Handel

Handel is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Handel en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Handel nieuws

Peenmarkt zit tijdelijk in een impasse

18-10-2019 - 0 reacties Er vindt momenteel weinig handel in peen plaats. De markt is in afwachting van het aanbod dat na 3 weken nat weer slechts mondjesmaat loskomt. Dit houdt de prijs vooralsnog overeind.


Uiterlijk eind 2020 moet alle handel via Floriday lopen

18-10-2019 - 0 reacties Royal ForaHolland zet de vaart erin. Uiterlijk eind 2020 moet alle handel via Floriday en de aangesloten digitale platformen lopen. Dit geldt voor zowel klok als de directe handel. Hiermee zet de veiling de volgende stap in de digitale transformatie van de sierteelt.


Duurzaam voedsel voor iedereen bereikbaar

16-10-2019 - 0 reacties Vandaag lanceren de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (NV), van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (BHOS) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het Netherlands Food Partnership (NFP). Als partner van NFP wil WUR een voorbeeld geven voor wereldwijde samenwerking op landbouw en voeding. De wereld staat voor de uitdaging om miljarden mensen op een duurzame manier van gezond voedsel te voorzien. Nederland kan met zijn kennis en kunde in de landbouw en voedingsindustrie een grote bijdrage leveren aan deze uitdaging.


Klacht Brussel om heffingen op Europese frites

14-10-2019 - 0 reacties Eurocommissaris Cecilia Malmström voor Handel stapt naar de Wereldhandelsorganisatie (WTO) vanwege heffingen in Colombia op bevroren aardappelproducten uit Nederland, België en Duitsland.


Regen stimuleert handel in droge uien

11-10-2019 - 0 reacties In meerdere regio's is het wachten op ander weer. De neerslag van de afgelopen weken heeft een streep gezet door het vlot afronden van de uienoogst en door de planning van deze periode. Wie nu nog uien moet oogsten, is niet te benijden.


Voerhandel kabbelt rustig voort

08-10-2019 - 0 reacties De handel in ruwvoer kabbelt deze week rustig voort. Hoewel her en der iets meer handel in snijmaïs is, zorgt dit niet direct voor hogere prijzen. Ook voor andere producten geldt dat vast wordt gehouden aan de prijzen van afgelopen week.


Nog geen hogere peenprijs door gehinderde oogst

04-10-2019 - 0 reacties Door de vele regen, is het voor de handel lastig om aan peen te komen. Vooral in het noorden van het land is veel neerslag gevallen, waardoor er ook peen uit Zeeland gehaald wordt. In sommige gevallen zorgt deze situatie voor een iets hogere prijs.


Voermarkt wil maar niet op gang komen

01-10-2019 - 0 reacties Er gebeurt weinig spannends op de voermarkt en dat zorgt er volgens de diverse fouragehandelaren voor dat prijsmutaties wederom schaars zijn. Daarnaast melden zij dat de handel in snijmaïs al over 2 weken voorbij zou kunnen zijn.


Meer vraag naar grove dan fijne peen

27-09-2019 - 0 reacties De peenmarkt is redelijk in balans, waardoor de handel op dit moment niet heel wild is. Alhoewel het areaal groter is, zijn de opbrengsten in de Europese Unie minder. Daarnaast loopt de vraag goed door. Er is meer vraag naar grove peen, dan naar fijne peen.


Sterke groei internationale handel in voedingsproduct België stagneert

25-09-2019 - 0 reacties De import en de export van Belgische voedingsproducten is sinds de eeuwwissel meer dan verdubbeld. Volgens analisten van de KBC Group groeide de export van voedingsproducten in de periode 2000 tot en met 2018 met 108 procent en de import met 105 procent.


Handel in snijmaïs komt rustig op gang

24-09-2019 - 0 reacties Nu de eerste percelen nieuwe snijmaïs geoogst zijn, komt de handel langzaam op gang. Welke prijs wordt daarbij genoemd? Daarnaast blijkt dat de (melk)veehouders op dit moment veel interesse hebben in aardappelproducten. Dit leidt tot hogere prijzen.


Grondmarkt: forse daling, maar weinig handel

17-09-2019 - 0 reacties De gemiddelde prijs van landbouwgrond is met 7,6% gedaald, waardoor de prijs nu uitkomt op €58.200 per hectare. Na een daling in het eerste kwartaal, laat de prijs dus ook een daling zien in het tweede kwartaal. Overigens is er wel minder grond verhandeld, zo blijkt uit cijfers van Kadaster en Wageningen Economic Research.


Druk op Royal FloraHolland Autumn Fair

11-09-2019 - 0 reacties Vandaag, 11 september, en morgen, 12 september, vindt de jaarlijkse Royal FloraHolland Autumn Fair plaats en tegelijkertijd op de eerste dag ook de Orchideeën Plaza. Op de eerste dag was het druk en was er veel interesse vanuit de handel voor het najaarsaanbod van kamer- en tuinplanten.


Prioritering in nacontrole om vertraging vroege export van pootgoed te voorkomen

11-09-2019 - 0 reacties Handelshuizen kunnen bij de NAK aangeven welke partijen en rassen met voorrang moeten worden getoetst in de nacontrole. Op deze manier hopen handel en keuringsdienst vertraging in de vroege export van pootgoed te voorkomen.


Nederland verdient miljarden aan export agrosector

11-09-2019 - 8 reacties De exportwaarde van de agrosector bedroeg in 2014 ruim 45 miljard euro. Dit is de export van alle landbouwbedrijven, de drank- en voedingsmiddelenindustrie en de agro-gerelateerde maakindustrie. Nederland verdiende bijna 29 miljard euro aan de export van deze sector. Dit is 4,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Ook de toeleverende bedrijfstakken pikten een graantje mee. Bijna een kwart van het bedrag dat de agrosector verdiende aan de export kwam uit de handel met Duitsland. Dat meldt CBS.


Ruwvoerprijzen maken pas op de plaats

10-09-2019 - 0 reacties Er is momenteel weinig handel op de voermarkt. Dit maakt dat de prijzen deze week een pas op de plaats maken. Volgens de handelaren barst de markt pas weer los als de eerste snijmaïs op de markt gebracht wordt.


De nieuwe landbouwcommissaris komt uit Polen

10-09-2019 - 0 reacties De nieuwe Europese Commissie onder Ursula von der Leyen is bekend gemaakt. Oud-landbouwcommissaris Phil Hogan wordt nu commissaris voor buitenlandse handel, de Pool Janusz Wojciechowski volgt hem op als commissaris voor landbouw.


De nieuwe landbouwcommissaris komt uit Polen

10-09-2019 - 0 reacties De nieuwe Europese Commissie onder Ursula von der Leyen is bekend gemaakt. Oud-landbouwcommissaris Phil Hogan wordt nu commissaris voor buitenlandse handel, de Pool Janusz Wojciechowski volgt hem op als commissaris voor landbouw.


De nieuwe landbouwcommissaris komt uit Polen

10-09-2019 - 0 reacties De nieuwe Europese Commissie onder Ursula von der Leyen is bekend gemaakt. Oud-landbouwcommissaris Phil Hogan wordt nu commissaris voor buitenlandse handel, de Pool Janusz Wojciechowski volgt hem op als commissaris voor landbouw.


China haalt voor het eerst rauwe melk uit Rusland

10-09-2019 - 0 reacties China heeft afgelopen week voor het eerst rauwe melk vanuit Rusland geïmporteerd. Volgens Liu Jianbo, de projectmanager van het melkveebedrijf, is dit een nieuwe stap in de handel tussen China en Rusland.