Verhuizing

Al het Verhuizing nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Verhuizing nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Verhuizing nieuws

Albers BV is verhuisd naar Zeeland – René Kuunders

30-11-2021 - 0 reacties René Kuunders: “Zaterdag 27-11-2021 is het bedrijf Albers BV verplaatst van Landhorst naar Zeeland. Het bedrijf is opgericht door Cor Albers in 1983, sinds 2016 is de algehele leiding in handen van zijn zoon Martijn Albers en zijn dochter Marielle Hurkmans-Albers. De verplaatsing vond plaats in een stoet vanaf de locatie in Landhorst naar de nieuwe locatie in Zeeland (Nbr).”


Arbeidsmigranten mogen langer in hotel blijven: 'Wij weten van niets'

19-08-2021 - 0 reacties De 90 arbeidsmigranten die illegaal in het voormalige Amrath Hotel aan de Leenderweg in Eindhoven wonen, hebben uitstel gekregen van de gemeente. Het hotel wordt al sinds vorig jaar november illegaal bewoond. De eigenaar had tot 1 september dit jaar de tijd gekregen om de bewoners te verhuizen, maar dat is nu uitgesteld tot 15 november.
De bewoners lijken nog niets weten van de naderende verhuizing. Een Poolse man en vrouw reageren verbaasd op de vraag of ze weten dat ze binnenkort moeten verhuizen. De man haalt zijn schouders erover op. In het Engels vertelt hij: “Je weet nooit hoe het gaat. Er wordt ons nooit wat verteld. Ik woon hier ook niet heel fijn, dus misschien wordt het er nu wel beter op.”
Dat hij er niet fijn woont, komt met name door de kleine ruimte waarin hij in moet leven. Hij deelt zo’n 20 vierkante meter met een medebewoner. Ook zijn er weinig voorzieningen in het pand.
Het pand wordt sinds december vorig jaar gehuurd door de Covebo Group, een bedrijf dat migranten via arbeidsbureau Eurojob in Nederland aan werk en verblijf helpt. De 90 arbeidsmigranten wonen er al bijna een jaar hoewel het hotel geen woonbestemming heeft.
Omwonenden klagen over overlast door arbeidsmigranten die achter het hotel herrie maken, drinken, blowen en rommel achterlaten. Een ondernemer die binnenkort zijn zaak opent naast het hotel ziet de migranten liever gaan. “Het portiek waar mijn zaak moet komen is nu een soort hangplek. Er ligt allemaal rommel zoals drankflessen en nu zelfs braaksel.”
Remco van Dooren, raadslid van het CDA, maakt zich hard voor deze zaak. “De arbeidsmigranten worden min of meer gedwongen om op straat rond te hangen en ze hebben op de parkeerplaats een soort hangplek gecreëerd. Dat krijg je als ze niet genoeg eigen ruimte hebben om samen te komen.”
Om het hotel alsnog voor dit doel te kunnen gebruiken, vroeg uitzendbureau Eurojob eind april alsnog een vergunning aan, maar die werd hen 15 juni geweigerd. Het CDA stelde de kwestie eind juni aan de kaak naar aanleiding van berichtgeving van Studio040 over het voormalige hotel.
Volgens raadslid Van Dooren zouden de Eurojob en de gemeente samen een nieuwe plek moeten zoeken voor de arbeidsmigranten. Dit is volgens hem ook een kans om eens te kijken naar de omstandigheden waarin de arbeidsmigranten nu in moeten leven.


Dolfinarium Harderwijk voor de rechter: dierenclubs willen verhuizing van dolfijnen naar China voorkomen

08-06-2021 - 0 reacties Dierenwelzijnsorganisaties House of Animals en Sea Shepherd stappen naar de rechter. Zij willen voorkomen dat het Dolfinarium in Harderwijk een aantal zeezoogdieren naar China exporteert. Het park wil op deze manier meer leefruimte creëren voor andere dieren. Volgens de organisaties lost export van de dieren echter weinig op.


Ruimer jasje voor worstmakerij Weidenaar Dokkum

28-08-2020 - 0 reacties Worstmakerij Weidenaar breidde onlangs voor de derde keer uit sinds de verhuizing naar Dokkum. Als de groei aanblijft, is er over een paar jaar alweer een nieuwe verbouwing nodig.


Recordaantal bedrijven wil wegens brexit naar Nederland

19-02-2020 - 0 reacties Nog nooit besloten zoveel bedrijven zich in Nederland te vestigen als vorig jaar. In 2019 kozen bijna vierhonderd internationale ondernemingen voor Nederland. Daarvan deden bijna tachtig bedrijven dat wegens de brexit. Ook dat is een record, meldt de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA). Nog eens vierhonderd bedrijven zouden een verhuizing naar Nederland overwegen.


Bezwaar ongegrond verklaard: Verhuizing boer in De Rips stap dichterbij

16-08-2019 - 0 reacties DE RIPS - De verplaatsing van het varkensbedrijf van de familie Heijligers-Van Gennip in De Rips is weer een stap dichterbij gekomen. De gemeente heeft deze week de eerste fase van de benodigde omgevingsvergunning verleend.


Paarden Oostvaardersplassen verhuizen later

16-07-2019 - 0 reacties De verhuizing van ongeveer 150 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen naar Wit-Rusland loopt vertraging op. Voor de verhuizing zijn allerlei papieren nodig en dat duurt in Wit-Rusland langer dan voorzien, meldt Staatsbosbeheer dinsdag. Het is onduidelijk wanneer de paarden alsnog vertrekken uit het Flevolandse natuurgebied.


Verhuizing paarden Oostvaardersplassen later

16-07-2019 - 0 reacties De verhuizing van ongeveer 150 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen naar Wit-Rusland loopt vertraging op. Voor de verhuizing zijn allerlei papieren nodig en dat duurt in Wit-Rusland langer dan voorzien, aldus Staatsbosbeheer dinsdag. Het is onduidelijk wanneer de paarden alsnog vertrekken uit het Flevolandse natuurgebied.


Gelderse boeren pionieren met notenteelt

13-06-2019 - 0 reacties Hazelaars uit Limburg hebben een nieuwe bestemming gevonden bij drie agrarische bedrijven in Gelderland. De verhuizing van de bomen was spannend, maar het lijkt erop dat ze goed zijn aangeslagen en in het najaar noten op zullen leveren. Daarnaast verbeteren ze de waterkwaliteit en nemen ze CO2 op.


Limburg wil ‘stinkende’ varkenshouders overtuigen om te stoppen

11-03-2019 - 0 reacties De provincie Limburg hoopt aankomend jaar 10 tot 20 miljoen euro beschikbaar te hebben, naast het geld van de nationale Sanering Varkenshouderij, voor bedrijfsbeëindiging of verhuizing van varkenshouderijen, die veel stankoverlast veroorzaken.


Veemarkt Leeuwarden gaat obligaties uitgeven om verhuizing te financieren

06-02-2019 - 0 reacties De veemarkt in Leeuwarden geeft vanaf komende week obligaties uit onder veehouders.


Amigo Plant wil in 2020 verhuizen naar glastuinbouwgebied Alton

31-01-2019 - 0 reacties Amigo Plant wil twee van haar vijf locaties aan de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard verplaatsen naar het noordelijker gelegen glastuinbouwgebied Alton in Heerhugowaard. Het plan is om de verhuizing van de vetplantenkwekerij in de loop van 2020 plaats te laten vinden.


Dilemma’s van een wetenschapsjournalist: Klusvoer

21-12-2018 - 0 reacties Ik kom er deze dagen niet zo aan toe om de wetenschappelijke literatuur bij te houden. Ik zit namelijk middenin een verhuizing en die slokt zowel mijn tijd als mijn mentale ruimte op. Wat verhuizen ook doet is een enorme wissel trekken op je ritme. Als een ware jetlag houdt het geklus en geregel huis in mijn lijf en leden.


Schoneveld Breeding verhuist naar nieuwe locatie

14-12-2018 - 0 reacties Door middel van een creatieve kerstgroet heeft Schoneveld Breeding haar verhuizing naar de nieuwe locatie bekend gemaakt. Vanaf 27 december aanstaande is de veredelaar operationeel aan de Sluinerweg 15 in Wilp.


Verhuizing akkerbouwer Borger mag van Raad

12-12-2018 - 0 reacties In een einduitspraak heeft de Raad van State vandaag de weg vrijgemaakt voor de verplaatsing van een akkerbouwbedrijf in Borger. Dat bedrijf wil verhuizen van de Hoofdstraat naar de Strengenweg.


Unilever klimt op Damrak

05-10-2018 - 0 reacties AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Unilever klom vrijdag op het Damrak nadat het levensmiddelenconcern had laten weten dat verhuizing van het hoofdkantoor voorlopig van de baan is. De Europese beurzen openden licht lager na de zware verliezen een dag eerder. Beleggers keken verder uit naar het Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag wordt vrijgegeven.
Het bericht Unilever klimt op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.


Unilever verhuist hoofdkantoor niet meer naar Rotterdam

05-10-2018 - 0 reacties De Brits-Nederlandse multinational Unilever was van plan het hoofdkantoor in Londen te verplaatsen naar Rotterdam. Onder druk van met name Britse aandeelhouders gaat de verhuizing niet meer door.


180 Konikpaarden uit de Oostvaardersplassen krijgen een nieuw onderkomen

20-09-2018 - 0 reacties “De meeste natuurparken in Europa kampen zelf ook met een overschot aan dieren,” zegt onderzoeker Edgar van der Grift, onderzoekers van Wageningen Environmental Research. De verhuizing van de konikpaarden van de Oostvaardersplassen wordt daardoor nog best een lastige opgave.


Uitplaatsing konikpaarden Oostvaardersplassen wordt moeilijk verhaal

20-09-2018 - 0 reacties “De meeste natuurparken in Europa kampen zelf ook met een overschot aan dieren,” zegt onderzoeker Edgar van der Grift, onderzoekers van Wageningen Environmental Research. De verhuizing van de konikpaarden van de Oostvaardersplassen wordt daardoor nog best een lastige opgave.


Britse beleggers verzetten zich tegen verhuizing Unilever naar Nederland

18-09-2018 - 0 reacties