Farming

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Farming. Farming is een van de 16211 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Farming nieuws

"We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, we zullen het wel redden"

26-03-2020 - 0 reacties Ook de vertical farming sector wordt getroffen door de coronacrisis, omdat veel bedrijven hun versproducten leveren aan de horeca. Nu de meeste restaurants gesloten zijn, moeten ze met oplossingen komen voor afzet van hun producten. Welke maatregelen nemen deze bedrijven om hiermee om te gaan? Een…


Waarom kan vertical farming niet bio zijn?

09-03-2020 - 0 reacties De laatste jaren heeft de land- en tuinbouw steeds meer oog voor de gezondheid van en zorg voor mens, dier en milieu. De biologische land- en tuinbouw was daarin naar eigen zeggen 'een voorloper', maar intussen schieten nieuwe vormen van ‘duurzame’ landbouw als paddenstoelen uit de grond.
Wat te denken…


Een echte boerenzoon bouwt zijn vaders tractor na in Farming Simulator

31-01-2020 - 0 reacties


Nieuwe producten met het accent op digitalisering in de agrarische sector Deutz-Fahr

03-01-2020 - 0 reacties Deutz-Fahr heeft de afgelopen drie jaar hard gewerkt aan een grondige renovatie van zijn hele tractorassortiment van 50 tot 340 pk en heeft twee nieuwe maaidorsers toegevoegd om het bestaande assortiment aan de onderkant (C5000) en bovenkant (C9300) aan te vullen. Daarnaast heeft het bedrijf een ultramoderne tractorfabriek neergezet in Lauingen (2017) en de fabrieken in Treviglio (hoofdkantoor van de groep) en Bandirma (Turkije) gemoderniseerd. In totaal heeft SDF ruim 130 miljoen euro geïnvesteerd in zijn Deutz-Fahr-merk. Dit omvat met name Connected Farming Systems met de digitale…


"Een aantal vertical farms zal verdwijnen maar sector zal groeien"

18-12-2019 - 0 reacties Als je de kranten leest, zou je denken dat vertical farming ofwel de perfecte oplossing is voor de armoede in de wereld of een compleet mislukt teeltsysteem is.
Zoals met zoveel dingen is de waarheid niet zo extreem. Dit wordt bevestigd door Michele Butturini, onderzoeker aan Wageningen University &…


Tweede mini-college voor vroege vogels over Urban Farming

18-11-2019 - 0 reacties De wereldbevolking groeit gestaag door: in 2050 telt de aarde ruim 10 miljard bewoners. Tegelijkertijd neemt de trek van het platteland naar de grote steden toe. In krap 30 jaar neemt de wereldbevolking toe met 2 miljard mensen. Hoe gaan we het voor elkaar krijgen om iedereen te voorzien van voldoende…


Column: Smart Poultry Farming

24-10-2019 - 0 reacties Middels Smart Farming zou je over tien jaar op de hoogte kunnen worden gebracht van een veranderend activiteitenpatroon in de stal. Terwijl je op een verjaardag zit! Snel ingrijpen wordt makkelijker door inzet van technologie, volgens Rick van Emous.


"Van precisielandbouw naar Smart Farming"

11-10-2019 - 0 reacties Op dinsdag 5 november vindt de lancering van Smart Farming NHN plaats met als onderwerp ‘van precisielandbouw naar Smart Farming’ met sprekers, demonstraties en interactie over hightech, drones en data-innovaties voor agribusiness. Smart Farming NHN wordt deze middag gelanceerd met de ondertekening van…


'Retailer wil zich onderscheiden in versschap'

01-10-2019 - 0 reacties Veertien van de 185 varkenshouders die volgens de uitgangspunten van Good Farming Star aan Vion leveren, richten zich volledig op de Plus-supermarkten. Voorzitter van de leveranciersvereniging StarFarmers, Jaap Kreuger, ziet het aantal ketenconcepten mondjesmaat groeien.


De Case IH nieuwe AFS Connect Magnum-reekstrekkers

15-09-2019 - 0 reacties Aangedreven door Case IH Advanced Farming Systems (AFS) precisietechnologie, is de tractor uitgerust met een nieuw display, besturingssysteem, ontvanger en een volledig opnieuw ontworpen hardware-omgeving die weergave op afstand mogelijk maakt, remote supportmogelijkheden en meer. Bovendien biedt een opnieuw ontworpen cabine comfort, opslag en gemakkelijk te gebruiken bedieningselementen voor ultieme productiviteit. De cabineomgeving in autokwaliteit van de AFS Connect Magnum-serie tractoren is bijgewerkt om tegemoet te komen aan de behoeften van klanten van…


Plus supermarkt start keten met Vion en 14 varkenshouders

12-09-2019 - 0 reacties Supermarktketen Plus start een samenwerking met 14 geselecteerde Nederlandse varkensboeren, die werken vanuit de criteria van het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Ze zijn aangesloten bij het Good Farming concept van Vion.


ChickenBoy wordt de beste vriend van vleeskippenhouders

28-08-2019 - 0 reacties Een groot deel van het werk van een vleeskippenhouder bestaat uit monitoring, erop toezien dat de kippen niets tekortkomen en lekker in hun vel zitten. Een makkie, zou je denken, tot je beseft dat er 40.000 kippen in één stal zitten en er soms meerdere van die stallen op één bedrijf zijn. Wie kan sneller dan de boer in de gaten hebben dat de drinknippels niet werken of de kippen op het punt staan ziek te worden? Daar moet je ‘ChickenBoy’ voor heten. Die leuke naam bedachten de oprichters van Faromatics, vijf specialisten in precision livestock farming waaronder twee Leuvenaars. Zij presenteerden vorig jaar op de grote veehouderijbeurs Eurotiers in Hannover hun robot. Compleet uitgerust met sensoren waakt de ChickenBoy over het welzijn van de kippen terwijl hij, aangedreven door een batterij, rustig rondjes in de stal draait via een rail aan het plafond.


Jeremy Clarkson attends sheep auction to buy 'cows'

07-08-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Jeremy Clarkson was seen attending a sheep auction as filming for his new farming television series is set to shortly commence.


Farming Simulator: Claas maakt opwachting

31-07-2019 - 11 reacties Spelers van Farming Simulator kunnen vanaf 22 oktober met Claas machines aan de gang. Dat melden de makers van het populaire spel.

Claas maakt later dit jaar z’n opwachting in Farming Simulator met 35 machines met onder meer: Arion 660-610, Axion 870-800, Axion 960-920, Xerion 5000 en 4000, Tucano 580, Jaguar 960 TT, Cargos 760, Rollant 455, Disco 1100 C, Disco 3600.

De release vindt plaats op 22 oktober.


Fotoserie: Mengteelten als natuurlijke oplossing tegen ziekten en plagen

06-07-2019 - 0 reacties De tweede bijeenkomst van Focus on Farming van dit jaar stond in het teken van Agroecologie en Technologie. Eén van de sprekers was Wijnand Sukkel, onderzoeker duurzame landbouw aan Wageningen UR.


‘De Greenport als internationale vraagbaak over vertical farming’

03-07-2019 - 0 reacties Een consortium van onderwijs, onderzoeksinstellingen en ondernemers gaat de komende jaren aan de slag met een fieldlab vertical farming. Ze gaan uit van een positief besluit van het Europese EFRO-fonds dat naar verwachting voor de zomer definitief wordt. Het consortium ontstond op initiatief van het…


Telers ontvangen weerstation voor smart farming

27-06-2019 - 0 reacties De eerste telers van CZAV ontvangen deze week een Sencrop-weerstation als onderdeel van een smart farming-pilot. Het helpt telers om de juiste teeltmaatregelen te nemen.


Focus on Farming: ‘Mengteelt speelt grote rol in behoud van natuurlijke vijanden’

14-06-2019 - 0 reacties De tweede bijeenkomst van Focus on Farming van dit jaar staat in het teken van Agroecologie en Technologie. Eén van de sprekers is Wijnand Sukkel, onderzoeker duurzame landbouw aan Wageningen UR. „Alles wat op de grond kruipt, heeft invloed op de luizen.”


Priva, 80 Acres Farms en Ocado gaan samenwerken in Infinite Acres

12-06-2019 - 0 reacties Priva, 80 Acres Farms en Ocado gaan samenwerken in Infinite Acres slaan de handen ineen om innovatie in de wereldwijde indoor farming sector een boost te geven.


Foto’s: Volop discussie over kringlooplandbouw tijdens Focus on Farming

01-06-2019 - 0 reacties Akkerbouwers uit de Hoeksche Waard, Voorne Putten, Flevoland, Noord-Holland en Friesland kwamen deze week bijeen op Proefbedrijf Westmaas om zich daar te verdiepen in de nieuwe wereld die Kringlooplandbouw heet.