Greenport

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Greenport. Greenport is een van de 17346 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Greenport nieuws

Hessing start bouw nieuwe productielocatie in Greenport Venlo

01-04-2021 - 0 reacties Hessing is gestart met de bouw van een nieuwe groentenproductielocatie in Horst aan de Maas, Greenport Venlo. Woensdag werd het eerste beton gegoten, in aanwezigheid van Joost van den Akker, gedeputeerde van de Provincie Limburg, Ryan Palmen, burgemeester van Horst aan de Maas en wethouder Rudy Tegels.…


Energiebehoefte glastuinbouwconcentraties Aalsmeer groot

11-03-2021 - 0 reacties Voor de vijf grootste glastuinbouwconcentratiegebieden in de Greenport Aalsmeer is een gebiedsinventarisatie energie opgesteld. Ook zijn per gebied de recepten voor verduurzaming uitgewerkt. De resultaten zijn samengevat in een overzichtelijke factsheet.


Hessing Supervers bouwt nieuwe fabriek in Greenport Venlo

11-11-2020 - 0 reacties Hessing Supervers uit Zwaagdijk is voornemens een nieuwe ‘fabriek van de toekomst’ te bouwen in het gebied Greenport Venlo in Noord-Limburg. De bouw van de fabriek start in het eerste kwartaal van 2021 en zal naar verwachting 2 jaar later operationeel zijn.
Door het realiseren van deze nieuwe productielocatie…


"Bedrijven in de tuinbouw moeten cyberbewust en cyberweerbaar worden"

04-11-2020 - 0 reacties Cybercriminelen zijn net gewone dieven. “Ze breken digitaal in als ze ergens makkelijk kunnen binnenkomen.” Dat vertelt Joris den Bruinen, directeur van The Hague Security Delta (HSD), sinds vorige maand partner van Greenport West-Holland. De tuinbouw doet er dus verstandig aan meer aandacht te besteden…


Nieuwe strategische visie Greenport Noord-Holland Noord

09-10-2020 - 0 reacties Greenport NHN presenteert een nieuwe strategische visie als basis voor het verder versterken en toekomstbestendig maken van de agribusiness in Noord-Holland Noord. Binnen deze visie worden vier thema’s onderscheiden: 1) Versterken imago en positionering, 2) Innovatie in de praktijk brengen, 3)…


ZLTO pleit voor een Greenport Brabant

28-09-2020 - 0 reacties Donderdag pleitte ZLTO-voorzitter tijdens de officiële afsluiting van de Tuinbouw Ontwikkelings Maatschappij voor de oprichting van een Greenport in Noord-Brabant, een Greenport met een zachte 'g'. De oproep werd in een video o.a. ook kracht bijgezet door teler Christ Monden en Jolanda Heistek van…


Kansen voor circulaire tuinbouw: leer van mango of tomaten

14-07-2020 - 0 reacties Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra heeft in het World Horti Center in Naaldwijk de popup-show van Biobased Greenport West-Holland geopend. Hier ontdekken bezoekers welke biobased en circulaire mogelijkheden er zijn in de tuinbouw, zoals leer, garen en karton dat gemaakt is van tomatenstengels.
Biobased…


Ruim 3 ton subsidie voor verbinden glastuinbouw, onderwijs en bedrijfsleven Westland

12-06-2020 - 0 reacties Voor het toekomstbestendig maken van de glastuinbouwsector is een goede aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven van vitaal belang. De gemeente Westland heeft daarom op 2 juni een subsidie van € 343.000 toegekend aan de Greenport Horti Campus voor het opzetten van een Learning Community in de…


Ook tuinbouw blij met extra maatregelen kabinet

08-04-2020 - 0 reacties De extra maatregelen die het kabinet aankondigde, zoals een ruimere garantiestelling bij bepaalde leningen, zijn een belangrijke stap voorwaarts om de noodlijdende tuinbouw te steunen. Dat is het oordeel van Regiegroep Coronacrisis Tuinbouw, waar onder meer Glastuinbouw Nederland, Greenport Holland, GroentenFruit Huis, Greenports Nederland en LTO Nederland in zitten. Volgens de Regiegroep worden de sierteeltketen, en de groente- en fruitketen, hard getroffen door de crisis.


Telers gezocht voor onderzoek naar plantenstoffen uit tuinbouwproducten die nu vernietigd worden

01-04-2020 - 0 reacties Veel tuinbouwproducten worden momenteel vernietigd. VARTA en Greenport West-Holland willen zoeken naar alternatieven voor die bloemen, planten en groenten, en dan met name voor de plantinhoudstoffen. Dat kan leiden tot nieuwe toepassingen en nieuwe afnemers. Het gaat bij dit onderzoek om relatief eenvoudig te oogsten plantinhoudstoffen. Voorbeelden daarvan zijn etherische oliën, geur- of kleurstoffen, of stoffen die gebruikt kunnen worden in de bouw of medische sector.


Telers gezocht, juist nu, om reststromen te verwaarden

01-04-2020 - 0 reacties Veel tuinbouwproducten worden momenteel vernietigd. Dat is zonde, vindt een aantal tuinbouwpartijen, waaronder VARTA en Greenport West-Holland. Daarom willen ze zoeken naar alternatieven voor die bloemen, planten en groenten, en dan met name voor de plantinhoudsstoffen. Die alternatieven bestaan uit…


Ambassadeurs bezoeken Anthura, Koppert Biological en De Ruiter Seeds

21-10-2019 - 0 reacties Ambassadeurs van ruim 20 verschillende landen hebben een bezoek gebracht aan drie innovatieve en duurzame bedrijven in de Greenport West-Holland: Koppert Biological Systems, De Ruiter Seeds Experience en Anthura.


Ambassades langs bij tuinbouwparels Greenport

21-10-2019 - 0 reacties Ambassadeurs van ruim twintig verschillende landen bezochten op 18 oktober drie innovatieve en duurzame bedrijven in de Greenport West-Holland: Koppert Biological Systems, De Ruiter Seeds Experience en Anthura.


In de spiegel: Jeanet van der Laan en Gerard Mostert

18-10-2019 - 0 reacties In de Duin- en Bollenstreek is er per gemeente een wethouder die ‘Greenport’ in zijn of haar portefeuille heeft. Deze wethouders zitten geregeld om de tafel voor een greenport overleg. Dit is een overleg op bestuurlijk niveau.


Ontwikkeling PrimA4a dreigt vast te lopen

10-10-2019 - 0 reacties Rijsenhout - De verdere ontwikkeling van PrimA4a staat op de tocht. Stallingsbedrijf Glastuinbouw Nederland (SGN) is in afwachting van de besluiten van de gemeente Haarlemmermeer en de Greenport Aalsmeer over de precieze bedrijvigheid die zich op de locatie aan de A4 mag vestigen.


Greenport-bestuurders op werkbezoek bij Celieplant

10-10-2019 - 0 reacties Jack van der Hoek, gedeputeerde provincie Noord Holland, en Gido Oude Kotte, burgemeester Aalsmeer, zijn sinds deze zomer bestuurders van Greenport Aalsmeer. Op donderdag 3 oktober stond het eerste werkbezoek op het programma in de greenport.


"Land- en tuinbouw weten zich keer op keer opnieuw uit te vinden. Dat is echt enorm knap"

04-10-2019 - 0 reacties Het is feest: dit jaar is de vijfde editie van Dutch Food Week, waarvan de Greenport founding partner is. Adri Bom-Lemstra, voorzitter van de Greenport en gedeputeerde van Zuid-Holland: “Wat de Zuid-Hollandse tuinbouw doet is internationaal aansprekend.”
Het is belangrijk om tijdens de Dutch Food Week…


"Nee, een tomaat wordt niet gemaakt in de supermarkt"

02-10-2019 - 0 reacties Met als doel het eerlijke en complete verhaal van de glastuinbouw te vertellen, neemt Glastuinbouw Nederland in het weekend van 11, 12 en 13 oktober deel aan het World Food Festival op en rond de Binnenrotte in Rotterdam. Samen met de gemeente Westland (en met steun van Greenport West-Holland) wordt een…


Nieuwe locatie Royal Brinkman officieel geopend

30-09-2019 - 0 reacties Afgelopen vrijdag 27 september is de nieuwe locatie van Royal Brinkman in Maasbree officieel geopend. Paul Sanders, wethouder van de gemeente Peel en Maas, verrichte de officiële openingshandeling van het nieuwe pand in de Greenport Venlo samen met vier Brinkmannen.


Delfland ondertekent Innovatiepact Greenport

27-09-2019 - 0 reacties Dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt van het Hoogheemraadschap van Delfland heeft het Innovatiepact van Greenport West-Holland ondertekend.