Zlto

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Zlto. Zlto is een van de 16065 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Zlto nieuws

LTO Noord, LLTB en ZLTO starten campagne KoopOnzeOogst

27-03-2020 - 0 reacties De coronamaatregelen leiden tot acute verstoring van de productie, handel en verkoop
van verse voedselproducten. Met de campagne KoopOnzeOogst wordt telers hulp geboden bij de promotie en afzet van hun verse voorraad. Via de Facebookpagina KoopOnzeOogst brengen de regionale verenigingen van boeren en tuinders LTO Noord, LLTB en ZLTO vraag en aanbod samen en promoten lokale initiatieven, zoals Support Your Locals, EtenOver, Boerschappen, De Streekboer, Rechtstreex en Korte Keten Coalitie.


Boeren en tuinders hunkeren naar voldoende water in droge zomer

20-03-2020 - 0 reacties DEN BOSCH - Boeren en tuinders op Brabantse zandgronden, een flink deel van hen zit in het gebied van het Groene Woud in de driehoek Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, staan te popelen om nieuwe projecten uit te voeren om grondwater langer vast te houden. De ZLTO heeft bij de provincie plannen ingediend om zo 600.000 euro subsidie te verdelen.


Boeren zijn boos: vraatzuchtige ganzen zijn geen melkkoe

17-02-2020 - 0 reacties POORTVLIET - Leunen boeren achterover in de hoop dat ganzen snel een akker kaalvreten, zodat telers lekker de royale schadevergoeding kunnen opstrijken? Klinkklare onzin, zegt Hendrik Jan ten Cate, boer en woordvoerder faunabeheer van de landbouworganisatie ZLTO. ,,Dat de provincie steeds meer schade door brandganzen moet vergoeden, heeft ze volledig aan zichzelf te danken.”


Het landbouwverkeer weer op de agenda met een huifkartocht door Hilvarenbeek

14-02-2020 - 0 reacties HILVARENBEEK - Met een huifkar langs de knelpunten voor het landbouwverkeer in Hilvarenbeek trekken. Het lijkt na twintig jaar praten zinloos, maar dat was het niet. ,,Ik wil tegen de politiek zeggen: we moeten nu doorpakken", aldus Bart Rijnen van de boerenvereniging ZLTO Hilvarenbeek.


Boeren presenteren toekomstplan voor Brabant

10-02-2020 - 0 reacties DEN BOSCH - Boerenorganisaties als ZLTO, POV (varkenshouders) en landbouwleverancier Agrifirm presenteren dinsdagmiddag hun eigen toekomstplan voor Brabant aan de provincie. Dat gebeurt op een opzienbarend moment: het document was eigenlijk bedoeld om de politiek tot een andere koers te bewegen. Maar dat lijkt inmiddels niet meer nodig.


Boeren en horeca gaan klanten binden met een boeiend verhaal

30-01-2020 - 0 reacties COLIJNSPLAAT - Iedereen wil tegenwoordig weten wat hij eet. Waar het voedsel vandaan komt. Tegelijkertijd stoeien ondernemers steeds vaker met de vraag hoe ze de producten op een boeiende manier aan de man kunnen brengen. ZLTO denkt het antwoord te hebben: storytelling.


Deadlines in Noord-Brabantse emissieregels voor veehouders voorlopig niet van tafel

23-01-2020 - 0 reacties De deadlines in de Noord-Brabantse natuurregels gaan voorlopig niet van tafel. Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag 22 januari bekendgemaakt. ZLTO, de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) en een aantal veehouders hadden een spoedprocedure tegen de provincie Noord-Brabant aangespannen omdat de bodemprocedure op zich liet wachten. Brabantse veehouders moeten voor 1 april 2020 een ontvankelijke vergunning indienen om op 1 januari 2022 hun stallen allemaal aangepast te hebben.


Melkveehouder Jos uit Westerbeek: ‘We hebben dit met zijn allen in de hand gewerkt’

30-12-2019 - 0 reacties WESTERBEEK - Jos Verstraten, melkveehouder in Westerbeek, hoorde het de voorzitter van Land en Tuinbouworganisatie LTO vorig jaar in zijn nieuwjaarsspeech nog zeggen: ‘Ik wens jullie allemaal een saai jaar toe.’ ,,Nou”, zegt Verstraten, zelf voorzitter van de afdeling Sint Anthonis van de ZLTO, ,,dat is dan mooi mislukt.” Verstraten blikt terug op een roerig jaar.


Dit is waarom de Brabantse boeren weer protesteren

12-12-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - ,,Een doorbraak!” Met die woorden bejubelde boerenvoorman Wim Bens de Brabantse aanpak van stikstof. Nog geen week later is de voorzitter van de ZLTO een stuk kritischer en roept hij boeren op voor een nieuw protest, vrijdag bij het provinciehuis. Hoe zit dat?


Vrijdag de dertiende erop of eronder voor veehouders

11-12-2019 - 0 reacties ZLTO en Farmers Defence Force (FDF) houden vrijdag 13 december weer een trekkerprotest bij het provinciehuis in Den Bosch. Die middag buigen Provinciale Staten zich over de voorstellen voor de Brabantse Aanpak Stikstof.


ZLTO stuurt brief naar provincie: boeren keren zich tegen stikstofplannen

11-12-2019 - 0 reacties De Brabantse boerenorganisatie ZLTO wil dat de provincie Brabant de plannen voor de aanpak van de stikstofcrisis verandert. De ZLTO stuurt daarover woensdagmorgen een brief met tien punten aan Provinciale Staten. Op het provinciehuis wordt vrijdagmorgen over de plannen gedebatteerd. De ZLTO heeft boeren opgeroepen daarbij aanwezig te zijn en verwacht dat enkele honderden boeren zullen komen opdagen.


Brabantse boeren krijgen meer tijd om aan stalregels te voldoen

06-12-2019 - 0 reacties Boeren in Brabant krijgen meer tijd om aan verscherpte milieuregels voor stallen te voldoen. Tijdens een persconferentie van Gedeputeerde Staten werd duidelijk dat boeren negen maanden langer krijgen om een vergunning aan te vragen voor een nieuwe, emissiearme stal.
De aanvraag voor een nieuwe stal moet nu op 1 januari 2021 zijn ingediend, in plaats van 1 april volgend jaar. Het lukt veel boeren volgens de boerenorganisatie ZLTO niet om nu al een vergunning in te dienen. "De boer heeft geen keuze, omdat er maar heel weinig toekomstbestendige stalsystemen beschikbaar zijn. Dan kun je ze dus ook niet in je vergunning intekenen."
ZLTO noemt het uitstel wel een eerste stap in de goede richting, maar dus niet genoeg. De boerenorganisatie eist uitstel tot 2028. Dan is er volgens ZLTO ook al veel minder emissie uit stallen doordat veel boeren stoppen met het werk en er ander voer voor de dieren wordt gebruikt.
De stallen van Brabantse boeren moeten vanaf 2022 aan strengere milieueisen voldoen, meldt Omroep Brabant. Boeren in andere provincies hebben daar tot 2028 de tijd voor.


ZLTO-voorman Wim Bens over opschuiven deadline: ‘Dit is een doorbraak’

06-12-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - ‘Een doorbraak.’ Zo noemt Wim Bens, voorzitter van boerenbelangenorganisatie ZLTO, het besluit van het Brabantse provinciebestuur de deadline voor strengere staleisen naar achteren te schuiven.


Hartenkreet agrisector aan Brabantse politiek

02-12-2019 - 0 reacties ‘Denk goed na voordat u de Brabantse boeren de nek omdraait.’ Met deze zin begint de brief die ZLTO maandag aan Provinciale Staten van Noord-Brabant stuurde. Hiermee wil de belangenorganisatie bereiken dat de provincie afziet van het veehouderijbeleid uit 2017 en de landelijke maatregelen volgt rond de stikstofproblematiek die binnenkort bekendgemaakt worden. Tegelijkertijd roept ZLTO de Brabantse agrisector op de brief te ondertekenen.


Ledenbijdrage ZLTO gaat met 2,6% omhoog in 2020

26-11-2019 - 0 reacties De maximale bedrijfscontributie loopt op met € 114,50 naar een maximum van € 1.805.


ZLTO zoekt testbedrijven geitenhouderij voor ammoniakreductie

12-11-2019 - 0 reacties De geitenhouderij in Noord-Brabant moet in 2023 voldoen aan de eis van 70% ammoniakreductie. Op dit moment zijn naast luchtwassers nog geen andere stalsysteem beschikbaar die aan de Noord-Brabantse ammoniakeisen voldoen. De ZLTO zoekt bedrijven om een aantal nieuwe systemen te testen.


ZLTO betreurt vertrek van CDA-gedeputeerden, Farmers Defence Force is juist blij

09-11-2019 - 4 reacties Bestuursvoorzitter Wim Bens 'betreurt' het vertrek van CDA-gedeputeerden Marianne van der Sloot en Renze Bergsma, maar is blij dat er 'beweging zit in de deadline van 1 april 2020'. Daarmee reageert Bens op het Statendebat waarin beide bewindslieden hun aftreden aankondigden.


Boeren alert op nieuwe acties van dierenactivisten: 'We zijn niet uit op ruzie'

07-11-2019 - 0 reacties Boerenorganisaties ZLTO en POV Varkenshouderij roepen boeren op om zeer alert te zijn op mogelijke acties van dierenactivisten. Volgens ZLTO heeft de politie gewaarschuwd dat er signalen zijn dat er een of meer nieuwe stalbezettingen op komst zijn. De organisaties vragen ook omwonenden van boerenbedrijven goed op te letten en de politie te bellen bij onraad.


Luchtwassers zouden amper milieuwinst opleveren, ZLTO voelt zich op verkeerde been gezet

07-11-2019 - 8 reacties Stallen met luchtwassers en emissievloeren leveren amper milieuwinst op. Deze milieutechnieken werken niet of slecht. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in opdracht van landbouwminister Carola Schouten. De veehouderij stoot tot drie keer meer stikstof uit dan tot nu werd aangenomen. Het onderzoek wekt verbazing bij boerenorganisatie ZLTO.


Boerenorganisaties vrezen nieuwe acties dierenactivisten

04-11-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - De schrik zit er goed in op het Brabantse platteland. Er is angst voor nieuwe acties van dierenactivisten. Belangenorganisaties POV en ZLTO waarschuwden hun leden.