14

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over 14. 14 is een van de 16353 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

14 nieuws

‘Beroemdste deuren van Nederland ‘ in Provinciehuis Groningen weer klaar

23-10-2019 - 0 reacties Enkele dagen lang waren ze voortdurend in het landelijke nieuws: de deuren van het Provinciehuis op het Martinikerkhof in Groningen. We zijn nu ruim een week verder na de tumultueuze dag vorige week, maandag 14 oktober. De schade is inmiddels grotendeels hersteld. Wat waren de kosten?, zo vroegen we aan de provincie Groningen.


KLW-najaarsruilbeurs

23-10-2019 - 4 reacties Op zondag 27 oktober wordt weer de KLW-najaarsruilbeurs gehouden bij de firma H. Kuipers BV te Nijnsel, Hei-eind 1, 5491 PM (gemeente Sint Oedenrode, NB). Dat is naast de Vresselse Hut.  De parkeerplaats voor auto’s van de bezoekers is de Vresselse Hut-parkeerplaats, schuin tegenover de Vresselse Hut. Deze parkeerplaats wordt vergroot met het showterrein-grasveld. Gelieve niet te parkeren langs de weg rondom de ruilbeurs. De ruilbeurs begint om 8.00 uur en duurt tot 14.00 uur. Op vertoon van een KLW-lidmaatschapskaart of als men jonger is dan 12 jaar kan men gratis het terrein…


Regiobijeenkomst Maatschappelijk verantwoord inkopen - Zuid-Nederland

18-10-2019 - 0 reacties Uw organisatie staat voor een grote duurzame uitdaging. Door maatschappelijk verantwoord in te kopen draagt u bij aan deze uitdaging. Hoe doet u dat? Kom op 14 november naar de gratis regiobijeenkomst van PIANOo in Weert.Verwacht een dagdeel met daarin de belangrijkste uitgangspunten van maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI). U krijgt handvatten om zelf aan de slag te gaan en het verschil te maken. Aan de hand van ervaringen en voorbeelden uit de praktijk helpen de sprekers u op weg om een vliegende start met MVI te maken.


Informatiemiddag 2019 CEF Transport MAP call

17-10-2019 - 0 reacties Heeft u een voorstel voor een project op het Trans Europese Transportnetwerk (TEN-T)? Dan is een financiële bijdrage mogelijk vanuit CEF Transport. Alle informatie hierover krijgt u op onze informatiemiddag op 14 november in Den Haag.Voor wie?CEF Transport staat open voor overheden (Rijk, provincies, gemeenten) en bedrijfsleven (havenbedrijven, industriële, logistieke en dienstverlenende bedrijven).


Seminar Bio-economie Frankrijk

16-10-2019 - 0 reacties Wilt u meer weten over uw kansen in de Franse bio-economie? Dan bent u van harte welkom bij het seminar 'Bio-economie in Frankrijk', op 14 november in Den Haag.Tijdens dit seminar belichten we de uitkomsten van een sectorstudie die eerder dit jaar plaatsvond. We informeren u over ontwikkelingen en kansen in de bio-economie in Frankrijk. Deze studie is uitgevoerd door MSG Sustainable Strategies, in opdracht van de Nederlandse ambassade in Parijs.


Strafklacht ingediend tegen VanDrie België

16-10-2019 - 0 reacties Animal Rights heeft bij het parket in Hasselt een strafklacht ingediend tegen VanDrie België. De dierenrechtenorganisatie houdt het slachthuis verantwoordelijk voor dierenmishandeling. Op 14 december 2018 bracht de organisatie beelden naar buiten wa


Videoverslag bijeenkomst stikstof 14 oktober

16-10-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Maandagavond 14 oktober hebben Rutger van den Noort, Robert Bor en Jan Rhebergen een bezoek gebracht aan het RIVM. Het gesprek was verhelderend in een pretti...


Afvalwaterzuivering in New Delhi met Wageningse technologie

15-10-2019 - 0 reacties De pilot afvalwaterzuiveringsinstallatie in New Delhi, die door Koning Willem Alexander en Koningin Máxima op 14 oktober is geopend om vervuild afvalwater te zuiveren, heeft een belangrijke Wageningse inbreng. De installatie bestaat uit een keten van zuiveringstechnieken om water schoon en herbruikbaar te maken. Binnen het Lotus-HR samenwerkingsprogramma werkt de groep van prof. Huub Rijnaarts samen met Indiase partners. Ook andere Wageningse onderzoekers inclusief het NIOO nemen deel aan de Nederlandse delegatie in India.


Overspeel niet de hand met de boerenprotesten

15-10-2019 - 0 reacties Zelf ben ik een boerenzoon. Van huis uit kan ik mij dus uitstekend inleven in de gevoelens en de frustraties van alle demonstrerende boeren. Met mijn ervaring in de media weet ik echter ook dat je snel de hand kan overspelen in de publieke opinie. Bijvoorbeeld door de deur open te rammen van een provinciehuis, zoals maandag 14 oktober in Groningen gebeurde.


Amazone Plants levert eerste Anthurium Turenza uit

15-10-2019 - 0 reacties Het is een bijzonder jaar voor Amazone Plants. Deze maand zijn zij gestart met het uitleveren van het ras Turenza in potmaat 17cm, opnieuw een hoogtepunt voor de kwekerij uit Honselersdijk. Sinds deze zomer leveren zij hun Anthuriums niet alleen uit in potmaat 17 cm, maar ook in potmaat 12 en 14 cm.


Groene Rekenkamer: ‘Position paper’ aangaande rekenmodel en meetmethoden stikstof(-deposito)problematiek

15-10-2019 - 2 reacties Het word nog druk...

De Groene Rekenkamer heeft zich in het stikstofdebat gemengd met een position paper, ingezonden naar de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van de Tweede Kamer.

 
Den Haag, 14 oktober 2019
Aan: Leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Betreft: Position paper aangaande


Baudet: 'Boeren moeten hun gang kunnen gaan'

14-10-2019 - 0 reacties Forum voor Democratie ontpopt zich in de stikstofcrisis en de boerenprotesten als een explicite pro-boer-partij. Partijleider Thierry Baudet legt maandagochtend 14 oktober in een exclusief gesprek met Boerenbusiness uit wat zijn drijfveren zijn en welke oplossingen hij ziet. "We moeten andere visie hebben op onze samenleving."


DCA publiceert prijsmutaties varkensvleesonderdelen

14-10-2019 - 0 reacties DCA-Markets publiceert vanaf 14 oktober wekelijks de prijsmutaties van onderdelen van varkensvlees. DCA wil daarmee meer transparantie aan brengen in de vleesketen.


DCA brengt transparantie aan op vleesmarkt

14-10-2019 - 0 reacties DCA-Markets, onderdeel van DCA Groep, start vanaf 14 oktober met het publiceren van wekelijkse prijsmutaties van varkensvleesonderdelen. Het doel hiervan is om meer transparantie aan te brengen in de vleesketen.
abbonement


DCA brengt transparatie aan op vleesmarkt

14-10-2019 - 0 reacties DCA-Markets, onderdeel van DCA Groep, start vanaf 14 oktober met het publiceren van wekelijkse prijsmutaties van varkensvleesonderdelen. Het doel hiervan is om meer transparantie aan te brengen in de vleesketen.
abbonement


​Excretieforfaits voorlopig ongewijzigd

08-10-2019 - 0 reacties De excretieforfaits voor rosékalveren blijven voorlopig ongewijzigd. Dat heeft minister Carola Schouten besloten na aanleiding van consultatieronde die ze gehouden heeft. De internetconsultatie – die tot en met 14 augustus liep – leverde 416 rea


Gemiddelde aardappelopbrengst circa 14,8 procent hoger dan 2018

08-10-2019 - 0 reacties De gemiddelde aardappelopbrengst bedraagt 54.076 kg per hectare. In 2018 was dit 47.088 kg per ha. De hectare-opbrengst valt dit jaar circa 14,8 procent hoger uit. Al dan niet beregenen zorgt voor een opbrengstspreiding van de tweede proefrooiing.


Nieuwe regeling helpt gemeenten energie te besparen

03-10-2019 - 0 reactiesWilt u huishoudens in uw gemeente helpen energie te besparen? Als gemeente kunt u van 9 oktober tot en met 14 november 2019 de specifieke uitkering ‘Regeling reductie energiegebruik’ (RRE) aanvragen.


Matchmaking tijdens VR Days Europe 2019

02-10-2019 - 0 reacties Bent u actief in de wereld van virtual reality? Wilt u uw netwerk uitbreiden en potentiële zakenpartners ontmoeten? Kom op 14 en 15 november naar het b2b-matchmaking evenement, tijdens de VR Days Europe 2019 in Amsterdam.


Bloemist viert ambacht op het Festival der Flora

26-09-2019 - 0 reacties Ruim 1200 bloemisten uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland brachten in september een bezoek aan het Festival der Flora van FleuraMetz. Het festival vond op 7 september plaats in München, op 14 september in Karlsruhe en op 21 september in Chemnitz. In januari 2020 zal het Festival des Fleurs in Parijs landen.