Personeel

Recente nieuwsberichten m.b.t. Personeel

’Nieuwe wet zet loon zzp’ers onder druk’

23-05-2017 -

Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) in de zakelijke dienstverlening worden „onverminderd hard” getroffen door de nieuwe wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). Volgens marktonderzoeker ZP Facts komt de zelfstandig professional moeilijker aan opdrachten en laat ook het gemiddelde uurtarief een „opvallende daling” zien.


Aspergesteker doodgereden door bus in Montfort

14-05-2017 -

Een 24-jarige man uit Roemenië is om het leven gekomen nadat hij was aangereden door een bus. Dat gebeurde op een zandweg in het Limburgse Montfort. De bus werd gebruikt om personeel van en naar aspergevelden te brengen.


Transportsector komt personeel tekort

12-05-2017 -

Bedrijven in de transport en logistiek hebben nog steeds moeite om geschikt personeel te vinden, waaronder chauffeurs en transportplanners. Het tekort aan gekwalificeerde werknemers houdt voorlopig aan, aldus uitkeringsinstantie UWV in een rapport over de sector.


Blog: opgeven is (g)een optie?

04-04-2017 -

Waar in Nederland weidegang het maatschappelijke vraagstuk is, is dit in Denemarken het voeren van GMO-vrij voer aan de koeien. Gestimuleerd door de voerfabrikant gingen ook Koos en Hester Kluin er mee aan de slag. Arla betaalt namelijk Deense boeren een 1 cent extra per liter melk wat is geproduceerd met GMO-vrij voer. Na enkele maanden zijn de resultaten op het zachtst gezegd nog niet heel positief. Het is niet alles goud wat er blinkt. Ook het werken met personeel blijkt nog een heel leerproces…


Agco: Grubbenvorst ontslag helft personeel

20-03-2017 -

Voor iets meer dan de helft van het aantal medewerkers van landbouwgroothandel AGCO in Grubbenvorst wordt ontslag aangevraagd.


Personen onwel op boerderij door mestgas

18-03-2017 -

Oppassen geblazen,
Op een boerderij aan de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht zijn vanavond mensen onwel geworden door gas uit mest. Een persoon werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe die persoon er aan toe is kon een woordvoerder van de Veiligheids Regio Utrecht (VRU) niet zeggen. Enkele andere personen, hoeveel precies is onduidelijk, werden ter plekke behandeld door personeel van een ambulance. Volgens de VRU-woordvoerder was bij het mengen van mest een te hoge concentratie van mestgas ontstaan. ,,Die verhoogde concentratie hebben we ook gemeten. Maar de stal was goed te ventileren. Dat hebben we gedaan tot de concentratie weer op een laag niveau was.’’

ad.nl/utrecht/…


Caterpillar kiest voor meer veiligheid

14-03-2017 -

Caterpillar Netherlands Operations (CNO) gaat onderdelen en constructies voorzien van de magnetische beschermhoek van het IJmuidense bedrijf MagProtect. Het bedrijf zet hiermee een grote stap in het beperken van het risico op bedrijfsongevallen. CNO in ‘s-Hertogenbosch maakt diverse producten die aan de machines van Caterpillar worden bevestigd, zoals graafbakken, grijpers, hydraulische scharen en crushers. Het bedrijf maakt deze van plaatstaal tot eindproduct. De veiligheid en het welzijn van personeel en bezoekers staan bij Caterpillar hoog in het vaandel. Hans van Venrooij van Caterpillar: “Omdat wij vaak met zware stalen onderdelen en constructies werken, waar veel scherpe randen aan kunnen zitten,


John deere 6250R bij de Groenoord Innovatiedagen in de TT-Hall in Assen

21-12-2016 -

John deere 6250R bij de Groenoord Innovatiedagen in de TT-Hall in Assen Groenoord Innovatiedagen in de TT-Hall in Assen Tijdens de Innovatiedagen in de TT-Hall in Assen van woensdag 21 t/m vrijdag 23 december vindt u veel verschillende oplossingen die helpen bij de uitvoering van uw werkzaamheden. Daarnaast zijn er diverse andere aan de sector verbonden bedrijven aanwezig op de Innovatiedagen om u te assiteren, adviseren en innoveren op het gebied van diervoeding, agrarisch personeel, gewasbescherming, banden, loonwerk, ventilatie en nog veel meer. Net als tijdens…


Groenoord Innovatiedagen in de TT-Hall in Assen

13-12-2016 -

Groenoord Innovatiedagen in de TT-Hall in Assen Tijdens de Innovatiedagen in de TT-Hall in Assen van woensdag 21 t/m vrijdag 23 december vindt u veel verschillende oplossingen die helpen bij de uitvoering van uw werkzaamheden. Daarnaast zijn er diverse andere aan de sector verbonden bedrijven aanwezig op de Innovatiedagen om u te assiteren, adviseren en innoveren op het gebied van diervoeding, agrarisch personeel, gewasbescherming, banden, loonwerk, ventilatie en nog veel meer. Net als tijdens de traditionele eindejaarsshow is het parkeren en de entree tijdens de Innovatiedagen…


Bij deze kou; draaien jullie de trekker eerst warm alvorens de weg op te gaan? Is het nodig en hoe

11-12-2016 -

Is het bij de moderne trekkermotor nog nodig om hem bij een pittige nachtvorst eerst warm te draaien? Is het eventueel ook nodig voor powershift of variobak? Onze loonwerker zei namelijk laatst, ik schiet m'n personeel af als die gelijk volgas de weg op gaan bij minus temperaturen. Anderen beweren juist dat je wel gelijk kunt wegrijden, alleen nog niet volgas.


Werken bij Landgoed Scholtenszathe ?

01-12-2016 -

Werken bij Landgoed Scholtenszathe ? Landgoed Scholtenszathe is altijd op zoek naar enthousiast en gemotiveerd personeel.Op dit moment hebben zij de volgende vacatures: - Allround agrarisch medewerker- Monteur landbouwwerktuigen / agrarisch medewerker Meer info  scholtenszathe.nl/vacatures/


Drugshond controleert personeel VDL-NedCar

17-11-2016 -

VDL-NedCar in het Limburgse Born heeft donderdag een drugshond ingezet om de autofabriek te doorzoeken op drugs. Dat gebeurde nadat de directie signalen had ontvangen over drugshandel en -gebruik op de werkvloer. Er werden echter geen drugs gevonden, zei een woordvoerster van het bedrijf.


Bakker Bedrijfswagen Groep neemt Diesel Service Winterswijk over

11-11-2016 -

Bakker Bedrijfswagens breidt haar activiteiten verder uit. Met ingang van 1 november 2016, heeft Bakker alle bedrijfsactiviteiten overgenomen, alsmede het voltallige personeel, van het voormalige Diesel Service Winterswijk te Winterswijk. Deze welkome aanvulling past uitstekend in de groeistrategie van Bakker. Naast het DAF dealerschap, zullen ook de andere bekende activiteiten vanuit de nieuwste vestiging Winterswijk geleverd worden.


Brief KLM wekt wrevel bij personeel

05-11-2016 -

Personeel van KLM is opnieuw boos op de directie van de luchtvaartmaatschappij. Het personeel kreeg een 'onhandige' brief van de directie, die een 'dreigend toontje’ heeft. Dat stelt vakbond FNV zaterdag. In de brief wordt uitgelegd waarom KLM in conflict is met een groot deel van het cabinepersoneel.


‘Neem eens een dag vrij’

04-11-2016 -

Ondanks dat het afkalfseizoen ten einde is, heeft Arjan Hulsman, herdmanager op een groot Nieuw-Zeelands melkveebedrijf, het nog steeds druk. Dit komt door uitval van personeel. Met twee man 1050 koeien melken en voeren is een hele opgave, maar door een goede werkstructuur kunnen ze het prima rondzetten. Hierdoor voorkomt hij lange werkdagen en stress. Voor hem de aanleiding om dit onderwerp eens bij de kop te pakken in zijn blog.


Air France pakt verlieslatende routes aan

03-11-2016 -

Gerichte bezuinigingen, op routes waar de opbrengsten door felle concurrentie het sterkst onder druk staan, moeten Air France de komende jaren helpen weer te groeien. Nieuwe, harde confrontaties met het personeel hoopt de nieuwe topman Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM zo te voorkomen.


Nog een BV van Nesselande Logistics failliet verklaard

02-11-2016 -

Nadat eerder op 4 oktober Nesselande Logistics failliet werd verklaard is op 1 november Baris Cargo Services failliet verklaard. Beider bedrijven waren gevestigd aan de Pieter Zeemanweg 146 in Dordrecht.

Het faillissement van Nesselande Logistics, dat inmiddels is doorgestart door Circle Logistix uit Papendrecht, ging niet zonder slag of stoot. Werknemers van het failliete Nesselande waren op zijn zachtst gezegd 'not amused' over de gang van zaken rond het faillissement. Veel voormalig chauffeurs hadden geen salaris ontvangen en slechts een klein deel van het personeel kon mee in de doorstart. Uit onvrede over deze situatie blokkeerden zij op vrijdag 21 oktober vrachtwagens van het failliete bedrijf.


Geen uitstel 'groot werkoverleg' op spoor

28-10-2016 -

Het 'groot werkoverleg' van machinisten en conducteurs komende maandag op Amsterdam Centraal Station gaat gewoon door. In navolging van de NS had reizigersorganisatie Maatschappij Voor Beter OV hen opgeroepen om in het belang van de reiziger de actie uit te stellen tot na 5 november, als er officieel overleg is tussen NS en personeel. Maar "dat gaat niet gebeuren", laat een woordvoerder van het personeel desgevraagd weten.


Sluiting Wabco Meppel

29-09-2016 -

De allerlaatste remcilinder voor vrachtwagens is geproduceerd in de fabriek van WABCO in Meppel. Dat betekent dat de deuren van het bedrijf vrijdag 30 september 2016 definitief sluiten.

WABCO viert dit jaar het vijftigjarig bestaan van de vestiging in Meppel. Het is meteen ook het laatste jaar, want de productie van remcilinders wordt verplaatst naar Oost Europa. Gevolg: 150 arbeidsplaatsen verdwijnen.

Fabriek in Meppel te duur
WABCO is onderdeel van een wereldwijd concern waar zo'n 11.000 mensen werken. Het bedrijf verloor Daimler als grote klant, waardoor er minder werk is voor de vestiging in Meppel. "We zijn gedwongen de productie te verplaatsen naar landen waar het goedkoper kan", zei directeur Raymond Vermeulen eerder op RTV Drenthe.

In mei van dit jaar hebben honderd personeelsleden ontslag gekregen. De overige vijftig staan op 1 oktober op straat. Een deel van de ontslagen personeelsleden heeft via een outplacementbureau weer een nieuwe baan gevonden.

Deur sluit vrijdag definitief
De overgebleven medewerkers hebben donderdag een vrije dag. Vrijdag wordt de fabriek symbolisch gesloten en neemt het personeel afscheid met een barbecue.

(Born: RTV Drenthe)


Friesland Campina melk en mest

20-05-2016 -

Friesland campina ook in mest ????

Ik denk dat ze eerst hun fabrieken maar eens moeten optimaliseren. Op Locatie gerkesklooster bv. Miljoenen geïnvesteerd. Loopt voor geen meter daar. Word Zeer veel 2 de keus gedraaid (smeerkaas) nieuwpersoneel wat van niks weet. Op vergadering werd filmpje vertoond dat alles zo mooi draaide. Volgens medewerkers is het dus 1 groot drama ....... Wie houd wie voor de gek ?