gedrag van varkens sturen

20-06-2019 - 0 reacties De neus van een varken is supersensitief. 'Maak daar meer gebruik van bij onderzoek naar natuurlijk gedrag', is de oproep van herborist Bianca Beckers. Zij pleit voor onderzoek naar etherische oliën om het gedrag van varkens te sturen.


'Niet blind varen op verkooppraatjes over middelen'

13-06-2019 - 0 reacties Tijdens de fipronilcrisis werd de legsector keihard met de neus op de feiten gedrukt: blind varen op verkooppraatjes kan een gigantische impact hebben op je bedrijf en de sector. Het borgingssysteem SecureEggFarmer hoopt risico's uit te sluiten.


De winst van Boxtel

31-05-2019 - 0 reacties Ruim tweehonderd activisten voor je neus, vastbesloten om in te breken in je stal. Daar sta je dan als boer, in je eentje tegenover een overmacht. Vroeger, op straat, was je enige overlevingskans de bluf. De grootste van het stel eruit pakken, die een geweldige slag voor z’n harses geven en dan maar hopen dat de rest van de groep zo onder de indruk was dat ze afdropen. Anno 2019 riskeer je met die strategie een gevangenisstraf.

Meer: melkvanhetnoorden.nl/featured/de-winst-van-boxtel/


Planten zijn fascinerend, blijkt in de Plantum-kas op het Plein

17-05-2019 - 0 reacties Wist je dat knoflook afkomstig is uit Centraal-Azië, een kilo tomatenzaad duurder is dan een kilo goud en je eigenlijk met je neus in de genitaliën van een plant wroet als je deze eens goed ruikt? Dit soort fascinerende feiten en meer ontdek je in de plantenkas die deze dagen op het Plein in Den Haag staat.


Schouten haalt neus op voor bovengronds mesten

03-04-2019 - 12 reacties In een Kamerbrief, over de actualiteiten rond het mestbeleid, schrijft minister Schouten nog steeds geen fan te zijn van bovengronds uitrijden van rundveedrijfmest. Dit ondanks het afgeven van een vrijstelling voor 5 jaar. In 2019 wordt er meer onderzoek gedaan naar de gevolgen voor bodem en emissie.


Het gaat slecht met de insecten en dat is heel slecht nieuws

01-03-2019 - 0 reacties Je kent het vast: al fietsend vliegen er tientallen vliegjes in je gezicht en zo nu en dan vliegt er eentje regelrecht je neus in. In de toekomst kun je wel eens stukken minder vliegjes tegenkomen. En nee, dat is géén goed nieuws. Het gaat slecht met de insecten. Het vermoeden was er al, maar nu dit gevat is in cijfers, is iedereen bezorgd. Ecoloog Hans Kroen van Radboud Universiteit Nijmegen vertelt hier meer over in dit college van de Universiteit van Nederland*.


Hoe ziet een wereld zonder insecten eruit?

01-03-2019 - 0 reacties Je kent het vast: al fietsend vliegen er tientallen vliegjes in je gezicht en zo nu en dan vliegt er eentje regelrecht je neus in. In de toekomst kun je wel eens stukken minder vliegjes tegenkomen. En nee, dat is géén goed nieuws. Het gaat slecht met de insecten. Het vermoeden was er al, maar nu dit gevat is in cijfers, is iedereen bezorgd. Ecoloog Hans Kroen van Radboud Universiteit Nijmegen vertelt hier meer over in dit college van de Universiteit van Nederland*.


Ook voor zoetwatervoorziening Zeeland leiden veel wegen naar Rome

02-12-2018 - 0 reacties De droogte van afgelopen zomer zorgde op veel plekken in Zeeland voor dramatische oogsten. De Zeeuwse landbouw wordt hiermee nog eens extra met de neus op de feiten gedrukt: de noodzaak voor een goede zoetwatervoorziening is groot.


Wie haalt zijn neus op voor varkensparfum?

24-11-2018 - 0 reacties In Venlo is in Museum van Bommel van Dam zaterdagmiddag een nieuw parfum gepresenteerd: parfum varken.


Eerste Nederlands Schoolontbijt in de stal maakt lange neus naar het Nationaal Schoolontbijt

04-11-2018 - 0 reacties Ontbijten met je schoolklas ín de stal met alleen verse voedselproducten uit Nederland op tafel. Op vrijdag 9 november organiseert varkensboerin en boerenambassadeur Annemarie Noordman voor de eerste keer het Nederlands Schoolontbijt.


Hoe Anja Hazekamp de plofkip op het bordje van Europa kreeg

24-10-2018 - 0 reacties Het Europees Parlement het trieste lot van de plofkip onder de neus wrijven is een helse klus. Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren vertelt over haar geslaagde tactiek om een resolutie in te dienen. ,,Toch mooi dat één lid het verschil kan maken.”


Ook Albert Heijn wil je je neus weer laten gebruiken

18-10-2018 - 0 reacties Dankzij supermarkten is de vervreemding van voedsel op zijn retour. In de strijd tegen voedselverspilling mag je ook in Nederland je neus weer leren gebruiken. In Frankrijk deed ik een gevaarlijk, maar duurzaam experiment.


Mannen slaan boer (19) uit Nieuw-Namen gebroken kaak en neus: 'Waarom? Ik heb ze niks misdaan'

12-10-2018 - 0 reacties NIEUW-NAMEN - De 19-jarige Stijn de Graaf uit Nieuw-Namen is afgelopen zaterdag door drie mannen in elkaar geslagen op zijn erf. Hij brak zijn kaak en neus. De politie zoekt getuigen.


Bestelbus belandt op zijn neus in de bosjes langs N325

09-10-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

Op de N325 bij de afrit Huissen is maandagmiddag een bestelbus van de weg geraakt en op zijn neus in de bosjes terechtgekomen.


May reageert boos naar EU na afwijzing van haar brexit-voorstel: ‘dan maar no deal’

21-09-2018 - 0 reacties Theresa May zit tussen twee vuren. Het op haar landgoed Chequers overeengekomen voorstel voor een zachte brexit viel niet goed bij haar eigen partij en landgenoten. Ook bij de EU-leiders kreeg ze het lid op de neus. Nu dreigt ze bozig met het scenario waar echt niemand op zit te wachten: een no-deal brexit.


Fries kuilgras voor Noorse veestapel

25-08-2018 - 44 reacties Mooie handel, zo worden er heel wat foliebalen stapels opgeruimd:

Een schip vol Fries kuilgras is onderweg naar Noorwegen. De 170 meter lange vrachtvaarder Hav Skandic werd volgeladen in de Harlinger Industriehaven.

Handelaar Sybren de Vries uit Witmarsum kocht zo’n tienduizend balen ruwvoer, dat voor het grootste deel afkomstig is uit natuurgebieden in Friesland. Dat gras werd vorig jaar al gemaaid. Veel Nederlandse boeren halen er misschien hun neus voor op, maar in Scandinavië is de nood hoog. Zweden beleefde de droogste zomer in 26 jaar en ook het zuiden van buurland Noorwegen werd zwaar getroffen.


Waterbuffels nemen duik in Biesbosch: 'Ik dacht dat het nijlpaarden waren.'

24-07-2018 - 0 reacties Een groep waterbuffels trok vandaag veel bekijks in de Biesbosch. De groep van circa twintig dieren besloot met het warme weer een verkoelende duik te nemen in de Noordwaard. "Ik dacht echt toen ik langsfietste: volgens mij hebben we nijlpaarden in de Biesbosch", zegt een voorbijgangster.
Waterbuffels staan erom bekend dat ze goed kunnen zwemmen en dat ook graag doen. Maar voor veel bezoekers bleek het vandaag een uniek tafereel. "Ik heb wel eens koeien tot hun middel in het water zien staan, maar dit heb ik nog nooit gezien", zegt een van hen tegen Omroep Brabant.
Fietsers stapten dan ook massaal af om de zwempartij te fotograferen. En automobilisten zetten snel hun auto aan de kant om naar de dieren te kunnen kijken.

Nijlpaard?
Wie in het voorbijgaan snel even opzij keek, kon - met een beetje fantasie - denken dat het om nijlpaarden ging. De waterbuffels doken namelijk helemaal onder water en lieten alleen hun neus boven het wateroppervlak uitsteken.
Een toerist uit Zwitserland herkent meteen het tafereel uit het thuisland van de dieren. "Dit doet me denken aan India", zegt ze. Waterbuffels komen oorspronkelijk uit Zuid-Azië en worden daar geregeld zwemmend gezien.
Vriendelijke grazers

De kudde waterbuffels is in 2016 losgelaten in het gebied in het kader van het project Ruimte voor de Rivier. De regio is bedoeld als 'overloop' voor water, als het peil van bijvoorbeeld de Merwede te hoog staat. Om het water de ruimte te geven, wordt het gebied kort gehouden door grazers zoals konikpaarden, Schotse hooglanders en sinds enkele jaren dus ook waterbuffels.

De waterbuffels komen als goede zwemmers overal, ook op plekken waar de konikpaarden en Schotse hooglanders niet komen. De waterbuffels voelen zich goed thuis in het natte gebied. Ze hebben minder zweetklieren dan runderen en zijn om af te koelen dus afhankelijk van modder of water. De dieren kunnen tot 1200 kilo zwaar worden en hebben een rustig karakter.


Kunstneus is onfeilbaar bij het bepalen van de voedselveiligheid van vleesproducten

05-07-2018 - 0 reacties Even ruiken of je eten nog goed is, maar toch nog onzeker? Een sensor als kunstmatige neus kan uitkomst brengen.