Vee

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Vee. Vee is een van de 15402 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Vee nieuws

Kabinet zet mes in Nederlandse varkensstapel

25-06-2019 - 0 reacties Het kabinet trekt volgens het AD miljoenen uit voor inkrimping van de veestapel in Nederland. Van de ruim twaalf miljoen varkens verdwijnen er mogelijk anderhalf miljoen. Er gaat 60 miljoen euro extra naar een stopregeling voor varkensboeren. Ook komt er jaarlijks zo’n 70 miljoen euro beschikbaar voor boeren die overstappen naar duurzame landbouw, met minder vee.


Veehouders nemen massaal maatregelen tegen hittestress

24-06-2019 - 0 reacties De eerste hittegolf van dit jaar is een feit. Vee is gevoelig voor te hoge temperaturen. Dit betekent dat veehouders in deze periode extra druk zijn om hittestress bij hun dieren te voorkomen.


Veehouders nemen maatregelen tegen hittestress

24-06-2019 - 0 reacties De temperatuur stijgt en dat heeft haar weerslag op het vee. Boeren zijn daarom in deze periode extra druk om hittestress bij hun dieren te voorkomen.


Podcast serie - interview met (GHGguru) frank Mitloehner

22-06-2019 - 0 reacties Nav congress "the role of ruminants in sustainable diets" afgelopen vrijdag een interview van www.foodlies.org / peak human met Frank Mitloehner. welliswaar lang en engelstalig, maar vol met wetenswaardigheden als weerwoord voor andersdenkenden. Make up your own mind.
Aan het eind zijn veel wetenswaardigheden gebundeld

Originele beschrijving
You guys are in for a treat. Dr. Frank Mitloehner is about to destroy every argument every anti-meat propaganda spewing know-it-all has ever let slip from their quinoa-loving lips. I’d list them all to get you fired up, but it would take too long. You’re just going to have to listen up and pay attention to every second of this episode.

Dr. Mitloehner has a masters in Agricultural Engineering and Animal Science from University of Leipzig, Germany, and a PhD in Animal Science from Texas Tech University.


Weerbericht: Alleen de mais profiteert van de naderende hittegolf

22-06-2019 - 0 reacties De naderende hittegolf van komende week kan gevaar opleveren voor vee en veehouder. Alleen de mais profiteert van de serie tropische dagen die volgende week in het verschiet liggen.


De koe loopt na stikstofuitspraak illegaal in de wei

21-06-2019 - 9 reacties

Originele beschrijving

Paniek onder boeren: ook voor het weiden van vee bij een natuurgebied hebben zij volgens de Raad van State een vergunning nodig. Minister Schouten speurt nu naarstig naar een manier om de koe in de wei te legaliseren.


Weerbericht: Alleen de mais profiteert van de naderende hittegolf

21-06-2019 - 0 reacties De naderende hittegolf van komende week kan gevaar opleveren voor vee en veehouder. Alleen de mais profiteert van de serie tropische dagen die volgende week in het verschiet liggen.


Iedere dag 56.000 liter melk in de mest

19-06-2019 - 5 reacties Art Schaap (New Mexico, VS) moet overgaan tot het euthanaseren van 4.000 stuks vee. De oorzaak is de besmetting van enkele waterbronnen van het bedrijf met zeer giftige chemicaliën. Lees verder ❯


Boer en Bosbeheer helpen elkaar

18-06-2019 - 0 reacties Biologische boeren hebben ruimte nodig om hun vee te laten grazen, Staatsbosbeheer zoekt naar inkomstenbronnen voor het onderhoud van natuurgebied. Een logisch huwelijk - in de provincie Utrecht pachtten twee biologische boeren voor langere tijd grond van Staatsbosbeheer. Onze verslaggever Hugo Reitsma was erbij.


Vrees voor minder koeien in de wei

13-06-2019 - 58 reacties

Originele beschrijving

Boeren moeten mogelijk noodgedwongen meer vee op stal houden, nu de Raad van State het Nederlandse stikstofbeleid ongeldig heeft verklaard.


Schouten breidt extra controle vee-export uit

13-06-2019 - 0 reacties Landbouwminister Carola Schouten breidt het 'vierogenprincipe' uit naar de verzamelcentra voor vee-export. Dat doet ze als reactie op berichtgeving van RTL Nieuws over wrak vee dat toch naar het buitenland wordt getransporteerd ondanks.


Schouten breidt extra controle transport uit

13-06-2019 - 0 reacties Landbouwminister Carola Schouten breidt het 'vierogenprincipe' uit naar de verzamelcentra voor de export van vee. Dat doet ze als reactie op berichtgeving van RTL Nieuws over meldingen dat vee dat niet geschikt is voor vervoer toch naar het buitenland wordt getransporteerd.


Overijssel is tegen weidevergunning

13-06-2019 - 0 reacties Provincie Overijssel gaat zich tot het uiterste inspannen om te voorkomen dat boeren een vergunning moeten aanvragen voor het weiden van vee in de buurt van natuurgebieden. Dat antwoordde Gedeputeerde Staten woensdag op vragen van de VVD.


Brief aan Schouten: vergunningsplicht beweiding en bemesting onwerkbaar

13-06-2019 - 0 reacties LTO Nederland is, samen met een brede groep organisaties die weidegang een warm hart toedraagt, verrast over de uitspraak van de Raad van State over het Programma Aanpak Stikstof (PAS). In het bijzonder over het besluit dat het weiden van vee en het bemesten van grond niet ‘vergunningvrij‘ mocht worden gemaakt, omdat volgens de bestuursrechter niet vooraf uitgesloten is dat dit effect heeft op natuurgebieden in de omgeving.


‘Gras belangrijkste eiwitbron Europees vee’

13-06-2019 - 0 reacties Lokaal geteeld gras en ander ruwvoer is de belangrijkste bron (45%) van eiwitten voor Europees vee. En niet overzeese soja. Dat meldt het Vlaams Infocentrum Land- en tuinbouw (Vilt) op basis van cijfers gepubliceerd door de Europese Commissie. Door ruwvoeder voor het eerst mee te


NVWA: 'Ondanks streng toezicht op veetransport, is vervoer van wrak vee niet altijd te voorkomen'

13-06-2019 - 5 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) erkent dat er soms zieke dieren worden vervoerd, terwijl dit officieel niet mag. Het toezicht is streng op vervoer van wrak vee, maar je kunt het nooit helemaal voorkomen.


Gras verslaat importsoja als eiwitbron in veevoeder

12-06-2019 - 19 reacties Niet overzeese soja maar wel lokaal geteeld gras en ander ruwvoeder is de belangrijkste bron (45%) van eiwitten voor Europees vee. Door ruwvoeder voor het eerst mee te rekenen, heeft de Europese Commissie de eiwitbalans van de veehouderij juister kunnen becijferen. Gras en maïs produceren landbouwers volledig zelf. Ook voor granen, koolzaad en eiwitrijke gewassen zoals veldbonen en lupinen is Europa nagenoeg volledig zelfvoorzienend. De voedings- en biobrandstofindustrie leveren via hun reststromen een belangrijke bijdrage aan de eiwitbalans. Van de 85 miljoen ton ruw eiwit in diervoeding komt zodoende 79 procent uit Europa. Voor sojameel – 13 van die 85 miljoen ton – is de sector grotendeels aangewezen op import uit Noord- of Zuid-Amerika.


​Boer houdt uit vier maanden na brand Noblesse vee uit voorzorg op stal

06-06-2019 - 1 reacties Vier maanden na de grote brand bij slachtafvalverwerking Noblesse staan de koeien van boer Stevens in Wijster nog steeds op stal. Bij de brand in de nacht van 9 op 10 februari kwamen grote roetbrokken op het land van Stevens terecht.


‘MKZ in Kootwijkerbroek onwaarschijnlijk’

05-06-2019 - 0 reacties De groep deskundigen die de laboratoriumtest heeft onderzocht die in 2001 aanleiding was om vee in Kootwijkerboek te ruimen, geven aan dat het onwaarschijnlijk is dat het virus in het dorp aanwezig was. Dat stelden ze tijdens een toelichting op hun r


Raad van State haalt streep door PAS

29-05-2019 - 0 reacties Het Programma Aanpak Stikstof mag niet als basis voor toestemming voor activiteiten worden gebruikt. Dat is de uitspraak van de Raad van State. Ook besliste die Raad dat een vergunning nodig is voor het weiden van vee en het bemesten van grond.