Personeel

Personeel nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Personeel nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Personeel nieuws

Werknemers van kleine bedrijven zijn bijna nooit ziek

04-10-2017 - 0 reacties

Het ziekteverzuim bij kleine bedrijven ligt ontzettend laag. In 2016 was het gemiddeld 1,6 procent. Bij zeer grote bedrijven is dat 4,7 procent. Een ziekteverzuim van minder dan 2 procent is bijna onmogelijk, stellen de meeste arbodiensten die bedrijven helpen het personeel gezond te houden en zieken weer aan het werk te krijgen.

Die 2 procent is een soort ondergrens, omdat griep of een keelontsteking niet te voorkomen is, net zoals het onontkoombaar is dat sommige mensen een ernstige ziekte krijgen of een ongeluk krijgen.


"Beleid wist al van dierenmishandeling in slachthuizen"

23-09-2017 - 0 reacties

Het beleid was al langer op de hoogte van de inbreuken tegen dierenwelzijn in het slachthuis van Tielt en in andere slachthuizen, maar liet begaan. Dat zegt onafhankelijk Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum, die ging graven in arrest van de Raad van State en verschillende PV’s vond waarin inbreuken tegen het dierenwelzijn worden vastgesteld en waarin sprake is van onvoldoende opgeleid personeel. “Er moesten eerst undercoverbeelden lekken voor de grote middelen werden ingezet”, aldus Sanctorum.


Zonderland Constructie is per direct op zoek naar personeel.

15-09-2017 - 0 reacties

Zonderland Constructie is per direct op zoek naar personeel! Lasrobot operator en Productie Medewerker Lijkt het jou leuk om ons team te versterken? Aarzel dan niet en stuur je CV en motivatiebrief naar Zonderland Constructie B.V. ten name van A. Bakker, De Koevorde 6, 8502 TZ Joure of mail…


Dode schietpartij Amsterdam was oprichter Halal Fried Chicken

12-09-2017 - 0 reacties

De man die gisteravond in Amsterdam werd neergeschoten voor een filiaal van Halal Fried Chicken, was een van de drie oprichters van de keten. Dat zegt een medewerker van de keten tegen de NOS.
Het slachtoffer, de 48-jarige Turkse Nederlander Ali Kaynak, werd gisteravond zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij vanochtend, maakte de politie vandaag bekend. De politie onderzoekt de toedracht van de schietpartij en houdt "alle scenario's open".
Gülen
Het is het vierde geweldsincident bij Halal Fried Chicken in iets meer dan een jaar tijd. De keten werd in 2014 opgericht als islamitisch verantwoord alternatief voor westerse fastfoodketens. De keten heeft drie vestigingen in Amsterdam, een in Utrecht en een in Rotterdam.
Vorig jaar augustus kwam het in een van de vestigingen in Amsterdam tot een handgemeen tussen Kaynak en een andere oprichter. Die zei dat het ging om een zakelijk conflict, maar bronnen meldden aan Het Parool dat de ruzie politiek geladen was.
Kaynak zou de mede-oprichter hebben aangevallen omdat hij zijn zakenpartner ervan beschuldigde een aanhanger van de geestelijke Fethullah Gülen te zijn.
Sinds de mislukte staatsgreep van vorig jaar in Turkije heersen er grote spanningen tussen aanhangers van president Erdogan en aanhangers van Gülen. President Erdogan houdt Gülen verantwoordelijk voor de staatsgreep.
Normaal persoon
In april van dit jaar werd er brand gesticht bij een van de Amsterdamse vestigingen. Een maand geleden werd de derde oprichter, die in januari opstapte bij de keten, in zijn been geschoten voor een van de restaurants in de hoofdstad.
De medewerker van HFC kan niet zeggen of de incidenten verband houden met elkaar. Hij omschrijft Kaynak als een "normaal persoon die nooit problemen had met personeel of wat dan ook".


Gratis webinar Arbeidstijden in de Glastuinbouw

08-09-2017 - 0 reacties

Ondernemers in de Glastuinbouw die te maken hebben met het inplannen van personeel tijdens pieken en dalen in het werk kunnen een gratis webinar volgen bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw op woensdag 20 september.


Slachthuis Tielt hoopt op tweede kans met opendeur

02-09-2017 - 0 reacties

Een stevig actieplan met verregaande maatregelen en een doorgedreven opleiding voor het personeel en management vormen het antwoord van Exportslachthuis Tielt op de mistoestanden die een undercoverreportage in maart aan het licht bracht. “We beseffen dat we op alle fronten zeer ver zullen moeten gaan om het vertrouwen van de consument en afnemers terug te winnen. Daarom willen we iedereen deze maand uitnodigen om een kijkje te komen nemen in ons slachthuis. We hopen op een eerlijke kans om van de naam ‘horrorslachthuis’ af te raken”, aldus Thomas De Roover De Brauwer, CEO van Debra-Meat, de groep waar het slachthuis toe behoort.


'Varkenshouderij gaat gebukt onder personeelstekort'

23-08-2017 - 0 reacties

De varkenshouderij kampt met personeelsgebrek. AB Werkt heeft in Zuid-Nederland ongeveer 400 medewerkers actief in de varkenshouderij. Daarnaast staan er 93 vacatures uit. Maar het imago van de varkenshouderij is niet goed en omgaan met personeel is voor verschillende ondernemers een lastig punt.


Getroffen bedrijven door fipronil kunnen werktijdverkorting aanvragen voor hun personeel

14-08-2017 - 0 reacties

In tijden van crisis op agrarisch bedrijf door een bijzonder situatie, zoals nu met fipronil in de legpluimveesector, kunnen werkgevers mogelijk werktijdverkorting aanvragen voor hun personeel. Als een werkgever hierdoor minstens 20% minder werk verwacht in een periode van 2 tot 24 weken, kunnen zij hun personeel korter laten werken met deze werktijdverkorting. Op de website van de Rijksoverheid staat hier alles over uitgelegd. De werktijdverkorting is rechtstreeks aan te vragen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.


Arbeidstijdverkorting voor medewerkers getroffen bedrijven fipronil

14-08-2017 - 0 reacties

In tijden van crisis op de boerderij door een bijzonder situatie, zoals nu met fipronil in de eieren, kunt u als werkgever mogelijk werktijdverkorting aanvragen voor uw personeel. Als u hierdoor minstens 20% minder werk verwacht in een periode van 2 tot 24 weken, kunt u uw personeel korter laten werken met deze werktijdverkorting.


Misvormde groenten succes in Brooklyn, NY

14-08-2017 - 0 reacties

Goede groenten hoeven er niet mooi uit te zien. Een 'lelijk' product kan net zo lekker zijn. Dit laat Gotham Greens zien met hun 'Ugly Greens' actie. Wat ooit als onverkoopbare producten werd beschouwd, werd door het personeel op het werk of thuis lekker opgegeten. CEO Viraj Puri zegt dat ze beseften dat ze.....


Biologische zomerbloemenpluktuin

24-07-2017 - 0 reacties

Annemieke de Haan (47) is biologisch zomerbloemenkweker in Hillegom. Ze heeft een zelfpluktuin van 3000 vierkante meter en deelt personeel en mechanisatie met het de zomerbloemenkwekerij van haar man Pieter Damen (51). Ze teelt een zeer breed assortiment, van dahlia tot scabiosa.


"Voor handel en bloemist hoeft het helemaal niet allemaal uniform"

21-07-2017 - 0 reacties

Annemieke de Haan (47) is biologisch zomerbloemenkweker in Hillegom. Ze heeft een zelfpluktuin van 3000 vierkante meter en deelt personeel en mechanisatie met de zomerbloemenkwekerij van haar man Pieter Damen (51). Ze teelt een zeer breed assortiment, van dahlia tot scabiosa."Ze verklaarden mij voor gek,.....


AB Werkt en AB Brabant gaan verder als AB Werkt Zuid-Nederland

20-07-2017 - 0 reacties

AB Werkt en AB Brabant zijn per 13 juli gefuseerd. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam AB Werkt Zuid-Nederland en kan door haar schaalgrootte en aaneengesloten werkgebied nog beter inspelen op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor agrarische en aanverwante sectoren. Door de krachtenbundeling ontstaat een gezonde coöperatie die actief is in Limburg, Brabant en Zeeland. AB Werkt voorziet bedrijven in Zuid-Nederland van goed en gemotiveerd personeel. Daarnaast is de fusie-organisatie gespecialiseerd in bedrijfsverzorging, uitzenden en detachering. De nieuwe coöperatie telt 4.800 leden en heeft een omzet van 110 miljoen euro. AB Werkt heeft in totaal 9 kantoren; de interne organisatie bestaat uit 125 mensen.


'Over zeven jaar is de elektrische auto per kilometer goedkoper'

11-07-2017 - 0 reacties

Over zeven jaar is de elektrische auto in het gebruik goedkoper dan een auto waar benzine of diesel in moet. En in 2035 worden er alleen nog maar elektrische auto's verkocht. De auto's met klassieke verbrandingsmotoren zullen uit het straatbeeld verdwijnen. Dat voorspelt het economisch onderzoeksbureau van ING over de opmars van de elektrische auto.
"De ontwikkeling van de batterijen voor die auto's gaat nu heel snel", zegt econoom Max Erich van ING. "Ze worden flink goedkoper en je kunt er langer mee rijden. Dat is voor de consument heel belangrijk als hij voor de keuze staat om een elektrische auto aan te schaffen. Bij een actieradius van 400 tot 500 kilometer en liefst meer wordt het interessant en dat zit er nu echt aan te komen."
Trendsetter Tesla heeft vorige week de eerste auto's van zijn nieuwe model 3 in productie genomen. Een goedkopere variant, maar naar verwachting gaat die nog steeds tussen de 30.000 en 35.000 euro kosten. Ook Opel maakte reclame met de Opel Ampera-E als betaalbare elektrische auto, maar die kost ook nog steeds ruim 40.000 euro.
Aanschafprijs
"Op de aanschafprijs zelf kunnen elektrische auto's voorlopig nog niet direct concurreren", zegt ING-econoom Erich. "Maar als het om de kosten per gereden kilometer gaat, zijn elektrische auto's vanaf 2024 voordeliger dan benzine- of dieselauto's. In die berekening zitten de afschrijving, oplaadkosten, onderhoud en reparaties."
Die kostprijs per kilometer wordt volgens ING steeds belangrijker. "Omdat we verwachten dat steeds meer mensen gaan leasen, ook als particulier. En ook samen een auto delen lijkt steeds populairder te worden. Dan is de aanschafprijs minder interessant. Wij denken dat in 2035 het wagenpark zo goed als over is op elektrisch."
De doorbraak van elektrisch rijden heeft grote consequenties voor de auto-industrie en dan vooral de toeleveranciers. Een auto met verbrandingsmotor telt zo'n 1400 belangrijke onderdelen, een elektrische auto 200. "Europa was altijd heel goed in verbrandingsmotoren, maar dat concurrentievoordeel gaat verdwijnen door de opmars van de elektrische auto", zegt onderzoeker Erich van ING. "De batterij is een essentieel onderdeel van de elektrische auto en die ontwikkelingen en productie vinden vooralsnog vooral plaats in Azië en Amerika."
Nederland telt enkele honderden bedrijven die leveren aan de auto-industrie, vooral aan Duitse merken. De gezamenlijke omzet is ruim 9 miljard euro en er werken zo'n 40.000 mensen in de autosector.
Toekomst
Volgens Jan Wouters van branchevereniging AutomotiveNL is de overgang naar elektrisch zeker niet alleen een bedreiging. "Meerdere bedrijven hebben inmiddels de draai al gemaakt. Ze richten zich op producten die nodig zijn voor elektrische auto's. Daar ligt de toekomst."
Prodrive Technologies in Son maakte ook die keuze. "Vijf jaar geleden besloten we ons ook te gaan richten op elektrische auto's", zegt Thomas van Schijndel, verkoop- en marketingmanager. "We ontwikkelen nu een mogelijkheid om de auto draadloos op te laden. Inmiddels hebben we contracten gesloten met diverse grote automerken waar we aan gaan leveren."
Dat gaat Prodrive naar verwachting 100 tot 200 miljoen euro extra omzet opleveren. "En we zien nog flinke groeikansen. Het grootste probleem is het personeel. We hebben nu zo'n duizend mensen hier werken, dat moet in een paar jaar tijd verdubbelen. Maar goede software ontwikkelaars liggen niet voor het oprapen."


Praktisch of toch principieel?

03-07-2017 - 0 reacties

Goed personeel krijgen en houden blijft een grote uitdaging voor Michel en Miranda Noordman in Roemenië. Het gaat allemaal niet vanzelf. Zo zijn er jongens die wel goed zijn in het vak, maar er vlak voor een drukke periode opeens vandoor gaan. Een ander staat wel altijd voor je klaar en maakt er geen probleem van om in eigen tijd een uurtje eerder te beginnen of langer door te gaan als het druk is. Maar ondertussen maakt deze wel veel fouten en moet je continue blijven opletten. Ga je dan voor het praktische en neem je de eerstgenoemde weer aan, nadat hij als enige reageert op een advertentie, of blijf je principieel?


Unilever verkoopt Unox-fabriek: meer banen

03-07-2017 - 0 reacties

Van der Laan neemt het Osse bedrijf Unox over. Dat is vanochtend medegedeeld aan het personeel.

OSS (ANP) - Unilever verkoopt de vlees-, saus-, en soepfabriek in Oss waar de bekende Unox-worsten worden gemaakt aan Zwanenberg Food Group.
Het bericht Unilever verkoopt Unox-fabriek in Oss verscheen eerst op Nieuws.nl.


Bloemistenklok Naaldwijk stopt

20-06-2017 - 0 reacties

Vanmorgen heeft Royal FloraHolland aan haar personeel laten weten dat de Bloemistenklok in Naaldwijk per 1 oktober 2017 stopt. Zij geeft aan dat steeds meer klanten van de Bloemistenklok in Naaldwijk hun inkoop verleggen naar de digitale exportklokken en Klokvoorverkoop. Deze ontwikkeling gaat zo snel dat het evenwicht tussen vraag en aanbod op de Bloemistenklok in Naaldwijk volgens
Royal FloraHolland steeds meer wordt verstoord.


Werkgevers overvallen door tekort aan personeel

14-06-2017 - 0 reacties

Ruim de helft (56%) van de werkgevers ervaart nu al knelpunten bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Voor komend jaar verwacht zelfs 63% van de werkgevers problemen op dit vlak. Dat is een flink stuk hoger dan vorig jaar werd verwacht (37%). Daarbij wordt ook het behouden van personeel steeds lastiger. Het lijkt erop dat werkgevers wel een krapte hadden verwacht, maar zijn overvallen door de snelheid en de omvang ervan. Dit blijkt uit 'HR Trends 2017-2018', een onderzoek van HR- en salarisdienstverlener ADP Nederland, organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder ruim 1.000 Nederlandse HR professionals.


Zorgtuinderij Het Groene Erf in Waarland heeft goede hoop op doorstart na faillissement

08-06-2017 - 0 reacties

Zorgtuinderij Het Groene Erf in het Noord-Hollandse Waarland, die op 2 juni failliet werd verklaard, blijft voorlopig in bedrijf. Dat is de leiding van het bedrijf overeengekomen met de de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het UVW. In de zorgtuinderij kunnen 14 mensen met een handicap wonen. Daarnaast is er een groep die dagbesteding krijgt. Het Groene Erf vroeg het faillissement zelf aan omdat er niet meer voldoende geld in kas was om de salarissen en het vakantiegeld van het personeel uit te kunnen betalen.


Omstreden zzp-wet weer opgeschort

02-06-2017 - 0 reacties

Een omstreden wet die voor veel zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) ongunstig heeft uitgepakt, blijft zeker tot 1 juli 2018 opgeschort. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën heeft dat besloten. De zogenoemde wet DBA was na felle kritiek al tot 1 januari 2018 opgeschort. Veel opdrachtgevers vinden de nieuwe regels onduidelijk, waardoor zzp'ers opdrachten mislopen. De opschorting betekent