Kwekers

Al het Kwekers nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Kwekers nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Kwekers nieuws

Cinefleur brengt passie en sierteeltproducten in beeld

27-06-2019 - 0 reacties Het nieuwe digitale magazine Cinefleur combineert de wereld van film & fotografie met die van bloemen & planten. Het internationale e-magazine neemt de lezer mee naar inspirerende, filmische verhalen over bloemen en planten, kwekers, veredelaars, bloemisten en leveranciers van aanverwante artikelen met als verbindende factor de liefde en passie voor bloemen en planten.


In de spiegel: Ton Kortekaas van Kallaland

17-06-2019 - 0 reacties Ik vind het erg storend dat agrariërs vaak worden weggezet als milieucriminelen. Dit doen veel milieuorganisaties, maar soms doen ook de gemeentes hieraan mee. Dat vind ik echt niet kunnen. De Bollenstreek is groot geworden door ons, de kwekers.


Feestelijke opening PlantXperience Schoneveld Breeding

16-06-2019 - 0 reacties In het bijzijn van vele internationale klanten, kwekers, leveranciers en medewerkers vond op vrijdag 14 juni de opening plaats van de nieuwe locatie van Schoneveld Breeding in Wilp. Wat ooit begon met een zaadje in de gedachten van eigenaar Peter van de Pol, groeide uit tot een droom die dit jaar werkelijkheid werd.


Breed aanbod op Vireo Retail Fair 2019

14-06-2019 - 0 reacties Tegelijk met de FlowerTrials presenteren in De Kwakel ruim veertig kwekers hun aanbod op de Vireõ Retail Fair 2019. De professionele vakhandel kan er genoeg inspiratie opdoen en bij interesse direct een bestelling doen.


Verbinden van keten en nieuwste trends centraal tijdens Sions Flower Dinner

12-06-2019 - 0 reacties Het is inmiddels een echte traditie geworden; op de eerste avond van de FlowerTrials zitten kwekers, exporteurs, groothandelaren, retailers, bloemisten en tuincentra met elkaar aan tafel tijdens het exclusieve Sions Flower Dinner.


Kwekers zeggen ja tegen promotieplan Amaryllis

06-06-2019 - 0 reacties Het promotieplan snij-Amaryllis voor 2019-2022 is goedgekeurd. Tijdens een speciale stemmingsbijeenkomst in Naaldwijk hebben 36 snijamarylliskwekers hun stem uitgebracht van de in totaal 57 stemgerechtigden.


Kwekers schrijven boze brief aan veiling over grote klokaanvoer dipladenia

05-06-2019 - 0 reacties Een groep kwekers heeft deze week met een brief aan de veiling hun frustratie getoond over de enorme aanvoer van dipladenia vorige week voor de klokken in Naaldwijk en Aalsmeer.
Volgens de kwekers heeft een aanvoerder uit Spanje hiermee de markt ernstig verstoord.


10 jaar troschrysant Santini Country

05-06-2019 - 0 reacties De troschrysant Santini Country bestaat dit jaar 10 jaar. Dit jubileum wordt door veredelaar Dümmen Orange gevierd met kwekers en handelspartijen. Afgelopen week zijn daarom verschillende exporteurs verrast met heerlijke lunch en taarten in country-stijl.


De Duurzame Doorbraak - De Bloemrijke Toekomst

04-06-2019 - 0 reacties Aan welke duurzame doorbraken werken kwekers, veredelaars en handelaren in de wereld van bloemen en planten? En waarmee kunnen zij nog wel wat hulp gebruiken?


FloraHolland gaat dienstverlening flink vernieuwen

29-05-2019 - 0 reacties Om een passend antwoord te blijven geven op de steeds verder uiteenlopende behoeften van kwekers en kopers gaat Royal FloraHolland de komende tijd haar dienstverlening flink vernieuwen.


Portretten van Heemskerkse kwekers

27-05-2019 - 0 reacties In het gemeentehuis van Heemskerk hangen meer dan 200 vrolijke schilderijen. Het zijn
portretten van de Heemskerkse kwekers die door kinderen van verschillende basisscholen in Heemskerk zijn vereeuwigd.


Addenda en gemeente Westland zetten zich samen in voor biodiversiteit

21-05-2019 - 0 reacties Op maandag 20 mei 2019, Wereld Bijendag, plantte Wethouder Snijders van gemeente Westland samen met kwekers van telersvereniging Addenda & Marcel Koene van Tuincentrum de Carlton 300 campanula’s.


Preferred Suppliers FleuraMetz bespreken evolutie van de klant

16-05-2019 - 0 reacties Op woensdag 15 mei ontving FleuraMetz zijn Preferred Suppliers op de jaarlijkse bijeenkomst. In het World Horti Center besprak een grote groep van kwekers en inkoop-, verkoop- en marketingcollega’s van het bedrijf onder andere hoe duurzame handel zijn plek in de markt inneemt.


De Nederlandse aardappel dankt zijn unieke positie aan brede samenwerking en continue vernieuwing

14-05-2019 - 0 reacties De aardappel: gezond, goedkoop en lekker, al eeuwenlang. Het Nederlandse businessmodel van de aardappelveredeling is uniek in de wereld. Hoe is dat eigenlijk ontstaan, die toonaangevende positie van Nederland in de aardappelveredeling? Door samenwerking en de juist beloning voor kwekers, stelt de 76-jarige promovendus Jan van Loon.


Start Kalanchoe Garden seizoen

13-05-2019 - 0 reacties Deze week start het seizoen van de Kalanchoë Garden. Van 15 mei t/m september bieden de gezamenlijke kwekers een compleet assortiment van de kleurrijk bloeiende Kalanchoë voor buiten.


Nederland wereldleider aardappelveredeling

10-05-2019 - 0 reacties Door eendrachtige samenwerking en de juiste beloning voor kwekers heeft Nederland de afgelopen honderd jaar een koppositie in de aardappelveredeling verworven.


Samenwerking maakt Nederland wereldleider aardappelveredeling

10-05-2019 - 0 reacties Door eendrachtige samenwerking en de juiste beloning voor kwekers heeft Nederland de afgelopen honderd jaar een koppositie in de aardappelveredeling verworven.


Recordaantal bezoekers Meet & Greet Snijhortensia

23-04-2019 - 0 reacties Op woensdag 18 april werd bij PerlaNova de Meet & Greet voor kwekers en kopers van snijhortensia georganiseerd. Hiermee werd tevens het Nederlandse seizoen van de snijhortensia aangekondigd. De Meet & Greet bij PerlaNova trok een recordaantal bezoekers.


Mediwiet kan kwekers miljarden opleveren

18-04-2019 - 0 reacties Westlandse kwekers zeggen miljarden mis te lopen omdat ze geen medicinale wiet mogen verbouwen. Als ze toestemming krijgen om wiet te gaan telen zou dat, naar eigen zeggen, de opbrengst van Westland kwekers kunnen vervijfvoudigen naar 40 miljard euro.


Aanmelding Orchid Inspiration Days 2019 geopend

15-04-2019 - 0 reacties Een inspirerende orchideeëntentoonstelling voor de zakelijke markt, waar bezoekers zich bij veertien verschillende kwekers kunnen onderdompelen met orchideeënpracht.