Greenport

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Greenport. Greenport is een van de 15650 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Greenport nieuws

In de spiegel: Jeanet van der Laan en Gerard Mostert

18-10-2019 - 0 reacties In de Duin- en Bollenstreek is er per gemeente een wethouder die ‘Greenport’ in zijn of haar portefeuille heeft. Deze wethouders zitten geregeld om de tafel voor een greenport overleg. Dit is een overleg op bestuurlijk niveau.


Ontwikkeling PrimA4a dreigt vast te lopen

10-10-2019 - 0 reacties Rijsenhout - De verdere ontwikkeling van PrimA4a staat op de tocht. Stallingsbedrijf Glastuinbouw Nederland (SGN) is in afwachting van de besluiten van de gemeente Haarlemmermeer en de Greenport Aalsmeer over de precieze bedrijvigheid die zich op de locatie aan de A4 mag vestigen.


Greenport-bestuurders op werkbezoek bij Celieplant

10-10-2019 - 0 reacties Jack van der Hoek, gedeputeerde provincie Noord Holland, en Gido Oude Kotte, burgemeester Aalsmeer, zijn sinds deze zomer bestuurders van Greenport Aalsmeer. Op donderdag 3 oktober stond het eerste werkbezoek op het programma in de greenport.


"Land- en tuinbouw weten zich keer op keer opnieuw uit te vinden. Dat is echt enorm knap"

04-10-2019 - 0 reacties Het is feest: dit jaar is de vijfde editie van Dutch Food Week, waarvan de Greenport founding partner is. Adri Bom-Lemstra, voorzitter van de Greenport en gedeputeerde van Zuid-Holland: “Wat de Zuid-Hollandse tuinbouw doet is internationaal aansprekend.”
Het is belangrijk om tijdens de Dutch Food Week…


"Nee, een tomaat wordt niet gemaakt in de supermarkt"

02-10-2019 - 0 reacties Met als doel het eerlijke en complete verhaal van de glastuinbouw te vertellen, neemt Glastuinbouw Nederland in het weekend van 11, 12 en 13 oktober deel aan het World Food Festival op en rond de Binnenrotte in Rotterdam. Samen met de gemeente Westland (en met steun van Greenport West-Holland) wordt een…


Nieuwe locatie Royal Brinkman officieel geopend

30-09-2019 - 0 reacties Afgelopen vrijdag 27 september is de nieuwe locatie van Royal Brinkman in Maasbree officieel geopend. Paul Sanders, wethouder van de gemeente Peel en Maas, verrichte de officiële openingshandeling van het nieuwe pand in de Greenport Venlo samen met vier Brinkmannen.


Delfland ondertekent Innovatiepact Greenport

27-09-2019 - 0 reacties Dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt van het Hoogheemraadschap van Delfland heeft het Innovatiepact van Greenport West-Holland ondertekend.


Greenport Aalsmeer Event: mislukken om te innoveren

20-09-2019 - 0 reacties Op donderdag 31 oktober is het weer tijd voor het Greenport Aalsmeer Event, met een kort en krachtig programma en veel ruimte voor netwerken! Een van de sprekers is Paul Iske, oprichter en Chief Failure Officer van het Instituut voor Briljante Mislukkingen en hoogleraar Innovatie aan de Universiteit van Maastricht.


Dave Vlaming nieuwe gebiedscoördinator Greenport Aalsmeer

20-09-2019 - 0 reacties Dave Vlaming is begin september gestart als gebiedscoördinator voor Greenport Aalsmeer. Dave is zelfstandig adviseur vastgoed- en gebiedsontwikkeling en heeft 10 jaar werkervaring in complexe publiek-private samenwerkingsprojecten, waaronder projecten in de glastuinbouw en ten aanzien van bedrijfsverplaatsingen.


Marijn Vermeulen LTO Noord regiomanager West

18-09-2019 - 0 reacties Marijn Vermeulen is aangesteld als regiomanager voor LTO Noord regio West. Zij volgt Andries Middag op die de overstap maakt naar Greenport Duin- en Bollenstreek als programmamanager. Hij blijft daarnaast actief als projectmanager bij LTO Noord.


Marijn Vermeulen regiomanager LTO West

18-09-2019 - 0 reacties Marijn Vermeulen is aangesteld als regiomanager voor LTO Noord regio West. Zij volgt Andries Middag op die de overstap maakt naar Greenport Duin- en Bollenstreek als programmamanager. Hij blijft daarnaast actief als projectmanager bij LTO Noord.


Nieuwe manager Greenport Duin- en Bollenstreek

12-09-2019 - 0 reacties Andries Middag verruilde deze maand zijn baan als regiomanager bij LTO Noord voor die van programmamanager Greenport Duin- en Bollenstreek. Hij ziet vele uitdagingen bij het overeind houden van de bloemen- en bollenteelt in de streek.


In de spiegel: Andries Middag

09-09-2019 - 0 reacties Ik ga voor de Greenport Duin- en Bollenstreek een goed programma ontwikkelen en uitvoeren én een belangrijk netwerk onderhouden. Ik wil goede en frisse ideeën ten uitvoer brengen en ik wil de activiteiten in de Bollenstreek verbinden met die van andere partijen zoals bijvoorbeeld de provincie, het waterschap, de andere Greenports en omliggende regio’s.


Boskoop werkt aan nieuwe strategische visie

04-09-2019 - 0 reacties Greenport regio Boskoop werkt aan herziening van de Economische Strategische Visie die in 2015 is opgesteld. Na ondernemersinterviews volgt binnenkort een netwerkbijeenkomst hierover.


Reststromen uit tuinbouw goed bruikbaar voor biobased bouwmaterialen

02-09-2019 - 0 reacties Biobased Greenport West-Holland verwacht dat de bouwsector in toenemende mate afnemer kan worden van reststromen uit de tuinbouw. Om de bouwsector en de tuinbouw samen te brengen over dit onderwerp organiseert Biobased Greenport West-Holland samen met Bioboost van 2 tot en met 6 september 'De week van tuinbouwreststromen en biobased bouwmaterialen'.


Reststromen uit tuinbouw benutten kan vlucht nemen

02-09-2019 - 0 reacties Biobased Greenport West-Holland verwacht dat de bouwsector in toenemende mate afnemer wordt van reststromen uit de tuinbouw.


Andries Middag nieuwe programmamanager Greenport Duin-en Bollenstreek

02-09-2019 - 0 reacties Vandaag, maandag 1 september, begint Andries Middag als nieuwe programmamanager van Greenport Duin- en Bollenstreek. Middag geeft in deze functie leiding aan het team dat zich bezighoudt met het stimuleren van innovatie, ruimtelijke herstructurering, duurzaamheid en de positionering van de Greenport.


Nieuwe programmamanager Greenport Duin- en Bollenstreek

10-08-2019 - 0 reacties Andries Middag wordt de nieuwe programmamanager Greenport Duin- en Bollenstreek. De Greenport is het samenwerkingsverband van overheden, ondernemers, onderwijs en onderzoek in de regio tussen Haarlem en Leiden.


Tuinbouwreststromen verzilveren

07-08-2019 - 0 reacties Reststromen gebruiken voor de Biobased economie biedt enorme kansen voor de glastuinbouw. Maar hoe zien die kansen eruit? Hoe zijn ze verzilveren? En hoe werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen hieraan samen? Daarover gaan drie themaweken die Greenport West-Holland voor het project Bioboost dit najaar organiseert.…


Greenport organiseert themaweek over kansen tuinbouwreststromen voor bouwsector

24-07-2019 - 0 reacties Van 2 tot en met 6 oktober organiseert Greenport West-Holland De week van tuinbouwreststromen en biobased bouwmaterialen. Tijdens deze week zijn er onder meer een excursie naar het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen in Rotterdam en een mini-symposium in BlueCity in Rotterdam over toepassing van tuinbouwrestmaterialen voor de bouwsector.