Dierenbescherming

Dierenbescherming is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Dierenbescherming en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Dierenbescherming nieuws

Zo zit het echt met het diervriendelijke label op de kippensnacks van Mora

21-02-2020 - 0 reacties Om erachter te komen of het vlees dat op je bord ligt een goed leven heeft gehad, heeft de Dierenbescherming het Beter Leven-keurmerk opgericht. Voor Mora is dit niet genoeg, zij ontwikkelen hun eigen keurmerk, dat beter zou zijn. Maar is het echt beter? De makers van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde vogelen het uit.


Dierenbescherming legt slachthuis Westfort sancties op vanwege mishandeling varkens

31-01-2020 - 0 reacties De Dierenbescherming legt slachthuis Westfort in IJsselstein, producent van biologisch vlees en vlees met Beter Leven Keurmerk, sancties op vanwege de mishandeling van varkens. De Dierenbescherming zal het slachthuis op de misstanden aanspreken en verlangen dat er maatregelen genomen worden om herhaling te voorkomen. Voor mogelijke strafrechtelijke consequenties moet de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit actie ondernemen.


Dierenbescherming: ‘Onnodig dierenleed door jacht op muskusrat'

31-01-2020 - 0 reacties TIEL/ZALTBOMMEL De Dierenbescherming verzet zich hevig tegen de uitroeiing van de muskusrat in Nederland. Rattenbestrijders maken in opdracht van de waterschappen jacht op de muskusrat omdat het dier dijken kan verzwakken. Doel is dat binnen tien tot vijftien jaar het beestje niet meer in Nederland voorkomt. ,,Dat veroorzaakt ernstig dierenleed'', aldus een woordvoerder van de Dierenbescherming.


Dierenbescherming: Al bijna 4000 actieposters ‘Vuurwerkvrij, dieren blij’ besteld

30-12-2019 - 0 reacties Bij de Dierenbescherming zijn rondom deze jaarwisseling 3937 posters en stickers besteld in het kader van de actie 'Vuurwerkvrij, dieren blij'. Dat zijn er veel meer dan een jaar eerder, toen het om ruim 800 stickers en posters ging om aandacht te vragen voor huisdieren tijdens de jaarwisseling.


Veertien verwaarloosde paarden bevrijd uit vervallen schuur

05-12-2019 - 0 reacties De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft eind november veertien paarden uit een zwaar vervallen schuur in West-Brabant bevrijd. De dieren hebben naar schattig twee jaar in de vuile, donkere schuur gestaan, op sommige plekken tot hun knieën in hun eigen uitwerpselen.


Aangifte en ‘duizenden overtredingen’ bij paardenmarkt Hedel

04-11-2019 - 0 reacties De Dierenbescherming zegt aangifte te doen tegen de paardenmarkt in Hedel. De markt zou onder meer de watervoorziening voor paarden niet op orde hebben. Ook zouden de vereiste toegangscontroles niet hebben plaatsgevonden. De organisatie van de paardenmarkt weerspreekt die beschuldigingen.


Volgend jaar 40 miljoen dieren onder Beter Leven

21-10-2019 - 0 reacties Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming blijft groeien en boeren houden hun dieren steeds diervriendelijker, zo blijkt uit de vandaag gepubliceerde jaarcijfers van de Dierenbescherming.


Dierenbescherming ziet uitbreidingskansen voor Beter Leven keurmerk in zuivel en kip

21-10-2019 - 0 reacties Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming blijft groeien. Dat blijkt uit het op maandag 21 oktober gepubliceerde jaarcijfers. De Dierenbescherming verwacht in 2020 uit te komen op 40 miljoen dieren die per jaar volgens de criteria van het keurmerk worden gehouden. Dat zou een verdubbeling inhouden in nog geen vijf jaar tijd. De ambitie van de Dierenbescherming is om het keurmerk verder uit te breiden. De organisatie ziet kansen voor uitbreiding van het keurmerk in pluimveevlees en zuivel.


Knieperige consument laat Beter Leven links liggen

21-10-2019 - 0 reacties 'Het aantal dieren dat gehouden worden onder het keurmerk 'Beter Leven' neemt snel toe, maar het kan nog veel beter', zo stelt de Dierenbescherming. Daarom doen zij in de week van het keurmerk Beter Leven een dringende oproep doet aan consumenten.


Man die vogels in ronduit smerige omstandigheden kweekt, krijgt tweede kans

19-09-2019 - 0 reacties De Brabantse kweker bij wie duizenden vogels in belabberde omstandigheden woonden in smerige, kleine hokken hoeft niet meteen te stoppen met zijn activiteiten. Hij krijg een tweede kans. Dat zegt woordvoerder Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming. "Het is belangrijk dat de eigenaar begrijpt dat dit niet kan, dat hij deze situatie moet aanpakken en verbeteren."


Basishygiëne varkensbedrijf vaak niet op orde

14-09-2019 - 0 reacties De basishygiëne is op veel varkensbedrijven niet op orde, oordeelt programmamaker Bert van den Berg van de Dierenbescherming. Omdat daar nog veel te winnen is, komt daarop in het nieuwe pakket voorwaarden voor het Beter Leven-keurmerk meer nadruk te liggen.


Plus supermarkt start keten met Vion en 14 varkenshouders

12-09-2019 - 0 reacties Supermarktketen Plus start een samenwerking met 14 geselecteerde Nederlandse varkensboeren, die werken vanuit de criteria van het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Ze zijn aangesloten bij het Good Farming concept van Vion.


Dierenbescherming komt met nieuwe maatregel om dit soort branden te voorkomen

23-08-2019 - 0 reacties Boeren die hun Beter Leven-sticker willen behouden in de supermarkt, moeten binnenkort een bliksemafleider op hun stal installeren.


Opinie: Muizenplagen zijn van alle tijden

25-07-2019 - 0 reacties Veldmuizenplagen worden door de huidige melkveehouderij in de hand gewerkt, schreef Bert van den Berg van de Dierenbescherming maandag. Maar muizenplagen zijn van alle tijden en vroeger was niet alles beter.


12,5 jaar Beter Leven Keurmerk

01-07-2019 - 0 reacties Het Beter Leven Keurmerk bestaat 12,5 jaar. Dierenbescherming claimt dat in die tijd 150 miljoen dieren een beter leven hebben gehad. In 2018 stond het keurmerk een omzet van bijna 2 miljard euro in supermarkten.


Kringloopgedachte mooi, uitwerking onvolledig

24-06-2019 - 0 reacties Zijn organisatie blijft in verwarring achter na het lezen van de Realisatienota Kringlooplandbouw van het ministerie van LNV. Dat zegt Bert van den Berg, programmamanager Veehouderij bij de Dierenbescherming.


Albert Heijn legt twee sterren-varkensvlees in schap

14-06-2019 - 0 reacties Albert Heijn verkoopt Boerderijvlees van varkenshouder Annechien ten Have uit Beerta. Dat vlees heeft twee sterren Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming.


​Eisen Beter Leven-keurmerk flink verzwaard

05-06-2019 - 0 reacties De Dierenbescherming heeft conceptcriteria gepubliceerd voor het Beter Leven-keurmerk. De criteria voor één ster - waar de meeste kalverbedrijven onder vallen - zijn veel zwaarder dan de huidige. Een greep uit conceptcriteria voor 1 ster: - Kalvere


Reguliere scharrelei verdwijnt uit Nederlands supermarktschap

05-06-2019 - 0 reacties Twee op de drie scharreleieren in Nederlandse supermarktschappen heeft inmiddels één of meerdere sterren van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Het reguliere scharrelei verdwijnt als gevolg daarvan uit de schappen.


Wakker Dier hekelt stalbezetting Boxtel

15-05-2019 - 0 reacties De Dierenbescherming en Wakker Dier distantiëren zich van de actie van de internationale dierenrechtenbeweging Meat the Victims maandag bij een varkenshouderij in Boxtel.