Personeel

Personeel nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Personeel nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Personeel nieuws

„Overheid moet bouwpersoneel doorbetalen tijdens stikstofcrisis”

21-02-2020 - 0 reacties Het ministerie van Economische en Sociale Zaken moet het personeel van kwetsbare bouwbedrijven doorbetalen als ze tijdelijk geen werk hebben vanwege de PFAS- en stikstofproblematiek.


Land- en tuinbouwsector schreeuwen om extra personeel

13-02-2020 - 0 reacties In januari 2020 werden ruim 28.000 vacatures gemeld bij VDAB. Dat zijn er maar liefst 13,4% meer dan in diezelfde periode vorig jaar. “Voor de voorbije 12 maanden komen we zo op een totaal van 295.574 gemelde vacatures”, licht Vlaams minister van Werk Hilde Crevits toe. “Opvallend is vooral de grote toename van het aantal gemelde vacatures voor land- en tuinbouw.” Ook in de bouwsector werden in januari 2020 een vierde meer vacatures gemeld dan in januari 2019.


Audi kampt met flinke productieproblemen E-tron

28-01-2020 - 2 reacties Audi zou genoodzaakt zijn om een deel van zijn Belgische personeel op straat te zetten door productieproblemen met de E-tron. Volgens Audi ligt het aan de toeleveranciers.


Nieuwe ontslagronde bouw dreigt door PFAS en stikstof

20-01-2020 - 0 reacties Reorganisatie is hét onderwerp van gesprek in de bestuurskamers van bouwbedrijven. Het uitgeven van vergunningen in de bouw komt te langzaam op gang en dat zorgt ervoor dat verschillende bouwbedrijven te weinig werk hebben voor al hun personeel. Ze bereiden daarom een ontslagronde voor.


Nederlandse gevangenen klagen over kerstdiner, te droge sinaasappels en kwaliteit paprika's

17-12-2019 - 0 reacties Een Nederlandse gevangenis, dat wens je niemand toe

Tenminste, dat blijkt nu uit het rapport Spanning in Detentie, niet te verwarren met de gelijknamige documentaire door productiehuis Meiden van Holland. Die kerstdiners zijn er namelijk niet meer wat het geweest is. "Een afdelingshoofd gaf tijdens de rondetafelgesprekken het voorbeeld dat het personeel van de PI waar hij werkt op oudejaarsavond een feestelijke maaltijd voor de gedetineerden had verzorgd. Dit initiatief van het personeel resulteerde volgens hem in ongeveer honderd klachten over de te lage temperatuur van het eten." En wat dacht je van het groente en fruit. "Ook wordt er geklaagd over ’te droge’ sinaasappels die door de winkel zijn geleverd en over ’de kwaliteit van paprika’s’. Nog een opmerkelijke: er werd een klacht ingediend over loempia’s [valt onder groente, red.] die waren ontdooid." Het zwaartepunt van de moeilijkheden ligt zoals wel vaker trouwens bij slechts een paar personen. "Voorbeelden hiervan zijn vier gedetineerden die in één jaar samen verantwoordelijk waren voor ongeveer 250 beroepszaken en een gedetineerde die op één dag 50 beroepszaken bij de RSJ heeft ingediend." Zonde hoor, dat hadden gewoon topjuristen kunnen zijn die lui, maar werden helaas gesmoord in de kiem van het leven.


Doorstart glastuinbouwer Hartman Sexbierum: Best Fresh Group is koper

13-11-2019 - 0 reacties SEXBIERUM/POELDIJK - Het failliete glastuinbouwbedrijf A.C. Hartman in Sexbierum gaat verder onder de vleugels van tuinbouwbedrijf Best Fresh Group in Poeldijk in het Westland. Het personeel mag mee over. De naam Hartman blijft bestaan.


Bakker na faillissement nu wel eigenaar Van Ginkel trucks

10-10-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

In augustus 2018 berichtte ik al dat Van Ginkel Trucks (het voormalige GINAF Service) in Ederveen en Utrecht over was genomen door Bakker. Na boekenonderzoek is dit echter afgeketst. Schijnbaar stond Van Ginkel er zo slecht voor dat het onlangs failliet is gegaan. Per vandaag, 10 oktober 2019, is Bakker nu dan toch eigenaar geworden van Van Ginkel Trucks. Personeel Het overgrote deel van het personeel van Van Ginkel Trucks wat door het faillissement zonder werk zat, is door Bakker Bedrijfswagens overgenomen. Daarmee heeft dit bedrijf nu zo’n 250 man in dienst. GINAF Van Ginkel Trucks was als GINAF dealer


„Bouwsector mist al 4,4 miljard omzet”

09-10-2019 - 0 reacties Bijna driekwart van het aantal bouwbedrijven, dat lid is van brancheorganisatie Bouwend Nederland, verwacht problemen als de situatie rondom het stikstofbeleid ongewijzigd blijft. Op de korte termijn lopen de bedrijven aan tegen het goed inzetten van personeel en problemen met investeringen.


Ervaring en opleiding zijn geen noodzaak meer voor personeel in varkenshouderij

11-09-2019 - 0 reacties Ervaring en opleiding in de varkenshouderij zijn lang niet altijd meer nodig bij het aannemen van personeel op varkensbedrijven. Dat blijkt uit een rondgang langs een aantal agrarische uitzendbureaus.


Opleiding ‘Verzorgen van Varkens’ vergroot basiskennis personeel varkensbedrijf

09-09-2019 - 0 reacties De varkenshouderijsector zit te springen om personeel. Ook willen varkenshouders bestaand en aankomend personeel meer achtergrondkennis laten opdoen. Het Zone.college in Zwolle verzorgt naast opleidingen in vmbo en mbo ook cursussen voor alle leeftijden onder het motto 'Leven Lang Ontwikkelen'. Op 1 oktober begint een 10-weekse opleiding 'Verzorgen van Varkens' die resulteert in een mbo-certificaat.


Pluimveesector staat te springen om personeel

03-09-2019 - 0 reacties Te weinig studenten kiezen voor de pluimveesector, terwijl bedrijven staan te springen om mensen. Dat zegt Laura Star, lector Precisievoeding en Duurzame Pluimveehouderij bij Aeres Hogeschool in Dronten.


Pluimveesector staat te springen om personeel

03-09-2019 - 0 reacties Te weinig studenten kiezen voor de pluimveesector, terwijl bedrijven staan te springen om mensen. Dat zegt Laura Star, lector Precisievoeding en Duurzame Pluimveehouderij bij Aeres Hogeschool in Dronten.


Personeelstekort grote belemmering industrie

21-08-2019 - 0 reacties Producenten In de industrie zien personeelstekort als grootste belemmering voor hun bedrijfsvoering, zo blijkt uit CBS-cijfers. Het aantrekken van personeel lastig is getuige het aantal openstaande vacatures.


Transportbedrijven vechten tegen chauffeurstekort

19-08-2019 - 0 reacties 'S-HEERENBERG/ DUIVEN - Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs baart de sector zorgen. Er zijn landelijk 4.900 vacatures, meldt Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Vanaf 2021 zal het aanbod in personeel nauwelijks meer groeien, terwijl de vraag naar chauffeurs wél stevig doorgroeit.


Personeel plantenkwekerij onvoldoende beschermd tegen bestrijdingsmiddelen

22-07-2019 - 0 reacties Een plantenkwekerij in de omgeving van Brielle gaat achteloos om met de bestrijdingsmiddelen die het gebruikt. Dit meldt de Inspectie SZW. Het personeel werkt volgens de Inspectie in kassen waarin met bestrijdingsmiddelen wordt gespoten, terwijl er onvoldoende beschermingsmaatregelen zijn getroffen.


Heel Kruisbroek kende Wim Alleblas als de jongen die het liefst buiten was

27-06-2019 - 0 reacties Deze week verscheen in de rubriek Van wieg tot graf van AD Westland het levensverhaal van Wim Alleblas. Een mooi eerbetoon aan de man die opgroeide in een volksbuurt van Naaldwijk en die al tijdens zijn schooltijd een ambulante bloemenhandel begon. Die groeide uit tot meerdere zaken waar personeel in kwam te staan, want binnen zijn was niets voor Wim.


P.Bos veevoeders viert 125-jarig bestaan

24-06-2019 - 0 reacties Diervoederbedrijf P.Bos veevoeders uit Ederveen bestaat 125 jaar. Het jubileum werd zaterdag 22 juni gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor relaties, genodigden, personeel en familie.


Kabinet: Minimumtarief van 16 euro voor zzp'ers, geen verplicht contract

24-06-2019 - 0 reacties Per 2021 geldt er een minimumtarief voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) van 16 euro. De eerder geplande vaste arbeidsovereenkomst voor zelfstandigen met een laag uurloon is van tafel, melden minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) en staatssecretaris Menno Snel (Financiën) maandag.


Augmented Reality in de kas

20-06-2019 - 0 reacties Kan op een AR-bril (Augmented Reality) getoond worden of een gewas gezond is? Kan Augmented Reality helpen bij het trainen van personeel in een kas? Oftewel: hoe kunnen we Augmented Reality inzetten in de tuinbouw? Dat is wat Wageningen University & Research (WUR) samen met veredelaars en toeleveranciers onderzoekt.


Aspergeteler uit Brabant beboet voor uitbuiting personeel

14-06-2019 - 0 reacties Een aspergeteler uit Brabant krijgt een boete voor het uitbuiten van 23 buitenlandse werknemers.