Eu

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Eu. Eu is een van de 15230 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Eu nieuws

#EUandMyFood promoot de positieve invloed van de voedselveiligheid in de EU

25-04-2019 - 0 reacties De Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA, lidstaten van de Europese Unie (EU) en de Europese Raad starten een campagne die EUandMyFood (#EUandMyFood) heet. Het doel is om EU-bewoners aan de voordelen van het Europese voedselveiligheidssysteem te herinneren.


Goede oogstvooruitzichten 2019/2020 bepalen tarweprijzen

24-04-2019 - 0 reacties De tarwenoteringen staan onder druk als gevolg van de potentiele goede oogst voor de nieuwe campagne. De ontwikkeling van de granen in de belangrijke gebieden van de VS, EU, Oekraïne en Rusland zijn overal goed.


Two new partners join Agricultural Data Sharing

24-04-2019 - 0 reacties Centre de Liaison International des Marchands de Machines Agricoles et des Reperateurs (CLIMMAR) and AnimalhealthEurope are two new partners in the EU Code of Conduct on Agricultural Data Sharing.


Klimaat zet wereldhandel op zijn kop

20-04-2019 - 0 reacties Het weer en de droogte heeft grote effecten op de wereldhandel aan gewassen. Na een lage graanproductie in de EU vorig jaar lijkt die productie ook voor dit jaar onder het langjarig gemiddelde te liggen. Ook de wereldwijde productie aan eiwitgewassen daalde, terwijl de EU een recordhoeveelheid aan mais importeert.


CDA wil dat EU dierenextremisten aanpakt

20-04-2019 - 0 reacties Het CDA wil dat de Europese Commissie actie gaat ondernemen tegen terrorisme en misdrijven door extremistische dierenactivisten.


Indianenrijk gebouwd op bier, inspiratie voor EU

19-04-2019 - 0 reacties Ten tijde van onze vroege middeleeuwen, van 600 tot 1100 na Christus, heersten in het kustgebied van Peru de Wari. Een krijgslustig volk, de voorgangers van de Inca’s. Voor historici was het altijd een raadsel hoe het Wari-rijk zo lang heeft kunnen bestaan. Amerikaanse archeologen menen te weten hoe de Wari-samenleving zo lang stabiel kon blijven: dankzij bier. Daarover bericht EurekAlert.


EU moet dierextremisten aanpakken!

18-04-2019 - 1 reacties

Originele beschrijving

Het CDA wil dat de Europese Commissie actie gaat ondernemen tegen terrorisme en misdrijven door extremistische dierenactivisten.


Nederland exporteert de nadelen van energieopwekking naar het buitenland

17-04-2019 - 0 reacties Het CBS meldde vandaag een klein lichtpuntje over het energiegebruik in Nederland. Het verbruikt daalde een beetje. Verschuivingen in de Nederlandse mix wijzen vooral op boekhoudkundige handigheden om niet al te veel achter te blijven bij de duurzame energiedoelen van de EU.


Varkensprijzen EU pieken door varkenspest in China

15-04-2019 - 0 reacties Dat de varkensprijzen de laatste weken een opmerkelijke stijging vertonen, is ook krant De Tijd niet ontgaan. Massaslachtingen als gevolg van de Afrikaanse varkenspest in China stuwen de varkensprijzen in Europa de hoogte in. Dat is goed nieuws voor de Belgische varkenshouders, want de varkensprijzen gingen bij ons in de tweede helft vorig jaar onderuit als gevolg van de uitbraak van varkenspest bij Waalse everzwijnen. Vandaag noteert de Belgian Pork Group maar liefst 1,52 euro per kilo geslacht, in januari van dit jaar was dat nog 1,15 euro.


Handelsgesprekken VS-EU 'zo snel mogelijk’

15-04-2019 - 0 reacties BRUSSEL (AFN) - De onderhandelingen tussen de VS en de EU over een beperkt handelsakkoord gaan zo snel mogelijk van start. EU-handelscommissaris Cecilia Malmström zei dat maandag nadat de 28 lidstaten haar hiervoor een mandaat hadden gegeven. Alleen Frankrijk stemde tegen.
,,Wij zijn er klaar voor, het is nu aan de Amerikanen’’, aldus Malmström over de startdatum. Er kan volgens haar...


27 varkensbedrijven beëindigen met vergoeding hun bedrijf

15-04-2019 - 0 reacties In totaal 27 varkensbedrijven kunnen via de Regeling Omgevingskwaliteit (ROK) met financiële steun vanuit de EU hun locaties beëindigen die onvoldoende perspectief bieden. Dit meldt de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV).


May weer terug naar het Lagerhuis, hamert op noodzaak compromis

11-04-2019 - 0 reacties Nu het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie overeenstemming hebben bereikt over het zes maanden uitstellen van de brexit, begint de klok opnieuw te tikken en ligt de bal weer bij het Britse Lagerhuis. Dat moet besluiten of en onder welke voorwaarden het een uittredingsakkoord accepteert.
May riep het Lagerhuis vandaag op zich zo snel mogelijk achter het uittredingsakkoord te scharen. Daarvoor heeft ze een akkoord met Labour nodig. "Dit is niet de normale manier voor de Britse politiek", zei May in het Lagerhuis. "Overeenstemming bereiken zal niet makkelijk zijn, want voor succes is een compromis van beide kanten noodzakelijk."
May herhaalde dat het naleven van de uitkomst van het brexit-referendum in 2016 haar doel is. "Hoe lastig het politiek ook is; ik ben er ten diepste van overtuigd dat het in deze unieke situatie, waarin het Lagerhuis in een impasse verkeert, belangrijk is dat beide kanten samenwerken en waarmaken waar het Britse volk voor heeft gestemd."
Europese verkiezingen
Vannacht werd in Brussel afgesproken dat het vertrek van het VK uit de EU voor 31 oktober moet zijn geregeld. May is er echter alles aan gelegen om voor 23 mei een meerderheid in het Lagerhuis bijeen te hebben en haar tot drie keer toe geweigerde uittredingsakkoord er alsnog door te krijgen. Op die manier kan deelname aan de Europese verkiezingen van eind mei namelijk worden vermeden.
De gesprekken met Labour gaan daarom door, zei May. Ze hoopt dat de gesprekken tot een akkoord leiden dat door zowel Labour als de Conservatieve Partij kan worden gesteund. Als dat mislukt, zal er in het parlement opnieuw worden gestemd over een beperkt aantal alternatieve mogelijkheden, waaronder een tweede referendum. May zei de uitkomst daarvan te zullen accepteren. Tot nu toe is er in het Lagerhuis steeds geen meerderheid gevonden voor wat voor alternatief dan ook.
Als er geen akkoord komt en de Britten toch niet meedoen aan de Europese verkiezingen, dan moeten ze op 1 juni de EU verlaten: een no-deal-brexit.
'Regering bereid tot compromissen'
Labour-leider Corbyn is gematigd positief over de gesprekken met May: "Het lijkt erop dat de regering compromissen wil sluiten op belangrijke punten." Punten die voor Labour eerder een reden waren om haar deal niet te steunen. Corbyn liet weten de "constructieve gesprekken" met May voort te willen zetten.
De premier liet overigens weten dat een tweede referendum in de gesprekken met Labour niet ter sprake is gekomen.
'Bittere overgave'
Enkele parlementariërs dankten May voor het afwenden van een no-deal-brexit. Maar haar werd ook door hardline brexiteers gevraagd op te stappen. Haar eurosceptische partijgenoot Bill Cash noemde het tweede brexituitstel een "bittere overgave"; May had eerder nog gezegd uitstel tot na 30 juni niet te zullen accepteren.
"Accepteert ze dat het uittredingsverdrag onze democratie ondermijnt?", vroeg Cash. "Net als de constitutionele basis voor Noord-Ierland, ons recht om onszelf te besturen, ons gezag over onze wetten en ons nationaal belang? Zal ze opstappen?", vroeg Cash zich af.


Brexit kan nog half jaar voortslepen

11-04-2019 - 0 reacties De vraag wanneer, hoe en óf er een brexit komt, blijft ook na het tweede uitstel tot 31 oktober onbeantwoord. Maar door de nieuwe afspraken tussen May en de EU staan de felste brexiteers nu met lege handen. Alle opties liggen open. Met die woorden stonden Europese leiders en functionarissen de pers te woord in de uren nadat de Britse premier Theresa May overeenstemming had bereikt met de leiders v


Nieuwe EU regels voor diergeneesmiddelen en gemedicineerd voer

11-04-2019 - 0 reacties
Originele beschrijving

Na jaren onderhandelen heeft de EU in begin van dit jaar twee nieuwe verordeningen aangenomen. De maatregelen hebben betrekking op diergeneesmiddelen en gemedicineerd diervoer en zullen vanaf 28 januari 2022 binnen de hele EU van kracht worden.


May krijgt van EU uitstel tot 31 oktober

11-04-2019 - 0 reacties De Britse premier Theresa May krijgt tot 1 november de tijd om haar scheidingsdeal met de EU door het Britse parlement te loodsen. De EU-leiders hebben dit in Brussel op een speciale EU-top besloten en het Verenigd Koninkrijk is daarmee akkoord gegaan, bevestigt EU-president Donald Tusk op Twitter. May had uitstel tot 30 juni gevraagd.


Kaasexport zal niet bezwijken onder Trumps strafheffingen

10-04-2019 - 0 reacties Wat heeft Edammer kaas met een vliegtuig van Boeing te maken? Beide zijn onderdeel van de oplaaiende handelsruzie tussen de VS en de EU. Vier vragen over de aangekondigde maatregelen.


„EU kan brexitdeal over toekomst verbeteren”

09-04-2019 - 0 reacties De EU is bereid binnen uren of enkele dagen de politieke verklaring over de toekomstige relatie met het Verenigd Koninkrijk „te verbeteren”. Maar de 27 EU-leiders hebben een tijdlijn en een routekaart nodig om het door premier Theresa May gevraagde brexituitstel te kunnen toestaan.


Hogan: EU steunt boeren bij no-deal Brexit

09-04-2019 - 0 reacties Als het Verenigd Koninkrijk zonder deal uit de EU stapt, zal de EU de Europese boeren steunen, vertelt landbouwcommissaris Phil Hogan. „Vroeg ingrijpen voorkomt een grotere crisis later.”


Hogan: EU steunt boeren bij no-deal Brexit

09-04-2019 - 0 reacties Als het Verenigd Koninkrijk zonder deal uit de EU stapt, zal de EU de Europese boeren steunen, vertelt landbouwcommissaris Phil Hogan. „Vroeg ingrijpen voorkomt een grotere crisis later.”


Hogan: EU steunt boeren bij no-deal Brexit

09-04-2019 - 0 reacties Als het Verenigd Koninkrijk zonder deal uit de EU stapt, zal de EU de Europese boeren steunen, vertelt landbouwcommissaris Phil Hogan. „Vroeg ingrijpen voorkomt een grotere crisis later.”