Gebouwen

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Gebouwen. Gebouwen is een van de 15450 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Gebouwen nieuws

'Kabinet wil duizenden 5G-antennes op bushokjes en lantaarnpalen'

17-07-2019 - 0 reacties Het kabinet wil dat gemeenten meer ruimte krijgen om antennes voor 5G-internet te plaatsen op onder meer bushokjes, lantaarnpalen, openbare gebouwen en verkeerslichten. Dat staat in een wetsvoorstel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, meldt het AD.


Internetconsultatie herziening Energieprestatie van Gebouwen

12-07-2019 - 0 reactiesTot 12 augustus 2019 kunt u reageren op het conceptbesluit houdende wijziging van het Bouwbesluit 2012.


Klimaatakkoord: maatregelen haalbaar en betaalbaar

08-07-2019 - 0 reactiesIn het klimaatakkoord staan subsidies en programma's waarmee verduurzaming van gebouwen haalbaal en betaalbaar wordt. Lees de informatie van RVO.nl.


Plan voor groot vrieshuis langs A50; goed voor gebruik één windmolen

22-06-2019 - 0 reacties VEGHEL- Coldservice Veghel heeft plannen om twee gebouwen van ongeveer 50 meter hoogte neerzetten in de groene buffer langs de A50. Een van de twee, een vrieshuis, zal de volledige opbrengst van een van de vier geplande windmolens gaan gebruiken. Met de restwarmte uit het mega vrieshuis denkt het bedrijf heel bedrijventerrein De Dubbelen te kunnen verwarmen.


Voorbeeldrol gemeenten bij verduurzamen maatschappelijk vastgoed

19-06-2019 - 0 reactiesHet kabinet wil in 2030 49% minder CO2 uitstoten. In Nederland is maar liefst 40% van de CO2-uitstoot afkomstig van gebouwen.


BENG-eisen bekend

12-06-2019 - 0 reactiesVanaf 1 juli 2020 moeten alle nieuw te bouwen gebouwen voldoen aan de Bijna Energieneutrale Gebouw eisen (BENG). De BENG stelt strengere eisen om het energiegebruik te verlagen.


Schade door noodweer: wat kun je claimen?

08-06-2019 - 0 reacties Noodweer teisterde deze week Noord-Nederland en heeft veel schade aangericht in de regio. Bomen waaiden om en belandden op wegen en auto’s. Huizen en gebouwen raakten flink beschadigd tijdens zware onweersbuien. Gedupeerden maken de schade op en staan voor de vraag of ze die vergoed krijgen. Hoe zit het eigenlijk met die schade? We zetten de zaken op een rijtje met behulp van de verzekeraars.


Energieprestatiecontracten veelzijdiger en voordeliger dan gedacht

04-06-2019 - 0 reactiesEen manier om gebouwen te verduurzamen, is met energieprestatiecontracten (EPC's). Uit Europees onderzoek blijkt dat EPC's voor meer soorten projecten werken dan aanvankelijk gedacht.


Roep om meer bier wordt in Goirle beantwoord met brouwhuis

29-05-2019 - 0 reacties GOIRLE - 15.000 liter bier hebben ze al gebouwen. Via een gastbierbrouwerij in Utrecht gingen hun drie ambachtelijk gebrouwen bieren het land in. Straks kunnen ze aan de slag in een eigen onderkomen: Brouwerij Nicolaas op de Natuurpoort Goirle aan de Turnhoutsebaan. Op Hemelvaartsdag wordt die geopend.


Nieuwe kaart met percelen, wegen en gebouwen (BGT)

27-05-2019 - 0 reactiesEr komt een nieuwe digitale kaart van Nederland: de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Hierop staan onder andere gebouwen, wegen water en groen, maar ook grond.


Kabinet trekt ruim 35 miljoen euro uit voor 'parels van ons erfgoed'

21-05-2019 - 0 reacties Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap trekt 35,5 miljoen euro uit voor het herstellen en verduurzamen van rijksmonumenten. Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam krijgt het meeste geld: 7,5 miljoen euro.
Het geld is volgens minister Van Engelshoven bedoeld om de locaties beter toegankelijk en duurzamer te maken. "Ze zijn de parels van ons erfgoed en met een extra investering kunnen we de gebouwen geschikt maken voor de toekomst."
Boijmans van Beuningen liep recent een miljoenenschenking mis. De filantropische stichting Droom en Daad wilde naar verluidt 40 miljoen euro aan het museum doneren, maar eiste in ruil daarvoor wel twee zetels in de raad van toezicht. Dat ging gemeente Rotterdam te ver.
Naast de 7,5 miljoen euro voor het museum gaat er ook 4 miljoen euro naar Diergaarde Blijdorp. Op het terrein van het dierenpark staan 21 rijksmonumenten, schrijft RTV Rijnmond.
12 monumenten
Ook Artis krijgt 4 miljoen euro van het ministerie. In de dierentuin staan 27 monumenten, variërend van gebouwen tot vijvers en standbeelden. Verder krijgen de Portugese Synagoge in Amsterdam en de Portugees-Joodse begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk aan de Amstel samen 2 miljoen euro, meldt NH Nieuws. De museumhuizen van Hendric de Keyser en landgoed Elswout bij Haarlem ontvangen beiden een half miljoen euro.
Verder krijgen Kasteel Amerongen in Utrecht en Landgoed Middachten in Gelderland elk 2 miljoen euro van het Rijk. Het Waterloopbos in Marknesse en Stichting Oude Groninger Kerken kunnen allebei rekenen op een half miljoen euro.


Kwart Brabantse stallen en schuren staat leeg in 2030

17-04-2019 - 0 reacties Een kwart van de stallen en schuren in Noord-Brabant staat in 2030 leeg, meldt de provincie. De afgelopen vijf jaar kwam ongeveer 1,4 miljoen vierkante meter aan agrarische gebouwen leeg te staan. De komende tien jaar komt daar nog eens 2,5 miljoen bij.


Kwart Brabantse stallen en schuren leeg in 2030

17-04-2019 - 0 reacties Een kwart van de stallen en schuren in Noord-Brabant staat in 2030 leeg, meldt de provincie. De afgelopen vijf jaar kwam ongeveer 1,4 miljoen vierkante meter aan agrarische gebouwen in Brabant leeg te staan. De komende tien jaar komt daar nog 2,5 miljoen bij.


Hans Huijbers: ‘Jonge boer verliest zijn rol als verzorger’

13-04-2019 - 0 reacties De toegenomen schaalgrootte en gestegen prijzen voor grond en gebouwen vormen voor jonge boeren een steeds hogere drempel. Hans Huijbers ziet met lede ogen aan dat steeds meer jongeren uit de landbouw wegtrekken.


Biosintrum winnaar Nederlandse Bouwprijs 2019

11-03-2019 - 0 reactiesHet Biosinstrum in Oosterwolde is winnaar geworden van De Nederlandse Bouwprijs 2019 in de categorie gebouwen. Dat is bekendgemaakt tijdens de BouwBeurs.


Gezocht: innovaties aardgasloze woningen, wijken en gebouwen

01-03-2019 - 0 reactiesWerkt u aan energie-innovaties om de gebouwde omgeving, utiliteitsbouw, woningen en/of wijken versneld aardgasvrij maken?


Krijgt bedrijfsopvolger nog altijd bedrijfseigendom?

05-02-2019 - 0 reacties In de agrarische sector was (en is) het vaak een automatisme; de bedrijfsopvolger krijgt na jaren van dienst in de maatschap of vennootschap onder firma (vof) het recht om het bedrijf met alle grond, gebouwen, vee en machines over te...


Internetconsultatie BENG staat open

05-02-2019 - 0 reactiesTot 2 maart 2019 kunt u reageren op het conceptbesluit van het Bouwbesluit 2012 voor Bijna Neutrale Gebouwen - BENG.


Genoeg licht in de duisternis bij open dag Ledhandel24

28-12-2018 - 0 reacties Ledhandel24.nl heeft sinds kort de led werklampen van Crawer in het pakket. Crawer kenmerkt zich door pasklare oplossingen te leveren voor tractoren, machines en gebouwen.vandaag kon en kan men dat nog tot 21.00 uur bekijken bij Ledhandel24 .  Naast het pakket van Crawer heeft Ledhandel24.nl een enorm assortiment led werklampen, achterlampen, breedtelampen, markeringslampen, led bars, bouwlampen etc. Kijk voor meer informatie op www.ledhandel24.nl


Led inbouw werklamp voor Fendt, Massey-Ferguson, Deutz, en Claas cabines

19-12-2018 - 74 reacties Ledhandel24.nl heeft sinds kort de led werklampen van Crawer in het pakket. Crawer kenmerkt zich door pasklare oplossingen te leveren voor tractoren, machines en gebouwen. Zo is er nu een led inbouw werklamp van 40 watt verkrijgbaar die de Hella duplo werklampen vervangt die veelal op Fendt, Massey-Ferguson, Deutz, etc tractoren en Claas cabines gemonteerd zijn. Het grootste voordeel is dat de lamp 2 keer zoveel licht geeft dan de Hella Duplo terwijl de belasting van kabels en schakelaars veel lager is. Deze lampen zijn verkrijgbaar als werklamp en als koplamp. Op deze manier…