Unilever

Al het Unilever nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Unilever nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Unilever nieuws

Ook Unilever verhoogt prijzen door dure grondstoffen

21-10-2021 - 0 reacties Was- en levensmiddelenreus Unilever heeft zijn prijzen de afgelopen periode verhoogd vanwege dure grondstoffen. Het bedrijf verwacht dat die kosten ook in de loop van volgend jaar hoog blijven. Ook andere fabrikanten van consumentengoederen hebben prijsstijgingen doorgevoerd, zoals verzorgings- en schoonmaakmiddelenconcern Procter & Gamble.


Ook New Jersey verkoopt belang in Unilever om ijsboycot Israël

16-09-2021 - 0 reacties TRENTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse staat New Jersey verkoopt zijn belangen in levensmiddelenconcern Unilever. Dit vanwege de eerdere beslissing van Unilever-merk Ben & Jerry's om de verkopen van zijn ijs in Israëlische nederzettingen in Palestijns gebied te stoppen.


Unilever komt met nieuwe plantaardige vleesproducten

27-05-2021 - 0 reacties Unilever is een samenwerking aangegaan met foodtechbedrijf ENOUGH om nieuwe plantaardige vleesproducten op de markt te brengen. Dit meldde het Brits-Nederlandse voedingsmiddelenconcern.


Voedselproducenten willen einde aan kippen in kooien

17-03-2021 - 0 reacties NIJMEGEN (ANP) - Verschillende Europese voedselproducenten hebben de Europese Commissie per brief gevraagd om een einde te maken aan het gebruik van kooien in de veehouderij, met name aan die voor kippen. Dat meldt de dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF). Ikea bevestigt de ondertekening van het epistel, net als Unilever.


Desastreus jaar voor Shell met 20 miljard verlies, Unilever boekt 10 miljard aan winst

05-02-2021 - 0 reacties De coronapandemie pakt heel verschillend uit voor bedrijven bleek bij de presentatie van de jaarcijfers van Shell en Unilever. De een maakte een historisch hoge winst bekend, de ander een historisch hoog verlies.


Aankoop Vegetarische Slager helpt omzet Unilever

04-02-2021 - 0 reacties De aankoop van de Vegetarische Slager door Unilever lijkt een succes. De omzet van de Nederlandse producent van vleesvervangers steeg vorig jaar 70 procent. Dat blijkt uit de cijfers over 2020 die de Brits-Nederlandse multinational in voeding en verzorgingsproducten donderdag presenteerde.


Unilever legt klimaatplan aan aandeelhouders voor

14-12-2020 - 0 reacties Unilever legt het klimaatplan van het bedrijf aan de aandeelhouders voor. Volgens het was- en levensmiddelenconcern willen de aandeelhouders steeds meer weten over de klimaatstrategie van Unilever. De multinational wil daarom ook hun advies over de plannen om de uitstoot van CO2 terug te brengen.


Unilever ziet grote vraag naar veganistische alternatieven en verhoogt omzet naar 1 miljard euro

18-11-2020 - 0 reacties Unilever schroeft de productie van vegetarische en veganistische producten flink op. Het levensmiddelenbedrijf wil de jaarlijkse omzet uit plantaardige vleesvervangers en zuivelalternatieven vervijfvoudigen, van 200 miljoen naar 1 miljard euro per jaar.


Unilever stelt 'enge' veganistische doelen

18-11-2020 - 0 reacties Unilever gaat de komende jaren meer doen om de verkoop van plantaardige vleesvervangers en zuivelvarianten te verhogen. Het was- en levensmiddelenconcern wil daarbij vooral zijn dochtermerk De Vegetarische Slager nog meer aan de man brengen. Unilever experimenteert met andere grondstoffen dan soja, zoals algen en erwten. Nieuwe overnames zitten voorlopig niet in het vat.


Aviko koopt Duitse aardappelverwerkingsfabriek van Unilever

25-09-2020 - 0 reacties STEENDEREN (ANP) - Aviko, maker van frites, rösti en andere aardappelproducten, koopt een Duitse aardappelverwerkingsfabriek van Unilever. Daardoor gaat Aviko straks ook producten als aardappelpuree, knoedels en gnocchi maken voor Unilever-merken als Knorr en Pfanni. Deze merken blijven wel eigendom van Unilever.


Zigeunersaus wordt in Duitsland 'paprikasaus op zijn Hongaars'

16-08-2020 - 0 reacties Naar aanleiding van de discussie over racistische namen en begrippen verandert het Duitse merk Knorr de naam van zijn zigeunersaus. De nieuwe naam wordt Paprikasauce Ungarische Art, paprikasaus op zijn Hongaars. Moederconcern Unilever zegt tegen Duitse media dat de saus binnen enkele weken met de nieuwe naam in de schappen staat.
"Omdat de term zigeunersaus als negatief gezien kan worden, hebben we besloten de saus een nieuwe naam te geven", zegt het levensmiddelenconcern.
De Centrale Raad van Duitse Sinti en Roma juicht de beslissing toe. "Het is goed dat Knorr tegemoetkomt aan de bezwaren van zoveel mensen", laat voorzitter Romani Rose weten aan het blad Bild am Sontag. Er bestaat al langer kritiek op de naam.
De raad maakt zich grote zorgen over het toenemende racisme waar Roma en Sinti mee te maken hebben in Duitsland en andere Europese landen. "Voor ons staan de benamingen zigeunersaus en zigeunerschnitzel niet bovenaan de prioriteitenlijst."
Hij maakt zich veel drukker om het scanderen van "zigeuners" of "joden" met de bedoeling om te beledigen, bijvoorbeeld in voetbalstadions.
Het is niet bekend of Unilever de naam van de paprikasaus op zijn Hongaars ook in Nederland zal aanpassen.


Minister Wiebes betreurt besluit Unilever

11-06-2020 - 0 reacties Minister van Economische Zaken Eric Wiebes betreurt het besluit van Unilever om afscheid te nemen van de Brits-Nederlandse structuur en op papier louter een Brits bedrijf te worden. Liever had hij gezien dat het bedrijf de structuur zou versimpelen „met enkel een Nederlandse nv aan het hoofd”, schrijft de bewindsman aan de Tweede Kamer.


Unilever biedt steun aan winkels en leveranciers

24-03-2020 - 0 reacties Levens- en wasmiddelenproducent Unilever trekt 500 miljoen euro uit om afnemers en leveranciers te helpen. Het Nederlands-Britse bedrijf zegt kleine en middelgrote leveranciers zo snel mogelijk te gaan betalen zodat die bedrijven genoeg geld in kas houden. Ook krijgen kleinschalige winkeliers die afhankelijk zijn van Unilever meer krediet van de multinational. Daarmee wil Unilever voorkomen dat winkeliers het hoofd niet boven water kunnen houden of banen moeten schrappen.


Unilever wil meer omzet, theemerken gaan mogelijk in de verkoop

30-01-2020 - 0 reacties Unilever, maker van uiteenlopende producten zoals deodorant, ijs en pindakaas, wil een hogere omzet draaien. Mogelijk betekent dit dat theemerken (onder meer Lipton) van de hand worden gedaan omdat er te weinig groei in zit.
Unilever streeft naar een jaarlijkse groei van 3 tot 5 procent, al is dat in 2019 niet gelukt. De groei bleef steken op 2,9 procent.
Ook voor de eerste maanden van dit jaar denkt het Nederlands-Britse concern de doelen niet te halen en daarom neemt het nu maatregelen. Er moeten naar eigen zeggen sneller nieuwe innovatieve producten op de markt komen en er wordt gesneden in kosten. Een optie die op tafel ligt is dus de verkoop van de thee-merken.
Consument laat het afweten
"De verkoop van traditionele zwarte thee, het grootste deel van de verkoop, neemt al jaren af door veranderende voorkeuren van consumenten", zegt de financiële topman van Unilever, Graeme Pitkethly, in een toelichting. Thee is goed voor minder dan 6 procent van de omzet van het bedrijf.
De winst van Unilever daalde met 38 procent naar 6 miljard euro. Vooral in Zuidoost-Azië en China is de groei minder dan verwacht.
Het bedrijf verwacht last te krijgen van de uitbraak van het corona-virus, maar in welke mate het daardoor wordt geraakt, durft Unilever niet te voorspellen.
Shell verdient ook minder
Ook een andere groot Nederlandse-Britse multinational maakt minder winst. Shell maakte vanochtend bekend dat de winst over 2019 is uitgekomen op 14,3 miljard euro. Dat is een derde minder dan een jaar geleden. Het olieconcern merkt vooral de gevolgen van de lagere olieprijs.
Op de beurs daalt het aandeel Shell vanochtend met meer dan 4,5 procent.


Unilever verlaagt omzetverwachting, aandeel flink onderuit

17-12-2019 - 0 reacties Levensmiddelenconcern Unilever verlaagt de omzetverwachting voor dit jaar. Ook in de eerste helft van volgend jaar zullen de verkopen lager liggen dan verwacht, stelt het concern dinsdag in een persbericht.


Niemand minder dan de koning opende het nieuwe Unilever-gebouw in Wageningen

06-12-2019 - 0 reacties Koning Willem-Alexander heeft vrijdag in Wageningen het nieuwe Global Foods Innovation Centre van Unilever geopend. In dit gebouw gaan honderden mensen werken aan nieuwe producten van Unilever.


Beursblik: Unilever moet haalbaarheid doelen aantonen

13-11-2019 - 0 reacties (ABM FN-Dow Jones) Unilever staat volgens Société Générale onder druk om de doelstellingen de komende jaren te halen.


‘Unilever koopt palmolie van bosverbranders’

04-11-2019 - 0 reacties Unilever en andere grote multinationals kopen structureel palmolie in bij bedrijven die betrokken zijn bij bosbranden in Indonesië. Die beschuldiging uit Greenpeace op basis van eigen onderzoek. Volgens berekeningen van de milieuorganisatie heeft Unilever tussen 2015 en 2018 palmolie gekocht van bedrijven die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor bijna 200.000 hectare verbrand gebied.


IJsjes zonder jasje helpen Unilever plastic-reductiedoelen aan te scherpen

08-10-2019 - 0 reacties In 2017 stelde voedingsmiddelengigant Unilever doelen over zijn plasticgebruik, maar door succesvolle ontwikkelingen worden deze doelen nu aangescherpt. Tegen 2025 wil het bedrijf zijn gebruik van nieuw plastic halveren. Dat gaat het doen door het absolute gebruik van plastic met meer dan 100.000 ton verminderen en door meer gebruik te maken van gerecycled plastic. Ook wil het bedrijf meer plastic verzamelen en verwerken dan het verkoopt.


Unilever halveert gebruik van nieuw plastic: ‘Radicale actie is nodig’

07-10-2019 - 0 reacties Unilever wil over een paar jaar het gebruik van nieuw plastic met de helft hebben teruggedrongen. De levensmiddelengigant -bekend van merken als Dove, Omo, Unox en Lipton- gebruikt voor zijn verpakkingen zo'n 700.000 ton nieuw plastic per jaar.