Boomkwekerij

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Boomkwekerij. Boomkwekerij is een van de 16554 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Boomkwekerij nieuws

De 5 vragen aan... Michel Verbeek

04-10-2019 - 0 reacties Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Michel Verbeek, geboren en getogen in Boskoop, de tuin van Europa. Ik ben trotse vader van 4 kinderen, 3 zoons en 1 dochter, en woon samen met Manuela. Ik ben vanaf 1987 werkzaam in de boomkwekerij.


Meekijken op GrootGroenPlus in Zundert

03-10-2019 - 0 reacties Ongeveer 300 deelnemers presenteren hun beste en nieuwste producten van 2 tot en met 4 oktober op de 29e Internationale vakbeurs voor de boomkwekerij GrootGroenPlus in Zundert.


Boomkwekerij M van den Oever en Bureau KM bundelen krachten binnen VerGroen.

11-09-2019 - 0 reacties Boomkwekerij M van den Oever en Bureau KM slaan binnen VerGroen! de handen ineen om onder andere gemeenten te ondersteunen bij de grote, vooral door klimaatverandering en gezondheid gestuurde, vergroeningsopgave.


Plantarium 2019 speelt in op compact wonen en recreëren in groene omgeving

17-07-2019 - 0 reacties Van 21 t/m 23 augustus wordt in Boskoop de vakbeurs Plantarium 2019 georganiseerd. De vakbeurs voor de boomkwekerij heeft dit jaar als thema Green Fits All.


Addenda viert jaarlijks tuinfeestje bij boomkwekerij Out

05-07-2019 - 0 reacties De Hebe is er weer en dus is het weer tijd voor het jaarlijkse tuinfeestje van telersvereniging Addenda.
Op woensdag 10 en donderdag 11 juli strijkt Addenda weer neer bij Boomkwekerij Out in Hazerswoude-Dorp.


Cursus richt focus boomkweker op afzet en flexibiliteit

02-07-2019 - 0 reacties Jonge boomkwekers moeten zich meer focussen op afzet en flexibiliteit in productie die aansluit op de huidige marktvraag. Reden voor HAS Hogeschool i Den Bosch om hier op in te spelen met een nieuwe cursus Ondernemen in de Boomkwekerij.


Cursus moet zorgen voor focus jonge boomkweker

02-07-2019 - 0 reacties Jonge boomkwekers moeten zich meer focussen op afzet en flexibiliteit in productie die aansluit op de huidige marktvraag. Reden voor HAS Hogeschool i Den Bosch om hier op in te spelen met een nieuwe cursus Ondernemen in de Boomkwekerij.


Vlaanderen investeert met nieuwe subsidie in verduurzaming sierteelt

07-05-2019 - 0 reacties Tijdens een bedrijfsbezoek aan boomkwekerij Op de Beeck in Putte maakte de Belgische landbouwminister Koen Van den Heuvel bekend dat Vlaanderen via het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) fors investeert in een duurzame sierteelt.


Nederlandse boomkwekerijsector richt zich op Roemeense markt

24-04-2019 - 0 reacties Boomkwekerij Ebben, Molter BV, JUB Holland, Gebr. Seuren BV, Nophadrain, VicLandscapes, Van Den Berk Boomkwekerijen en Royal Anthos hebben getekend voor samenwerking binnen een driejarige PIB verband.


Gouden Plantariumspeld voor Jos Straathof

15-04-2019 - 0 reacties Jos Straathof heeft tijdens zijn afscheid van het bestuur van Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij de Gouden Plantariumspeld opgespeld gekregen.


De Spankert eerste boomkwekerij met Groenkeur

08-04-2019 - 0 reacties Boomkwekerij De Spankert in Boxtel heeft als eerste kwekerij productcertificaat Groenkeur Boomkwekerijproducten behaald. Telers met certificaat PlanetProof kunnen dit Groenkeur certificaat krijgen.


Tuinplanten vinden gretig aftrek op TreeVention

23-01-2019 - 0 reacties Zondag 20 en maandag 21 januari organiseerde Garden Plant samen met boomkwekers uit de Euregio de vakbeurs TreeVention. Een complete boomkwekerij en tuinplanten beurs. In een orderbeurs konden bezoekers direct bestellen uit een assortiment van 1250 partijen, en zo’n 25 kwekers waren zelf met een stand aanwezig om klanten te informeren over hun producten.


Belgische kweker moet olijfbomen vernietigen door xylella bacterie

17-10-2018 - 0 reacties Boomkwekerij Willaert in het Belgische Roeselare heeft de afgelopen weken enkele tientallen exotische boompjes moeten vernietigen. Bij een controle van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) werd de bacterie xylella fastidiosa vastgesteld.


Eén loket voor productregistratie en -codering sierteelt

09-10-2018 - 0 reacties Productregistratie en -codering van sierteeltproducten wordt binnen de sierteelt van oudsher uitgevoerd door Stichting Floricode voor snijbloemen, pot- en tuinplanten, Stichting Beurshal en Naktuinbouw voor boomkwekerij en vaste planten en KAVB en Stichting Edibulb voor bloembollen.


Gezamenlijke productregistratie en -codering voor de sierteelt

09-10-2018 - 0 reacties Productregistratie en -codering van sierteeltproducten wordt binnen de sierteelt van oudsher uitgevoerd door Stichting Floricode voor snijbloemen, pot- en tuinplanten, Stichting Beurshal en Naktuinbouw voor boomkwekerij en vaste planten en KAVB en Stichting Edibulb voor bloembollen.


Boomkwekerij topscoorder in terugdringen chemische gewasbeschermingsmiddelen

07-08-2018 - 0 reacties Uit publicaties van het vierjaarlijks onderzoek door CBS naar het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in Nederland blijkt de boomkwekerij een van de grootste dalers te zijn in het aantal gebruikte kilogrammen gewasbescherming.


Addenda viert zomertuin feestje

04-07-2018 - 0 reacties Het Hebe seizoen is weer aangebroken en Addenda viert dat met een zomertuin feestje op woensdag 11 & donderdag 12 juli bij Boomkwekerij Out in Hazerswoude-Dorp. Onder het genot van een hapje en een drankje presenteert de telersvereniging het fraaie productassortiment van haar kwekers in vier verschillende tuinstijlen.


Insleep Xylella blijft gevaar voor boomkwekerij

20-05-2018 - 0 reacties Om de verspreiding van de bacterie Xylella vanuit Zuid-Italië te voorkomen zijn maatregelen genomen. De Europese Commissie heeft in een publicatie op 14 december 2017 een aantal wijzigingen aangebracht in de noodmaatregelen die van kracht zijn na een vondst of een uitbraak van Xylella fastidiosa.


Groot boomkwekerij aanbod uit Nederland op IPM Essen 2018

28-11-2017 - 0 reacties Op de komende editie van de IPM Essen presenteren 60 Nederlandse sierteeltbedrijven zich in de gezamenlijke BIZZ Holland stand in hal 12. De deelnemers tonen een mooie afspiegeling van het Nederlandse boomkwekerij aanbod.


Eerste Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij groot succes

21-11-2017 - 0 reacties Afgelopen vrijdag vond de eerste Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij op Golfbaan Bentwoud plaats. Zo’n vijfenzestig enthousiaste deelnemers uit de groene sector namen deel aan deze eerste succesvolle editie. Dat er een vervolg komt, is volgens de organisatie in ieder geval zeker.