Tulpen

Volg al het nieuws over Tulpen, een van de 17346 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Tulpen nieuwsbrief.

Tulpen nieuws

Miljoenen klompen in de opslag door corona: 'Ik heb mensen moeten ontslaan'

30-04-2021 - 0 reacties Terwijl de gewone klompen nog steeds van de band rollen, ligt de productie van de toeristische klomp helemaal stil. De klompenfabriek in Beltrum heeft het zwaar in deze coronatijd. Volgens directeur Paul Nijhuis wordt er 70 procent minder omzet gedraaid. "Vier miljoen klompen en houten tulpen liggen er in het magazijn en het wordt niet verkocht omdat alles in de lockdown zit."


Nederlandse tulpen bloeien in de Siberische vorst

29-03-2021 - 0 reacties De liefde voor bloemen van Alexander Burmantov begon twintig jaar geleden. Volgens hem zijn er in Siberië geen bloemen als tulpen. Ooit kon hij een grote order voor deze veelgevraagde bloemen niet voldoen, maar dat laat hij zich nu niet meer gebeuren, hij weet precies hoe tulpen eruit moeten zien. De…


Prijs van tulpen explodeert: bloem dreigt onbetaalbaar te worden

03-02-2021 - 0 reacties Nederland kent een heuse tulpenmanie, de lentebloem dreigt op de veiling onbetaalbaar te worden door schaarste. Handelaren betalen op de veiling op dit moment zo’n 60% meer dan vorig jaar rond deze tijd.


Tulpencampagne 2021 Let’s Connect van start

13-01-2021 - 0 reacties Tulpen Promotie Nederland (TPN) presenteert een nieuwe campagne. Door de pandemie vindt de jaarlijkse aftrap van het tulpenseizoen op 16 januari 2021 niet plaats op de Dam.


TPN organiseert alternatieve Tulpendag 2021

10-09-2020 - 0 reacties De tiende Nationale Tulpendag vindt zaterdag 16 januari 2021 niet plaats op de Dam in Amsterdam. Tulpen Promotie Nederland (TPN) organiseert een bijzonder alternatief om de 10e start van het tulpenseizoen onder de aandacht te brengen. Door de stringente Corona-voorwaarden voor het organiseren van grote events vormt een pluktuin op de Dam een te groot risico. TPN zal binnenkort meer duidelijkheid geven over de alternatieve invulling.


Boer Tom: De mensen willen toch een mooie bos tulpen op tafel

17-04-2020 - 0 reacties Tom Groot, die in 2014 razend bekend werd door zijn deelname aan het programma Boer Zoekt Vrouw, wordt als tulpenboer momenteel ook geraakt door de coronacrisis. Groot, die samen met zijn vrouw Marieke en hun zoon Moos in Nieuwe Niedorp woont, zag de bloemensector dagelijks verlies leiden in tijden waarin normaal gesproken juist veel bloemen worden verkocht.


"Wie koopt straks jullie tulpen en techniek"

01-04-2020 - 0 reacties Aldus een verbolgen Italiaan gisteren op het Achtuurjournaal (vanaf minuut 17) bij de NOS. Het Nederlandse vingertje van 'hadden jullie je zaakjes maar beter op orde moeten hebben' als antwoord op de roep om (Europese) financiële steun vanuit de zuidelijke landen om de gevolgen van de coronacrisis het…


BOLT Amsterdam redt 1.800.000 tulpen van de vuilnisbelt

27-03-2020 - 0 reacties De coronacrisis heeft het tulpenbedrijf BOLT Amsterdam, net als vele andere Nederlandse sierteeltbedrijven, in lastige tijden geduwd. Om te voorkomen dat de enorme voorraad tulpen bij het afval belandt, heeft BOLT Amsterdam een actie opgezet waarbij consumenten kunnen kiezen of ze de tulpen onder, tegen of boven de kostprijs aanschaffen. Die actie is een groot succes, zo laat de teler weten. Inmiddels zijn (in 8 dagen tijd) meer dan een 1.800.000 tulpen gered van de vuilnisbelt en kan het bedrijf zelfs voorraden bij andere tulpenkwekers opkopen om aan de grote vraag te voorzien.


Tulpen voor zorgpersoneel: ‘Iedereen vrolijk maken’

26-03-2020 - 0 reacties


Tulpen en rozen voor ondernemers en eenzame ouderen

22-03-2020 - 0 reacties Gelukkig zijn er in deze onzekere coronatijden ook mensen die het beste van de situatie maken. Vandaag het tweede initiatief uit de serie 'Dit doen Nederlanders voor elkaar': Patricia en Alette brengen tulpen naar eenzame ouderen en ondernemers.


"Tulpenbroeiseizoen met horten en stoten op gang gekomen"

05-02-2020 - 0 reacties Het broeierijseizoen is in volle gang. Na een licht haperende start, stromen de tulpen nu dagelijks in grote aantallen de kassen uit. Vanzelfsprekend blijft kwaliteit altijd een aandachtspunt. Teeltadviseur Yorick van Leeuwen van CNB Teeltadvies geeft tips om het broeiseizoen goed door te komen.
Klik…


Gratis tulpenpluktuin luidt voorjaarsseizoen bloemen in

20-01-2020 - 0 reacties Zowat 6.500 mensen brachten afgelopen zaterdag een bezoek aan de gratis pluktuin die het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) had ingericht vlakbij het Centraal Station in Antwerpen. In totaal waren de 100.000 tulpen op drie uur tijd allemaal de deur uit. “Met deze actie willen we duidelijk maken dat het voorjaarsseizoen voor bloemen en planten begonnen is. De tulp is slechts één van de bloemen die de lente inluiden. Daarnaast zijn er ook nog narcissen, druifjes en hyacinten”, zegt VLAM-woordvoerder Liliane Driesen.


Laatste Westerkoggeflora in het teken van tulpen

06-01-2020 - 0 reacties In het weekend van 24 t/m 26 januari 2020 wordt bloemententoonstelling de Westerkoggeflora voor de 40-ste - en laatste keer - georganiseerd.


Tulpenvlag siert komend tulpenseizoen

05-12-2019 - 0 reacties Komend tulpenseizoen wordt de tulpentijd extra onder de aandacht gebracht door Tulpen Promotie Nederland (TPN) met een speciale tulpenvlag. Tulpen Promotie Nederland hoopt dat alle straten en winkels met deze vlag in het tulpenseizoen oranje kleuren. Oranje, als trots symbool van de tulp en Nederland.…


TPN zorgt voor A World of Colours tijdens Nationale Tulpendag 2020

03-10-2019 - 0 reacties Tulpen Promotie Nederland (TPN) organiseert op 18 januari 2020 de 9e editie van Nationale Tulpendag, de officiële opening van het nieuwe snijtulpenseizoen. Nationale Tulpendag is een initiatief van zo’n 500 Nederlandse tulpenbroeiers en wordt sinds 2012 georganiseerd op de derde zaterdag van januari.


Nederlandse kaasexport afgetroefd door Polen

07-08-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Gouda kaas staat, net als tulpen, symbool voor de Hollandse glorie van weleer. Van oudsher is Duitsland de belangrijkste afnemer, maar die handelsrelatie toont barstjes.


Nederlandse kaasexport afgetroefd door Polen

07-08-2019 - 11 reacties Gouda kaas staat, net als tulpen, symbool voor de Hollandse glorie van weleer. Van oudsher is Duitsland de belangrijkste afnemer, maar die handelsrelatie toont barstjes. Onze buren kiezen namelijk steeds vaker voor goedkopere kaas uit Polen, zo concludeert onderzoeksbureau Annual Insight.


In de spiegel: Simon Pennings

18-07-2019 - 0 reacties Mijn hart gaat sneller kloppen als ik op een mooie lenteochtend door de velden loop, de zon net op is en de ochtenddauw nog op de tulpen staat. Dat is zo mooi en magisch! Na al die jaren pakt mij dat nog steeds. Ook heb ik veel passie voor deze mooie streek.


In spiegel: Simon Pennings

18-07-2019 - 0 reacties Mijn hart gaat sneller kloppen als ik op een mooie lenteochtend door de velden loop, de zon net op is en de ochtenddauw nog op de tulpen staat. Dat is zo mooi en magisch! Na al die jaren pakt mij dat nog steeds. Ook heb ik veel passie voor deze mooie streek.


Chinese toeristen willen geen tulpen of grachten meer, ze willen kersen plukken

04-07-2019 - 0 reacties Molens, tulpen en over de grachten varen is niet meer genoeg voor veel Chinese toeristen die Nederland bezoeken. Ze willen Nederland erváren. En dat doen ze steeds vaker door kersen te gaan plukken.