Verzekering

Verzekering is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Verzekering en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Verzekering nieuws

Verzekering Unimog 421, bestuurder 16 jaar

29-11-2020 - 4 reacties Het veel voorkomende probleem. Ik ben 16, in het bezit van mijn trekkerrijbewijs en ik heb een Unimog 421 waarmee ik graag naar school wil. Voor de meeste verzekeringen is ieder woord van die zin erger dan diegene ervoor. Weet iemand of er een verzekering is waar ik wel terecht kan? De desbetreffende Unimog ligt momenteel nog uit elkaar, maar ik zou er binnenkort wel graag mee op pad willen.


Tractor gestolen bij inbraak honk- en softbalvereniging Cardinals in Oss

01-09-2020 - 8 reacties OSS - Bij honk- en softbalvereniging Cardinals in Oss is in de nacht van zondag op maandag een inbraak gepleegd. Hierbij zijn een tractor en een bladblazer gestolen. Dat meldt de politie.

Honk- en softbalvereniging De Cardinals in Oss zit met de handen in het haar. De tractor die werd gebruikt om het speelveld te egaliseren, is gestolen. Een actie met grote gevolgen voor club en spelers, zo laat de politie dinsdagochtend weten.
De inbraak vond plaats in de nacht van zondag op maandag. Rond kwart over twaalf was het raak bij de club die zit aan de Spitsbergerweg in Oss.
Behalve de tractor werd ook een bladblazer meegenomen. Er zijn camerabeelden. Deze worden door de politie bekeken.

Honk- en softbalvereniging De Cardinals in Oss zit met de handen in het haar. De tractor die werd gebruikt om het speelveld te egaliseren, is gestolen. Een actie met grote gevolgen voor club en spelers. Het veld kan nu niet worden onderhouden, zoals de bedoeling is, legt voorzitter Maria van Kilsdonk dinsdagochtend uit.
"Elke vrijdag onderhoudt ons mannenclubje het veld", gaat de voorzitter verder. "Afgelopen vrijdag hebben ze dat nog gedaan. Het gravel is toen gesleept met behulp van de tractor. Voor nu kan het daardoor nog wel even. Maar over twee weken moet het gravel echt weer gesleept worden om het veld bespeelbaar te houden. En dat is met de hand gewoon niet te doen."
'Weggegooid geld'De voorzitter baalt als een stekker. De tractor die werd gejat, was net voor zo'n zeshonderd euro gerepareerd. "Weggegooid geld", verzucht ze. En geld voor een nieuwe heeft de club niet zomaar.
"We moeten afwachten wat de verzekering kan doen", zegt ze. "We speuren met zijn allen Marktplaats af op zoek naar een tweedehands exemplaar. En dan nog is het hopen dat sponsoren iets willen en kunnen doen voor ons."
Container opengebrokenDe inbraak vond plaats in de nacht van zondag op maandag. Rond kwart over twaalf was het raak bij de club die zit aan de Spitsbergerweg in Oss. Behalve de tractor werd volgens de voorzitter ook een dure bladblazer meegenomen.
"De tractor stond in een zeecontainer. Deze hebben ze opengebroken, net als twee hekken. En de tractor is vervolgens in een Sprinter busje gezet en meegenomen." Dit alles is te zien op camerabeelden.
"Een aantal gasten klimt iets na middernacht over het hek en neemt een kijkje bij de container. Even later komen ze terug met een auto en een busje en laden ze de tractor in het busje."
Hoop dat de club de tractor nog terugkrijgt, heeft Van Kilsdonk niet. "Die is al in Oost-Europa zo hebben we van de politie begrepen."


Tesla wil rijgegevens gebruiken voor verzekering

24-07-2020 - 0 reacties Tijdens de conference call die zoals ieder kwartaal Tesla's resultaten begeleidt, deed CEO Elon Musk ook deze keer een aantal interessante nieuwtjes uit de doeken. Zo wil het z'n eigen verzekeringsproduct gaan uitbreiden, met wat interessante nieuwe functies.


Vossen doden zeventig sierkuikens in Soest

15-06-2020 - 0 reacties Vossen hebben vannacht zeventig sierkuikens gedood op een boerderij in de Eempolder bij Soest.
Pieter Kuijer ontdekte de dode kuikens toen hij lawaai hoorde bij de kippenren. Daar zag hij de oorzaak: vossen hadden een slachtpartij aangericht onder de sierkippen van zoon Daan. "Sommige kuikens hadden nog hun laatste stuiptrekkingen", zegt hij tegen RTV Utrecht.
Als Daan 's ochtends het nieuws van zijn vader hoort en zelf bij de kippen gaat kijken, schrikt hij zich rot. Aan de pootafdrukken te zien zijn een vos en haar jongen de daders. Zo'n zeventig kuikens hebben de aanval niet overleefd, de jongste kuikens waren een week oud. "Hij is er nog ondersteboven van", zegt vader Pieter. "Dat snap ik wel, ik heb er ook pijn in mijn pens van."
Dure fokkerij-kippetjes
Kuijer is dagelijks zeker een half uur kwijt aan zijn hobby en als er net kuikens geboren zijn nog meer: voeren, hokken klaarzetten, schoonmaken. De kippen zijn van het ras Wyandotte. De beste exemplaren gaan mee naar shows, de minder mooie kippen worden verkocht. Aan particulieren, niet aan de slager. "Daar zijn ze te mooi voor", zegt Kuijer.
De oudere kippen wisten te ontkomen aan de vossen, ook zitten er nog een paar eieren in de broedmachines. Kuijer sr. hoopt dat zijn zoon doorgaat met zijn hobby. "Maar de lol is er nu wel een beetje af." Het zijn "dure fokkerij-kippetjes". Daan denkt zelf dat de schade minstens 1000 euro is. De verzekering is nog niet benaderd, maar vader en zoon denken niet dat er wordt uitgekeerd.
De vossen hebben een stuk gaas boven de ren weggeduwd en zijn zo naar binnen geglipt. De familie Kuijer is niet het eerste slachtoffer. Ook bij buren zijn kippen gedood en er broeden al een aantal jaar geen weidevogels meer in de polder. Volgens Pieter Kuijer komt dat ook door de vossen.


International 533 - Waar verzekeren inter 533

23-05-2020 - 10 reacties Hallo

Even een vraagje waar kan ik mijn inter het beste verzekeren? Hoor graag waar jullie hem verzekeren en evt jullie ervaringen.

Gr Thomas


Achterhoekers maken zich geen zorgen over dijkdoorbraak

28-01-2020 - 0 reacties ACHTERHOEK - Inwoners van de Achterhoek maken zich geen zorgen over een mogelijke dijkdoorbraak. Dat blijkt uit onderzoek van het Waterschap Rijn en IJssel. 90 procent van de ondervraagden vind een verzekering voor overstromingen overbodig.


Vanaf 2020 eerder schadeuitkering bij oogstschade door slecht weer

27-11-2019 - 0 reacties Boeren hebben vaker te maken met de gevolgen van veranderende weersomstandigheden in de teelt van gewassen. Om zich hier beter tegen te kunnen beschermen publiceert minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) een wijziging van de subsidieregeling voor de Brede weersverzekering in de Staatscourant. Vanaf 1 januari 2020 kunnen boeren met een Brede weersverzekering eerder een schadeuitkering ontvangen bij oogstschade door slecht weer. Ook wordt de verzekering goedkoper.


Verzekeraars hebben geen trek in uitvoering van de verplichte zzp-verzekering

29-10-2019 - 0 reacties Verzekeraars zien er niets in een verplichte verzekering aan te bieden aan zzp’ers. Ze schuiven dat liever door naar uitkeringsinstantie UWV.


Mc-Cormick D 436 - Cataloguswaarde voor de verzekering

03-10-2019 - 11 reacties Ik heb pas geleden een Cormick D436 gekocht. Gewoon voor de leuk, want een bedrijf thuis hebben wij niet. Af en toe een toertochtje is echter wel leuk, en daarom moet die verzekerd zijn.
Alleen vraagt de verzekeringsmaatschappij naar de cataloguswaarde van het te verzekeren voertuig.
Iemand enig idee wat zoiets vroeger in guldens kostte?
Is een redelijk standaard ding zonder frontlader of maaibalk.


Veestallen moeilijk te verzekeren: "Boeren doen te weinig om branden te voorkomen"

04-09-2019 - 0 reacties Veehouders krijgen minder vaak een verzekering voor hun stallen. Vanuit het POV (collectief van varkenshouders) klinken die geluiden, maar ook de verzekeraars zelf zitten ermee in hun maag. "De schade na brand is vaak te groot."


FloraHolland nalatig in verduisteringszaak of niet?

02-09-2019 - 0 reacties Mohammed G.M. is door de Haagse Rechtbank schuldig bevonden aan de verduistering van 4,3 miljoen euro en kreeg een gevangenisstraf opgelegd van 3 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Hiermee is de schuldvraag beantwoord en lijkt de mogelijkheid voor FloraHolland om het verduisterde geld terug te krijgen van de verzekering dichterbij.


Schade door droogte en hittegolf nog groter dan verwacht

19-08-2019 - 0 reacties Aardappelen, peren, erwten, aardbeien, … De schade door de hittegolf deze zomer is nog groter dan gedacht, klinkt het bij AGF-deskundigen. De sector vraagt daarom de situatie als ramp te erkennen. Maar dan nog is niet duidelijk of de verzekering wel schade door extreme hitte dekt. Eerst werd de schade…


Nieuwbouw Scania Joure is begonnen

19-08-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Onlangs is de eerste schep de grond in gegaan voor de nieuwbouw van Scania Joure. Dit is op een zichtlocatie langs de snelweg, Scania is straks het eerste bedrijf wat je ziet als je vanaf Heerenveen naar Joure rijdt. Dankzij het nieuwe knooppunt en de daarbij behorende nieuwe weg naar industrieterrein De Ekers zit je straks zomaar vanaf het dealerbedrijf op de snelweg. Of andersom natuurlijk, het is maar net wat je plan is. Scania Joure was sinds 1978 gevestigd aan de Tolhûswei 11 voor de verkoop van Scania’s, reparatie en onderhoud, truckverhuur, leasing en verzekering. Het heeft een klantenkring


Meer huisdierverzekeringen afgesloten

30-07-2019 - 0 reacties Steeds vaker sluiten mensen een verzekering af voor hun huisdier. In de meeste gevallen doen ze dat voor pups, honden jonger dan twaalf maanden. In de eerste helft van dit jaar steeg het aantal afgesloten ziektekostenverzekeringen met 55 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, meldt verzekeraar Reaal Dier & Zorg.


Een op de tien boeren verzekert zich tegen droogte

29-07-2019 - 0 reacties Boeren staan niet te springen om een weersverzekering af te sluiten waarbij ook droogte en misoogsten worden gedekt. Zo'n verzekering is vaak te duur.


Oorzaak stalbrand Renswoude niet meer te achterhalen

01-05-2019 - 0 reacties „De oorzaak van de stalbrand is niet meer te achterhalen. We hebben er samen met de brandweer en schade-expert van de verzekering naar gekeken, maar door de hitte die vrijkwam bij de brand, ligt de hele stal plat en is de brandhaard niet te vinden.”


Ook Vlaanderen stapt over op brede weersverzekering

14-03-2019 - 0 reacties Vlaamse akkerbouwers kunnen vanaf volgend jaar ook een beroep doen op een brede weersverzekering. Het Vlaamse Parlement heeft gisteren de verzekering goedgekeurd.


Oostenrijk: speciale verzekering voor bergboeren

06-03-2019 - 0 reacties Toerisme blijkt voor de bergboeren in Oostenrijk en Zwitserland tot nieuwe risico's te leiden. Door een ongeval met dodelijke afloop moet een Oostenrijkse landbouwer 490.000 euro aan schadevergoeding betalen. Verschillende brancheorganisatie willen een speciale verzekering. Lees verder ❯


Brede weersverzekering wordt aantrekkelijker voor boeren

13-11-2018 - 0 reacties Het kabinet wil de verzekering die boeren kunnen afsluiten tegen schade aan gewassen door extreme weersomstandigheden, de brede weersverzekering, aantrekkelijker maken vanaf 1 januari 2020. Doel is om de assurantiebelasting van 21% die boeren over het afsluiten van de brede weersverzekering moeten betalen, vrij te stellen. Dit kan alleen als dit niet op staatsteunbezwaren van de Europese Commissie stuit.


Brede Weersverzekering vanaf 2020 aantrekkelijker

12-11-2018 - 0 reacties Als het aan staatssecretaris Menno Snel (Financiën) ligt, dan verdwijnt in 2020 de assurantiebelasting op de Brede Weersverzekering. Die moet het aantrekkelijker maken om de verzekering af te sluiten. De Europese Commissie moet de maatregelen eerst goedkeuren.