Onduidelijk

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Onduidelijk. Onduidelijk is een van de 15512 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Onduidelijk nieuws

Regels en handhaving rondom een vanggewas bij maïs nog erg onduidelijk

08-08-2019 - 0 reacties Met het tweede extreem droge jaar op rij, is er een reële kans dat een vanggewas op veel plekken niet slaagt, terwijl dat dit jaar op zand- en lössgronden wel verplicht is. Wat daarvan de consequenties zijn, is nog onduidelijk.


LLTB vindt Natura 2000-plan te onduidelijk

26-07-2019 - 0 reacties De LLTB heeft onlangs gereageerd op de Natura 2000-plannen Maasduinen en Roerdal. De belangenbehartiger vindt dat de voorliggende plannen om procedurele en inhoudelijke redenen niet vastgesteld kunnen worden.


Paarden Oostvaardersplassen verhuizen later

16-07-2019 - 0 reacties De verhuizing van ongeveer 150 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen naar Wit-Rusland loopt vertraging op. Voor de verhuizing zijn allerlei papieren nodig en dat duurt in Wit-Rusland langer dan voorzien, meldt Staatsbosbeheer dinsdag. Het is onduidelijk wanneer de paarden alsnog vertrekken uit het Flevolandse natuurgebied.


Verhuizing paarden Oostvaardersplassen later

16-07-2019 - 0 reacties De verhuizing van ongeveer 150 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen naar Wit-Rusland loopt vertraging op. Voor de verhuizing zijn allerlei papieren nodig en dat duurt in Wit-Rusland langer dan voorzien, aldus Staatsbosbeheer dinsdag. Het is onduidelijk wanneer de paarden alsnog vertrekken uit het Flevolandse natuurgebied.


Geladen cementwagen in de sloot gekanteld in Schiedam

20-06-2019 - 0 reacties SCHIEDAM - Op de Groeneweg in Schiedam is donderdagochtend 20 juni een cementwagen op zijn kant in een sloot terechtgekomen. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk.De chauffeur mankeerde, naast een nat pak...Lees meer


'Politie houdt drie windmolenactivisten aan'

19-06-2019 - 0 reacties De politie heeft drie personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij het verzet tegen windmolenparken.

De politie heeft drie mensen opgepakt die ervan worden verdacht dat ze betrokken zijn bij de windmolenterreur. Meerdere ondernemers die werken aan de aanleg van windparken in Groningen en Drenthe kregen in de afgelopen maanden dreigbrieven.

De politie heeft vanochtend drie mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij "ernstige strafbare feiten" die zijn gepleegd rond de aanleg van twee grote windmolenparken in het noorden van het land.
Volgens de eerste berichten bij RTV Noord zijn de verdachten een 61-jarige man uit Tweede Exloërmond, een 58-jarige man die in Meeden verblijft en een 50-jarige man uit Nieuw-Buinen. De politie onderzoekt wat hun rol is in de zaak.
Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Op dit moment vinden huiszoekingen plaats in Meeden, Nieuw-Buinen, Tweede Exloërmond, Oude Pekela, Groningen en Stadskanaal. Omdat de politie veel vragen verwacht, wordt om 12.00 uur een tijdelijk politiebureau geopend in Meeden, waar buurtbewoners vragen kunnen stellen aan een wijkagent en iemand van het onderzoeksteam.
Bedreigingen, asbest en metalen pinnen
Zowel in Groningen als in het noorden van Drenthe staan twee grote windmolenparken gepland. Die leidden tot veel protest van omwonenden en ook diverse gemeenten. Dat verzet uitte zich juridisch, tot aan de Raad van State toe.
Daarnaast begonnen vanaf augustus 2016 ook verschillende actiegroepen zich op agressieve wijze te roeren. Zij bedreigden boeren die hun land beschikbaar stelden. Later verspreidden zij conservenblikken gevuld met beton en metalen pinnen op akkers, mogelijk om de machines van boeren te beschadigen.
In februari van dit jaar dumpten actievoerders tot twee keer toe grote hoeveelheden asbest bij een bedrijf dat betrokken is bij de aanleg van een van de twee windmolenparken. Of en hoe de nu aangehouden verdachten verantwoordelijk zijn voor die dumping, is nog onduidelijk.


Gevolg ‘stikstof-uitspraak’ voor plannen GOL nog onduidelijk

07-06-2019 - 0 reacties DE LANGSTRAAT - Nu de Raad van State een streep heeft gezet door het Programma Aanpak Stikstof (PAS), kán dat gevolgen hebben voor de plannen Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL). Of het ook daadwerkelijk zo is, is afwachten.


Ontploffingsrisico emissiearme vloer blijft onduidelijk

06-06-2019 - 1 reacties Er is nooit onderzocht of er bij emissiearme vloeren een grotere kans op explosies bestaat dan bij andere vloeren. Tweede Kamerlid Helma Lodders (VVD) maakt zich hier zorgen over en gaat dit opnieuw aan de orde stellen.


Pluimveehouder Huisman uit Dalfsen na grote brand: 'Ik stop niet'

03-06-2019 - 0 reacties Voor leghennenhouder Bert Huisman uit Dalfsen is na de grote brand op zijn terrein nog veel onduidelijk, maar één ding weet hij zeker: „Ik zal niet stoppen met mijn bedrijf."


Kippenboer Huisman uit Dalfsen na grote brand: "Ik stop niet"

02-06-2019 - 0 reacties Voor kippenboer Bert Huisman uit Dalfsen is na de grote brand op zijn terrein nog veel onduidelijk, maar één ding weet hij zeker: "Ik zal niet stoppen met mijn bedrijf." Hij reageert daarmee op de vermoedens die er zijn over de oorzaak van de brand.


Blijft PvDD Anja Hazekamp wel of niet in het Europees parlement?

24-05-2019 - 0 reacties Het is nog onduidelijk of Anja Hazekamp lid blijft van het Europees parlement. Volgens de ene exitpoll van de Europese Verkiezingen krijgt de Partij voor de Dieren geen enkele zetel, volgens een andere wel.


NUcheckt: Onduidelijk hoe ongelijk Europees landbouwgeld verdeeld is

15-05-2019 - 0 reacties NU.nl's partner Nieuwscheckers checkt beweringen in aanloop naar de Europese verkiezingen. Bewering: "80 procent van het Europese landbouwgeld gaat naar 20 procent van de boeren."


Chocolade geeft geheimen niet zomaar prijs

15-05-2019 - 0 reacties Niet iedereen zal bij elke hap chocolade bedenken dat zo’n reep zowel een wonder van de natuur als een hoogwaardig technologisch product is. Chocolade mag dan het meest gegeten snoepgoed ter wereld zijn, veel is nog onduidelijk over aroma, structuur en de ‘gezondheid’ van chocolade. Twee recente onderzoeken wilden daar verandering in brengen. Dat lukte maar gedeeltelijk.


Losgebroken koe verwondt persoon in Den Ham

12-05-2019 - 0 reacties In Den Ham is zaterdagavond een inwoner gewond geraakt die probeerde een losgebroken koe te vangen. Hoe de koe wist te ontsnappen is nog onduidelijk. Een veearts slaagde erin het beest te verdoven met een verdovingsspuit, waarna het dier kon worden gevangen.


Grote brand in schuur Renswoude met zo'n 16.000 kippen

30-04-2019 - 0 reacties In een schuur in Renswoude is een grote brand uitgebroken. De veiligheidsregio laat weten dat er vermoedelijk 16.000 kippen in de schuur aanwezig zijn.

In Renswoude is vanmiddag brand uitgebroken in een schuur met 16.000 kippen. De brandweer sprak van een grote uitslaande brand. Inmiddels is het vuur onder controle. Het nablussen duurt waarschijnlijk nog uren.
Omwonenden kregen het advies de ramen en deuren te sluiten vanwege de rook. De rookwolken zijn ook goed te zien op de naastgelegen snelwegen A30 en A12.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Niemand raakte gewond. Het is nog onduidelijk hoeveel kippen de brand hebben overleefd, meldt RTV Utrecht.


Minister verdedigt aanpak voor methaanreductie rundvee

29-04-2019 - 0 reacties In de commissie Leefmilieu van het Vlaams Parlement kreeg minister Koen Van den Heuvel kritische vragen over het convenant dat de overheid met de landbouwsector sloot om de methaanuitstoot door runderen te verkleinen. “Hoe dat moet gebeuren, is nog onduidelijk want voor zover ik weet, bevat het convenant geen concrete maatregelen”, zegt volksvertegenwoordiger Bart Caron (Groen). Het stoort hem ook dat het convenant zwijgt over de optie van een kleinere veestapel. Collega-parlementsleden merken ook op dat de methaanreductie vooral moet komen van technische ingrepen. In zijn antwoord negeert de minister de olifant in de kamer niet. Een afbouw van de veestapel is volgens hem niet de manier: “Als we de productie verplaatsen naar het buitenland zetten we, ook wat het klimaat betreft, absoluut geen stap voorwaarts.”


Economische gevolgen oppositieplannen CO2-heffing onduidelijk

24-04-2019 - 0 reacties DEN HAAG - Een CO2-heffing voor de industrie kan helpen om klimaatdoelen te halen, maar over de economische risico’s is nog veel onduidelijk. Dat blijkt uit de doorrekeningen van voorstellen van PvdA en GroenLinks door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).


Duitsland akelig pünktlich in melkaanvoer februari

17-04-2019 - 0 reacties Duitse melkers zijn akelig precies bezig geweest wat betreft de melkproductie van februari 2019. Die wijkt namelijk miniem af van de melkontvangst in de tweede maand van 2018. Wat dit betekent voor de rest van het seizoen is onduidelijk.


Fruittelers halen alles uit de kast om bloesem te beschermen tegen vorst

15-04-2019 - 0 reacties Het is nog onduidelijk welke schade de nachtvorst van vrijdag op zaterdag en de nacht daarna aan de fruitbomen heeft aangericht. Telers haalden alles uit de kast om de toekomstige oogst te redden.


Deskundigen: wolf gaat niet naar park Hoge Veluwe

27-03-2019 - 0 reacties De wolven die zich op de Veluwe hebben gevestigd, zullen Nationaal Park De Hoge Veluwe links laten liggen. Dat hebben wolfdeskundigen gezegd tegen de provincie Gelderland. Rondom het park staan hoge hekken met enkele doorgangen voor wild. Wolven zullen die niet opzoeken, omdat er rond het park voldoende bossen zijn waar ze kunnen jagen, verwachten de deskundigen.

De parkdirecteur van De Hoge Veluwe is daar niet gerust op. Er is volgens hem al een wolf gefotografeerd in het park. "Dat dier was ook meteen weer weg, maar ze kunnen dus wel naar binnen." Hij vreest dat wolven de in het park levende moeflons, kleine wilde schapen, zullen opeten.

Leefgebied vastgesteld
Vorige maand concludeerden onderzoekers dat de wolf definitief terug is in Nederland. Op basis van waarnemingen en dna-onderzoek wordt uitgegaan van twee wolvinnen die zich hebben gevestigd op de Noord-Veluwe en Midden-Veluwe.

Vandaag publiceerde de provincie Gelderland een kaart van het leefgebied van de wolven. Het gebied strekt zich uit van de A28 in het noorden van Gelderland via Putten en Apeldoorn naar het zuiden, vlak boven Arnhem. Nationaal Park De Hoge Veluwe valt daar niet onder.
Deskundigen hebben voor het opstellen van de kaart gekeken naar het gedrag van de dieren, de gemiddelde afstand die een wolf aflegt op zoek naar voedsel en de situatie op de Veluwe, zoals rasters en snelwegen.

Maatregelen
Nu deze kaart is gemaakt, moet bekeken worden hoe het gebied omgaat met de wolf. Het gaat dan onder meer om het nemen van wolfwerende maatregelen en schadevergoedingen voor bijvoorbeeld schapenhouders. Samen met dierenhouders en natuurbeheerders zal de provincie een wolvencommissie instellen die over dit soort zaken gaat praten.
Volgens Omroep Gelderland zijn LTO en het Platform voor de kleinschalige schapen- en geitenhouders al bezig gesprekken op gang te brengen. De provincie ondersteunt dit en vergoedt maatregelen gedeeltelijk. Hoe dat er precies uit komt te zien, is nog onduidelijk.

Directeur Van Voorst tot Voorst van park De Hoge Veluwe wil wolven zo nodig kunnen vangen of afschieten. Dat is nu streng verboden, want de wolf is een beschermd dier. Van Voorst tot Voorst is in Europa aan het lobbyen voor ander wolvenbeleid, zegt hij.