Monsanto

Monsanto nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Monsanto nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Monsanto nieuws

EU-parlement: onderzoekscommissie Monsanto

18-01-2018 - 0 reacties

Het Europees Parlement gaat een speciale onderzoekscommissie instellen die gaat kijken naar de manier waarop de wetgeving op gebied van glyfosaat en andere gewasbeschermingsmiddelen is beïnvloed.


Directeur Bayer verkoopt aandelen voor Monsanto deal

05-01-2018 - 0 reacties

Werner Baumann, de directeur van Bayer, heeft Amerikaanse aandelen van de Duitse conglomeraat in de verkoop gezet om geld vrij te maken voor de fusie met Monsanto, zo meldt The Post. De fusie zal €54,7 miljard gaan kosten.De aandelen — waaronder waarschijnlijk een groentenzadenbedrijf en een software unit,.....


Europese Commissie reikt lijst van mogelijke bezwaren aan bij overname Monsanto door Bayer

12-12-2017 - 0 reacties

Het Duitse chemieconcern Bayer heeft een lijst van mogelijke bezwaren ontvangen van de Europese Commissie rond de geplande overname van de Amerikaanse leverancier van zaaizaden en gewasbeschermingsmiddelen Monsanto. Op basis van die lijst kunnen de twee concerns gericht voorstellen voor concessies doen om de zorgen bij de Europese mededingingsautoriteit weg te nemen. Vertegenwoordigers van Bayer en Monsanto hebben veelvuldig contact met de Europese Commissie, zo wordt gemeld door ingewijden. Zowel de bedrijven als de Europese Commissie willen niet op berichten in de media reageren.


Commissie uit bezwaren over overname Monsanto

12-12-2017 - 0 reacties

Het Duitse chemieconcern Bayer heeft een lijst van mogelijke bezwaren ontvangen van de Europese Commissie rond de geplande overname van de Amerikaanse leverancier van zaaizaden en gewasbeschermingsmiddelen Monsanto. Op basis van die lijst kunnen de twee concerns voorstellen doen en enkele toegevingen voorstellen om zo de zorgen bij de Europese mededingingsautoriteit weg te nemen. Eerder stootte Bayer al enkele activiteiten af om de overname mogelijk te maken.


Brussel overweegt overname Monsanto door Bayer af te keuren

12-12-2017 - 0 reacties

Het Duitse chemieconcern Bayer zal een lijst met mogelijke bezwaren ontvangen van de Europese Commissie rond de geplande overname van de Amerikaanse leverancier van zaaizaden en gewasbeschermingsmiddelen Monsanto, zo meldt Bloomberg.com.


‘Bezwaar EU tegen fusie Bayer en Monsanto’

11-12-2017 - 0 reacties

De Europese Commissie gaat niet akkoord met de overname van zadenproducent Monsanto door farmacie- en chemieconcern Bayer.


Er zijn minstens nog 10.000 soorten planten die je kunt eten

06-12-2017 - 0 reacties

Om voedselimperialisme van de grote agro-industrie � la Monsanto te bestrijden, moet je vergeten groenten eten. 'De monocultuur van planten is een weerspiegeling van onze eetpraktijk', klonk het op het Agroecologiacongres in Brazilië. Keuze zat want er zijn minstens 10.000 soorten planten die eetbaar zijn.....


Monsanto overname geen gevaar voor VS

05-12-2017 - 0 reacties

Als het aan een speciaal gevormd beoordelingspanel in de Verenigde Staten (VS) ligt, kan de overname van Monsanto door Bayer zonder problemen doorgaan. Het ziet geen gevaar voor de nationale veiligheid in het land. Beide bedrijven maakte het nieuws vrijdag 1 december bekend.


Bestrijdingsmiddel van Monsanto is nu al probleem voor drinkwater

29-11-2017 - 0 reacties

Glyfosaat, ook bekend als ‘Roundup’, is een van meest gebruikte maar ook een van meest controversiële bestrijdingsmiddelen.


Bestrijd Cladosporium met resistente rassen

13-11-2017 - 0 reacties

Het rassenaanbod trostomaat geschikt voor biologische productie varieert. Bepaalde rassen die tot enkele jaren geleden als standaard werden beschouwd komen door de stijgende druk van Cladosporium minder goed uit proefopstellingen. Rekeninghoudend met een sortering van grof naar fijn, komen volgende rassen het best uit de rassenproef trostomaat bio 2016: Foundation (Bayer), Sevance (Monsanto) en Tovit 1433 (Enza) en 72-720 (Rijk Zwaan).


Besluit fusie Monsanto Bayer uiterlijk 5 maart

07-11-2017 - 0 reacties

De Europese Commissie beslist uiterlijk 5 maart of de fusie tussen Bayer en Monsanto door mag gaan.


Beslissing fusie Bayer en Monsanto in maart

06-11-2017 - 0 reacties

De Europese Commissie beslist uiterlijk 5 maart of de fusie tussen Bayer en Monsanto door mag gaan, zo liet heeft de Europese toezichthouder maandag weten. Bayer liet in een verklaring weten mee te zullen werken met de autoriteiten om de overname met een waarde van 66 miljard dollar begin volgend jaar af te kunnen ronden.


Petitie tegen landbouwgif glyfosaat naar Nederland

27-10-2017 - 0 reacties

De landen van de Europese Unie moeten een beslissing nemen over het al dan niet toestaan van de pesticide glyfosaat. Dat zit onder meer in het veel gebruikte bestrijdingsmiddel RoundUp van multinational Monsanto.


Bestrijd Cladosporium met resistente rassen

27-10-2017 - 0 reacties

Het rassenaanbod trostomaat geschikt voor biologische productie varieert. Bepaalde rassen die tot enkele jaren geleden als standaard werden beschouwd komen door de stijgende druk van Cladosporium minder goed uit proefopstellingen. Rekeninghoudend met een sortering van grof naar fijn, komen volgende rassen het best uit de rassenproef trostomaat bio 2016: Foundation (Bayer), Sevance (Monsanto) en Tovit 1433 (Enza) en 72-720 (Rijk Zwaan).


Komt er bijzondere commissie naar Monsanto Papers?

26-10-2017 - 0 reacties

De Europese sociaaldemocraten willen dat het Europees parlement een bijzondere commissie in de steigers zet die in de nasleep van de zogenaamde Monsanto Papers moet onderzoeken hoe de Europese Unie plantenbeschermingsmiddelen goedkeurt. Volgens Europees parlementslid Kathleen Van Brempt (sp.a) mag het niet enkel gaan over de kwestie Monsanto. “Het hele beslissingsproces rond de goedkeuring van toxische substanties moet in kaart gebracht worden zodat we de onafhankelijkheid van het wetenschappelijk onderzoek kunnen verzekeren.”


EC schuift besluit over glyfosaat weer voor zich uit

25-10-2017 - 0 reacties

De lidstaten van de EU zijn er vanmorgen niet in geslaagd overeenstemming te bereiken over de verlenging van de toelating van het oorspronkelijk door Monsanto gepatenteerde molecuul glyfosaat in onkruidbestrijdingsmiddelen in de EU. De overal ter wereld veelgebruikte, maar omstreden stof is inmiddels een 'staatszaak' binnen de EU geworden kopte gisteren de Franse krant Le Figaro.

" width="150">


Verbod glyfosaat nabij: hoe kon het zo misgaan met dit - toch redelijk goed werkende - onkruidgif?

25-10-2017 - 1 reacties

Een Europees verbod op het veelgebruikte onkruidgif glyfosaat - beter bekend onder de merknaam RoundUp; het lijkt er dan toch van te komen. Hoe kon het zo misgaan met een landbouwgif dat toch redelijk goed zijn werk doet? Een antwoord in drie lessen. Even drie stappen terug. De namen RoundUp en die van fabrikant Monsanto mogen in milieuactivistische kring dan ongeveer gelijkstaan aan die van Satan


Glyfosaat mogelijk verboden per eind 2020 in de EU

19-10-2017 - 0 reacties

Sta het gebruik van glyfosaat in de EU opnieuw toe of wordt aangeklaagd door Monsanto. Voor die beslissing staat de Europese Commissie (EC), schrijft Le Monde. In het geding is de verlenging van het gebruik met 10 jaar.

" width="150">


Bayer houdt veredeling kasgroenten vast

16-10-2017 - 0 reacties

Tholen - BASF neemt verschillende zaden- en gewasbeschermingstakken van Bayer over. Met de verkoop hoopt Bayer goedkeuring te verkrijgen voor de overname van Monsanto. De kasgroentendivisie gaat niet de verkoop in. Het gaat om de veredelingstakken in katoen, koolzaad en de sojaboon, gevestigd in de VS,.....


De Powerpoint die Monsanto liever geheim wilde houden

16-10-2017 - 0 reacties

Met de slogan 40 jaar veilig gebruik promoot Monsanto de veiligheid van de populaire onkruidverdelger Roundup. Afgelopen week echter onthulde het Nederlandse tijdschrift OneWorld samen met het Belgische magazine Knack interne documenten, waarin het Amerikaanse chemieconcern haar eigen bestseller in verband brengt met kanker.