Nieuwbouw

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Nieuwbouw. Nieuwbouw is een van de 17346 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Nieuwbouw nieuws

Nieuwbouw zorgboerderij Fraam van start, anderhalf jaar na brand

28-05-2021 - 0 reacties ‘We zijn blij dat we uitzicht hebben op een nieuw gebouw.’ Jantje Sikkema van stichting Sprank staat bij het slaan van de eerste paal van de nieuwe zorgboerderij Fraam in Middelstum.


Wijk in verzet tegen nieuwbouw op houtstook: ‘Als de oven opstart, stoot hij een half uur zwarte roet uit’

23-04-2021 - 0 reacties ARNHEM - Het verzet tegen de verwarming op houtpellets van het nieuwe woonpark op landgoed Klingelbeek aan de Rijn zwelt aan. Omwonenden bestoken ontwikkelaar Schipper Bosch met bewijzen van roetuitstoot en hoge concentraties fijnstof vanuit de ‘biomassacentrale’.


Helft Friese woningruimte op boerengrond

20-04-2021 - 0 reacties LEEUWARDEN - Ook zonder Deltaplan kan Friesland al vlot tienduizend huizen bouwen. Meer dan de helft van deze nieuwbouw staat gepland op oude boerengrond.


Rechter legt bom onder nieuwe veestallen: hoe een stal zonder vergunning in Ee alles op scherp zet

15-03-2021 - 0 reacties GRONINGEN - Met het vernietigen van de natuurvergunning voor een nieuwe koeienstal in Ee heeft de bestuursrechter in Groningen een bom gelegd onder de nieuwbouw van stallen in heel Nederland.


Rabobank verwacht hardere stijging huizenprijzen als economie aantrekt

15-03-2021 - 0 reacties De huizenprijzen zouden dit jaar gewoon kunnen doorstijgen in het tempo van de afgelopen twee jaar. De werkloosheid loopt minder snel op dan verwacht en het lage aanbod en tekort aan nieuwbouw blijven een probleem. Met die opmerkelijke conclusie komen economen van de Rabobank vandaag.


Bouwexplosie bij machinebouwer Tobroco zet zich voort

22-12-2020 - 15 reacties OISTERWIJK - Tobroco-Giant is niet te stuiten. De Oisterwijkse machinebouwer verdubbelt door nieuwbouw de komende jaren opnieuw zijn bedrijfsoppervlakte. Er komen aan de Industrielaan drie hallen bij. Op een andere locatie wordt een ‘experience center’ gebouwd, een showroom met mogelijkheid machines uit te proberen.


Verpauperde melkfabriek Exloo gaat voor april tegen de vlakte; daarna volgt nieuwbouw

18-11-2020 - 0 reacties EXLOO - Lang hoeven ze in Exloo niet meer aan te kijken tegen de voormalige melkfabriek. Het zwaar verpauperde gebouw aan de Fabrieksstraat en het aangrenzende, leegstaande pand van touringcarbedrijf Weinands worden nog voor april gesloopt.


Opvangboerderij Kollumerzwaag brandde in 2017 af, nieuwbouw start vandaag

15-07-2020 - 0 reacties Opvangboerderij Lichtpunt in Kollumerzwaag brandde eind 2017 bijna volledig af. Vandaag wordt officieel begonnen met de bouw van een nieuw complex. Er komen twaalf extra woningen.


Nog vaak monumentale bomen gekapt: 'Soms wel eeuwenoud'

14-07-2020 - 0 reacties Monumentale bomen moeten in ons land nog te vaak wijken voor bijvoorbeeld een snelweg of nieuwbouw. In Brabant is daarom het project 'Monumentale Bomen van de Toekomst' gestart. Nieuwe bomen worden geplant die zeker meer dan 100 jaar moeten blijven staan. Het doel is om de kap van andere bomen te compenseren.


Commissie mer: Onderzoek wat herbouw pluimveehouderij in Kiel-Windeweer betekent voor luchtkwaliteit en geur- en geluidbelasting

02-07-2020 - 0 reacties KIEL-WINDEWEER - Maatschap De Groot wil een deel van haar vorig jaar door brandstichting getroffen pluimveebedrijf in Kiel-Windeweer herbouwen. Voordat de provincie Groningen besluit over de omgevingsvergunning, worden de milieugevolgen onderzocht. Het milieueffectrapport moet laten zien wat de nieuwbouw betekent voor de luchtkwaliteit, geur- en geluidbelasting.


Hard aan het werk voor nieuwbouw MS Schippers

10-06-2020 - 0 reacties HAPERT - Op het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert wordt hard gewerkt aan de nieuwbouw van MS Schippers. Het bedrijf, nu nog gevestigd aan het Rond Deel in Bladel, krijgt daar een nieuw hoofdgebouw. De nieuwbouw valt op, zeker omdat het terrein tegen de A67 en de afrit van de snelweg ligt.


Succes voor Milieudefensie: streep door energieplan dat ‘groen’ gas belooft voor nieuwbouw

19-05-2020 - 0 reacties Nieuwe huizen tóch nog een gasaansluiting geven? De Drentse gemeente De Wolden wil het, maar komt er niet mee weg.


Nieuwbouw Hotel De Wigwam ligt stil: bouwverkeer stoot teveel stikstof uit

07-02-2020 - 9 reacties DOMBURG - De nieuwbouw van Hotel De Wigwam in Domburg loopt opnieuw vertraging op. De gebroeders Bimmel kunnen dit najaar niet starten met de sloop en nieuwbouw van het pand aan de Herenstraat. Dat komt omdat het bouwverkeer te veel stikstof uitstoot wat schadelijk is voor het natuurgebied De Manteling.


Slatelers Arjan en Leonard Boer verkassen naar Dinteloord

31-01-2020 - 0 reacties FromBoer (het vroegere BoerDenHoedt) moet in Ridderkerk plaatsmaken voor de ontwikkeling van bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard. Daarom verhuizen de slatelers naar Dinteloord. Naar verwachting worden de kassen in het najaar van 2020 in gebruik genomen.
Partners die de nieuwbouw helpen realiseren kregen…


Aantal melkveebedrijven met een automatisch melksysteem nam in 2019 verder toe

30-12-2019 - 17 reacties Het aantal melkveebedrijven dat met een automatisch melksysteem werkt is in 2019 toegenomen van 4.149 naar 4.378. Dat blijkt uit cijfers van stichting Kwaliteitszorg Onderhoud Melkinstallaties, die zijn bijgewerkt tot en met 29 december. De stichting heeft cijfers van 16.625 veehouderijbedrijven met een melkinstallatie. Uit de cijfers van nieuwbouw, uitbreidingen of renovaties blijkt dat er 670 melkboxen zijn bij gekomen.


Aanhoudende pech voor tuinder met bouwplannen

19-12-2019 - 0 reacties Tholen - De ambitie was mooi. Een groot glastuinbouwbedrijf in de polder De Wilde Veenen, ten noorden van Moerkapelle. Een tuinder die daar drie percelen kocht, sloopte alvast de bestaande kassen om ruimte te maken voor nieuwbouw. Maar toen hij in 2005 een vergunning aanvroeg voor de bouw van een 3,3…


Mogelijk bouwkavels op plek boerderij in De Hoeve

17-12-2019 - 0 reacties DE HOEVE - Stichting Wonen in De Hoeve probeert al vier jaar een plek te vinden binnen de bebouwde kom van De Hoeve waar nieuwbouw mogelijk is voor dorpsbewoners. Dat lijkt nu te lukken op een perceel waar nu nog een boerderijtje staat. .,,We willen dat Hoevenaren in eigen dorp kunnen blijven wonen.’’


Noodkreet bouwers: woningtekort wordt ramp

06-09-2019 - 13 reacties

Originele beschrijving

Een half miljoen huishoudens komen erbij de komende tien jaar en dat dreigt met de nu al achterlopende nieuwbouw uit te lopen op een ramp. Ontwikkelaars schreeuwen dan ook om meer bouwlocaties. Liefst in het groen. „Als ik in de auto zit naar Purmerend zie ik overal weilanden. We hebben ruimte zat in Nederland”, zegt projectontwikkelaar André Snippe.


Kassenbouw in Oost-Europa, nieuwbouw in Nederland

03-09-2019 - 0 reacties "We hadden drie kantoortjes. Veel te weinig. We werken vanuit Nederland met een man of 25", zegt Pieter Jan Overkamp van Hortilife. Het bedrijf opende afgelopen weekend een nieuw pand in Deventer, maar bouwt kassen in Oost-Europa. "Eigenlijk alles, behalve het glas, komt uit Nederland." De Stentor was…


Nieuwe bouweis verkleint risico oververhitting nieuwbouwwoningen

29-08-2019 - 0 reactiesMinister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gaat de bouwsector verplichten tot het verkleinen van het risico op oververhitting in een woning.