Gebouwen

Gebouwen nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Gebouwen nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Gebouwen nieuws

Kwart Brabantse stallen en schuren staat leeg in 2030

17-04-2019 - 0 reacties Een kwart van de stallen en schuren in Noord-Brabant staat in 2030 leeg, meldt de provincie. De afgelopen vijf jaar kwam ongeveer 1,4 miljoen vierkante meter aan agrarische gebouwen leeg te staan. De komende tien jaar komt daar nog eens 2,5 miljoen bij.


Kwart Brabantse stallen en schuren leeg in 2030

17-04-2019 - 0 reacties Een kwart van de stallen en schuren in Noord-Brabant staat in 2030 leeg, meldt de provincie. De afgelopen vijf jaar kwam ongeveer 1,4 miljoen vierkante meter aan agrarische gebouwen in Brabant leeg te staan. De komende tien jaar komt daar nog 2,5 miljoen bij.


Hans Huijbers: ‘Jonge boer verliest zijn rol als verzorger’

13-04-2019 - 0 reacties De toegenomen schaalgrootte en gestegen prijzen voor grond en gebouwen vormen voor jonge boeren een steeds hogere drempel. Hans Huijbers ziet met lede ogen aan dat steeds meer jongeren uit de landbouw wegtrekken.


Biosintrum winnaar Nederlandse Bouwprijs 2019

11-03-2019 - 0 reactiesHet Biosinstrum in Oosterwolde is winnaar geworden van De Nederlandse Bouwprijs 2019 in de categorie gebouwen. Dat is bekendgemaakt tijdens de BouwBeurs.


Gezocht: innovaties aardgasloze woningen, wijken en gebouwen

01-03-2019 - 0 reactiesWerkt u aan energie-innovaties om de gebouwde omgeving, utiliteitsbouw, woningen en/of wijken versneld aardgasvrij maken?


Krijgt bedrijfsopvolger nog altijd bedrijfseigendom?

05-02-2019 - 0 reacties In de agrarische sector was (en is) het vaak een automatisme; de bedrijfsopvolger krijgt na jaren van dienst in de maatschap of vennootschap onder firma (vof) het recht om het bedrijf met alle grond, gebouwen, vee en machines over te...


Internetconsultatie BENG staat open

05-02-2019 - 0 reactiesTot 2 maart 2019 kunt u reageren op het conceptbesluit van het Bouwbesluit 2012 voor Bijna Neutrale Gebouwen - BENG.


Genoeg licht in de duisternis bij open dag Ledhandel24

28-12-2018 - 0 reacties Ledhandel24.nl heeft sinds kort de led werklampen van Crawer in het pakket. Crawer kenmerkt zich door pasklare oplossingen te leveren voor tractoren, machines en gebouwen.vandaag kon en kan men dat nog tot 21.00 uur bekijken bij Ledhandel24 .  Naast het pakket van Crawer heeft Ledhandel24.nl een enorm assortiment led werklampen, achterlampen, breedtelampen, markeringslampen, led bars, bouwlampen etc. Kijk voor meer informatie op www.ledhandel24.nl


Led inbouw werklamp voor Fendt, Massey-Ferguson, Deutz, en Claas cabines

19-12-2018 - 74 reacties Ledhandel24.nl heeft sinds kort de led werklampen van Crawer in het pakket. Crawer kenmerkt zich door pasklare oplossingen te leveren voor tractoren, machines en gebouwen. Zo is er nu een led inbouw werklamp van 40 watt verkrijgbaar die de Hella duplo werklampen vervangt die veelal op Fendt, Massey-Ferguson, Deutz, etc tractoren en Claas cabines gemonteerd zijn. Het grootste voordeel is dat de lamp 2 keer zoveel licht geeft dan de Hella Duplo terwijl de belasting van kabels en schakelaars veel lager is. Deze lampen zijn verkrijgbaar als werklamp en als koplamp. Op deze manier…


Drukke bedrijvigheid bij Vervaet en nieuwe innovatie van de Hydro Trike 2019

02-12-2018 - 0 reacties Afgelopen maanden is er volop drukte op het bedrijventerrein van Vervaet. Zowel in de gebouwen als buiten de gebouwen wordt er hard gewerkt. In de ‘fabriek’ zijn monteurs bezig met het produceren van tientallen nieuwe Hydro Trikes. Tevens wordt er een ruim aantal gebruikte Hydro Trikes onder handen genomen in de ‘Rebuild’ afdeling om de machines een nieuw leven tegemoet te laten gaan. Elk jaar is een uitdaging maar dit jaar in het bijzonder. Door de droogte werd het mestseizoen verlengd en kwamen de mest verwerkende machines later binnen als normaal. Ook buiten, op het terrein van Vervaet…


Nieuwe overheidsgebouwen in 2019 BENG proof

21-11-2018 - 0 reactiesVanaf 1 januari 2020 moeten alle aanvragen omgevingsvergunning voor nieuwe woningen en utiliteitsgebouwen voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen - BENG.


Een leegstaande fabriek of kerk, wat moeten we ermee? 'Sloop of Hoop' zoekt het uit

02-11-2018 - 0 reacties Een leegstaande fabriek, kerk, stal of kazerne. Wat moeten we ermee? Zijn de gebouwen rijp voor de sloop of is er nog hoop? Deze vragen onderzoeken studenten Peter, Judith, Niels en Bibi in het nieuwe tv-programma van Omroep Brabant: ‘Sloop of Hoop’. Vanavond is de eerste uitzending.


Vrijkomende agrarische gebouwen, wat nu?

31-10-2018 - 0 reacties De provincie Gelderland nodigt agrariërs en gemeenten uit om mee te denken over de alternatieve invulling van vrijkomende agr


Meer innovaties voor aardgasvrije woningen en wijken

10-10-2018 - 0 reactiesDe tenderregeling voor innovaties om wijken en gebouwen op korte termijn aardgasvrij te maken, stimuleerde meer dan veertig consortia om in korte tijd ruim € 20 miljoen te investeren in innovatieprojecte


Geen gewond vee bij brand koeienstal

20-09-2018 - 0 reacties In De Mortel (NB) zijn drie stallen uitgebrand. Ook het woonhuis van de bewoners ging in vlammen op. Er stond vee in de koeienstallen, maar die zijn op tijd uit de brandende gebouwen gehaald.


Doe mee met het BENG-webinar

11-09-2018 - 0 reacties Per 1 januari 2020 vervangen de BENG-eisen de EPC bij het aanvragen van omgevingsvergunningen. Weet u al precie wat er voor u gaat veranderen? Kijk naar het BENG-webinar op 19 september vanaf 13.30 uur.De afgelopen 2 jaar zijn ervaringen met Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG) opgedaan. Ondertussen staat de tijd niet stil. Dat geldt niet alleen voor de BENG-eisen en de nieuwe methodiek NTA 8800.


'Minister moet woord houden rond gasveld Eesveen'

06-09-2018 - 0 reacties Minister Wiebes van Economische Zaken moet eerst de bouwkundige staat van alle gebouwen rond het gasveld in Eesveen laten vastleggen voordat er begonnen kan worden met een tweede gaswinning door gaswinner Vermilion.


Wereldse groene interieurs

29-08-2018 - 0 reacties Het nieuwe boek ‘Inspiration’ van groenexpert Sander Kroll toont fraaie foto’s van 164 unieke internationale interieurprojecten waarin planten een hoofdrol spelen. Het boek, in groot formaat, geeft daarmee een uniek beeld van spectaculaire groentoepassingen in gebouwen uit onder meer New York, London, Amsterdam, Barcelona en Bangkok.


Boeren investeren vooral in gebouwen

22-08-2018 - 0 reacties Als het gaat om investeringen voor de toekomst, ligt de focus van veel agrarische ondernemers wereldwijd vooral op gebouwen. Uitzondering op de trend in investeringsrichting, zijn Russische boeren. Zij concentreren zich met name op investeringen gericht op akkerbouw om daarmee te profiteren van de wereldwijd


Sloop gebouwen Kamps De Wild in Zevenaar van start

21-08-2018 - 0 reacties De Covik uit Steenderen is begonnen met het afbreken van de kantoren op de bovenverdieping. Kamps de Wild, importeur van Claas en Amazone en verkoper van het eigen merk Kaweco, gaat grootscheeps verbouwen in Zevenaar. Na het afketsen van het bedrijvenpark De Kar in Apeldoorn besloot de dochteronderneming van de Koninklijke Reesink haar standplaats Zevenaar trouw te blijven. Niet het gehele pand gaat tegen de vlakte. De werkplaats en het magazijn, in totaal 400 vierkante meter, worden opnieuw ingericht en verfraaid. De kantoren en de showroom, 2000 vierkante groot, gaan…