Management

Al het Management nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Management nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Management nieuws

GM introduceert draadloos batterijmanagement

10-09-2020 - 0 reacties General Motors komt met een nieuw draadloos systeem om de batterijen in EV's te managen, dat maakt het concern bekend. Het 'Wireless Battery Management System' moet de levensduur van de batterijen verlengen en tegelijkertijd ontwikkelingskosten voor nieuwe elektrische modellen drukken.


OMT-Z: Nertsenfokkerijen onder het vergrootglas

20-07-2020 - 0 reacties Alle nertsenhouderijen moeten preventief worden geruimd als er na half augustus nog steeds nieuwe besmettingen op de bedrijven optreden. Dat adviseren experts van het Outbreak Management Team-Zoönosen, het OMT-Z. Ook mogen de houderijen die dan worden geruimd niet meer opnieuw beginnen.


OMT-Z: ‘Nertsenbedrijven preventief ruimen bij nieuwe besmettingen na half augustus’

20-07-2020 - 0 reacties Het Outbreak Management Team Zoönosen (OMT-Z) adviseert om nertsenbedrijven preventief te ruimen indien er na half augustus nog nieuwe besmettingen zijn en de coronasituatie onder de Nederlandse bevolking gelijk is gebleven.


Syngenta Flowers versterkt Europees management

16-07-2020 - 0 reacties Leendert Arkenbout is met ingang van 1 september bij Syngenta Flowers aangesteld als nieuwe hoofd Operations EAME voor jonge planten en stek. Deze aankondiging volgt op de recente benoeming van Yigremachew Worku, die per 1 augustus hoofd productie EAME zal zijn. Met deze benoemingen is de supply chain nu…


Nieuwe fase coronacrisis breekt aan: 'OMT niet geschikt om anderhalvemetersamenleving vorm te geven'

30-04-2020 - 0 reacties Steeds feller klinkt kritiek over de eenzijdigheid van het ‘Outbreak Management Team’ en de koers rond mondkapjes. Voorzitter en RIVM-directeur Jaap van Dissel - zo beroemd dat hij op de cover van de Story prijkt - snapt dat wel. “Er is nu een andere fase, dan spelen andere belangen.”


Van Dissel: ‘Andere fase, dus ook andere expertises nodig’

30-04-2020 - 0 reacties Steeds feller klinkt kritiek over de eenzijdigheid van het ‘Outbreak Management Team’ en de koers rond mondkapjes. Voorzitter en RIVM-directeur Jaap van Dissel - zo beroemd dat hij op de cover van de Story prijkt - snapt dat wel. “Er is nu een andere fase, dan spelen andere belangen.”


Management voor veehouders belangrijker dan teeltkeuze

06-04-2020 - 0 reacties Met goed management is meer winst te behalen dan met de keuze voor continuteelt of vruchtwisseling. Beide hebben hun plussen en minnen. Veel ondernemers kiezen bewust voor een van deze teelten.


“Voedingssector van vitaal belang voor dagelijks leven"

22-03-2020 - 0 reacties Viroloog Marc Van Ranst en Piet Vanthemsche, voorzitter van de ‘Economic risk management group’, brachten vrijdag een bezoek aan het zuivelbedrijf Olympia in Herne. Ze onderstreepten het belang van de voedingssector en spraken hun steun uit voor alle werknemers die actief zijn in de agrovoedingsketen omdat zij een belangrijke taak hebben om de voedselvoorziening te verzekeren. Ook Fevia, de federatie van de voedingsindustrie, lanceert deze week de campagne #FoodHeroes om alle werknemers te steunen.


Kunstmest inperken met management

31-01-2020 - 0 reacties Kan Friesland kunstmestloos worden? Voorlopig niet, denken experts. Wel zijn er grote stappen te nemen om het gebruik in te perken. Deskundigen laten hun licht schijnen over dit onderwerp.


Fust Online in gebruik genomen door Faber Bloementransport

23-10-2019 - 0 reacties Fust Online is onlangs in gebruik genomen door vervoerder Faber Bloementransport uit Eelde. Hierdoor gaan de fustbestellingen direct vanuit hun Transport Management Systeem (TMS) naar het Royal FloraHolland fustsysteem.En dat scheelt een hoop extra werk en is minder foutgevoelig. Stap daarom als vervoerder ook over op Fust Online.


Buigen of barsten voor FloraHolland Eelde

18-10-2019 - 0 reacties Buigen of barsten voor FloraHolland; er is geen plan B zo luidt de kop vandaag van het Dagblad van het Noorden. Om de bloemenveiling Eelde open te houden, is vernieuwing noodzakelijk en volgens het management van Royal FloraHolland is het stoppen met fysiek veilen daar een essentieel onderdeel van.


"Kennisdelen zit ingebakken"

17-10-2019 - 0 reacties Interview met Kim Nguyen, inkoperWat doe je bij RVO.nl?Na mijn opleiding Luchtvaartdienstverlening deed ik een Facility Management studie en volgde ik een minor Procurement. Dat laatste lag me! Door diverse stages te lopen in verschillende branches wilde ik ontdekken wat bij mij paste, wat echt ‘mijn ding’ zou zijn. Dat bleek de rijksoverheid en in 2017 kon ik beginnen bij het Inkoopplein van RVO.nl, in het team dat werkt voor de internationale programma’s. Van teamuitjes, het boeken van hotels tot projecten in Afrika, ik heb van alles voorbij zien komen.


Snelle groei toomgrootte vraagt management

15-10-2019 - 0 reacties De groei van de toomgrootte is sneller gegaan dan de stijging van de melkproductie bij de zeugen. Een snel geboorteproces is gewenst om doodgeboren biggen te voorkomen


Met enige regelmaat zie ik mijn werk terug in het nieuws

11-10-2019 - 0 reacties Interview met Kim Nguyen, inkoperWat doe je bij RVO.nl?Na mijn opleiding Luchtvaartdienstverlening deed ik een Facility Management studie en volgde ik een minor Procurement. Dat laatste lag me! Door diverse stages te lopen in verschillende branches wilde ik ontdekken wat bij mij paste, wat echt ‘mijn ding’ zou zijn. Dat bleek de rijksoverheid en in 2017 kon ik beginnen bij het Inkoopplein van RVO.nl, in het team dat werkt voor de internationale programma’s. Van teamuitjes, het boeken van hotels tot projecten in Afrika, ik heb van alles voorbij zien komen.


Kalksuspensie op meststrook vermindert uitstoot ammoniak met sleepvoet

04-10-2019 - 0 reacties De NMT (Nutriënten Management Instituut) doet onderzoek naar het toedienen van een kalksuspensie op de meststrook tijdens het bemesten met de sleepvoetenmachine.


Kalksuspensie op meststrook vermindert uitstoot ammoniak met sleepvoet

04-10-2019 - 0 reacties De NMT (Nutriënten Management Instituut) doet onderzoek naar het toedienen van een kalksuspensie op de meststrook tijdens het bemesten met de sleepvoetenmachine.


NMI: 'Ook innovatieve meetmethodes met sensoren inzetten voor nulmeting bodemkwaliteit'

24-09-2019 - 0 reacties Voor het meten van de bodemkwaliteit bieden recente ontwikkelingen op het vlak van sensortechnologie in toenemende mate robuuste en goedkope alternatieven met een vergelijkbare nauwkeurigheid als chemische methoden. Daarom zou voor de nulmetingen die in 2019 en 2020 uitgevoerd gaan worden zowel gebruik moet worden gemaakt van conventionele als innovatieve meetmethodes met sensoren. Dat stellen Gerard Ros, Christy van Beek, Saskia Visser van het Nutriënten Management Instituut (NMI)


Rijden met de nieuwe John Deere M-serie

21-09-2019 - 0 reacties De vier nieuwe viercilindermodellen worden aangedreven door een 4,5-liter John Deere PowerTech EWL-motor. Model 6130M, 6140M en 6145M hebben een 4,5-liter John Deere PowerTech PSS-motor. Grotere modellen zijn uitgerust met zescilinder PVS-motoren met een cilinderinhoud van 6,8 liter. Ook de kleinere 6090M t/m 6140M zijn nu voor het eerst voorzien van Intelligent Power Management (IPM) waarmee de prestatie met 20 pk is verbeterd voor pto-werkzaamheden en transport, de viercilinder 6140M levert met IPM een maximumvermogen van maar liefst 166 pk.  Er zijn drie verschillende versnellingsbakopties…


Eenvoudige automatisering met iQblue connect van Lemken

21-09-2019 - 0 reacties Intelligentie die we kunnen uitbreiden Tot nu toe is het idee om gegevens van beschikbare mechanische werktuigen te gebruiken en op te nemen in farm managementsystemen, voor de meeste landbouwers slechts een wens. Bovendien is de op de markt daarvoor beschikbare techniek vaak te duur of te ingewikkeld. Daarom stelt Lemken nu met iQblue connect een veelzijdige uitbreidingsmodule voor die de beschikbare techniek omzet in intelligente actoren in het landbouwkundige proces. In combinatie met het Tractor Implement Management (TIM) automatiseert de module veel functies van puur mechanische…


Fotoserie: ‘Nieuw kengetal Productieresultaat gaat verder dan Voerwinst’

20-09-2019 - 0 reacties Ook na de Pigbusiness thema-avond ‘Management’, afgelopen woensdag 18 september in Veghel, blijft het cliché ‘Meten is Weten’ overeind staan. Voor goed management heb je namelijk betrouwbare en accurate gegevens nodig.