Neus

Volg al het nieuws over Neus, een van de 16278 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Neus nieuwsbrief.

Neus nieuws

Mysterieuze ziekte vanuit België treft Brabantse egels: ‘Zestig procent overleeft het niet’

28-05-2020 - 0 reacties Al zeker 40 egels in Brabant werden de afgelopen weken slachtoffer van een mysterieuze ziekte. De dieren krijgen korstjes op hun neus, oren, voorpootjes en hals en hebben stuk voor stuk last van zwellingen. Zo'n zestig procent van de beestjes heeft de ziekte niet overleefd, dierenverzorgers staan voor een raadsel.


Wandelaars met neus op geboorte Schotse hooglander, maar nu is het kalf dood: ‘Laat dieren met rust.’

26-04-2020 - 1 reacties Zachte temperaturen én een intelligente lockdown. In coronatijd genieten we meer van de natuur dan ooit. Donderdag verzamelde zich een groep wandelaars om een Schotse hooglander. Het dier zette een kalf op de wereld, maar vluchtte direct na de geboorte. Volledig in paniek. Het kalfje is nu dood. Boswachter bij Staatsbosbeheer Ilona Noorlander is boos en verdrietig: ,,Die mensen tekenden met hun egoïstische actie het doodvonnis van het kalf.’’


Veel variatie in de methaanemissie van individuele koeien

06-04-2020 - 0 reacties Binnen het project Koeien & Kansen is in 2018 gestart met het meten van de methaanemissie van koeien. Daarbij is gebruik gemaakt van de Greedfeed, die de hoeveelheid methaan bepaalt die uit de neus en de bek van de koe komt. Ondertussen zijn er op alle Koeien & Kansen bedrijven methaanmetingen gedaan. In totaal zijn 1718 methaanmetingen van 1278 koeien verzameld. Er was veel variatie tussen bedrijven, tussen koeien en tussen metingen. De meeste variatie zit tussen de koeien onderling in een koppel. Er blijken minder grote verschillen tussen bedrijven.


Goedemorgen. Nog 69 dagen tot 1 juni

24-03-2020 - 0 reacties Samen tegen Corona
Goedemorgen allemaal. Nederland is weer een beetje op slotter en Nederland blijft een beetje op slotter tot 1 juni. Dat is over 69 dagen. Tot die tijd zijn alle leuke dingen afgelast en ook een paar vervelende dingen, zoals naar de kapper gaan en vertellen over uw vakantie die niet door is gegaan vanwege corona. Onze gedachten gaan deze dagen in het bijzonder uit naar alle mensen die wel eens een wipje buiten de deur maken en nu echt hele gekke smoezen moeten gaan verzinnen om hun partners om de tuin te leiden. Tegen hen, en tegen de rest van Nederland, willen we alleen maar zeggen: vergeet niet af en toe een frisse neus te halen. Good luck makkers.


Met de neus op de actie: RTV Oost zendt boerenprotest live uit met GoPro

19-02-2020 - 0 reacties Zet morgenochtend onze livestream aan en je zit voor de rest van de dag goed. Gewapend met GoPro camera rijden we met een Holtense melkveehouder op de trekker naar Den Haag. Hij wil niet zeggen wat ons daar te wachten staat, maar één ding is zeker: we zenden iedere seconde live uit.


Stikstofprobleem helpt juist met Co2 reductie!?

01-10-2019 - 0 reacties Worden we nou bij de neus genomen? mag de natuur niet evalueren maar alleen Staatsbosbeheer (met bedrijven) bomen planten?


Uitbreiding Flower Circus

27-06-2019 - 0 reacties Het team van Flower Circus is vorige week officieel uitgebreid met Flower Magician Tineke Geerlings. Tijdens het Aalsmeer Flower Festival ontving Tineke de officiële Flower Circus rode neus uit handen van Flower Circus Directeur John Elstgeest.


Etherische oliën kunnen gedrag van varkens sturen

20-06-2019 - 0 reacties De neus van een varken is supersensitief. 'Maak daar meer gebruik van bij onderzoek naar natuurlijk gedrag', is de oproep van herborist Bianca Beckers. Zij pleit voor onderzoek naar etherische oliën om het gedrag van varkens te sturen.


'Niet blind varen op verkooppraatjes over middelen'

13-06-2019 - 0 reacties Tijdens de fipronilcrisis werd de legsector keihard met de neus op de feiten gedrukt: blind varen op verkooppraatjes kan een gigantische impact hebben op je bedrijf en de sector. Het borgingssysteem SecureEggFarmer hoopt risico's uit te sluiten.


De winst van Boxtel

31-05-2019 - 0 reacties Ruim tweehonderd activisten voor je neus, vastbesloten om in te breken in je stal. Daar sta je dan als boer, in je eentje tegenover een overmacht. Vroeger, op straat, was je enige overlevingskans de bluf. De grootste van het stel eruit pakken, die een geweldige slag voor z’n harses geven en dan maar hopen dat de rest van de groep zo onder de indruk was dat ze afdropen. Anno 2019 riskeer je met die strategie een gevangenisstraf.

Meer: melkvanhetnoorden.nl/featured/de-winst-van-boxtel/


Planten zijn fascinerend, blijkt in de Plantum-kas op het Plein

17-05-2019 - 0 reacties Wist je dat knoflook afkomstig is uit Centraal-Azië, een kilo tomatenzaad duurder is dan een kilo goud en je eigenlijk met je neus in de genitaliën van een plant wroet als je deze eens goed ruikt? Dit soort fascinerende feiten en meer ontdek je in de plantenkas die deze dagen op het Plein in Den Haag staat.


Schouten haalt neus op voor bovengronds mesten

03-04-2019 - 12 reacties In een Kamerbrief, over de actualiteiten rond het mestbeleid, schrijft minister Schouten nog steeds geen fan te zijn van bovengronds uitrijden van rundveedrijfmest. Dit ondanks het afgeven van een vrijstelling voor 5 jaar. In 2019 wordt er meer onderzoek gedaan naar de gevolgen voor bodem en emissie.


Het gaat slecht met de insecten en dat is heel slecht nieuws

01-03-2019 - 0 reacties Je kent het vast: al fietsend vliegen er tientallen vliegjes in je gezicht en zo nu en dan vliegt er eentje regelrecht je neus in. In de toekomst kun je wel eens stukken minder vliegjes tegenkomen. En nee, dat is géén goed nieuws. Het gaat slecht met de insecten. Het vermoeden was er al, maar nu dit gevat is in cijfers, is iedereen bezorgd. Ecoloog Hans Kroen van Radboud Universiteit Nijmegen vertelt hier meer over in dit college van de Universiteit van Nederland*.


Hoe ziet een wereld zonder insecten eruit?

01-03-2019 - 0 reacties Je kent het vast: al fietsend vliegen er tientallen vliegjes in je gezicht en zo nu en dan vliegt er eentje regelrecht je neus in. In de toekomst kun je wel eens stukken minder vliegjes tegenkomen. En nee, dat is géén goed nieuws. Het gaat slecht met de insecten. Het vermoeden was er al, maar nu dit gevat is in cijfers, is iedereen bezorgd. Ecoloog Hans Kroen van Radboud Universiteit Nijmegen vertelt hier meer over in dit college van de Universiteit van Nederland*.


Ook voor zoetwatervoorziening Zeeland leiden veel wegen naar Rome

02-12-2018 - 0 reacties De droogte van afgelopen zomer zorgde op veel plekken in Zeeland voor dramatische oogsten. De Zeeuwse landbouw wordt hiermee nog eens extra met de neus op de feiten gedrukt: de noodzaak voor een goede zoetwatervoorziening is groot.


Wie haalt zijn neus op voor varkensparfum?

24-11-2018 - 0 reacties In Venlo is in Museum van Bommel van Dam zaterdagmiddag een nieuw parfum gepresenteerd: parfum varken.


Eerste Nederlands Schoolontbijt in de stal maakt lange neus naar het Nationaal Schoolontbijt

04-11-2018 - 0 reacties Ontbijten met je schoolklas ín de stal met alleen verse voedselproducten uit Nederland op tafel. Op vrijdag 9 november organiseert varkensboerin en boerenambassadeur Annemarie Noordman voor de eerste keer het Nederlands Schoolontbijt.


Hoe Anja Hazekamp de plofkip op het bordje van Europa kreeg

24-10-2018 - 0 reacties Het Europees Parlement het trieste lot van de plofkip onder de neus wrijven is een helse klus. Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren vertelt over haar geslaagde tactiek om een resolutie in te dienen. ,,Toch mooi dat één lid het verschil kan maken.”


Ook Albert Heijn wil je je neus weer laten gebruiken

18-10-2018 - 0 reacties Dankzij supermarkten is de vervreemding van voedsel op zijn retour. In de strijd tegen voedselverspilling mag je ook in Nederland je neus weer leren gebruiken. In Frankrijk deed ik een gevaarlijk, maar duurzaam experiment.


Mannen slaan boer (19) uit Nieuw-Namen gebroken kaak en neus: 'Waarom? Ik heb ze niks misdaan'

12-10-2018 - 0 reacties NIEUW-NAMEN - De 19-jarige Stijn de Graaf uit Nieuw-Namen is afgelopen zaterdag door drie mannen in elkaar geslagen op zijn erf. Hij brak zijn kaak en neus. De politie zoekt getuigen.