Jumbo

Volg al het nieuws over Jumbo, een van de 16544 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Jumbo nieuwsbrief.

Jumbo nieuws

Zo vaak al waren de Farmers Defense-jongens diep gezonken, maar zo diep als dinsdag niet eerder

12-07-2020 - 13 reacties Eindelijk leken de terreurboeren van het Farmers Defense Force toch een keer de juiste tegenstander gekozen te hebben. Maandag stonden ze met hun tractoren voor de distributiecentra van de grote supermarkten, van Albert Heijn, van Jumbo en de Aldi. Eindelijk. Want als ze ergens moesten zijn, was het daar.


Actievoerende boeren voelen zich niet gehoord: ‘Er breekt een boerenrevolutie uit’

05-07-2020 - 0 reacties Boze boeren bezetten het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel, boze boeren blokkeren A2 bij Liempde, boze boeren doen aangifte tegen landbouwminister Schouten. Het is duidelijk: de boeren voeren weer actie. “Er breekt eigenlijk een boerenrevolutie uit nu”, aldus Mark van den Oever van Farmers Defence Force (FDF).
De acties hebben bijna allemaal te maken met het verminderen van stikstof in Nederland. De boeren willen hier over mee denken en praten, maar voelen zich niet gehoord. “De boeren zijn het ook echt helemaal zat. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen”, zegt de FDF-voorzitter uit Sint Hubert. “We hebben een alternatief plan aangeboden, maar daar gaan ze niet serieus op in. Iedereen walst maar gewoon door.”

Het plan waar nu vooral gesteggel over is, is het geven van minder eiwitrijk voedsel aan vee. Landbouwminister Carola Schouten wil er met de tijdelijke maatregel voor zorgen dat er minder stikstof wordt uitgepoept. Veehouders die toch te veel eiwit geven, krijgen vanaf 1 september een boete van 2500 euro.

Zorgen over gezondheidVoor de boeren reden om weer massaal met de tractoren de weg op te gaan. Ze maken zich zorgen over het welzijn en de gezondheid van hun vee bij dit plan. Iets wat onderschreven wordt door dierenartsen. De boeren willen niet dat koeien en varkens ziek worden of dat er vroeggeboortes ontstaan door het minder eiwitrijke krachtvoer.

De actievoerders zijn niet alleen boos op Schouten, maar ook op een supermarktketen als Jumbo. Omdat de stikstofmaatregelen geld kosten, vinden de boeren dat ze meer moeten krijgen voor hun producten.

De reacties op de protesterende boeren zijn wisselend. Sommige mensen staan volledig achter ze, anderen zijn er wel een keer klaar mee. “Het zijn elke keer weer nieuwe regels, elke keer weer nieuwe toestanden. Ik snap dat buitenstaanders het niet echt snappen”, aldus Van den Oever. “Maar als heel Nederland boos wordt, is het misschien ook wel eens tijd dat minister Schouten gaat luisteren. Dat ze het eens op gaat lossen met de boeren.”

Meer actiesVolgens Van den Oever zijn de acties dan ook nog lang niet klaar. “Ik denk dat we nog maar aan het begin staan”, zegt hij. Farmers Defence Force verwacht dat de acties in hevigheid zullen toenemen de komende dagen. De voorzitter geeft aan dat er vanuit de actiegroep zelf nog geen protesten op de planning staan, maar dat de meeste acties nu spontaan vanuit boeren zelf ontstaan. "Daar staan wij volledig achter. Ze krijgen wat ze verdienen. Ik heb nul medelijden."
LEES OOK:
Boze boeren bezetten hoofdkantoor Jumbo Veghel, demonstratie rond halftwaalf beëindigd
Boze boeren spontaan de weg op om actie te voeren: 'We hebben ons punt gemaakt'
Boeren doen aangifte tegen landbouwminister Carola Schouten en haar 'achterlijke beleid'
LTO en Farmers Defence Force kraken stikstofplannen commissie Remkes, mogelijk acties


Boeren blokkeren distributiecentrum Jumbo in Beilen

04-07-2020 - 0 reacties Boeren hebben vrijdagavond laat met tractoren en andere voertuigen het distributie centrum van de Jumbo in Beilen geblokkeerd.


Jumbo breidt zuivelaanbod Beter Leven keurmerk uit

23-06-2020 - 1 reacties Supermarktketen Jumbo heeft aangekondigd haar 1 ster Beter Leven zuivelassortiment uit te breiden met 5 nieuwe zuivelproducten. Het 1 ster keurmerk op zuivel werd pas vorig jaar geïntroduceerd. Jumbo was de eerste supermarktketen die zuivel met 1 ster in het schap heeft liggen.


'Alle supermarkten en drogisterijen voeren deurbeleid in: max 1 klant per 10 vierkante meter'

24-03-2020 - 0 reacties Nou, daar gaat het laatste beetje oerhollandse gezelligheid.


Het FD kopt dat "alle supermarkten en drogisterijen" het deurbeleid invoeren. Het AD noemt vooralsnog alleen Jumbo, Kruidvat, Trekpleister, DA en Etos. "Bij de supermarkt mag per tien vierkante meter vloeroppervlak maximaal één klant in de winkel. Zo mag bijvoorbeeld een winkel met duizend vierkante meter vloeroppervlak niet meer dan honderd klanten binnen hebben." Nou, dat wordt lekker keuvelen over de toestand in de buitenrij, nu al zin in. Een Jumbo-ondernemer vertelt Distrifood het volgende: "Bij mij komen er twee beveiligers aan de deur. Ik ben op dit moment met de gemeente ook in gesprek over dranghekken. Ik stel ook een maximum aantal klanten in die de winkel mogen betreden. Het wordt echt gekkenwerk en dan is het nog maar dinsdag." En als we toch bezig zijn, geef die bewakers én vakkenvullers nou in godsnaam ook een paar van die mondkapjes die aan de grens geparkeerd staan. Plat moet-ie, die curve.


Corona en de supermarkt: Nuchterheid lijkt maandagochtend te landen

16-03-2020 - 0 reacties HAREN - Het is druk in de Jumbo aan het Anjerplein in Haren. Druk maar niet zo extreem druk als aan het begin van het weekeind. ,,Mensen krijgen door dat voorraden echt weer worden aangevuld’’, zegt manager Marco Wiltjer.


Gastvrouwen en kleinere vulploegen moeten supermarkt coronavrij houden

16-03-2020 - 0 reacties Gastvrouwen en gastheren controleren in de noordelijke winkels van Jumbo of er klanten rondlopen die gezondheidsklachten hebben.


Toch acties bij distributiecentra supermarkten

18-12-2019 - 1 reacties Boze boeren en bouwers hebben woensdagochtend, in weerwil van een oproep van Farmers Defence Force, in Tilburg en Breda acties gevoerd bij distributiecentra van supermarktconcerns Albert Heijn en Jumbo.


Boeren roepen op tot blokkeren distributiecentra Overijsselse supermarkten

05-12-2019 - 0 reacties Boeren roepen in een groepschat van Farmers Defence Force massaal op tot het blokkeren van distributiecentra van Overijsselse supermarkten. Ze willen de centra minimaal 48 uur blokkeren. Onder meer die van de Jumbo in Raalte en Albert Heijn in Zwolle worden meerdere malen genoemd. "Jumbo vooral pakken, die is voorloper van alle ellende", zegt één van de leden.


Geen verkooppiek EKO-groente geprijsd als gangbaar

23-10-2019 - 0 reacties Jumbo heeft 40 soorten bio-groentes een maand in de buurt van gangbare groentes geprijsd.


Hoe gaat het supermarktlandschap in België er uit zien met de komst van Jumbo?

16-10-2019 - 0 reacties In november opent Jumbo twee supermarkten in België. De eerste opent op 6 november in Pelt. Kort daarna volgen een tweede en derde vestiging in Lanaken en Rijkevorsel. De supermarktketen van de familie Van Eerd wil in 2020 meerdere nieuwe winkels in België openen. D De Belgische markt maakt zich met de komst van Jumbo op voor een heftige concurrentiestrijd te beginnen in Pelt.


Oxfam Novib blijft onvoldoendes uitdelen aan supermarkten

10-10-2019 - 0 reacties Volgens de internationale armoedebestrijder Oxfam Novib doen de Nederlandse supermarkten nog altijd te weinig om uitbuiting tegen te gaan in hun toeleveringsketens. Albert Heijn en Jumbo zetten kleine stapjes, aldus Oxfam Novib. Aldi, Lidl en PLUS zouden er goed aan doen om dit voorbeeld te volgen, zegt Anouk Franck van Oxfam Novib.


Zijn bio-winkels overbodig geworden? 'Supermarktproducten zijn even gezond'

08-10-2019 - 0 reacties Biologisch eten wordt mainstream. Maar nu supermarkten zoals AH, Jumbo, Lidl en Aldi aan de lopende band biologische producten verkopen, zijn bio-supermarkten de afgelopen jaren onder druk komen te staan. Hebben deze winkels nog wel een meerwaarde?


Vleeswaren uit de winkels na ontdekking ziektegevallen

04-10-2019 - 0 reacties Aldi, Jumbo en Silgro hebben vleeswaren van varkens, kip en rund van het bedrijf Offerman uit hun winkels gehaald, wegens een besmetting met de gevaarlijke bacterie listeria.


Vleeswaren uit de winkels na ontdekking ziektegevallen

04-10-2019 - 0 reacties Aldi, Jumbo en Silgro hebben vleeswaren van varkens, kip en rund van het bedrijf Offerman uit hun winkels gehaald, wegens een besmetting met de gevaarlijke bacterie listeria.


Jumbo haalt ruim honderd soorten vleeswaren uit de winkels

04-10-2019 - 0 reacties


‘Wakker Dier zou zijn zegeningen moeten tellen’

04-09-2019 - 0 reacties Wakker Dier nomineerde 5 kandidaten voor de Liegebeestverkiezing van 2019. Er valt te kiezen tussen de ‘enriched’ plofkip van McDonald’s, ‘teder geproduceerde’ melkchocolade van Milka, ‘stressvrije’ Ierse runderen van Bord Bia, ‘liefdevol’ afgevoerde geitenlammeren van Jumbo en de AH kip 'met minder ruimte dan die van Aldi'. Hoe reageren de genomineerden op hun uitverkiezing? We vroegen het na. Vandaag Milka. Eerder kwamen de kippen van McDonald's en Albert Heijn aan bod.


Dokters weten niets van vrouwen, Spaanse listeriadoden en Jumbo wil geen prijzenoorlog in België

03-09-2019 - 0 reacties Ondertussen vertelt het verhaal van de dag door onze lens: voeding, gezondheid, landbouw, levensmiddelenmarketing, voedselpolitiek en aan landgebruik gerelateerde energie- en watervraagstukken - waar nodig tot op (geo)politieke schaal.


McDonald’s en Albert Heijn over hun kippen en de lat van Wakker Dier

30-08-2019 - 0 reacties Voor de Liegebeest-campagne van dit jaar nomineerde Wakker Dier 5 bedrijven. Consumenten kunnen tot en met 15 september hun stem uitbrengen op de ‘enriched’ plofkip van McDonald’s, ‘teder geproduceerde’ melkchocolade van Milka, ‘stressvrije’ Ierse runderen van Bord Bia, ‘liefdevol’ afgevoerde geitenlammeren van Jumbo en ten slotte de AH kip 'met minder ruimte dan die van Aldi'. In eerdere jaargangen konden bedrijven door hun reclame-uitingen aan de nominatie 'ontsnappen'. Dit jaar lijkt Wakker Dier bedrijven en supermarkten in de hoek te drijven: legt Wakker Dier de lat te hoog?
We vroegen het na bij de genomineerden. Vandaag de kippen van McDonald's en Albert Heijn.


Overvraagt Wakker Dier dit keer?

26-08-2019 - 0 reacties Al elf jaar organiseert Wakker Dier jaarlijks de ludieke Liegebeest-verkiezing. Bedrijven die 'dierenleed verbloemen met mooie praatjes' worden genomineerd; het publiek kan 3 weken lang zijn stem uitbrengen op de meest misleidende claim. Vandaag nomineerde Wakker Dier voor de Liegebeestverkiezing 2019 de ‘enriched’ plofkip van McDonald’s, ‘teder geproduceerde’ melkchocolade van Milka, ‘stressvrije’ Ierse runderen van Bord Bia, ‘liefdevol’ afgevoerde geitenlammeren van Jumbo en ten slotte de AH kip 'met de minder ruimte dan die van Aldi'.