Monsanto

Al het Monsanto nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Monsanto nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Monsanto nieuws

Verenigde Staten akkoord met overname Monsanto

11-04-2018 - 0 reacties

Mededingingsautoriteiten in de Verenigde Staten lijken hun goedkeuring te geven aan de overname van chemieconcern Monsanto door branchegenoot Bayer.


Bayer mag van de Amerikanen Monsanto overnemen

11-04-2018 - 0 reacties

Mededingingsautoriteiten in de Verenigde Staten lijken hun goedkeuring te geven aan de overname van chemieconcern Monsanto door branchegenoot Bayer.


Keurt Amerika overname Monsanto goed?

10-04-2018 - 0 reacties

De overname van Monsanto door Bayer is goedgekeurd door de US Department of Justice, meldt Wall Street Journal. Het Amerikaanse Ministerie van Justitie neemt daarmee de laatste hindernis weg voor de megadeal ter waarde van $66 miljard.


Ook VS gaat akkoord met fusie Bayer en Monsanto

10-04-2018 - 0 reacties

De overheidsdienst Justitie in de Verenigde Staten is akkoord met de overname van de Amerikaanse zadenhandelaar Monsanto door het Duitse chemieconcern Bayer. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal. Met de overname van Monsanto is een bedrag gemoeid van 53 miljard euro. Door de transactie ontstaat 's werelds grootste zaden- en gewasbeschermingsmiddelenbedrijf. Eerder ging de Europese Commissie al onder voorwaarden akkoord met de overname.


Joris Baecke: inlijving Monsanto remt innovatie

23-03-2018 - 0 reacties

'De dominantie van een klein aantal grote bedrijven is slecht voor de versnelling van innovatie. Nu Bayer het bedrijf Monsanto mag overnemen, komt er minder snel een alternatief voor glyfosaat', zegt LTO-bestuurder Joris Baecke.


Inlijving Monsanto remt volgens LTO innovatie

23-03-2018 - 0 reacties

'De dominantie van een klein aantal grote bedrijven is slecht voor de versnelling van innovatie. Nu Bayer het bedrijf Monsanto mag overnemen, komt er minder snel een alternatief voor glyfosaat', zegt LTO-bestuurder Joris Baecke.


Bayer krijgt groen licht voor overname Monsanto

21-03-2018 - 0 reacties

" width="150">


Afgeslankt 'Baysanto' krijgt groen licht van Europa

21-03-2018 - 0 reacties

De Europese Commissie heeft de overname van Monsanto door Bayer onder voorwaarden goedgekeurd. Er waren in Brussel zorgen gerezen over de dominante positie die ‘Baysanto’ zou innemen. Monsanto is immers de grootste zadenproducent ter wereld, en de fabrikant van de belangrijkste onkruidbestrijder (glyfosaat). Bayer is groot in gewasbeschermingsmiddelen en een belangrijke uitdager van Monsanto in de verkoop van groentezaden. Samen zouden ze alle andere toeleveranciers van de landbouw overtroeven. Door zes miljard euro aan activiteiten af te stoten, winnen beide partijen het vertrouwen van EU-commissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager.


EU onder voorwaarden akkoord met overname Monsanto

21-03-2018 - 0 reacties

De Europese Commissie geeft onder voorwaarden goedkeuring voor de overname van de Amerikaanse zadenhandelaar Monsanto door het Duitse chemieconcern Bayer.


Doorbraak bereikt in Monsanto-deal

21-03-2018 - 0 reacties

Het Duitse chemieconcern Bayer mag chemie- en zadenconcern Monsanto overnemen. De Europese Commissie heeft hier toestemming voor gegeven, mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.


Amerikaanse rechter buigt zich over claims rond gezondheidsschade door gebruik van RoundUp

12-03-2018 - 0 reacties

Een federale Amerikaanse rechter buigt zich over de wetenschappelijke onderbouwing van beweringen rond het veelgebruikte onkruidbestrijdingsmiddel RoundUp van Monsanto. RoundUp heeft glyfosaat als werkzame stof en er zijn artsen en onderzoekers die beweren dat deze stof kankerverwekkend is. Monsanto ontkent dat en stelt op basis onderzoek te kunnen onderbouwen dat het product veilig is.


Bayer praat met BASF over verkoop onderdeel

07-03-2018 - 0 reacties

Het Duitse chemieconcern Bayer probeert zijn activiteiten op het gebied van groentezaden te slijten aan sectorgenoot BASF. Daarmee hoopt de onderneming toestemming te kunnen krijgen van de Europese Commissie voor de overname van de Amerikaanse leverancier van bestrijdingsmiddelen en veredelde landbouwzaden Monsanto. Met de overname van Monsanto is een bedrag gemoeid van 66 miljard dollar of 53 miljard euro.


Tegenstanders van 'Baysanto' blijven druk zetten

01-03-2018 - 0 reacties

De tegenstanders van een fusie tussen Bayer en Monsanto laten opnieuw van zich horen. Milieuorganisatie Friends of the Earth pakt uit met een enquête waaruit moet blijken dat een meerderheid van de Europeanen op de Commissie rekent om de fusieplannen van beide multinationals te stoppen. Respondenten maken zich onder meer zorgen over de keuzevrijheid van landbouwers en het pesticidengebruik in de landbouw. Europarlementslid Bart Staes (Groen) formuleert vergelijkbare bezorgdheden via MO*. “Een fusie zou plaatsvinden in een markt die al gevaarlijk geconcentreerd is”, aldus Staes.


Bayer zet zaadveredelaar Nunhems te koop

01-03-2018 - 0 reacties

Bayer zet het Limburgse zaadveredelingsbedrijf Nunhems te koop. Dit is nodig om de overname van het Amerikaanse miljardenbedrijf Monsanto mogelijk te maken. Die overname verloopt niet zonder slag of stoot. Zo blijkt tijdens de presentatie van de jaarcijfers van Bayer in Leverkusen.


Zaadveredelaar Nunhems in de verkoop

28-02-2018 - 0 reacties

Het zaadveredelingsbedrijf Nunhems wordt door het Duitse chemieconcern Bayer in de etalage gezet. Dit werd woensdag door Bayer in Leverkusen bekendgemaakt. Verkoop van het bedrijf in het Midden-Limburgse Nunhem is nodig om de beoogde overname van Monsanto door Bayer rond te kunnen zetten. Bij akkerbouwers is Nunhems vooral bekend voor de vollegronds gewassen zoals erwten, prei, spinazie en wortelen.


Bayer heeft meer tijd nodig voor overname Monsanto

28-02-2018 - 0 reacties

Bayer heeft iets meer tijd nodig voor zijn voorgenomen miljardenovername van de Amerikaanse zadenproducent Monsanto, maar het Duitse chemieconcern verwacht de deal nog wel in het tweede kwartaal van dit jaar te kunnen afronden. Eerder wilde Bayer de deal nog vroeger in het jaar klaar hebben. De plannen, waarmee 66 miljard dollar is gemoeid, stuitten op veel verzet in Europa. Onder meer milieuorganisaties voeren een stevige campagne tegen het ontstaan van 's werelds grootste zaden- en gewasbeschermingsmiddelenbedrijf.


Miljoen handtekeningen tegen fusie Bayer-Monsanto

27-02-2018 - 0 reacties

Veel Europeanen zijn tegen de voorgenomen overname van de Amerikaanse zadenproducent Monsanto door het Duitse chemieconcern Bayer.


Veel Europeanen tegen fusie Bayer-Monsanto

27-02-2018 - 0 reacties

Veel Europeanen zijn tegen de voorgenomen overname van de Amerikaanse zadenproducent Monsanto door het Duitse chemieconcern Bayer.


‘We zien nog maar begin van waarheid in glyfosaatsaga’

24-02-2018 - 0 reacties

De afgelopen jaren en maanden heeft er in de wetenschappelijke wereld, de politiek en de media grote onenigheid geheerst over glyfosaat, de zwaar omstreden chemische stof die gebruikt wordt als onkruidverdelger met merknaam Round Up van chemiereus Monsanto. De inzet van alle heibel is de vraag of glyfosaat al dan niet kankerverwekkend is.


Gegevensuitwisseling New Holland en The Climate Corporation

14-02-2018 - 0 reacties

New Holland en The Climate Corporation werken samen voor twee-weg gegevensuitwisseling New Holland Agriculture stelt haar klanten in staat om naadloos diepgaande real-time machinegegevens met The Climate Corporation te delen om de productiviteit en efficiëntie op het land te verbeteren New Holland Agriculture en The Climate Corporation, een dochteronderneming van Monsanto Company (NYSE: MON), kondigden vandaag een nieuw samenwerkingsverband aan dat hun portefeuille voor de uitwisseling van gegevens verder…