Verhuizen

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Verhuizen. Verhuizen is een van de 16530 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Verhuizen nieuws

Kunstmestfabriek wil plaatsmaken voor bouw Haven-Stad

04-07-2020 - 0 reacties Kunstmestfabriek ICL wil wel verhuizen naar de Afrikahaven. Daardoor ontstaat ruimte voor de bouw van Haven-Stad.


Tsunami lieveheersbeestjes overspoelt onze kust

26-06-2020 - 0 reacties Overheid doet niets

Je mag het tegenwoordig niet meer zeggen, maar er zijn de laatste tijd wel erg veel lieveheersbeestjes op het strand. Zo veel, dat dagjesmensen het massaal niet meer trekken en naar Hongarije verhuizen huis gaan. "„Gisteren viel het nog mee. Vandaag was het extreem”, vertelt Kevin, die met zijn vrouw en tweejarige zoontje op het strand bij Hoek van Holland wilde genieten." Verdomme hee. Genieten met zijn vrouw en tweejarig zoontje op het strand, dat was het enige wat Kevin wilde. Houdt het dan nooit op???

Onze Roomblanke Dochters Lastiggevallen

Social


Slatelers Arjan en Leonard Boer verkassen naar Dinteloord

31-01-2020 - 0 reacties FromBoer (het vroegere BoerDenHoedt) moet in Ridderkerk plaatsmaken voor de ontwikkeling van bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard. Daarom verhuizen de slatelers naar Dinteloord. Naar verwachting worden de kassen in het najaar van 2020 in gebruik genomen.
Partners die de nieuwbouw helpen realiseren kregen…


"Elektrische trekker is mooi maar jammer als het geluid van zo’n dikke zescilinder verdwijnt"

20-12-2019 - 0 reacties "Ik ben er trots op dat ons bedrijf de laatste jaren flink is gegroeid. We gaan daarom verhuizen naar een plek met meer ruimte op het Bulb Trade Park in Noordwijkerhout. Vlak achter het bedrijf Nobels. Het wordt erg mooi en groots opgezet. Dat is ook echt nodig, we komen nu ruimte tekort. We moeten onze…


Bram (21) bouwt als boer een nieuw leven op in Duitsland: 'Ik heb hier een betere toekomst'

17-12-2019 - 1 reacties Het was een enorme stap voor Bram van Beekveld uit Heeswijk-Dinther: op 21-jarige leeftijd verhuizen naar Duitsland om daar een melkveehouderij over te nemen. Toch heeft hij het prima naar zijn zin bij onze oosterburen. "Ik voel me hier meer welkom." Volgens zijn vader Theo had Bram geen andere keus: "Er is bijna geen toekomst meer voor jonge boeren in Nederland." Bekijk in de video hoe het nu met Bram gaat.


Actie tegen wasberen schieten in Gelderland

02-12-2019 - 0 reacties Gelderland moet wasberen in het wild niet laten afschieten. Er zijn mogelijkheden om de dieren te vangen, te steriliseren en daarna te verhuizen naar een dierentuin. In Limburg zijn sinds begin oktober al dertien beren gevangen en overgebracht naar de stichting AAP, die zorgt voor de herplaatsing.


Eerste paal M.S. de Vries in Leeuwarden geslagen.

05-10-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

In februari las je hier al dat de Beetgummer vestiging van LVS dochterbedrijf M.S. de Vries, de Volvo en Renault truckdealer van Fryslân, zou gaan verhuizen naar Leeuwarden. Vandaag (5 oktober 2019) is de eerste paal symbolisch geslagen door directeuren Jos Bot en Jacco Rijkhof.


Longfonds: mensen vluchten naar gezonde lucht

04-10-2019 - 0 reacties AMERSFOORT (ANP) - Minstens tientallen Nederlanders zijn 'gevlucht' naar gezonde lucht. Meer dan 100 mensen zouden liever vandaag dan morgen verhuizen, maar hebben daar de (financiële) mogelijkheden niet voor. Dat blijkt uit een peiling van het Longfonds onder 1000 mensen met een longziekte.
Het bericht Longfonds: mensen vluchten naar gezonde lucht verscheen eerst op Nieuws.nl.


Vissen verhuizen naar stromend water

07-08-2019 - 0 reacties Waterschappen zijn op verschillende plaatsen in het land vissen aan het verhuizen. Dat is nodig omdat er door de aanhoudende droogte bijna geen water meer staat in de beken waarin de vissen gewoonlijk leven. Leden van hengelsportverenigingen helpen mee om de vissen te redden.


Sterke kalveren hebben geen griep

31-07-2019 - 0 reacties Voeding, huisvesting en vooral het verhuizen naar een andere afdeling in de periode rondom het einde van de melkfase, hebben grote invloed op de immuunafweer en daarmee ook op de gezondheid van de kalveren. Pas als deze factoren zijn geoptimaliseerd, … Lees verder ❯


Paarden Oostvaardersplassen verhuizen later

16-07-2019 - 0 reacties De verhuizing van ongeveer 150 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen naar Wit-Rusland loopt vertraging op. Voor de verhuizing zijn allerlei papieren nodig en dat duurt in Wit-Rusland langer dan voorzien, meldt Staatsbosbeheer dinsdag. Het is onduidelijk wanneer de paarden alsnog vertrekken uit het Flevolandse natuurgebied.


Fusie Schuitemaker en Veenhuis afgerond

12-07-2019 - 0 reacties Schuitemaker Machines uit Rijssen en Veenhuis Machines uit Raalte hebben de in april voorgenomen fusie formeel afgerond. De gefuseerde bedrijven gaan verder onder de naam SVgroup.Algemeen directeur Gerrit de Graaf: ‘Beide organisaties zijn al 100 jaar actief in de landbouwsector met hoogwaardige machines voor agrarische bedrijven en combineren veel sectorkennis en expertise. Wij zien grote meerwaarde op het gebied van marketing, verkoop, innovatie en productie in de sectoren waar beide bedrijven actief zijn. De productiefaciliteiten en de medewerkers van Veenhuis verhuizen naar de bestaande…


Verhuisd van de Oostvaardersplassen naar Spanje

15-03-2019 - 0 reacties Het wordt leeg in de Oostvaardersplassen. Na op de ophef over verhongerende dieren in koude winters worden dit jaar ruim 1.800 edelherten afgeschoten. Ook verhuizen 180 paarden naar natuurgebieden in Spanje en Wit-Rusland. Fotograaf Olivier Middendorp legde het vast: van het vangen van de paarden tot hun aankomst in het Noord-Spaanse Atapuerca, bij Burgos.
Tekst: Arjen Schreuder


Brancheorganisatie VBW gaat verhuizen

01-03-2019 - 0 reacties Brancheorganisatie VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers) gaat verhuizen. In de extra Algemene Ledenvergadering op 26 februari is door de aanwezige leden van VBW unaniem ingestemd met het voorstel om het huidige pand te verkopen en een ander kantoorpand aan te kopen.


Noord-Holland stelt 4 miljoen euro subsidie voor telers die willen verhuizen naar glastuinbouwgebieden

15-02-2019 - 0 reacties De provincie Noord-Holland stelt 4 miljoen euro subsidie beschikbaar voor telers die willen verhuizen naar glastuinbouwgebieden. Door de concentratie van deze bedrijven zijn investeringen in nieuwe infrastructuur, warmtenetten en aardwarmte-installaties mogelijk.


Melkvee- en Akkerbouwdagen Liempde gaat verhuizen naar melkveebedrijf Puijenbroek in Hilvarenbeek

11-02-2019 - 9 reacties
Melkvee- en Akkerbouwdagen Liempde krijgt een nieuwe locatie met een nieuw uniek concept; de vakbeurs zal plaatsvinden rondom het melkveebedrijf van Fam. Puijenbroek. Ook de naam wijzigt, de nieuwe naam wordt: Landbouwvakdagen Zuid-Nederland en België.


Plan B bij zeespiegelstijging: 'Kustlijn opgeven en het hogerop zoeken'

09-02-2019 - 0 reacties Omdat de gevolgen zo ingrijpend zijn, is het nodig dat er nu al wordt nagedacht over de keuzes die Nederland moet maken als internationaal klimaatbeleid faalt. Dat zeggen verschillende experts op het gebied van zeespiegelstijging in Vrij Nederland. Als de wereld er niet in slaagt om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan en het Parijse Klimaatakkoord niet wordt nageleefd, zal de aarde meer opwarmen dan 1,5 of 2 graden. Dat zal ertoe leiden dat de zeespiegel steeds verder zal stijgen.
"De experts hebben één gedeelde zorg: in Nederland wordt te weinig nagedacht over een plan B, voor als de zeespiegel sneller gaat stijgen dan waar we rekening mee houden in het Deltaprogramma", staat in Vrij Nederland. Een maatschappelijk debat hierover ontbreekt, zeggen de deskundigen, terwijl dat wel nodig is omdat er belangrijke keuzes gemaakt moeten worden. "Niet in de toekomst, maar nu."
Steden op palen
De wereldwijde zeespiegelstijging laat sinds een aantal jaren een versnelling zien. Daarop wees ook de Deltacommissaris in een rapport dat een half jaar geleden aan de Tweede Kamer is gestuurd. Dat rapport ging over de gevolgen van zeespiegelstijging voor Nederland. Maar waar er nu al wel volop discussie is over klimaatmaatregelen om de CO2-uitstoot terug te dringen, en er ook wordt nagedacht over onze dijken, wordt er niet gesproken over de mogelijkheid dat dit samen toch te weinig is.
In dat geval moeten we een plan B beschikbaar hebben, vinden de zeespiegelexperts. Er moet nagedacht worden over verschillende opties. Zo zullen steeds hogere dijken ook steeds breder worden, iets wat op veel plekken nu onmogelijk is. Nog bredere rivieren maken zou ook kunnen, net als steden op palen bouwen, of het aanleggen van eilanden in zee. En dan is er ook nog een optie, waar nu nog niemand het over wil hebben: 'De huidige kustlijn opgeven en het hogerop zoeken.'
"We moeten een gecontroleerde terugtrekking op termijn gaan overwegen", zegt polair meteoroloog Michiel van den Broeke van de Universiteit Utrecht. Zijn collega Roderik van de Wal: "In Nederland bestaat erg de houding dat we met aanpassen de problemen wel zullen oplossen. Dat is een misvatting." Niet dat een versnelde zeespiegelstijging in de komende decennia al tot grote problemen zal leiden. Maar voor de termijn daarna is er veel onzeker.
Glacioloog Michiel Helsen, werkzaam als docent klimaatverandering, vindt het tijd voor een maatschappelijke discussie. "Op termijn is het mogelijk dat we West-Nederland niet kunnen behouden. Het lijkt me zinvol voor de maatschappij om de discussie te voeren welke delen van Nederland we tot welke prijs willen verdedigen." Roderik van de Wal voegt daaraan toe: "Als we zo doorgaan, zal een groot deel van Nederland opgegeven moeten worden. Verhuizen naar Duitsland zou een onderwerp van gesprek moeten zijn."
Naleving klimaatafspraken cruciaal
De experts zijn er allemaal van overtuigd dat het naleven van het Parijse Klimaatakkoord cruciaal is voor de toekomst van Nederland. "Nederland is voor z'n voortbestaan direct afhankelijk van het succes of het falen van het huidige internationale klimaatbeleid." Toch is het op dit moment zeer onzeker of de afspraken wereldwijd echt nageleefd zullen worden.
Ook minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen is van mening dat het lot van Nederland min of meer afhankelijk is van mondiale klimaatafspraken. Dat zei ze tegen de NOS tijdens de laatste internationale klimaatconferentie in Polen. De minister reageerde daarmee op zorgen die er in Zeeland leven over de stijgende zeespiegel.
Toch vinden de experts dat er door de politiek onvoldoende wordt nagedacht over de gevolgen op lange termijn van zeespiegelstijging. "Voor zover ik weet, wordt er door de overheid voor de lange termijn weinig nagedacht over alternatieven voor het kustbeleid, anders dan het opspuiten van zand en het ophogen van dijken", zegt Caroline Katsman, hoofddocent fysische oceanografie aan de TU Delft.
Omgaan met onzekerheden
Terwijl dat wel belangrijk is, vindt Marjolein Haasnoot van Deltares en auteur van het eerder genoemde rapport over de gevolgen van zeespiegelstijging voor Nederland. Zo moet er bij heel grote infrastructurele werken volgens haar rekening worden gehouden met een potentieel grote zeespiegelstijging.
"Voor alle maatregelen is tijd nodig. Nu is de tijd er nog om daarover na te denken en een goed plan te maken. (...) Als het gaat om zeespiegelbeleid moet je kunnen omgaan met onzekerheden. Je kunt niet wachten tot je precies weet wat er gaat gebeuren. Als je het zeker weet, dan gebeurt het al, en zou het bovendien veel te snel kunnen gaan."


Doorsteek naar zee moet leegloop Fries dorp stoppen

02-02-2019 - 0 reacties Waarschijnlijk volgend jaar wordt de dijk aan de Waddenzee ter hoogte van het Friese dorp Holwerd doorgestoken. Tussen de zee en het dorp ontstaat zo een natuurgebied dat niet alleen voor vogels maar ook voor toeristen aantrekkelijk moet zijn. Het project Holwerd aan Zee geeft een impuls aan de economie van het leeglopende dorp, stellen de initiatiefnemers.
Het project is een grote stap dichterbij gekomen, meldt Omrop Fryslân. Na het Rijk en de provincie Friesland stelt nu ook de Nationale Postcodeloterij een miljoenenbijdrage beschikbaar.
Holwerd aan Zee werd in 2016 bedacht door een aantal inwoners van het gebied, die zich grote zorgen maken over de leegloop. Steeds meer mensen verhuizen uit het dorp, met als gevolg dat ook de voorzieningen onder druk staan. Het initiatief kreeg van begin af aan veel steun van de inwoners van Holwerd en de boeren in de omgeving.
Niet vechten tegen, maar leven met het water
Het plan komt erop neer dat na de dijkdoorbraak een groot binnendijks zoutwatermeer met getijdenwerking tussen Waddenzee en dorp komt te liggen. Bij dat meer staan bungalows, een haven en een hotel gepland. Er wordt ook gedacht over een plek vanaf waar drones kunnen vertrekken.
Tegelijkertijd ontstaat een uniek foerageergebied voor vogels. Directeur Fred Wouters van de Vogelbescherming is razend enthousiast omdat vooral het aantal kluten en grote sterns in het gebied al tientallen jaren terugloopt. "Dit is een baanbrekende stap," zegt Wouters, "Niet meer vechten tegen het water, maar leven met het water. Het is iconisch: het herstelt natuur, er komt een getijdenmeer en we helpen krimp om te buigen in groei."
Mensen en vogels profiteren
Samen met het Friese Landschap en de Waddenvereniging pleit de Vogelbescherming al jaren voor een natuurlijke overgang tussen de Waddenzee en het achterland. "Vele mensen én duizenden vogels profiteren," zegt Wouters. "Tot slot werken we met boeren samen om oplossingen voor verzilting dichterbij te brengen. Holwerd aan Zee is een grote stap voorwaarts voor mens en natuur."
In totaal kost Holwerd aan Zee 65 miljoen euro. Met bijdrages van het Rijk, provincie (samen ongeveer 17 miljoen) en de Postcodeloterij (15 miljoen) is nu de helft van het benodigde geld binnen. Dat is voldoende om aan de uitvoering te beginnen. De initiatiefnemers hopen dat het Rijk snel over de brug komt met de rest van het geld.


Amigo Plant wil in 2020 verhuizen naar glastuinbouwgebied Alton

31-01-2019 - 0 reacties Amigo Plant wil twee van haar vijf locaties aan de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard verplaatsen naar het noordelijker gelegen glastuinbouwgebied Alton in Heerhugowaard. Het plan is om de verhuizing van de vetplantenkwekerij in de loop van 2020 plaats te laten vinden.


Faculteit Diergeneeskunde gaat in 2020 reorganiseren

28-12-2018 - 0 reacties De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht gaat in 2020 reorganiseren. Het aantal
departementen wordt teruggebracht van 8 naar 3 die ieder 250 tot 350 medewerkers tellen. De reorganisatie heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Ook staan er geen bezuinigingen gepland. De reorganisatie kan wel tot gevolg hebben dat medewerkers een andere leidinggevende en nieuwe directe collega’s krijgen of dat ze moeten verhuizen naar een andere werkplek. De studenten Diergeneeskunde zullen op korte termijn niet veel merken van de reorganisatie binnen de faculteit. Op langere termijn moeten de wijzigingen wel resulteren in verbetering van de onderwijskwaliteit.