Kwekers

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Kwekers. Kwekers is een van de 15564 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Kwekers nieuws

Promotieplan 365 dagen bloemen in november opnieuw in stemming

16-09-2019 - 0 reacties Op donderdag 7 november 2019 krijgt het promotieplan voor seizoensbloemen een tweede kans. Voorafgaand aan de Trade Fair Aalsmeer stemmen de kwekers van seizoensbloemen voor de tweede keer stemmen over de voortgang van de promotiecampagne ‘365 dagen bloemen’. Afgelopen mei behaalde het plan niet de vereiste meerderheid.


Volle Flower Circus (s)tent tijdens FlowerExpo Moskou

16-09-2019 - 0 reacties De Flower Circus (s)tent werd tijdens de Flowers Expo Moscow weer goed bezocht. Midden in de stand was het bloemenmagiër Mark Frank die samen met Flower Circus directeur John Elstgeest bezoekers inspireerde met, en vertelde over, de producten van de deelnemende kwekers en veredelaars die in de stand gepresenteerd werden.


Ruim een derde van bezochte kwekers schuldig aan illegale vermeerdering

11-09-2019 - 0 reacties De 2019-editie van de campagne tegen illegale vermeerdering van wettelijk beschermde variëteiten is succesvol verlopen. Dat melden de pot- en perkplantenveredelaars die zich verenigd hebben in Fleuroselect.


Gedupeerde kwekers Baas Plantenservice ontvangen tweede uitkering uit faillissement

11-09-2019 - 0 reacties Er zijn genoeg baten in de faillissementsboedel van Baas Plantenservice om een tweede uitkering te doen aan gedupeerde kwekers, zo stelt curator Guus Berntsen.


Alstroemeria en Chrysant in papieren verpakking

04-09-2019 - 0 reacties Vanaf donderdag 5 september starten Arcadia Chrysanten en Together2Grow met het uitleveren van Alstoemeria en Chrysanten in een papieren verpakking. Hiermee gaan de twee kwekers van Decorum de strijd tegen plastic aan.


Ruimere besteltijden FloraHolland voor producten uit Duitsland tijdens najaarspiek

02-09-2019 - 0 reacties Royal FloraHolland heeft met kwekers uit Duitsland én met transportbedrijven afspraken gemaakt om de besteltijden voor klanten tijdens de najaarspiek te verruimen. Bestellingen van klanten komen vandaag de dag, zeker nu een steeds groter deel van de handel online plaatsvindt, bijna 24 uur per dag bij handelsbedrijven binnen.


Inspiratie opdoen tijdens Autumn Fair en Orchideeën Plaza

02-09-2019 - 0 reacties Op 11 en 12 september 2019 is het weer zover: de FloraHolland Autumn Fair en de OrchideeënPlaza vinden dan plaats in Naaldwijk. Voor kwekers dé plek om de najaarsproducten en potorchideeën te presenteren en voor bezoekers een uitgelezen kans om inspiratie op te doen en de producten direct te kunnen bestellen.


Open Dag Bollenstreek in Bedrijf

09-08-2019 - 0 reacties Altijd al willen weten hoe het werkt in een agrarisch bedrijf? Dan is morgen je kans. Aan de Zilkerbinnenweg in De Zilk laten zes bollen- en vaste planten kwekers zien hoe het bij hen werkt. Tussen 10.00 en 16.00 uur kan je bij hen terecht voor een leuke én leerzame kennismaking.


Campagne De Groene Binnenkomers binnenkort van start

01-08-2019 - 0 reacties Van 2 tot en met 30 september organiseren kwekers van buitenplanten, tuincentrumketen GroenRijk en Bloemenbureau Holland de campagne De Groene Binnenkomers.


Garnaal eet slak: iedereen blij met duurzame bestrijding van bilharzia

24-07-2019 - 0 reacties Lekkere dikke garnalen eten èn de wereld redden van de op één na verschrikkelijkste parasiet? Dat kan. Onderzoekers van de University of California in Berkeley hebben een plan ontwikkeld om Afrikaanse en Aziatische kwekers hun zoetwatergarnalen te laten voeren met waterslakken. Die slakken dragen een parasiet bij zich die schistosomiasis, ook bekend als bilharzia, overbrengt.


Areaal MPS-ABC gecertificeerde bloembollen passeert 10.000 hectare

19-07-2019 - 0 reacties De belangstelling van kwekers van bloembollen voor certificering neemt nog steeds toe. Het afgelopen halfjaar is het areaal met MPS-ABC-gecertificeerde bloembollen met zo’n 2.000 hectare toegenomen naar ca. 10.500 hectare


Lex Ebus verkoopt natuur en emotie

19-07-2019 - 0 reacties Ebus Planten is een familiebedrijf. Hoe lang bestaan jullie al en wat doen jullie precies?
Ebus is een groothandel in planten. Wij kopen kamerplanten, tuin- en kuipplanten en hydrocultuur planten in op de veiling of rechtstreeks bij kwekers. Vervolgens verkopen wij onze producten aan bloemisterijen, hoveniersbedrijven en tuincentra.


Skyfall on tour bij groothandel en exporteurs

15-07-2019 - 0 reacties Royal van Zanten heeft afgelopen week samen met een aantal kwekers de Skyfall onder de aandacht gebracht bij groothandel en exporteurs.


Drie nieuwe papierpulp transporttrays met fustcode

03-07-2019 - 0 reacties De drie nieuwste EcoExpert transporttrays van Modiform zijn goedgekeurd door Royal FloraHolland. De van papierpulp gemaakte trays, hebben de traytesten doorstaan en de fustcodes Fc425 en Fc225 ontvangen. Kwekers kunnen nu verrekening krijgen voor het gebruik deze trays.


Logico organiseert Matching Days

27-06-2019 - 0 reacties Van dinsdag 2 juli tot en met vrijdag 5 juli organiseert Logico de Matching Days in De Lier. Tijdens deze dagen worden zowel de noviteiten, thema’s en klantoplossingen getoond. De huisshow is speciaal voor de klanten van Logico, kwekers en overige relaties.


Cinefleur brengt passie en sierteeltproducten in beeld

27-06-2019 - 0 reacties Het nieuwe digitale magazine Cinefleur combineert de wereld van film & fotografie met die van bloemen & planten. Het internationale e-magazine neemt de lezer mee naar inspirerende, filmische verhalen over bloemen en planten, kwekers, veredelaars, bloemisten en leveranciers van aanverwante artikelen met als verbindende factor de liefde en passie voor bloemen en planten.


In de spiegel: Ton Kortekaas van Kallaland

17-06-2019 - 0 reacties Ik vind het erg storend dat agrariërs vaak worden weggezet als milieucriminelen. Dit doen veel milieuorganisaties, maar soms doen ook de gemeentes hieraan mee. Dat vind ik echt niet kunnen. De Bollenstreek is groot geworden door ons, de kwekers.


Feestelijke opening PlantXperience Schoneveld Breeding

16-06-2019 - 0 reacties In het bijzijn van vele internationale klanten, kwekers, leveranciers en medewerkers vond op vrijdag 14 juni de opening plaats van de nieuwe locatie van Schoneveld Breeding in Wilp. Wat ooit begon met een zaadje in de gedachten van eigenaar Peter van de Pol, groeide uit tot een droom die dit jaar werkelijkheid werd.


Breed aanbod op Vireo Retail Fair 2019

14-06-2019 - 0 reacties Tegelijk met de FlowerTrials presenteren in De Kwakel ruim veertig kwekers hun aanbod op de Vireõ Retail Fair 2019. De professionele vakhandel kan er genoeg inspiratie opdoen en bij interesse direct een bestelling doen.


Verbinden van keten en nieuwste trends centraal tijdens Sions Flower Dinner

12-06-2019 - 0 reacties Het is inmiddels een echte traditie geworden; op de eerste avond van de FlowerTrials zitten kwekers, exporteurs, groothandelaren, retailers, bloemisten en tuincentra met elkaar aan tafel tijdens het exclusieve Sions Flower Dinner.