Personeel

Personeel nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Personeel nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Personeel nieuws

Fotoserie: De Zaanpeel druk met uitrijden dunne fractie van varkensmest

26-03-2019 - 0 reacties Akkerbouwer en varkenshouder Erik Geene uit Landhorst (NB) is in deze weken samen met zijn personeel druk met het uitrijden van dunne fractie varkensmest, afkomstig van de eigen 5.000 vleesvarkens in Landhorst en 800 zeugen in Wanroij.


Verliezen bij Bloomon zorgen voor ontslagronde

21-03-2019 - 0 reacties Het in 2014 opgerichte Bloomon draait flink verlies en om in 2020 winstgevend te kunnen worden, slankt het bedrijf nu af. Een deel van het personeel wordt ontslagen. Dit meldt Quote deze week.
‘Er is een groot gedeelte van het Bloomon-personeel ontslagen want er zijn investeerders weggelopen.’ Zo luidde de boodschap die Quote ontving via een anonieme tipgever.


Grote vraag naar gemotiveerd personeel in de Bollensector blijft aanhouden

19-03-2019 - 0 reacties Arbeidsmigranten maar ook zij-instromers zijn de komende jaren belangrijke bronnen van werknemers voor de bloembollensector. Daarnaast kunnen werkgevers in de agrarische sector zich juist onderscheiden door meer moeite te doen om werknemers voor hun bedrijven te behouden. Dat bleek donderdag tijdens een…


ForFarmers kondigt reorganisatie aan

13-03-2019 - 0 reacties ForFarmers gaat de komende twee jaar bezuinigen op de kosten. Bekeken wordt welke fabrieken worden gesloten, ook zal er worden gesneden in het personeel (125 tot 150 fte). De maatregelen moeten in 2021 een kostenbesparing opleveren van 10 miljoen euro. Dat maakte directeur Yoram Knoop


Zoekte een boan, nie ver hiervandoan', carnavalskraker in zoektocht naar nieuwe monteur

04-03-2019 - 0 reacties

Of het is toeval, of we staan aan het begin van een nieuwe trend. Met carnaval in aantocht gooien twee Brabantse organisaties een carnavalskraker-in-spe in de strijd om personeel te werven.


Uiensorteerders sturen personeel naar huis

26-02-2019 - 0 reacties De uienvoorraad wordt steeds beperkter, wat gevolgen heeft voor de uiensorteerders. Diverse sorteerders liggen door het tekort namelijk deels stil en vragen arbeidstijdverkorting aan voor hun personeel.


Personeelstekort? Zo haal je nieuwe talenten binnen

25-02-2019 - 0 reacties PARTNERBIJDRAGE - Steeds meer bedrijven hebben moeite met het vinden van goed personeel. In bijna alle branches neemt de krapte toe. Begin juli 2018 gaf een kwart van de bedrijven (met meer dan vijf werknemers) aan dat personeelstekorten hun werkzaamheden belemmeren. Wat valt er tegen te doen?


Robots in opkomst in de komkommerteelt

19-02-2019 - 0 reacties Tholen - De factor arbeid is onzeker. Personeel is steeds moeilijker te vinden en arbeid wordt steeds duurder. Dat geldt zeke


Obdam in diepe rouw om dood 4 Poolse arbeiders | WEEFF

11-02-2019 - 0 reacties OBDAM - De vier doden die aan het begin van zondagmiddag werden gevonden in een auto in het water aan de Berkmeerdijk in Obdam, zijn Polen die werkten bij bloembollenbedrijf Borst in diezelfde plaats. Het nieuws over hun dood heeft voor grote verslagenheid bij de collega's gezorgd. Dat vertelt Elly Borst, de zus van de bedrijfseigenaar, aan NH Nieuws. "Hier zijn geen woorden voor."


De vier, drie jonge mannen (een van 20 jaar, twee van 21 jaar) en een vrouw van 48 jaar, werkten daar sinds een maand. Het personeel was aan het werk toen het afschuwelijke nieuws doorsijpelde, zo doet de aangeslagen vrouw haar verhaal. De manager van het bedrijf en haar broer waren de eerste twee die door de politie op de hoogte werden gebracht en vervolgens zijn alle collega's die aan het werk waren bij elkaar geroepen.


Leegloop personeel in Britse vleesindustrie dreigt

09-02-2019 - 0 reacties De Britse vleesindustrie voorziet met de Brexit een enorm tekort aan personeel. Zeventig procent van de werknemers in de vleesindustrie in het Verenigd Koninkrijk komt nu uit andere EU-landen.


Leegloop personeel in Britse vleesindustrie dreigt

07-02-2019 - 0 reacties De Britse vleesindustrie voorziet met de Brexit een enorm tekort aan personeel. Zeventig procent van de werknemers in de vleesindustrie in het Verenigd Koninkrijk komt nu uit andere EU-landen.


Wet Arbeidsmarkt in Balans leidt niet tot minder flexwerk

31-01-2019 - 0 reacties Maar liefst 91 procent van de werkgevers, die niet zonder tijdelijk personeel kunnen zegt dat de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) er niet voor zorgt dat flexwerkers sneller of vaker een vast dienstverband aangeboden krijgen.


Lamb Weston/Meijer gaat reorganiseren

30-01-2019 - 0 reacties Aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer gaat zijn kantoorlocaties reorganiseren in de hoop meer personeel aan te kunnen trekken. Op de huidige hoofdlocatie in het Zeeuwse Kruiningen lukt dat niet. Er komen 3 kantoorcentra in Nederland.


Zij-instromer als oplossing

23-01-2019 - 0 reacties Voor de productiviteit en ontwikkeling van agrarische bedrijven is het van belang om te beschikken over voldoende goed opgeleid personeel. De uitstroom van groene opleidingen is momenteel gering om de vraag naar personeel in te vullen en dan kan een zij-instromer uitkomst bieden.


Vaar je eigen koers, ook bij storm tegen #blog

08-01-2019 - 0 reacties De brexit gaat allesbepalend zijn en anders wel het gebrek aan goed personeel in 2019. De privacy wetgeving heeft een hoop geld gekost in 2018 en in 2017 was de koers van de Roebel dusdanig dat de veel markten instortten.


Loonbedrijf harkt strand Terschelling schoon

03-01-2019 - 17 reacties Twee trekkers met harken, drie shovels, twee kranen, drie kiepers en tien containers komen er aan te pas om het strand van Terschelling schoon te maken nadat een containerschip op de Noordzee zijn lading verloor. Loonbedrijf Trip-Hek in Formerum is sinds woensdagmorgen met tien man personeel in touw.Ik kreeg rond 6.30 uur een telefoontje dat de containers aanspoelden. We hadden nog vakantie, maar we zijn meteen met groot materieel uitgereden. Ik heb nog een boer benaderd met een trekker en hark die ook voor ons rijdt. We hebben gisteren tot 18 uur doorgewerkt, daarna was het hoog water. Dat kun je niks meer', geeft Henk Trip aan van het loonbedrijf.

Het loonbedrijf is op dit moment het aanspreekpunt om de rotzooi bij elkaar te rapen. 'We hebben inmiddels heel wat kussentjes, Ikea-dozen lampen en My Little Pony's verzameld', laat de loonwerker weten terwijl hij het ene na het andere telefoontje pleegt.

Piepschuim
De spullen liggen over 30 kilometer strand verspreid. Trip verwacht nog wel een aantal dagen werk te hebben. 'Met name het piepschuim is over de duinen gewaaid, dat wordt vermoedelijk handwerk om dat bij elkaar te rapen.'

Het is niet de eerste keer dat het loonbedrijf het strand schoonharkt. Het bedrijf kwam ook in actie toen er bananen en stoelen waren aangespoeld. 'We voelen ons verplicht om het strand schoon te houden. Het is ons eiland en onze leefomgeving', verklaart Trip.

Burgemeester Bert Wassink van gemeente Terschelling waardeert de actie van het loonbedrijf. Hij plaatste de foto van de trekker met hark op twitter. 'Met groot materieel gaat het gelukkig rap de goede kant op', meldde hij donderdagmiddag via het social media-kanaal.


Slachthuis in Hasselt hervat met aangepaste procedures

24-12-2018 - 0 reacties Het Hasseltse slachthuis van de VanDrie Group heeft zijn slachtactiviteiten hervat met aangepaste interne processen. VanDrie had de slachtingen een week geleden op eigen initiatief stopgezet nadat Animal Rights dierenmishandeling in het bedrijf aan het licht had gebracht. Kalverslachthuis VanDrie deed een beroep op de expertise inzake dierenwelzijn aan de onderzoeksgroep Dier&Welzijn van KU Leuven en Thomas More hogeschool. Voordien gaven deze onderzoekers ook al opleidingen aan het personeel van andere slachthuizen, onder andere dat van Tielt dat als eerste slachthuis dierenrechtenactivisten met een verborgen camera over de vloer kreeg.


Groen onderwijs in Oost-Nederland investeert drie miljoen

24-12-2018 - 0 reacties De groene onderwijsorganisatie Zone.College gaat in Oost-Nederland drie miljoen euro investeren om vmbo'ers warm te krijgen voor de landbouw. Ze wil hiermee het tekort aan agrarisch personeel oplossen.


ABN Amro: personeelstekort in voedingsindustrie lijkt blijvend

19-12-2018 - 0 reacties Het blijvende tekort aan (technisch) personeel in de voedingsindustrie beperkt de groei. Dit noopt ondernemers tot het nemen van ingrijpende maatregelen.


Je hebt elkaar echt volle bak nodig

16-12-2018 - 14 reacties Hoewel bij veel loonbedrijven het agrarisch loonwerk alleen maar afneemt, neemt dit werk bij HABO Noordeloos elk jaar toe. Het bedrijf bestaat dit jaar dertig jaar. Het geheim? Met alles de eerste zijn en personeel dat elkaar door en door kent. „We staan dag en nacht voor elkaar klaar". Maak voordelig kennis met Trekkerweb. Ja, ik wil Trekkerweb het hele jaar ontvangen voor € 37,50. Inclusief gratis Trekkerweb pet.  agrio.nl/trekkerweb-actie/