Personeel

Al het Personeel nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Personeel nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Personeel nieuws

Bakker na faillissement nu wel eigenaar Van Ginkel trucks

10-10-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

In augustus 2018 berichtte ik al dat Van Ginkel Trucks (het voormalige GINAF Service) in Ederveen en Utrecht over was genomen door Bakker. Na boekenonderzoek is dit echter afgeketst. Schijnbaar stond Van Ginkel er zo slecht voor dat het onlangs failliet is gegaan. Per vandaag, 10 oktober 2019, is Bakker nu dan toch eigenaar geworden van Van Ginkel Trucks. Personeel Het overgrote deel van het personeel van Van Ginkel Trucks wat door het faillissement zonder werk zat, is door Bakker Bedrijfswagens overgenomen. Daarmee heeft dit bedrijf nu zo’n 250 man in dienst. GINAF Van Ginkel Trucks was als GINAF dealer


„Bouwsector mist al 4,4 miljard omzet”

09-10-2019 - 0 reacties Bijna driekwart van het aantal bouwbedrijven, dat lid is van brancheorganisatie Bouwend Nederland, verwacht problemen als de situatie rondom het stikstofbeleid ongewijzigd blijft. Op de korte termijn lopen de bedrijven aan tegen het goed inzetten van personeel en problemen met investeringen.


Ervaring en opleiding zijn geen noodzaak meer voor personeel in varkenshouderij

11-09-2019 - 0 reacties Ervaring en opleiding in de varkenshouderij zijn lang niet altijd meer nodig bij het aannemen van personeel op varkensbedrijven. Dat blijkt uit een rondgang langs een aantal agrarische uitzendbureaus.


Opleiding ‘Verzorgen van Varkens’ vergroot basiskennis personeel varkensbedrijf

09-09-2019 - 0 reacties De varkenshouderijsector zit te springen om personeel. Ook willen varkenshouders bestaand en aankomend personeel meer achtergrondkennis laten opdoen. Het Zone.college in Zwolle verzorgt naast opleidingen in vmbo en mbo ook cursussen voor alle leeftijden onder het motto 'Leven Lang Ontwikkelen'. Op 1 oktober begint een 10-weekse opleiding 'Verzorgen van Varkens' die resulteert in een mbo-certificaat.


Pluimveesector staat te springen om personeel

03-09-2019 - 0 reacties Te weinig studenten kiezen voor de pluimveesector, terwijl bedrijven staan te springen om mensen. Dat zegt Laura Star, lector Precisievoeding en Duurzame Pluimveehouderij bij Aeres Hogeschool in Dronten.


Pluimveesector staat te springen om personeel

03-09-2019 - 0 reacties Te weinig studenten kiezen voor de pluimveesector, terwijl bedrijven staan te springen om mensen. Dat zegt Laura Star, lector Precisievoeding en Duurzame Pluimveehouderij bij Aeres Hogeschool in Dronten.


Personeelstekort grote belemmering industrie

21-08-2019 - 0 reacties Producenten In de industrie zien personeelstekort als grootste belemmering voor hun bedrijfsvoering, zo blijkt uit CBS-cijfers. Het aantrekken van personeel lastig is getuige het aantal openstaande vacatures.


Transportbedrijven vechten tegen chauffeurstekort

19-08-2019 - 0 reacties 'S-HEERENBERG/ DUIVEN - Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs baart de sector zorgen. Er zijn landelijk 4.900 vacatures, meldt Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Vanaf 2021 zal het aanbod in personeel nauwelijks meer groeien, terwijl de vraag naar chauffeurs wél stevig doorgroeit.


Personeel plantenkwekerij onvoldoende beschermd tegen bestrijdingsmiddelen

22-07-2019 - 0 reacties Een plantenkwekerij in de omgeving van Brielle gaat achteloos om met de bestrijdingsmiddelen die het gebruikt. Dit meldt de Inspectie SZW. Het personeel werkt volgens de Inspectie in kassen waarin met bestrijdingsmiddelen wordt gespoten, terwijl er onvoldoende beschermingsmaatregelen zijn getroffen.


Heel Kruisbroek kende Wim Alleblas als de jongen die het liefst buiten was

27-06-2019 - 0 reacties Deze week verscheen in de rubriek Van wieg tot graf van AD Westland het levensverhaal van Wim Alleblas. Een mooi eerbetoon aan de man die opgroeide in een volksbuurt van Naaldwijk en die al tijdens zijn schooltijd een ambulante bloemenhandel begon. Die groeide uit tot meerdere zaken waar personeel in kwam te staan, want binnen zijn was niets voor Wim.


P.Bos veevoeders viert 125-jarig bestaan

24-06-2019 - 0 reacties Diervoederbedrijf P.Bos veevoeders uit Ederveen bestaat 125 jaar. Het jubileum werd zaterdag 22 juni gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor relaties, genodigden, personeel en familie.


Kabinet: Minimumtarief van 16 euro voor zzp'ers, geen verplicht contract

24-06-2019 - 0 reacties Per 2021 geldt er een minimumtarief voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) van 16 euro. De eerder geplande vaste arbeidsovereenkomst voor zelfstandigen met een laag uurloon is van tafel, melden minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) en staatssecretaris Menno Snel (Financiën) maandag.


Augmented Reality in de kas

20-06-2019 - 0 reacties Kan op een AR-bril (Augmented Reality) getoond worden of een gewas gezond is? Kan Augmented Reality helpen bij het trainen van personeel in een kas? Oftewel: hoe kunnen we Augmented Reality inzetten in de tuinbouw? Dat is wat Wageningen University & Research (WUR) samen met veredelaars en toeleveranciers onderzoekt.


Aspergeteler uit Brabant beboet voor uitbuiting personeel

14-06-2019 - 0 reacties Een aspergeteler uit Brabant krijgt een boete voor het uitbuiten van 23 buitenlandse werknemers.


Personeel onwel in vrachtwagenwasstraat

13-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Medewerkers van een vrachtwagenwasstraat op de Maasvlakte zijn donderdagmorgen onwel geraakt. Het pand aan de Luzonstraat werd uit voorzorg ontruimd.


Biggenproductie per uur zegt veel, niet alles

13-06-2019 - 0 reacties Een kengetal als het aantal geproduceerde biggen per uur zegt wat over de arbeidsefficiëntie op een zeugenbedrijf. Het geeft ondernemers met personeel richting en op zo'n kengetal is te sturen. Blindelings de hoogste biggenproductie per uur nastreven is volgens experts niet de juiste weg. Tel ook de bigkwaliteit en de -opbrengst én de arbeidskosten mee.


Burgermeester Bouke Arends opent nieuwe locatie Opti-flor

11-06-2019 - 0 reacties Burgemeester Bouke Arends heeft afgelopen vrijdag de zevende teeltlocatie van Opti-flor geopend. De opening werd verricht onder het toeziend oog van het personeel en andere genodigden. Met de 2,5 hectare uitbreiding heeft Opti-flor inmiddels in totaal 17 hectare aan tuinbouwgrond voor de teelt van Phalaenopsis.


Konvooi van 28 vrachtwagens vertrekt richting Alpe d’ Huez

31-05-2019 - 0 reacties
Fijn dat mijn werkgever, Logicx, ook zijn steentje bijdraagt.
En ook dat dit voor de komende 5 jaar is vastgelegd.
Wij stellen 8 ruime personenauto's beschikbaar voor vervoer van begeleiders, medisch personeel, e.d. En we verzorgen ook het transport van die auto's.
Dit jaar rijdt chauffeur Guido op de transporttruck. Hij heeft ook zelf de Alpe d'Huzes gefietst.


HAS laat wenskaarten tekenen voor gedupeerde varkensboer Van Sleuwen in Boxtel

18-05-2019 - 0 reacties DEN BOSCH/BOXTEL - Het college van bestuur en de directie van de HAS Hogeschool in Den Bosch hebben het personeel en de studenten gevraagd wenskaarten te schrijven voor agrariër Van Sleuwen.


'Vleesfabriek legt onwel geworden personeel zwijgplicht op'

18-05-2019 - 0 reacties Het personeel van Slippens Vleeswaren heeft een zwijgplicht opgelegd gekregen vanuit de Opmeerse vleesfabriek. Dat zegt Karel de Buijzer, bestuurder bij FNV Voedingsbond. tegen het Noord Hollands Dagblad.