Kwekers

Kwekers nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Kwekers nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Kwekers nieuws

Spotgoedkope chrysanten brengen kwekers in de problemen

22-10-2019 - 0 reacties In supermarkten en tuincentra in Nederland en België wordt soms niet eens 2 euro voor een bolchrysant gevraagd. Planten die in België in de periode richting Allerheiligen en Allerzielen hun weg wel weten te vinden, maar die ondanks dat geen hogere prijs opleveren voor de kweker.


Basisschoolleerlingen worden uitgedaagd door Syngenta Flowers

17-10-2019 - 0 reacties Eerder dit jaar organiseerde Syngenta Flowers een schoolcompetitie in Nederland. De uitdaging: welke basisschoolklas is de beste kweker? Verschillende basisscholen namen deel aan deze strijd genaamd Klasse kwekers.


Promotieplan Alstroemeria 2020-2022 goedgekeurd

11-10-2019 - 0 reacties Het Alstroemeria promotieplan voor de periode 2020-2022 is met een forse meerderheid van stemmen goedgekeurd. Het Alstroemeria promotieplan behaalde 81% van de stemmen van de kwekers.


FloriDAY event: Stel je open voor de digitale wereld, maak gebruik van data en expertise

04-10-2019 - 0 reacties Voor het ene bedrijf in de keten heeft digitalisering meer impact dan het andere bedrijf. Vast staat dat elke ondernemer ermee te maken krijgt en dat biedt kansen. Niet voor niks dat enkele honderden kwekers gisteren de weg wisten te vinden naar het eerste FloriDAY event.


Onrust onder kopers en kwekers in het Noorden

03-10-2019 - 0 reacties Met de plannen van Royal FloraHolland om in Eelde de veilingtechnieken te vernieuwen en daarmee ook het beeldveilen in te voeren, neemt de onrust onder kwekers en handelaren in het Noorden toe.


Ultimatum gesteld aan Container Centralen

02-10-2019 - 0 reacties De laatste tijd ondervinden kwekers, kopers en vervoerders veel problemen met de kwaliteit van CC-containers. Het gaat hier over kapotte platen, instroom van illegale platen, valse slotjes en het afbreken van slotjes.


Eenvoudig track & tracen zonder grote investering

30-09-2019 - 0 reacties Eenvoudig track & tracen zonder grote investeringen. Met de nieuwe versie van het track & trace platform van start-up Beam 2.0 wordt het voor voor kwekers, maar ook koelhuizen en exporteurs nóg eenvoudiger om de voorraad te beheren en te tracken & tracen. Zonder de hoge kosten van een een duur voorraadsysteem of ERP, zo stellen de oprichters.


Genomineerden voor Dutch Flower Awards 2019 bekend

30-09-2019 - 0 reacties Negen kwekers zijn genomineerd voor de Dutch Flower Awards 2019. Het is voor de 18e keer dat Dutch Flwoer Group (DFG) haar ketenpartners in de schijnwerpers zet met de Awards, die uitgereikt worden in de categorieën snijbloemen, planten en buitenlandse kwekers.


Promotieplan 365 dagen bloemen in november opnieuw in stemming

16-09-2019 - 0 reacties Op donderdag 7 november 2019 krijgt het promotieplan voor seizoensbloemen een tweede kans. Voorafgaand aan de Trade Fair Aalsmeer stemmen de kwekers van seizoensbloemen voor de tweede keer stemmen over de voortgang van de promotiecampagne ‘365 dagen bloemen’. Afgelopen mei behaalde het plan niet de vereiste meerderheid.


Volle Flower Circus (s)tent tijdens FlowerExpo Moskou

16-09-2019 - 0 reacties De Flower Circus (s)tent werd tijdens de Flowers Expo Moscow weer goed bezocht. Midden in de stand was het bloemenmagiër Mark Frank die samen met Flower Circus directeur John Elstgeest bezoekers inspireerde met, en vertelde over, de producten van de deelnemende kwekers en veredelaars die in de stand gepresenteerd werden.


Ruim een derde van bezochte kwekers schuldig aan illegale vermeerdering

11-09-2019 - 0 reacties De 2019-editie van de campagne tegen illegale vermeerdering van wettelijk beschermde variëteiten is succesvol verlopen. Dat melden de pot- en perkplantenveredelaars die zich verenigd hebben in Fleuroselect.


Gedupeerde kwekers Baas Plantenservice ontvangen tweede uitkering uit faillissement

11-09-2019 - 0 reacties Er zijn genoeg baten in de faillissementsboedel van Baas Plantenservice om een tweede uitkering te doen aan gedupeerde kwekers, zo stelt curator Guus Berntsen.


Alstroemeria en Chrysant in papieren verpakking

04-09-2019 - 0 reacties Vanaf donderdag 5 september starten Arcadia Chrysanten en Together2Grow met het uitleveren van Alstoemeria en Chrysanten in een papieren verpakking. Hiermee gaan de twee kwekers van Decorum de strijd tegen plastic aan.


Ruimere besteltijden FloraHolland voor producten uit Duitsland tijdens najaarspiek

02-09-2019 - 0 reacties Royal FloraHolland heeft met kwekers uit Duitsland én met transportbedrijven afspraken gemaakt om de besteltijden voor klanten tijdens de najaarspiek te verruimen. Bestellingen van klanten komen vandaag de dag, zeker nu een steeds groter deel van de handel online plaatsvindt, bijna 24 uur per dag bij handelsbedrijven binnen.


Inspiratie opdoen tijdens Autumn Fair en Orchideeën Plaza

02-09-2019 - 0 reacties Op 11 en 12 september 2019 is het weer zover: de FloraHolland Autumn Fair en de OrchideeënPlaza vinden dan plaats in Naaldwijk. Voor kwekers dé plek om de najaarsproducten en potorchideeën te presenteren en voor bezoekers een uitgelezen kans om inspiratie op te doen en de producten direct te kunnen bestellen.


Open Dag Bollenstreek in Bedrijf

09-08-2019 - 0 reacties Altijd al willen weten hoe het werkt in een agrarisch bedrijf? Dan is morgen je kans. Aan de Zilkerbinnenweg in De Zilk laten zes bollen- en vaste planten kwekers zien hoe het bij hen werkt. Tussen 10.00 en 16.00 uur kan je bij hen terecht voor een leuke én leerzame kennismaking.


Campagne De Groene Binnenkomers binnenkort van start

01-08-2019 - 0 reacties Van 2 tot en met 30 september organiseren kwekers van buitenplanten, tuincentrumketen GroenRijk en Bloemenbureau Holland de campagne De Groene Binnenkomers.


Garnaal eet slak: iedereen blij met duurzame bestrijding van bilharzia

24-07-2019 - 0 reacties Lekkere dikke garnalen eten èn de wereld redden van de op één na verschrikkelijkste parasiet? Dat kan. Onderzoekers van de University of California in Berkeley hebben een plan ontwikkeld om Afrikaanse en Aziatische kwekers hun zoetwatergarnalen te laten voeren met waterslakken. Die slakken dragen een parasiet bij zich die schistosomiasis, ook bekend als bilharzia, overbrengt.


Areaal MPS-ABC gecertificeerde bloembollen passeert 10.000 hectare

19-07-2019 - 0 reacties De belangstelling van kwekers van bloembollen voor certificering neemt nog steeds toe. Het afgelopen halfjaar is het areaal met MPS-ABC-gecertificeerde bloembollen met zo’n 2.000 hectare toegenomen naar ca. 10.500 hectare


Lex Ebus verkoopt natuur en emotie

19-07-2019 - 0 reacties Ebus Planten is een familiebedrijf. Hoe lang bestaan jullie al en wat doen jullie precies?
Ebus is een groothandel in planten. Wij kopen kamerplanten, tuin- en kuipplanten en hydrocultuur planten in op de veiling of rechtstreeks bij kwekers. Vervolgens verkopen wij onze producten aan bloemisterijen, hoveniersbedrijven en tuincentra.