Sierteelt

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Sierteelt. Sierteelt is een van de 15511 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Sierteelt nieuws

Hoe kunnen we met automatisch vliegende drones gewasopbrengst sierteelt verbeteren?

31-07-2019 - 0 reacties Het lectoraat Robotica van Hogeschool Inholland organiseert op vrijdag 27 september 2019 het afsluitende symposium van het HiPerGreen-project in World Horti Center in Naaldwijk. Hier wordt antwoord gegeven op de centrale onderzoeksvraag: hoe kunnen we met automatisch vliegende drones de gewasopbrengst in de sierteelt verbeteren?


Virtueel centrum voor biotoetsen in de sierteelt

26-07-2019 - 0 reacties Royal Van Zanten, Dümmen Orange, Plantum, Keygene, Rabobank Nederland, Naktuinbouw, Wageningen Universiteit & Research, Universiteit van Amsterdam en Amsterdam Green Campus gaan samen het Virtueel centrum voor biotoetsen in de sierteelt opzetten.


Millenials en Generatie Z centraal bij derde editie NIMA Sierteelt Marketing Event

15-07-2019 - 0 reacties In navolging op de twee eerdere succesvolle edities organiseert marketingorganisatie NIMA op 25 september het derde Sierteelt Marketing Event. Deze keer wordt is er speciale aandacht voor de jongste generaties: de Millenials en Generatie Z. Wat kenmerkt deze generaties en welke kansen biedt dit voor ons als marketeers?


FleuraMetz en Hasfarm starten joint-venture in China

04-07-2019 - 0 reacties FleuraMetz en Hasfarm starten een joint-venture in China: Hasfarm FleuraMetz Flowers.
De twee partijen delen de visie dat solide partnerships en onderling vertrouwen tussen lokale groothandelaren en bloemisten enerzijds en distributeurs en producenten anderzijds de optimale weg is om de internationale sierteelt te laten floreren.


Sierteelt tekent convenant Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

02-07-2019 - 0 reacties In navolging van andere sectoren hebben nu ook een groot aantal belangrijke partijen in de Nederlandse sierteeltsector afspraken gemaakt met de overheid, vakbond FNV en Hivos (Humanistisch Instituut voor Ontwikkelingssamenwerking) over meer verantwoorde internationale productie en handel van siergewassen.


Imara wint Horticulture Week Business Award

02-07-2019 - 0 reacties Imara van Syngenta Flowers heeft een Horticulture Week Business Award gewonnen. last night in London, De impatiens walleriana won de prijs in de categorie Beste Introductie in de Sierteelt - Perkplanten.


Sierteelt certificeringen via online tool AgriPlace

26-06-2019 - 0 reacties Onlangs heeft AgriPlace ook GLOBALG.A.P. bloemen- en siergewassen versie 5.1 toegevoegd aan hun platform. Waar voorheen alleen eetbare gewassen in de online tool voor certificeringen geselecteerd konden worden, is dit nu uitgebreid voor alle producerende bedrijven in de sierteeltsector, met gewassen als bloemen, kamer- en tuinplanten, alsook kerstbomen en parkbomen.


Collectief vervoer van sierteelt uit Boskoop groeit licht

18-06-2019 - 0 reacties De gemeente Alphen en Greenport Boskoop stimuleren het collectieve vervoer van sierteeltproducten Boskoop uit én binnen Boskoop. Vooral dat laatste gaat nog moeizaam. Waar steeds meer ondernemers kiezen voor collectief vervoer als de sierteeltproducten Boskoop uit moeten, rijden ze binnen het dorp zelf nog vaak zélf hun heesters naar de afnemer.


De 5 vragen aan... Goos Bartels

14-06-2019 - 0 reacties Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Goos Bartels. Een tuinderszoon, getrouwd met Astrid met 4 gezonde kinderen en inmiddels ons eerste kleinkind. Ik ben ondernemer in de sierteelt met breed opgedane internationale ervaring in uitgangsmateriaal en veredeling.


Deuren van Sierteelt BV Nederland wagenwijd open

12-06-2019 - 0 reacties Tholen - Gisteren gingen zowel de GreenTech als de FlowerTrials van start. Tegelijkertijd kan de teler, handelaar, toeleverancier of in feite wie er dan ook belangen heeft bij de international sierteelt zijn lol op op de Orchid Inspiration Days, op de Garden Trials and Trade, in het World Horti Center en…


Nederland en Roemenië sluiten publiek-privaat sierteelt partnerschap

24-05-2019 - 0 reacties Nederland en Roemenië hebben een publiek-privaat partnerschap gesloten op gebied van sierteelt. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en een cluster van Nederlandse bedrijven en kennisinstituten in Roemenië hebben daartoe een Memo of Understanding (MoU) ondertekend.


Nederlandse sierteelt ontluikt in Roemenië met bloemendoop

23-05-2019 - 0 reactiesNederland en Roemenië hebben een publiek-privaat partnerschap gesloten voor bloemsierteelt.


Samen door de keten heen #blog

23-05-2019 - 0 reacties De keten in de sierteelt is best een lange. Van veredelaar naar de consument kan best wel eens uit 5 of meer partijen bestaan. Als we in die keten allemaal verschillende doelen en ideeën hebben, wordt het meer een last dan een lust.


Decorum en Roselily slaan de handen ineen

17-05-2019 - 0 reacties De sierteelt merken Roselily en Decorum lanceren vanaf deze week een nieuw gezamenlijk concept. Met 15 soorten onder de merknaam Roselily is de tijd rijp om het merk nog bekender te maken in de markt.


Ruim 55.600 hectare aardappelen geplant in Vlaanderen

13-05-2019 - 0 reacties De Vlaamse landbouwers hebben dit jaar opnieuw meer aardappelen geplant waardoor het totale aardappelareaal, ruim 55.600 hectare, een absoluut record bereikt. Het areaal suikerbieten daalt dan weer met 8,6 procent tot zo’n 18.900 hectare. Bij de voedergewassen valt een stijging te noteren van het areaal grasklaver, granen en voederbieten, terwijl het areaal maïs erop achteruitgaat. Zowel de totale oppervlakte die gebruikt wordt voor fruitteelt, groenteteelt en sierteelt gaat lichtjes achteruit. Dat zegt het Departement Landbouw en Visserij op basis van voorlopige cijfers van de verzamelaanvraag 2019.


Vlaanderen investeert met nieuwe subsidie in verduurzaming sierteelt

07-05-2019 - 0 reacties Tijdens een bedrijfsbezoek aan boomkwekerij Op de Beeck in Putte maakte de Belgische landbouwminister Koen Van den Heuvel bekend dat Vlaanderen via het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) fors investeert in een duurzame sierteelt.


WUR en Glastuinbouw Nederland stellen tripsherkenningskaart beschikbaar

26-04-2019 - 0 reacties Trips is al jarenlang een van de grootste bedreigingen voor de Nederlandse sierteelt on-der glas. Voor de bestrijding van trips is het belangrijk te weten om welke soort het gaat.


Export sierteelt naar Duitsland blijft achter

12-04-2019 - 0 reacties De exportwaarde van bloemen en planten naar Duitsland is het eerste kwartaal van het jaar op jaarbasis gedaald. Daarmee is er voor groothandelaren in de sierteeltsector een nieuwe bron van zorg in navolging van de Britse onzekerheden als gevolg van de brexit. Dat meldde branchevereniging VGB op basis van statistieken van Floridata.


Sierteelt Marketing Event inspireert, informeert en verbindt sierteeltmarketeers

28-03-2019 - 0 reacties Honderd marketeers, allen actief in de sierteelt, kwamen donderdag 27 maart in Bergschenhoek samen voor het NIMA Sierteelt Marketing Event. Het thema van de tweede editie was op aanraden van Rabobank verzilver de vergrijzing. Door te inspireren, informeren en verbinden wil de organisatie van het event, marketing in de sierteelt naar een hoger niveau brengen.


Union Fleurs viert 60-jarig jubileum in Brussel

22-03-2019 - 0 reacties Dit jaar bestaat de internationale koepel van handelsorganisaties in de sierteelt, Union Fleurs, 60 jaar. Op 28 en 29 maart komen de leden en het netwerk van Union Fleurs bijeen in Brussel, België voor de jaarlijkse algemene vergadering. De plaats waar, Union Fleurs 60 jaar geleden, in 1959, werd opgericht.