Dierenbescherming

Volg al het nieuws over Dierenbescherming, een van de 15652 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Dierenbescherming nieuwsbrief.

Dierenbescherming nieuws

Man die vogels in ronduit smerige omstandigheden kweekt, krijgt tweede kans

19-09-2019 - 0 reacties De Brabantse kweker bij wie duizenden vogels in belabberde omstandigheden woonden in smerige, kleine hokken hoeft niet meteen te stoppen met zijn activiteiten. Hij krijg een tweede kans. Dat zegt woordvoerder Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming. "Het is belangrijk dat de eigenaar begrijpt dat dit niet kan, dat hij deze situatie moet aanpakken en verbeteren."


Basishygiëne varkensbedrijf vaak niet op orde

14-09-2019 - 0 reacties De basishygiëne is op veel varkensbedrijven niet op orde, oordeelt programmamaker Bert van den Berg van de Dierenbescherming. Omdat daar nog veel te winnen is, komt daarop in het nieuwe pakket voorwaarden voor het Beter Leven-keurmerk meer nadruk te liggen.


Plus supermarkt start keten met Vion en 14 varkenshouders

12-09-2019 - 0 reacties Supermarktketen Plus start een samenwerking met 14 geselecteerde Nederlandse varkensboeren, die werken vanuit de criteria van het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Ze zijn aangesloten bij het Good Farming concept van Vion.


Dierenbescherming komt met nieuwe maatregel om dit soort branden te voorkomen

23-08-2019 - 0 reacties Boeren die hun Beter Leven-sticker willen behouden in de supermarkt, moeten binnenkort een bliksemafleider op hun stal installeren.


Opinie: Muizenplagen zijn van alle tijden

25-07-2019 - 0 reacties Veldmuizenplagen worden door de huidige melkveehouderij in de hand gewerkt, schreef Bert van den Berg van de Dierenbescherming maandag. Maar muizenplagen zijn van alle tijden en vroeger was niet alles beter.


12,5 jaar Beter Leven Keurmerk

01-07-2019 - 0 reacties Het Beter Leven Keurmerk bestaat 12,5 jaar. Dierenbescherming claimt dat in die tijd 150 miljoen dieren een beter leven hebben gehad. In 2018 stond het keurmerk een omzet van bijna 2 miljard euro in supermarkten.


Kringloopgedachte mooi, uitwerking onvolledig

24-06-2019 - 0 reacties Zijn organisatie blijft in verwarring achter na het lezen van de Realisatienota Kringlooplandbouw van het ministerie van LNV. Dat zegt Bert van den Berg, programmamanager Veehouderij bij de Dierenbescherming.


Albert Heijn legt twee sterren-varkensvlees in schap

14-06-2019 - 0 reacties Albert Heijn verkoopt Boerderijvlees van varkenshouder Annechien ten Have uit Beerta. Dat vlees heeft twee sterren Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming.


​Eisen Beter Leven-keurmerk flink verzwaard

05-06-2019 - 0 reacties De Dierenbescherming heeft conceptcriteria gepubliceerd voor het Beter Leven-keurmerk. De criteria voor één ster - waar de meeste kalverbedrijven onder vallen - zijn veel zwaarder dan de huidige. Een greep uit conceptcriteria voor 1 ster: - Kalvere


Reguliere scharrelei verdwijnt uit Nederlands supermarktschap

05-06-2019 - 0 reacties Twee op de drie scharreleieren in Nederlandse supermarktschappen heeft inmiddels één of meerdere sterren van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Het reguliere scharrelei verdwijnt als gevolg daarvan uit de schappen.


Wakker Dier hekelt stalbezetting Boxtel

15-05-2019 - 0 reacties De Dierenbescherming en Wakker Dier distantiëren zich van de actie van de internationale dierenrechtenbeweging Meat the Victims maandag bij een varkenshouderij in Boxtel.


Wakker Dier en Dierenbescherming hekelen actie Boxtel

15-05-2019 - 0 reacties De Dierenbescherming en Wakker Dier distantiëren zich van de actie van de internationale dierenrechtenbeweging Meat the Victims maandag bij een varkenshouderij in Boxtel.


Column Jan Cees Vogelaar: ‘Beter Leven Keurmerk valt tegen’

03-05-2019 - 150 reacties Het Beter Leven Keurmerk van de zuivel valt tegen. Het grootste kritiekpunt van de Dierenbescherming en andere NGO’s, de ‘plofmelk’ van koeien met heel hoge producties, is er bijvoorbeeld niet in opgenomen. Dat schrijft Jan Cees Vogelaar.


Dierenbescherming vult Beter Levenkeurmerk aan met milieu-aspecten

16-04-2019 - 0 reacties De Dierenbescherming breidt de eisen voor het keurmerk 'Beter Leven' uit, beginnende met de zuivelsector. Naast dierenwelzijnscriteria neemt de organisatie ook natuur- en milieu-aspecten mee. Jumbo introduceert deze Beter Leven-zuivel met één ster als eerste.


​Kalfjes 28 dagen op boerderij bij Beter Leven zuivel

15-04-2019 - 0 reacties De Dierenbescherming heeft vandaag het Beter Leven-keurmerk voor zuivelproducten geïntroduceerd. Jonge kalveren blijven daarbij 28 dagen op het melkveebedrijf voordat ze naar de kalversector gaan. Supermarkt Jumbo neemt de marktintroductie van het B


Dierenbescherming lanceert ster Beter Leven Zuivel

15-04-2019 - 0 reacties De Dierenbescherming komt ook voor de melkveehouderij met criteria voor Beter Leven met één ster. Supermarktketen Jumbo heeft vanaf vandaag zuivel dat aan die criteria voldoet in de schappen staan.


Suzanne neemt voortouw voor melkveehouders in de Achtrhoek

15-04-2019 - 19 reacties Het vernieuwde Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming is deze week voor het eerst te zien op zuivelproducten. Suzanne Ruesink uit Aalten moest aan 196 eisen voldoen om die ene ster te krijgen.
nporadio1.nl/homepage/…

Originele beschrijving

Het keurmerk is vernieuwd en let nu ook op omgang met natuur en milieu.


Als je dieren houdt of eet, moet je goed voor ze zijn

12-04-2019 - 0 reacties Dat zegt de Canadese Lesley Moffat. Ze richtte Eyes on Animals op. De organisatie heeft niet de naamsbekendheid van Wakker Dier of de Dierenbescherming, maar doet heel praktisch werk om dieren op vele plekken in de wereld een zachtere dood of diervriendelijker transport te geven. Wat beweegt Moffat die vegan is, maar niet bang is om Ghanezen die varkens met pijpen doodslaan te leren, hoe je een varken doodt zoals wij het hier doen? Dick Veerman sprak met haar voor de camera van Café Weltschmerz.


Jumbo komt met Beter Leven zuivel en streeft top-zuivel FrieslandCampina voorbij

10-04-2019 - 48 reacties

Originele beschrijving

Jumbo brengt als eerste supermarktketen Beter Leven-zuivelproducten met 1 ster van de Dierenbescherming en deelt meteen een tik uit in de markt voor keurmerken. Bron: foodlog.nl.


Jumbo komt met Beter Leven zuivel en streeft de top-zuivel van FrieslandCampina alweer voorbij

10-04-2019 - 0 reacties Jumbo brengt als eerste supermarktketen Beter Leven-zuivelproducten met 1 ster van de Dierenbescherming en deelt meteen een tik uit in de markt voor keurmerken.