Zorgboerderij

Al het Zorgboerderij nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Zorgboerderij nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Zorgboerderij nieuws

Nieuwbouw zorgboerderij Fraam van start, anderhalf jaar na brand

28-05-2021 - 0 reacties ‘We zijn blij dat we uitzicht hebben op een nieuw gebouw.’ Jantje Sikkema van stichting Sprank staat bij het slaan van de eerste paal van de nieuwe zorgboerderij Fraam in Middelstum.


Varkens maken plaats voor zorg bij De Wederloop in Diessen

18-05-2021 - 0 reacties DIESSEN - Eric Reijrink stopt met zijn varkensbedrijf aan de Lage Haghorst in Diessen. Het plan was er al veel langer, nu is het definitief beklonken. De familie gaat zich helemaal richten op zorgboerderij De Wederloop en hoopt in de toekomst die zorgtak uit te kunnen breiden. ,,Het wordt een complete metamorfose, maar we zijn blij dat we nu zover zijn", vindt Chantalle Reijrink.


Enterse zorgboerderij beschuldigd van illegale horeca-activiteiten: ‘Maar wij hebben gewoon vergunningen’

07-04-2021 - 0 reacties ENTER/WIERDEN - Zorgboerderij De Piet wordt er door de afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) van beschuldigd illegaal para-commerciële horeca-activiteiten uit te voeren in het Enterse buitengebied. Eigenaar Raymond Meenhuis bestrijdt dit. Er is al sinds 2006 een vergunning voor.


Seks met cliënten op Achterhoekse zorgboerderij: jaren cel geëist tegen 38-jarige vrouw

12-01-2021 - 0 reacties WICHMOND/ ZUTPHEN - Ellen R., de 38-jarige voormalige eigenares van zorgboerderij Vergeet-Me-Nietjes in Wichmond, moet 2,5 jaar de cel in als het aan het Openbaar Ministerie ligt. Hiervan zou 10 maanden voorwaardelijk moeten zijn.


Zorgboerderij voor volwassenen met autisme opent in Noord-Sleen

06-01-2021 - 0 reacties NOORD-SLEEN - De nieuwe zorgboerderij De Marke opent op 20 januari in Noord-Sleen. De kleinschalige dagbesteding is speciaal bedoeld voor wat oudere volwassenen die autisme hebben.


Fenna ten Have (30), de jonge vrouw met twinkelende ogen en stralende glimlach en naamgeefster zorgboerderij Fenna Heerd in Noordbroek, overleden

22-12-2020 - 0 reacties NOORDBROEK - De naamgeefster van Zorgboerderij Fenna Heerd in Noordbroek, Fenna ten Have, is zaterdag op 30-jarige leeftijd overleden.


Zorgboerderij wil minstens twee maanden ijsbaan: Wouterbergen uit Someren-Heide stapt naar rechter

30-10-2020 - 0 reacties SOMEREN-HEIDE - De discussie speelt elk jaar opnieuw. Om voor eens en altijd duidelijkheid te krijgen stapt Wouter Martens van zorgboerderij Wouterbergen naar de rechter. Hij wil minstens twee maanden per jaar een ijsbaan op zijn terrein realiseren in Someren-Heide.


Dreigende boete vanwege hekwerk: Zorgboerderij Someren in juridische strijd met gemeente

26-08-2020 - 0 reacties DEN HAAG/SOMEREN - Eigenaar Wouter Martens van zorgboerderij Wouterbergen in Someren krijgt een boete aan zijn broek van 500 euro per week als hij een hekwerk te dicht bij een slootkant laat staan. Martens stapte gisteren met spoed met een advocaat naar de Raad van State, om een zaak aan te spannen tegen Waterschap Aa en Maas.


Agrarisch onderwijs verlegt accent van techniek naar visie en ondernemerschap

25-08-2020 - 0 reacties „Wat voor boer wil jij zijn, wat past bij jou?” Dat vraagt docent Ron Methorst van Aeres Hogeschool Dronten steeds aan zijn studenten. Hij hoopt dat er een grote diversiteit aan boeren blijft. „Van productiegericht voor de export of de lokale markt tot zorgboerderij.”


Grote brand in woonboerderij Landelijk Noord onder controle

27-07-2020 - 1 reacties De brandweer is maandagochtend uitgerukt voor een grote brand in een woonboerderij in Landelijk Noord in Amsterdam. De rook is van grote afstand te zien. De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle.

In een boerderij aan de Bloemendalergouw in landelijk Noord bij Ransdorp is maandagochtend een zeer grote brand uitgebroken. De brand is inmiddels onder controle.


Boer Jasper: Probleem ligt bij de supermarkt

22-07-2020 - 9 reacties Jasper Meerkerk (27) uit Nieuw-Lekkerland heeft een melkveehouderij en een zorgboerderij. Hij kiest er bewust voor om vandaag niet mee te doen met de boerenprotestactie. „Als boeren mogen we ook weleens wat meer naar onszelf kijken.”


Brand verwoest schuur naast rietgedekte zorgboerderij in 't Haantje

20-07-2020 - 0 reacties 'T HAANTJE - Een uitslaande brand heeft maandagmiddag een schuur bij een zorgboerderij in ‘t Haantje verwoest.

Een schuur in 't Haantje is vanmiddag in vlammen opgegaan. Het vuur brak rond half drie uit in het gebouw naast een zorgboerderij, dat inmiddels ook in brand staat.


'Bij ons vind je alleen Beemsterkaas in het schap'

18-06-2020 - 0 reacties Cono kaasmakers heeft haar 10e Beemster boerderijwinkel geopend op het erf van de familie Terra in Uitgeest. De familie is enthousiast over deze stap, maar haalt zich wel extra werk op de hals. Naast de melkveehouderij en de nieuwe boerderijwinkel zijn Harm en Maaike ook nog druk met hun zorgboerderij.


Pijnlijke situatie zorgboerderij in Lochuizen: ‘Je zit voortdurend in een dilemma’

20-04-2020 - 0 reacties LOCHUIZEN - Als ze de gevolgen van de coronacrisis ergens voelen, is het op de zorgboerderij. Bij D’n Aoverstep in Lochuizen komt nog maar een kleine groep voor dagbesteding. De meesten blijven gedwongen thuis. Gevolg: schrijnende situaties.


Boer zoekt Vrouw-deelnemer Willem werd ziek van niet meer werken

01-03-2020 - 0 reacties Boer Willem, die in 2012 meedeed aan Boer zoekt Vrouw, stopte in 2014 met het werken op de zorgboerderij. Al snel merkte hij echter dat hij ziek werd van niet werken.


Boeren in Meierijstad krijgen meer kansen voor lege stallen

05-02-2020 - 0 reacties VEGHEL - Een zorgboerderij, kinderdagverblijf of theehuis. Boeren in Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode die met dit soort plannen rondlopen, maken binnenkort veel meer kans op medewerking van Meierijstad. Het college van B en W verwacht dat zo'n 200 van de zeker 500 agrariërs in deze gemeente er de komende tien jaar de brui aangeven.


Scholen kosteloos naar educatieboerderij

10-09-2019 - 0 reacties KLOOSTER LIDLUM - Bij zorgboerderij Kloosterhoeve in Klooster Lidlum kunnen scholen kosteloos terecht voor boerderij-educatie.


Scholen kosteloos naar educatieboerderij

10-09-2019 - 0 reacties KLOOSTER LIDLUM - Bij zorgboerderij Kloosterhoeve in Klooster Lidlum kunnen scholen kosteloos terecht voor boerderij-educatie.


Zorgboerderij Kardinge gaat dicht

03-09-2019 - 0 reacties Zorgboerderij Kardinge sluit per 31 oktober de deuren. De boerderij biedt dagbesteding aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, en mensen met een autistische stoornis of een psychiatrische achtergrond.


Open dag zorgboerderij Rondeel

17-04-2019 - 0 reacties Zaterdag 20 april wordt op Zorglandgoed Hoogerlust in Muiden een open dag georganiseerd waarbij ook het MiniRondeel met zorgfunctie te bezoeken is. Van 10.00 – 16.00 bent u van harte welkom, Weesperbinnenweg 7 in Muiden.