Personeel

Al het Personeel nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Personeel nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Personeel nieuws

Robots in opkomst in de komkommerteelt

19-02-2019 - 0 reacties Tholen - De factor arbeid is onzeker. Personeel is steeds moeilijker te vinden en arbeid wordt steeds duurder. Dat geldt zeke


Obdam in diepe rouw om dood 4 Poolse arbeiders | WEEFF

11-02-2019 - 0 reacties OBDAM - De vier doden die aan het begin van zondagmiddag werden gevonden in een auto in het water aan de Berkmeerdijk in Obdam, zijn Polen die werkten bij bloembollenbedrijf Borst in diezelfde plaats. Het nieuws over hun dood heeft voor grote verslagenheid bij de collega's gezorgd. Dat vertelt Elly Borst, de zus van de bedrijfseigenaar, aan NH Nieuws. "Hier zijn geen woorden voor."


De vier, drie jonge mannen (een van 20 jaar, twee van 21 jaar) en een vrouw van 48 jaar, werkten daar sinds een maand. Het personeel was aan het werk toen het afschuwelijke nieuws doorsijpelde, zo doet de aangeslagen vrouw haar verhaal. De manager van het bedrijf en haar broer waren de eerste twee die door de politie op de hoogte werden gebracht en vervolgens zijn alle collega's die aan het werk waren bij elkaar geroepen.


Leegloop personeel in Britse vleesindustrie dreigt

09-02-2019 - 0 reacties De Britse vleesindustrie voorziet met de Brexit een enorm tekort aan personeel. Zeventig procent van de werknemers in de vleesindustrie in het Verenigd Koninkrijk komt nu uit andere EU-landen.


Leegloop personeel in Britse vleesindustrie dreigt

07-02-2019 - 0 reacties De Britse vleesindustrie voorziet met de Brexit een enorm tekort aan personeel. Zeventig procent van de werknemers in de vleesindustrie in het Verenigd Koninkrijk komt nu uit andere EU-landen.


Wet Arbeidsmarkt in Balans leidt niet tot minder flexwerk

31-01-2019 - 0 reacties Maar liefst 91 procent van de werkgevers, die niet zonder tijdelijk personeel kunnen zegt dat de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) er niet voor zorgt dat flexwerkers sneller of vaker een vast dienstverband aangeboden krijgen.


Lamb Weston/Meijer gaat reorganiseren

30-01-2019 - 0 reacties Aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer gaat zijn kantoorlocaties reorganiseren in de hoop meer personeel aan te kunnen trekken. Op de huidige hoofdlocatie in het Zeeuwse Kruiningen lukt dat niet. Er komen 3 kantoorcentra in Nederland.


Zij-instromer als oplossing

23-01-2019 - 0 reacties Voor de productiviteit en ontwikkeling van agrarische bedrijven is het van belang om te beschikken over voldoende goed opgeleid personeel. De uitstroom van groene opleidingen is momenteel gering om de vraag naar personeel in te vullen en dan kan een zij-instromer uitkomst bieden.


Vaar je eigen koers, ook bij storm tegen #blog

08-01-2019 - 0 reacties De brexit gaat allesbepalend zijn en anders wel het gebrek aan goed personeel in 2019. De privacy wetgeving heeft een hoop geld gekost in 2018 en in 2017 was de koers van de Roebel dusdanig dat de veel markten instortten.


Loonbedrijf harkt strand Terschelling schoon

03-01-2019 - 17 reacties Twee trekkers met harken, drie shovels, twee kranen, drie kiepers en tien containers komen er aan te pas om het strand van Terschelling schoon te maken nadat een containerschip op de Noordzee zijn lading verloor. Loonbedrijf Trip-Hek in Formerum is sinds woensdagmorgen met tien man personeel in touw.Ik kreeg rond 6.30 uur een telefoontje dat de containers aanspoelden. We hadden nog vakantie, maar we zijn meteen met groot materieel uitgereden. Ik heb nog een boer benaderd met een trekker en hark die ook voor ons rijdt. We hebben gisteren tot 18 uur doorgewerkt, daarna was het hoog water. Dat kun je niks meer', geeft Henk Trip aan van het loonbedrijf.

Het loonbedrijf is op dit moment het aanspreekpunt om de rotzooi bij elkaar te rapen. 'We hebben inmiddels heel wat kussentjes, Ikea-dozen lampen en My Little Pony's verzameld', laat de loonwerker weten terwijl hij het ene na het andere telefoontje pleegt.

Piepschuim
De spullen liggen over 30 kilometer strand verspreid. Trip verwacht nog wel een aantal dagen werk te hebben. 'Met name het piepschuim is over de duinen gewaaid, dat wordt vermoedelijk handwerk om dat bij elkaar te rapen.'

Het is niet de eerste keer dat het loonbedrijf het strand schoonharkt. Het bedrijf kwam ook in actie toen er bananen en stoelen waren aangespoeld. 'We voelen ons verplicht om het strand schoon te houden. Het is ons eiland en onze leefomgeving', verklaart Trip.

Burgemeester Bert Wassink van gemeente Terschelling waardeert de actie van het loonbedrijf. Hij plaatste de foto van de trekker met hark op twitter. 'Met groot materieel gaat het gelukkig rap de goede kant op', meldde hij donderdagmiddag via het social media-kanaal.


Slachthuis in Hasselt hervat met aangepaste procedures

24-12-2018 - 0 reacties Het Hasseltse slachthuis van de VanDrie Group heeft zijn slachtactiviteiten hervat met aangepaste interne processen. VanDrie had de slachtingen een week geleden op eigen initiatief stopgezet nadat Animal Rights dierenmishandeling in het bedrijf aan het licht had gebracht. Kalverslachthuis VanDrie deed een beroep op de expertise inzake dierenwelzijn aan de onderzoeksgroep Dier&Welzijn van KU Leuven en Thomas More hogeschool. Voordien gaven deze onderzoekers ook al opleidingen aan het personeel van andere slachthuizen, onder andere dat van Tielt dat als eerste slachthuis dierenrechtenactivisten met een verborgen camera over de vloer kreeg.


Groen onderwijs in Oost-Nederland investeert drie miljoen

24-12-2018 - 0 reacties De groene onderwijsorganisatie Zone.College gaat in Oost-Nederland drie miljoen euro investeren om vmbo'ers warm te krijgen voor de landbouw. Ze wil hiermee het tekort aan agrarisch personeel oplossen.


ABN Amro: personeelstekort in voedingsindustrie lijkt blijvend

19-12-2018 - 0 reacties Het blijvende tekort aan (technisch) personeel in de voedingsindustrie beperkt de groei. Dit noopt ondernemers tot het nemen van ingrijpende maatregelen.


Je hebt elkaar echt volle bak nodig

16-12-2018 - 14 reacties Hoewel bij veel loonbedrijven het agrarisch loonwerk alleen maar afneemt, neemt dit werk bij HABO Noordeloos elk jaar toe. Het bedrijf bestaat dit jaar dertig jaar. Het geheim? Met alles de eerste zijn en personeel dat elkaar door en door kent. „We staan dag en nacht voor elkaar klaar". Maak voordelig kennis met Trekkerweb. Ja, ik wil Trekkerweb het hele jaar ontvangen voor € 37,50. Inclusief gratis Trekkerweb pet.  agrio.nl/trekkerweb-actie/


ABN Amro: landbouw groeit 2 procent, personeel wordt knelpunt

15-12-2018 - 0 reacties De agrarische sector groeit 2 procent in 2019.


ABN Amro: landbouw groeit 2 procent, personeel wordt knelpunt

15-12-2018 - 0 reacties De agrarische sector groeit 2 procent in 2019.


ABN Amro: landbouw groeit 2 procent, personeel wordt knelpunt

15-12-2018 - 0 reacties De agrarische sector groeit 2 procent in 2019.


Personeelstekorten agrarische sector gaan nu echt pijn doen

14-12-2018 - 0 reacties De groei in de bedrijfssectoren kalft af. Een chronisch gebrek aan personeel en daarbovenop de toenemende vraag naar mensen met specifieke technische kennis zijn hiervan belangrijke oorzaken. Op korte termijn is geen verbetering te zien. Ondernemers moeten ingrijpende maatregelen nemen. Ook in de agrarische sector.


ABN AMRO: Ingrijpende maatregelen nodig om personeelstekorten in alle sectoren op te lossen

14-12-2018 - 0 reacties De groei in de bedrijfssectoren kalft in 2019 en 2020 af. Een chronisch gebrek aan personeel en daarbovenop de toenemende vraag naar mensen met specifieke technische kennis zijn hiervan belangrijke oorzaken. Op korte termijn is geen verbetering te zien. Ondernemers moeten ingrijpende maatregelen nemen, zo stelt ABN AMRO in haar rapport.


Sfeerimpressie Noord-Nederlandse Landbouwbeurs Leeuwarden 2018

13-12-2018 - 0 reacties De Noord-Nederlandse Landbouwbeurs is voor iedereen uit de agrarische sector hét evenement om kennis en ideeën op te doen, je te oriënteren en elkaar te ontmoeten. Sta jij wel eens voor een dilemma zoals de keuze tussen innoveren of tradities koesteren, verder automatiseren of personeel aannemen, een nieuwe machine kopen of de oude een onderhoudsbeurt geven? De Noord-Nederlandse Landbouwbeurs helpt je bij het maken van keuzes en het bepalen van je koers. Honderden exposanten tonen er de meest bijzondere primeurs, de laatste ontwikkelingen en de nieuwste snufjes. Dus zit jij met een dilemma?…


Tekort aan personeel in transportsector blijft nijpend

06-12-2018 - 0 reacties Het gaat goed met de transportsector, maar de arbeidsmarkt in het vervoer heeft het benauwd. Een toenemend aantal werkgevers ervaart belemmeringen door een tekort aan personeel. Dit blijkt uit de jaarlijkse Arbeidsmarktrapportage van het Sectorinstituut Transport en Logistiek die in opdracht van de sociale partners