Jumbo

Volg al het nieuws over Jumbo, een van de 15734 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Jumbo nieuwsbrief.

Jumbo nieuws

Boeren roepen op tot blokkeren distributiecentra Overijsselse supermarkten

05-12-2019 - 0 reacties Boeren roepen in een groepschat van Farmers Defence Force massaal op tot het blokkeren van distributiecentra van Overijsselse supermarkten. Ze willen de centra minimaal 48 uur blokkeren. Onder meer die van de Jumbo in Raalte en Albert Heijn in Zwolle worden meerdere malen genoemd. "Jumbo vooral pakken, die is voorloper van alle ellende", zegt één van de leden.


Geen verkooppiek EKO-groente geprijsd als gangbaar

23-10-2019 - 0 reacties Jumbo heeft 40 soorten bio-groentes een maand in de buurt van gangbare groentes geprijsd.


Hoe gaat het supermarktlandschap in België er uit zien met de komst van Jumbo?

16-10-2019 - 0 reacties In november opent Jumbo twee supermarkten in België. De eerste opent op 6 november in Pelt. Kort daarna volgen een tweede en derde vestiging in Lanaken en Rijkevorsel. De supermarktketen van de familie Van Eerd wil in 2020 meerdere nieuwe winkels in België openen. D De Belgische markt maakt zich met de komst van Jumbo op voor een heftige concurrentiestrijd te beginnen in Pelt.


Oxfam Novib blijft onvoldoendes uitdelen aan supermarkten

10-10-2019 - 0 reacties Volgens de internationale armoedebestrijder Oxfam Novib doen de Nederlandse supermarkten nog altijd te weinig om uitbuiting tegen te gaan in hun toeleveringsketens. Albert Heijn en Jumbo zetten kleine stapjes, aldus Oxfam Novib. Aldi, Lidl en PLUS zouden er goed aan doen om dit voorbeeld te volgen, zegt Anouk Franck van Oxfam Novib.


Zijn bio-winkels overbodig geworden? 'Supermarktproducten zijn even gezond'

08-10-2019 - 0 reacties Biologisch eten wordt mainstream. Maar nu supermarkten zoals AH, Jumbo, Lidl en Aldi aan de lopende band biologische producten verkopen, zijn bio-supermarkten de afgelopen jaren onder druk komen te staan. Hebben deze winkels nog wel een meerwaarde?


Vleeswaren uit de winkels na ontdekking ziektegevallen

04-10-2019 - 0 reacties Aldi, Jumbo en Silgro hebben vleeswaren van varkens, kip en rund van het bedrijf Offerman uit hun winkels gehaald, wegens een besmetting met de gevaarlijke bacterie listeria.


Vleeswaren uit de winkels na ontdekking ziektegevallen

04-10-2019 - 0 reacties Aldi, Jumbo en Silgro hebben vleeswaren van varkens, kip en rund van het bedrijf Offerman uit hun winkels gehaald, wegens een besmetting met de gevaarlijke bacterie listeria.


Jumbo haalt ruim honderd soorten vleeswaren uit de winkels

04-10-2019 - 0 reacties


‘Wakker Dier zou zijn zegeningen moeten tellen’

04-09-2019 - 0 reacties Wakker Dier nomineerde 5 kandidaten voor de Liegebeestverkiezing van 2019. Er valt te kiezen tussen de ‘enriched’ plofkip van McDonald’s, ‘teder geproduceerde’ melkchocolade van Milka, ‘stressvrije’ Ierse runderen van Bord Bia, ‘liefdevol’ afgevoerde geitenlammeren van Jumbo en de AH kip 'met minder ruimte dan die van Aldi'. Hoe reageren de genomineerden op hun uitverkiezing? We vroegen het na. Vandaag Milka. Eerder kwamen de kippen van McDonald's en Albert Heijn aan bod.


Dokters weten niets van vrouwen, Spaanse listeriadoden en Jumbo wil geen prijzenoorlog in België

03-09-2019 - 0 reacties Ondertussen vertelt het verhaal van de dag door onze lens: voeding, gezondheid, landbouw, levensmiddelenmarketing, voedselpolitiek en aan landgebruik gerelateerde energie- en watervraagstukken - waar nodig tot op (geo)politieke schaal.


McDonald’s en Albert Heijn over hun kippen en de lat van Wakker Dier

30-08-2019 - 0 reacties Voor de Liegebeest-campagne van dit jaar nomineerde Wakker Dier 5 bedrijven. Consumenten kunnen tot en met 15 september hun stem uitbrengen op de ‘enriched’ plofkip van McDonald’s, ‘teder geproduceerde’ melkchocolade van Milka, ‘stressvrije’ Ierse runderen van Bord Bia, ‘liefdevol’ afgevoerde geitenlammeren van Jumbo en ten slotte de AH kip 'met minder ruimte dan die van Aldi'. In eerdere jaargangen konden bedrijven door hun reclame-uitingen aan de nominatie 'ontsnappen'. Dit jaar lijkt Wakker Dier bedrijven en supermarkten in de hoek te drijven: legt Wakker Dier de lat te hoog?
We vroegen het na bij de genomineerden. Vandaag de kippen van McDonald's en Albert Heijn.


Overvraagt Wakker Dier dit keer?

26-08-2019 - 0 reacties Al elf jaar organiseert Wakker Dier jaarlijks de ludieke Liegebeest-verkiezing. Bedrijven die 'dierenleed verbloemen met mooie praatjes' worden genomineerd; het publiek kan 3 weken lang zijn stem uitbrengen op de meest misleidende claim. Vandaag nomineerde Wakker Dier voor de Liegebeestverkiezing 2019 de ‘enriched’ plofkip van McDonald’s, ‘teder geproduceerde’ melkchocolade van Milka, ‘stressvrije’ Ierse runderen van Bord Bia, ‘liefdevol’ afgevoerde geitenlammeren van Jumbo en ten slotte de AH kip 'met de minder ruimte dan die van Aldi'.


Jokken over plofkippen en lammetjes: Vijf bedrijven maken kans op titel Liegebeest van het jaar

26-08-2019 - 1 reacties McDonald’s, Milka, Bord Bia, Jumbo en Albert Heijn zijn genomineerd als Liegebeest van het jaar, heeft Wakker Dier bekendgemaakt. Volgens de dierenwelzijnsorganisatie wordt er onder meer gejokt over plofkip en over de verzorging van lammetjes.


Nominaties Liegebeest 2019 voor McDonald’s, Milka, Bord Bia, Jumbo en Albert Heijn

26-08-2019 - 0 reacties Wakker Dier nomineert vandaag vijf kandidaten voor de Liegebeestverkiezing 2019: ‘enriched’ plofkip van McDonald’s, ‘teder geproduceerde’ melkchocolade van Milka, ‘stressvrije’ Ierse runderen van Bord Bia, ‘liefdevol’ afgevoerde lammetjes van Jumbo en ten slotte de AH kip met de minste ruimte. Wakker Dier organiseert de Liegebeestverkiezing al elf jaar, om misleiding en leugenachtige claims over dierenwelzijn … Lees meer


Jumbo mag Agrimarkt overnemen

05-08-2019 - 0 reacties Mededingingsauthoriteit ACM heeft de overname van Agrimarkt door Jumbo goedgekeurd. Er blijft na de overname nog voldoende concurrentie over, zegt ACM.


Hoogvliet supermarkten gaat alleen sterren eieren verkopen

02-08-2019 - 0 reacties Hoogvliet supermarkten gaat in navolging van andere supermarkten zoals Lidl, Jumbo en Albert Heijn, nog uitsluitend eieren met het Beter Leven keurmerk met één of twee sterren in de winkelschappen leggen.


Zeeuwse boeren verkopen hun winkels aan Jumbo

17-07-2019 - 0 reacties


AgriSneltank-tankstations blijven bij CZAV ondanks overname door Jumbo

15-07-2019 - 0 reacties Bericht:
Retail - Supermarktketen Jumbo neemt de kleinere retailformule Agrimarkt over van de coöperatie CZAV. De door CZAV geëxploiteerde AgriSneltank tankstations en AgriSnellaad laadpunten vallen buiten de overname en blijven een belangrijk onderdeel uitmaken in de groeistrategie van CZAV.
Foto's:


Jumbo koopt de supermarkten van CZAV

15-07-2019 - 0 reacties Jumbo supermarkten neemt de supermarktketen Agrimarkt van CZAV over. CZAV wil alle aandelen en vastgoedlocaties aan Jumbo verkopen. Deze beslissing volgt omdat zo de toekomst van de Agrimarkt zekerder is.


Jumbo koopt kleinere supermarktketen Agrimarkt

15-07-2019 - 0 reacties Jumbo neemt de kleinere supermarktketen Agrimarkt over van de coöperatie CZAV. Het gaat om in totaal zes winkels in het zuidwesten van Nederland. Financiële details worden niet bekendgemaakt.