Reclame

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Reclame. Reclame is een van de 17348 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Reclame nieuws

Advies: maak groenten en fruit goedkoper en voer suikertaks in

07-04-2021 - 0 reacties De overheid moet gezond eten meer promoten en ongezond gedrag meer tegengaan, vindt de Raad voor de Volksgezondheid & Samenleving (RVS). Het adviesorgaan pleit voor verlaging van de btw op groenten en fruit, een verbod op reclame voor ongezond voedsel en invoering van een suikertaks. Gemeenten moeten bovendien de bevoegdheid krijgen om het aantal snackbars en andere fastfoodzaken te beperken.


"25 procent biologisch voedsel in Nederland niet realistisch"

06-04-2021 - 0 reacties De EU wil dat een kwart van de landbouw biologisch wordt. "Niet realistisch," zeggen WUR-onderzoekers. Meer aanbod van biologisch voedsel in scholen en overheidsgebouwen, meer geld voor telers die willen overschakelen en meer reclame voor biologisch eten. Met die maatregelen wil de Europese Commissie de…


Bedrijven steunen horeca met reclame op ruit cafés en restaurants

23-03-2021 - 0 reacties AMSTERDAM (ANP) - Een Amsterdams initiatief om het bedrijfsleven advertenties te laten plaatsen op de ruiten van de momenteel gesloten horecazaken krijgt ook in andere plaatsen in het land navolging. Volgens een woordvoerster van creatief bureau Tosti Creative is er interesse vanuit diverse plaatsen, onder meer in Rotterdam en Utrecht, om cafés en restaurants op deze manier te ondersteunen. In de hoofdstad prijken al de eerste reclameposters van supermarktketen Dirk van den Broek op de ramen van


Bedrijven helpen horeca: restaurants te huur als reclamezuil

22-03-2021 - 0 reacties Om de horeca te steunen kunnen bedrijven vanaf deze week adverteren op ruiten van restaurants en cafés in de stad. Met het initiatief Reclame voor de Horeca kunnen goedlopende organisaties en noodlijdende horeca elkaar zo helpen.


"Onze perenteler is heel gelukkig met deze actie"

03-11-2020 - 0 reacties Tholen - Afgelopen week publiceerden wij enkele reacties op de ophef van telers over de reclame met de actie die supermarktketen Dirk van den Broek hield om haar verse peren te promoten. De zin 'Hoe herken je een echte verse peer? Aan de laagste prijs' viel niet bij alle telers in goede aarde. Algemeen…


Wakker Dier: Onjuist beeld in kipreclame

20-10-2020 - 0 reacties Wakker Dier stapt naar de Reclame Code Commissie (RCC) met een klacht over een advertentie van de organisatie van pluimveeslachterijen Nepluvi. In de advertentie wordt volgens de actiegroep een onjuist beeld gegeven van de Europese pluimveesector. De advertentie is onderdeel van een campagne die gefinancierd is door de EU.


Reclame over melkkoeien misleidend, moet worden aangepast

08-05-2020 - 0 reacties De campagne 'Nederland draait op zuivel' van de Nederlandse Zuivel Organisatie omvat volgens de Reclame Code Commissie op delen informatie die niet klopt.


Vloggende veehouders in Brabant: best lastig, die boerenmarketing

16-04-2020 - 0 reacties BERLICUM/NULAND - Als boer heb je jarenlang elke dag op tijd je koeien gemolken. Maar daarmee red je het tegenwoordig niet. En dus begin je ook een bed & breakfast. En moet je voor je toko opeens reclame gaan maken op Instagram. De plattelandsinfluencer is geboren.


Vloggende veehouders: best lastig, die boerenmarketing

16-04-2020 - 0 reacties BERLICUM/NULAND - Als boer heb je jarenlang elke dag op tijd je koeien gemolken. Maar daarmee red je het tegenwoordig niet. En dus begin je ook een bed & breakfast. En moet je voor je toko opeens reclame gaan maken op Instagram. De plattelandsinfluencer is geboren.


Vegaslager geslacht vanwege flauw glapje

10-12-2019 - 0 reacties Woke-rechters van Zeurenberg hangen weer eens de verkeerde op
Video

We schrijven 1984. Een bekend sausmerk maakt een lollige reclame, waarin ze Aziaten "aan de patat" (het is friet - red.) willen krijgen. Want wij eten toch ook Chinees? Heel Nederland zegt vervolgens jarenlang "Lekkel, lekkel", ongeveer totdat een telecomboer "Goeiemoggel" introduceert. Spoel door naar 2019. De Vegaslager, een geliefde fopvleesfabrikant die hoge ogen gooit in een culinaire gemeenschap die 'vega-' voor elk ingrediënt van de maaltijd wil kunnen zetten, deelt de oude reclame op sociale media. En daar gingen de hoge ogen... Want "lekkel, lekkel", dat is lacisme, en nu wordt die arme bakker van vega-Burger King-burgers al dagenlang belaagd door zijn eigen achterban. Sommigen zien nou eenmaal in alles een stuk rood vlees, en een heuvel om op te sterven. Wel zin in friet, nu. Lekkel, lekkel.


Hamburgerreclame valt verkeerd in België

09-10-2019 - 0 reacties BRUSSEL( ANP) - Een reclame waarin een man zijn vrouw slaat omdat zijn hamburger in het verkeerde doosje zit, is veel mensen in België in het verkeerde keelgat geschoten, ook in de politiek. Het Nederlandse bedrijf achter de hamburger, Goodlife Foods, heeft de reclame inmiddels verwijderd van sociale media.


Jerseys en een koe met 165.000 kg melk bij keuring Workum

26-09-2019 - 0 reacties De veekeuring in Workum vond als vanouds plaats op de markt midden in Workum (FR). ´Kokedei´ kent een unieke ambiance met veel publiek, waaronder veel burgers. Pure reclame voor de landbouw.


Dierenactivisten mogen niet lelijk doen over wol, maar hoeveel wol dragen we eigenlijk?

05-09-2019 - 0 reacties De Engelse Reclame Code Commissie, de Advertising Standards Authority, veroordeelt een campagne van de internationale dieractivistenbeweging PETA.


Influencers moeten open zijn over reclame

29-08-2019 - 0 reacties 'Ik denk niet dat een vlogger dingen eet voor geld', kopte het Financieele Dagblad. Toch gebeurt dat juist wel. En daarom lanceert de Stichting Reclame Code (SRC) een mediacampagne om sluikreclame van influencers op internet tegen te gaan.


Goede televisie, reclame voor de boer.

02-08-2019 - 16 reacties

Originele beschrijving

Uitzending gemist | Stand van Nederland, Superboeren! op Nederland 1


Unilever ontstond uit boterhandel

25-07-2019 - 1 reacties Achter de reclame voor margarine op de gevel van de Zuidstraat 12 in het Zeeuwse Dreischor schuilt een verhaal van opkomen, blinken en blijven blinken.

Rond 1900 bouwt Anton Jurgens de goedlopende boterhandel van zijn Brabantse koopmansfamilie Jurgens uit. Het bedrijf produceert volgens het Franse patent margarine, een namaakboter. In de daaropvolgende jaren verovert Jurgens de markt voor smeerbare vetten in West-Europa. Margarine is goedkoper en beter houdbaar dan roomboter, en een goede vervanging voor de reuzel die de arme bevolking gebruikt. De handel gaat gepaard met een flinke reclamecampagne. Exact dezelfde reclame van Solo siert daarom ook een pand in het Limburgse Valkenburg aan de Geul. Uit de fusie van Jurgens’ boterhandel met het Engelse Lever Brothers ontstaat in 1929 Unilever, nu miljardenbedrijf.


Subsidie voor model dat omvattend het succes van reclame voor groente en fruit wil voorspellen

19-07-2019 - 0 reacties


Reclame Code Commissie beoordeelt Milka-reclame als misleidend

17-07-2019 - 0 reacties De Reclame Code Commissie heeft een reclame van chocolademerk Milka beoordeeld als misleidend. Het oordeel werd al op 11 juli gedaan, maar is vandaag naar buiten gebracht door Stichting Even Geen Vlees - de partij die de klacht tegen het bedrijf indiende.


RCC oordeelt: Optimel Vla Vanille van FrieslandCampina niet conform wetgeving

20-05-2019 - 0 reacties Het College van Beroep van de Reclame Code Commissie (RCC) heeft een oordeel geveld in de zaak over de vanille-inhoud van Optimel Vla Vanille. Merkeigenaar FrieslandCampina geeft aan blij te zijn met de duidelijkheid die de uitspraak geeft.


FrieslandCampina moet vanille in vla stoppen

16-05-2019 - 13 reacties FrieslandCampina handelt in strijd met de Europese wetgeving tegen misleiding door in zijn Optimel Vanillevla geen vanille te stoppen. Dat heeft het College van Beroep van de Reclame Code Commissie geoordeeld. Daarmee is een eerdere uitspraak van de commissie bevestigd en definitief.