Urban

Urban nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Urban nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Urban nieuws

MAN elektrificeert logistiek in de binnenstad

28-01-2021 - 0 reacties LEUSDEN - MAN Truck & Bus neemt deel aan project ZEUS (Zero Emission off-peak Urban deliverieS) met een elektrische eTGM. De eerste testen, waarbij de emissievrij rijdende truck werd ingezet voor de distributie van goe...Lees meer


Nieuwe modulaire 'plantenfabriek' brengt sla in recordtijd bij personeel

03-09-2020 - 0 reacties Indoor Vertical Farming is hot, maar er zijn maar weinig early adopters die winst maken. Urban Crop Solutions denkt hiervoor met hun nieuwe Modulex Plant Factory een oplossing voor te hebben. Op basis van de ervaringen en feedback van klanten eerdere producten van het Belgische bedrijf werd een nieuwe…


“Later als ik groot ben, word ik urban farmer”

23-01-2020 - 0 reacties Als uw puber later meubelstoffeerder, hondenuitlater, levens­eindeplanner, tattoo­verwijderaar of urban farmer wil worden, verklaar hem of haar dan niet meteen gek. Het mag dan al een gedurfde carrièrekeuze zijn, deze beroepen staan wel in de lijst met honderd snelst groeiende beroepen van de toekomst. “De helft van de honderd snelst groeiende beroepen van de toekomst zijn en blijven mensenwerk”, zegt Ben Rogmans, partner bij het arbeidsmarktanalysebureau Intelligence Group (IG!) dat de lijst opstelde.


Tweede mini-college voor vroege vogels over Urban Farming

18-11-2019 - 0 reacties De wereldbevolking groeit gestaag door: in 2050 telt de aarde ruim 10 miljard bewoners. Tegelijkertijd neemt de trek van het platteland naar de grote steden toe. In krap 30 jaar neemt de wereldbevolking toe met 2 miljard mensen. Hoe gaan we het voor elkaar krijgen om iedereen te voorzien van voldoende…


Kansenseminar Urban Energy in België

14-06-2019 - 0 reacties Wilt u meer weten over innovaties en actuele ontwikkelingen op het gebied van Urban Energy in België? Wilt u bestaande contacten uitbreiden of samenwerken met Belgische partijen? Onderzoekt of ontwikkelt u producten en diensten voor duurzame energie in de gebouwde omgeving? Kom dan naar het kansenseminar in Rotterdam.


Urban Energy: kansenseminar over energietransitie in België

29-05-2019 - 0 reacties Wilt u meer weten over innovaties en actuele ontwikkelingen op het gebied van Urban Energy in België? Wilt u bestaande contacten uitbreiden of samenwerken met Belgische partijen? Kom dan naar het kansenseminar Energietransitie in België op 25 juni in Rotterdam.Tijdens het seminar staan kansen voor Nederlandse bedrijven op het gebied van energietransitie centraal: wat zijn de uitdagingen voor België, hoe kan Nederlandse kennis op een duurzame manier worden benut en hoe pakt u het zakendoen in België aan.


Urban Crop Solutions neemt deel aan intergalactisch project

09-04-2019 - 0 reacties Binnen een intergalactisch onderzoeksproject van Puratos is Urban Crop Solutions verantwoordelijk voor de aanlevering van de plant groei-infrastructuur en voor de biologische ondersteuning van de onderzoeken naar het telen van gewassen in verticale landbouw omgevingen.


Informatiebijeenkomst Urban Energy tender

01-03-2019 - 0 reacties Onderzoekt of ontwikkelt u producten en diensten voor duurzame energieopwekking, energiebesparing en/of een flexibele betrouwbare energie-infrastructuur? En dat alles voor de gebouwde omgeving? Dan is de subsidie Urban Energy mogelijk interessant voor u!TKI Urban Energy en RVO.nl organiseren deze informatiebijeenkomst over de subsidieregeling Urban Energy. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over de voorwaarden van dit subsidieprogramma. U krijgt ruim de gelegenheid om vragen te stellen.


Vernieuwde subsidie Urban Energy opent 1 april

01-03-2019 - 0 reacties



Onderzoekt of ontwikkelt u producten en diensten voor duurzame energieopwekking, energiebesparing en/of een flexibele betrouwbare energie-infrastructuur? En dat alles voor de gebouwde omgeving?


Bijeenkomst DEI+ voor innovaties aardgasvrij - Amsterdam

01-03-2019 - 0 reacties Werkt u aan energie-innovaties die de gebouwde omgeving, utiliteitsbouw, woningen en/of wijken versneld aardgasvrij maken? Wilt u in aanmerking komen voor de subsidie DEI+? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 14 maart in het Planetarium Meeting Center in Amsterdam.RVO.nl informeert u over de voorwaarden van de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie - DEI+? De TKI Urban energy helpt u bij matchmaking.


Bijeenkomst DEI+ voor innovaties aardgasvrij - Eindhoven

01-03-2019 - 0 reacties Werkt u aan energie-innovaties die de gebouwde omgeving, utiliteitsbouw, woningen en/of wijken versneld aardgasvrij maken? Wilt u in aanmerking komen voor de subsidie DEI+? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 21 maart 2019 bij Seats2meet in Eindhoven.RVO.nl informeert u over de voorwaarden van de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie - DEI+? De TKI Urban Energy helpt u bij matchmaking.


DEI+ voor innovaties aardgasvrij - Amsterdam

27-02-2019 - 0 reacties Werkt u aan energie-innovaties die de gebouwde omgeving, utiliteitsbouw, woningen en/of wijken versneld aardgasvrij maken? Wilt u in aanmerking komen voor de subsidie DEI+? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 14 maart in het Planetarium Meeting Center in Amsterdam.RVO.nl informeert u over de voorwaarden van de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie - DEI+? De TKI Urban energy helpt u bij matchmaking.


DEI+ voor innovaties aardgasvrij - Eindhoven

27-02-2019 - 0 reacties Werkt u aan energie-innovaties die de gebouwde omgeving, utiliteitsbouw, woningen en/of wijken versneld aardgasvrij maken? Wilt u in aanmerking komen voor de subsidie DEI+? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 21 maart 2019 bij Seats2meet in Eindhoven.RVO.nl informeert u over de voorwaarden van de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie - DEI+? De TKI Urban Energy helpt u bij matchmaking.


Urban Energy tender

27-02-2019 - 0 reacties Onderzoekt of ontwikkelt u producten en diensten voor duurzame energieopwekking, energiebesparing en/of een flexibele betrouwbare energie-infrastructuur? En dat alles voor de gebouwde omgeving? Dan is de subsidie Urban Energy mogelijk interessant voor u!TKI Urban Energy en RVO.nl organiseren deze informatiebijeenkomst over de subsidieregeling Urban Energy. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over de voorwaarden van dit subsidieprogramma. U krijgt ruim de gelegenheid om vragen te stellen.


City Hub en Urban Mobility Systems introduceren de Zolution

19-10-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

Nieuw voertuig voor ‘zero-emissie’ stadsdistributie moet verkeersopstoppingen en milieuvervuiling in binnenstad tegengaan Met het groeiende aantal vrachtwagens dat dagelijks in het centrum moet zijn, dreigen de Nederlandse binnensteden verstopt te raken. City Hub trekt hiertegen ten strijde met groene stadsdistributie vanuit slimme magazijnen aan de rand van de stad. En binnenkort ook met de Zolution: een geheel nieuw elektrisch voertuig dat ontwikkeld is door de specialisten van Urban Mobility Systems (UMS). City Hub en UMS lanceren de Zolution op de techbeurs CES Unveiled Amsterdam 2018. Op donderdag 27 september onthult Gary Shapiro, CEO van CTA, samen met Prins Constantijn van


Stad en platteland kunnen alleen samen duurzame doelen bereiken

13-09-2018 - 0 reacties Om de duurzame doelen, zoals de energietransitie en klimaataanpassingen, te bereiken is samenwerking tussen stad en platteland onontbeerlijk. Zelfs kan een goede interactie op regionaal en zelfs landelijk niveau leiden tot een gezonde en duurzame samenleving. Aldus prof.dr. Eveline van Leeuwen bij haar inauguratie als hoogleraar Urban Economics aan Wageningen University & Research op 13 september.


Bijlmerbajes wordt omgetoverd tot Urban Greenhouse

30-08-2018 - 0 reacties Een duurzame groene oase voor de lokale productie van groente georganiseerd door lokale bewoners. Dat is wat het herinrichtingsplan ‘Open Bajes’ in de voormalige Bijlmerbajes inhoudt. GreenWURks uit Wageningen heeft met dit plan de internationale wedstrijd Design the Ultimate Urban Greenhouse gewonnen.


Plan ‘Open Bajes’ wint internationale ontwerpwedstrijd voor Bijlmerbajes

29-08-2018 - 0 reacties Het plan ‘Open Bajes’ is winnaar van de internationale wedstrijd Design the Ultimate Urban Greenhouse – een plan voor de 21e eeuwse herinrichting van de Bijlmerbajes in Amsterdam. Het winnende ontwerp van het team GreenWURks uit Wageningen behelst een duurzame, groene oase voor de lokale productie van groente vooral georganiseerd door lokale bewoners.


GreenWURks wint Student Greenhouse Challenge

29-08-2018 - 0 reacties GreenWURks heeft de Student Challenge 2018: Design the Ultimate Urban Greenhouse gewonnen. Op 28 augustus op de Grand Finale werd hun design “Open Bajes” gekozen als beste van 14 ontwerpen.


Fleuramour wil nog mooier zijn dan vorig jaar.

16-08-2018 - 0 reacties Nog mooier worden dan vorig jaar? Fleuramour gaat de uitdaging aan. Het internationaal bloemenspektakel in België wil van 21 tot en met 24 september de zintuigen prikkelen met het thema Urban Roots: in het hectische (stads)leven aandacht hebben voor de overweldigende pracht van de natuur.