Personeel

Al het Personeel nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Personeel nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Personeel nieuws

Personeel plantenkwekerij onvoldoende beschermd tegen bestrijdingsmiddelen

22-07-2019 - 0 reacties Een plantenkwekerij in de omgeving van Brielle gaat achteloos om met de bestrijdingsmiddelen die het gebruikt. Dit meldt de Inspectie SZW. Het personeel werkt volgens de Inspectie in kassen waarin met bestrijdingsmiddelen wordt gespoten, terwijl er onvoldoende beschermingsmaatregelen zijn getroffen.


Heel Kruisbroek kende Wim Alleblas als de jongen die het liefst buiten was

27-06-2019 - 0 reacties Deze week verscheen in de rubriek Van wieg tot graf van AD Westland het levensverhaal van Wim Alleblas. Een mooi eerbetoon aan de man die opgroeide in een volksbuurt van Naaldwijk en die al tijdens zijn schooltijd een ambulante bloemenhandel begon. Die groeide uit tot meerdere zaken waar personeel in kwam te staan, want binnen zijn was niets voor Wim.


P.Bos veevoeders viert 125-jarig bestaan

24-06-2019 - 0 reacties Diervoederbedrijf P.Bos veevoeders uit Ederveen bestaat 125 jaar. Het jubileum werd zaterdag 22 juni gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor relaties, genodigden, personeel en familie.


Kabinet: Minimumtarief van 16 euro voor zzp'ers, geen verplicht contract

24-06-2019 - 0 reacties Per 2021 geldt er een minimumtarief voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) van 16 euro. De eerder geplande vaste arbeidsovereenkomst voor zelfstandigen met een laag uurloon is van tafel, melden minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) en staatssecretaris Menno Snel (Financiën) maandag.


Augmented Reality in de kas

20-06-2019 - 0 reacties Kan op een AR-bril (Augmented Reality) getoond worden of een gewas gezond is? Kan Augmented Reality helpen bij het trainen van personeel in een kas? Oftewel: hoe kunnen we Augmented Reality inzetten in de tuinbouw? Dat is wat Wageningen University & Research (WUR) samen met veredelaars en toeleveranciers onderzoekt.


Aspergeteler uit Brabant beboet voor uitbuiting personeel

14-06-2019 - 0 reacties Een aspergeteler uit Brabant krijgt een boete voor het uitbuiten van 23 buitenlandse werknemers.


Personeel onwel in vrachtwagenwasstraat

13-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Medewerkers van een vrachtwagenwasstraat op de Maasvlakte zijn donderdagmorgen onwel geraakt. Het pand aan de Luzonstraat werd uit voorzorg ontruimd.


Biggenproductie per uur zegt veel, niet alles

13-06-2019 - 0 reacties Een kengetal als het aantal geproduceerde biggen per uur zegt wat over de arbeidsefficiëntie op een zeugenbedrijf. Het geeft ondernemers met personeel richting en op zo'n kengetal is te sturen. Blindelings de hoogste biggenproductie per uur nastreven is volgens experts niet de juiste weg. Tel ook de bigkwaliteit en de -opbrengst én de arbeidskosten mee.


Burgermeester Bouke Arends opent nieuwe locatie Opti-flor

11-06-2019 - 0 reacties Burgemeester Bouke Arends heeft afgelopen vrijdag de zevende teeltlocatie van Opti-flor geopend. De opening werd verricht onder het toeziend oog van het personeel en andere genodigden. Met de 2,5 hectare uitbreiding heeft Opti-flor inmiddels in totaal 17 hectare aan tuinbouwgrond voor de teelt van Phalaenopsis.


Konvooi van 28 vrachtwagens vertrekt richting Alpe d’ Huez

31-05-2019 - 0 reacties
Fijn dat mijn werkgever, Logicx, ook zijn steentje bijdraagt.
En ook dat dit voor de komende 5 jaar is vastgelegd.
Wij stellen 8 ruime personenauto's beschikbaar voor vervoer van begeleiders, medisch personeel, e.d. En we verzorgen ook het transport van die auto's.
Dit jaar rijdt chauffeur Guido op de transporttruck. Hij heeft ook zelf de Alpe d'Huzes gefietst.


HAS laat wenskaarten tekenen voor gedupeerde varkensboer Van Sleuwen in Boxtel

18-05-2019 - 0 reacties DEN BOSCH/BOXTEL - Het college van bestuur en de directie van de HAS Hogeschool in Den Bosch hebben het personeel en de studenten gevraagd wenskaarten te schrijven voor agrariër Van Sleuwen.


'Vleesfabriek legt onwel geworden personeel zwijgplicht op'

18-05-2019 - 0 reacties Het personeel van Slippens Vleeswaren heeft een zwijgplicht opgelegd gekregen vanuit de Opmeerse vleesfabriek. Dat zegt Karel de Buijzer, bestuurder bij FNV Voedingsbond. tegen het Noord Hollands Dagblad.


Yvon Jaspers stopt toch met bijbaan bij ForFarmers

17-05-2019 - 0 reacties Na de nodige commotie stopt Boer Zoekt Vrouw-presentatrice Yvon Jaspers toch met haar samenwerking met veevoerbedrijf ForFarmers. Volgens RTL Boulevard is er vandaag een bericht onder het personeel verspreid waaruit blijkt dat Jaspers haar taken (voorlopig) naast zich neerlegt.


Wereldwijd investeren in personeel

17-05-2019 - 0 reacties Zeven medewerkers van Dekker Chrysanten in Tanzania komen binnenkort naar Nederland voor een werkbezoek. De delegatie bestaat uit leidinggevend personeel, werkzaam op de drie productielocaties in Afrika.


Inspectie legt vleesfabriek Opmeer stil vanwege gevaar voor personeel

15-05-2019 - 0 reacties De vleesfabriek in Opmeer, Noord-Holland, die gisteren werd ontruimd nadat medewerkers onwel waren geworden, is door de inspectie per direct stilgelegd. Volgens de Inspectie SZW is er een ernstig gevaar voor de gezondheid van het personeel.
Door nog onbekende oorzaak werden gisteren zo'n tien mensen niet lekker. Een van hen moest naar het ziekenhuis. Volgens de inspectie bleek daarna dat al vier keer eerder medewerkers van de fabriek onwel zijn geworden. Bij het bedrijf werken tachtig mensen.
De fabriek lag al stil na het incident van gisteren, maar nu heeft de inspectie bevolen dat er niet gewerkt mag worden tot is achterhaald waardoor de medewerkers onwel zijn geworden.
Het acuut stilleggen van een bedrijf komt volgens een woordvoerster van de inspectie weinig voor. Het vleesbedrijf is verplicht om mee te werken aan de stillegging, anders kan een proces-verbaal worden opgemaakt.


Landbouwmechanisatiebedrijf Van der Maar opent vestiging in Oldenzijl

10-05-2019 - 0 reacties Landbouwmechanisatiebedrijf Van der Maar uit Hornhuizen heeft per 10 mei een tweede vestiging geopend in Oldenzijl, Van der Maar LMB BV. Van der Maar heeft de voorraden, inventaris en personeel overgenomen van Lourens LMB, dat alle bedrijfsactiviteiten gaat staken. Het bedrijf blijft gehuisvest in het bedrijfspand aan de Paaptilsterweg in Oldenzijl. Beide vestigingen blijven zelfstandig opereren, waarbij krachten op het gebied van o.a. kennis, inkoop en voorraden gebundeld worden. De bestaande dealer-schappen zullen zoveel mogelijk behouden blijven en op termijn worden uitgebreid of…


Stigas en Kasgroeit werken samen aan duurzame inzetbaarheid personeel in glastuinbouw

07-05-2019 - 0 reacties Stigas en Kasgroeit gaan gezamenlijk glastuinbouwbedrijven ondersteunen bij het versterken van duurzame inzetbaarheid van personeel.


ForFarmers koopt weer aandelen voor personeel

03-05-2019 - 0 reacties ForFarmers is vrijdag 3 mei met een inkoopprogramma van de eigen aandelen begonnen. De komende 18 maanden gaat het veevoerconcern voor €30 miljoen aan eigen aandelen inkopen om de balans te verbeteren. Ook voor de eigen medewerkers worden aandelen gekocht.


Fotoserie: De Zaanpeel druk met uitrijden dunne fractie van varkensmest

26-03-2019 - 0 reacties Akkerbouwer en varkenshouder Erik Geene uit Landhorst (NB) is in deze weken samen met zijn personeel druk met het uitrijden van dunne fractie varkensmest, afkomstig van de eigen 5.000 vleesvarkens in Landhorst en 800 zeugen in Wanroij.


Verliezen bij Bloomon zorgen voor ontslagronde

21-03-2019 - 0 reacties Het in 2014 opgerichte Bloomon draait flink verlies en om in 2020 winstgevend te kunnen worden, slankt het bedrijf nu af. Een deel van het personeel wordt ontslagen. Dit meldt Quote deze week.
‘Er is een groot gedeelte van het Bloomon-personeel ontslagen want er zijn investeerders weggelopen.’ Zo luidde de boodschap die Quote ontving via een anonieme tipgever.