Sierteelt

Recente nieuwsberichten m.b.t. Sierteelt

Twee Italiaanse maffiabroers die jarenlang opereerden vanaf de bloemenveiling van Aalsmeer zijn voor 30 miljoen euro geplukt

26-05-2017 -

Justitie in Italië heeft onder meer beslag gelegd op huizen, hotels en 26 bankrekeningen.

Vincenzo Crupi en zijn broer Rocco werden in september 2015 gearresteerd. Uit een groot Nederlands-Italiaans politieonderzoek bleek dat de broers de bloemenhandel jarenlang gebruikten als een dekmantel voor de smokkel van cocaïne. Het witte poeder kwam in Nederland binnen en werd samen met ladingen tulpen en chrysanten per vrachtwagen naar Italië vervoerd.


2,5 procent omzetstijging Royal FloraHolland

26-05-2017 -

Royal FloraHolland sloot periode 5 (van 24 april tot en met 21 mei 2017) af met een omzet van € 483 miljoen. Dit is € 12 miljoen meer dan in periode 5 van 2016 en betekent een omzetstijging van 2,5%.


Kwekers laten pers smelten voor Hortensia

24-05-2017 -

Het moest zo zijn; het zonnetje straalde tijdens de persbijeenkomst van Hydrangeaworld.com op de locatie van P. van Geest aan de Herenlaan in Maasland. Daarmee werden ook de meest prachtige Hortensias in het zonnetje gezet en straalden niet alleen de planten, maar zeker ook de vele journalisten/redacteuren/vloggers van diverse consumenten- en vakmedia.


FloraHolland blokkeert VBN-codes genetisch gemanipuleerde oranje petunia

23-05-2017 -

Royal FloraHolland neemt de bevindingen van het RIKILT over en maakt verhandelen van gemodificeerde oranje petuniasoorten niet meer mogelijk door het blokkeren van de VBN codes.


Peggy Leurs in de race voor titel Zakenvrouw Limburg 2017

19-05-2017 -

Peggy Leurs van Tuincentrum Leurs in Venlo is in de race voor de titel Zakenvrouw Limburg 2017. In april werd bekend gemaakt dat zij tot de drie finalisten behoorde. Peggy Leurs bevindt zich in het mooie gezelschap van de Claudia Reiner, directeur van Caris & Reiner BV in Sittard, en Christianne Rijcken, founder en CSO Cristal Therapeutics in Maastricht.


Na de verkoop wordt het stil. - #blog

18-05-2017 -

Elke week worden er in deze periode veel planten verkocht. De borders worden weer vol gezet met struiken en/of planten. De bakken worden weer gevuld met potgrond en planten. Het plezierige voor de kwekers is in volle gang. De verkoop gaat lekker door.


Zonder wereldwijde handel geen groei.

16-05-2017 -

In het buitenland groeit de sierteelt harder dan in Nederland. Willen we een wereldwijd significante speler blijven, dan moeten we meer over onze grenzen heen kijken. Niet denken in concurrentie, maar juist de focus leggen op het opbouwen van relaties en het delen van kennis. Van spelers binnen en buiten de sierteeltsector.


Zondag bezorging op Moederdag door Topbloemen.nl erg populair

16-05-2017 -

Topbloemen.nl sluit het drukste weekeinde van het jaar af met een heel mooi resultaat. De marktleider op gebied van het in online bloemen bestellen en bezorgen noteert een Moederdag omzet die ruim 35% hoger ligt dan vorig jaar. Met name de aangeboden bezorging op zondag zonder meerprijs was erg populair. Maar liefst 74% koos voor deze optie.


Dutch Flower Group bouwt 10.000 m2 geconditioneerde verwerkingsruimte

16-05-2017 -

De Dutch Flower Group is gestart met de bouw van 10.000 m2 geconditioneerde verwerkingsruimte naast het bestaande pand van Bloom en Greenex aan de Betula in De Kwakel. De bouwactiviteiten zullen naar verwachting eind 2017 worden afgerond. In deze nieuwbouw zal dan onder meer de verwerking van handgebonden boeketten en planten voor winkelketens gaan plaatsvinden


Waarom niet meer gemengde bedrijven?

26-10-2016 -

Net als zo ongeveer alle Prikkebord lezers zit ik ook na te denken over het overschot aan regels waar we in agrarisch Nederland mee te kampen hebben. Nu ben ik wel boerenzoon maar geen boer, dus domme vragen stellen mag (hoop ik).

Ik vroeg me zo eens af: waarom zijn er eigenlijk niet meer gemengde bedrijven? Ik zie bij onze buren dat dit heel goed kan. Daar hebben ze mestkalveren, pluimvee, akkerbouw en zelfs een beetje sierteelt onder één dak.

Zo kunnen ze voor diverse producten en afvalstromen kijken of ze het binnen het eigen bedrijf aanwenden, verkopen of af laten voeren. Ook zijn ze niet afhankelijk van 1 productprijs. Het is met gemiddeld 2 man op het bedrijf prima te doen zeggen ze.

En als dit inderdaad voordeliger is, waarom zijn er niet meer boerenbedrijven die uit verschillende locaties bestaan, dus bijv. een melkveehouderij in een gebied met veel grasland en een akkerbouwbedrijf op een plek met goede landbouwgrond?

In de technologiesector is het heel gebruikelijk dat markten consolideren tot een aantal grote partijen en dat bedrijven hun leveranciers opkopen om zodoende een kwalitatief beter of alleen goedkoper product op de markt te zetten. Waarom is de veehouderij eigenlijk zo versplinterd gebleven? Is er regelgeving die er op gericht is dit te voorkomen of is het gewoon een kwestie van "schoenmaker blijf bij je leest" en "wat de boer niet kent"...?