Overname

Al het Overname nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Overname nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Overname nieuws

Schot Verticaal Transport neemt BKF over

06-11-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Per 1 januari 2020 neemt Schot Verticaal Transport haar Friese branchegenoot BKF over, zo meldt men op haar faceookpagina. Schot Schot Verticaal Transport is onderdeel van de Schot groep, net als Schot Infra, Dailycool en Kwinfra. De kippertak van het bedrijf is aan het begin van dit millennium aan Spaansen verkocht. Schot VT heeft haar hoofdvestiging in Alkmaar, vestigingen in Almere, Amsterdam en Heerenveen en standplaatsen in Hoorn, IJmuiden, Wateringen en Eelde. BKF In 1973 verhuurt bouwbedrijf Burggraaff voor het eerst een hijskraan. Vanaf 1976 gebeurt dat onder leiding van Jelle Jan Burggraaff onder de naam BKF. Het hoofdkantoor staat


Glastuinbouwbedrijf van The Fruit Farm Group in Sexbierum is failliet

04-11-2019 - 0 reacties Het glastuinbouwbedrijf van The Fruit Farm Group in het Friese Sexbierum is failliet. Het bedrijf dat onder andere biologische groenten leverde aan Albert Heijn heeft het faillissement zelf aangevraagd. Ruim 70 werknemers in vaste dienst verliezen daarmee hun baan. Het bedrijf heeft laten weten dat er zich meerdere belangstellenden hebben gemeld voor een overname.


Moederbedrijf Johma neemt snackfabrikant Topking over

31-10-2019 - 0 reacties Overname – Signature Foods, het moederbedrijf van salademaker Johma, is de nieuwe eigenaar van het Schiedamse snackbedrijf Topking. Dat wordt bevestigd door Topking-directeur Edwin Hak in het FD.


Overname Bayer-pakket geeft BASF impuls

21-10-2019 - 0 reacties De overname van zaadbedrijven en digitale activiteiten van chemiebedrijf Bayer maakt het voor branchegenoot BASF mogelijk een totaalpakket aan producten en diensten te leveren voor landbouwers wereldwijd. 'Het versterkt onze marktpositie', zegt BASF-topbestuurder Vincent Gros.


Rechter moet overname Marqt door Ekoplaza beslissen

18-10-2019 - 0 reacties Udea, moederbedrijf van de biologische supermarktketen Ekoplaza, neemt de duurzame maar niet helemaal biologische supermarktketen Marqt over. Daar moet de rechter aan te pas komen, want oprichter Quirijn Bolle en een minderheid van de aandeelhouders zijn tegen de overname.


FleuraMetz neemt De Gooijer International over

09-10-2019 - 0 reacties FleuraMetz neemt De Gooijer Internationaal (DGI) over. In een bericht laten de twee handelsbedrijven weten al meer dan twintig jaar met elkaar samen te werken, wat de basis heeft gevormd voor de overname. De twee partijen verwachten door de overname voordeel te halen op gebied van inkoop, marketing, it, finance en hr. Meer dan dit willen bedrijven er niet over kwijt.


Yanmar rondt overname ASV Holdings af

03-10-2019 - 0 reacties


Breedijk neemt Rodijk en deel autotransport Rood bering over

27-09-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Stefan Rood van het gelijknamige bergings- en autotransportbedrijf, wil zich gaan focussen op de bergingstak van zijn bedrijf. Over wie hij voor de overname van de autotransporttak zou moeten benaderen, hoefde hij niet lang te twijfelen. Er was immers al een joint venture samen met Breedijk Transport, onder de naam Rodijk. De overname gaat per 1 november 2019 in. Breedijk zal voor 100% eigenaar worden van Rodijk, daarnaast neemt het ook het autotransport (exclusief dat voor Bo-Mij), inclusief zes combinaties en negen personeelsleden, over van Rood. Rodijk is ontstaan uit het transport voor een gezamenlijke grote klant van Rood en


Nederlandse premixmarkt lonkt voor Vilofoss

11-09-2019 - 0 reacties Door de overname van het Belgische Nutriprof lonkt de markt voor mineralen en vitaminen premixen in de Nederlandse veehouderij voor de Deense DLG-dochteronderneming Vilofoss. Wat is dit voor bedrijf en wat zijn de ambities? 


​Denkavit neemt jongdiervoederbedrijf in VS over

11-09-2019 - 0 reacties Denkavit heeft overeenstemming bereikt met het Canadese bedrijf Grober Nutrition Inc. over de overname van hun dochteronderneming Grober Nutrition LLC in de Verenigde Staten. Grober Nutrition LLC is gevestigd in Auburn (New York) en richt zich op de


​Pali Group versterkt positie in varkensvlees

11-09-2019 - 0 reacties Drie jaar na de overname van De Wit Slachthuis Geldrop versterkt Pali Group de positie in de productieketen van varkensvlees door de overname van Wijnen Meat uit Oss. Wijnen Meat produceert varkensvlees als halffabricaat en eindproduct. De producten


Denkavit naar Amerikaanse markt voor jongdiervoeding

10-09-2019 - 0 reacties Denkavit heeft onlangs overeenstemming bereikt met Grober over de overname van hun Amerikaanse dochteronderneming, Grober Nutrition LLC. Een bedrijf dat zich richt op de productie van feed ingredients en innovatieve voeders voor jonge dieren in Auburn, New York, USA. De overname is volgens Denkavit een


Grootste zuivelconcern van China blijft groeien

02-09-2019 - 0 reacties De omzet van Yili Group, het grootste zuivelconcern van China, is over het eerste halfjaar met $694 miljoen gestegen tot $6,3 miljard. De presentatie van de halfjaarcijfers volgde vlak na de afronding van de overname van de tweede grootste zuivelaar van Nieuw-Zeeland.


Syngenta investeert in digitale partner

02-09-2019 - 0 reacties Chemieconcern Syngenta heeft de agrarische activiteiten van softwareleverancier Cropio overgenomen. De overname is maandag bekendgemaakt.


Poll: 'Ik zou stikstofruimte verkopen aan een projectontwikkelaar buiten de agrarische sector'

02-09-2019 - 0 reacties Ondernemers die bouwprojecten willen realiseren laten in toenemende mate hun oog vallen op de overname van veehouderijen. Dit om via deze weg stikstofruimte te verkrijgen.


Hoe het Monsanto-debacle chemiereus Bayer doet wankelen

30-08-2019 - 0 reacties Had het Duitse farmacie- en chemieconcern Bayer kunnen vermoeden dat het zijn eigen voortbestaan in gevaar zou brengen door de overname van Monsanto? Dat het omstreden bedrijf en vooral bestrijdingsmiddel Roundup een hoofdpijndossier zou worden, was toen al duidelijk. Maar de 'gifbeker' is drie jaar later nog altijd niet leeg.


Nieuwe oogst geeft fruittelers nieuwe moed

27-08-2019 - 0 reacties Nieuws uit de fruitsector was de voorbije maanden en jaren te vaak slecht nieuws. In juli moesten we nog berichten over de schade door zonnebrand door de hittegolf. Appelplantages zijn daardoor het zwaarst getroffen. In de perenplantages is de pluk gestart en ondanks alle tegenslagen geeft de nieuwe oogst ook weer nieuwe moed. “Sinds de overname van het bedrijf in 2013 kende ik nog geen enkel normaal jaar”, getuigt teler Raf Champagne in het VRT-journaal. Het weer was dit seizoen opnieuw spelbreker, maar de marktomstandigheden ogen wel gunstiger dan vorig jaar. BFV-directeur Filip Lowette legt uit waarom.


Ondernemers azen op overname veehouderijen voor stikstofcompensatie

21-08-2019 - 0 reacties Ondernemers die bouwprojecten willen realiseren laten in toenemende mate hun oog vallen op de overname van veehouderijen. Dit om via deze weg stikstofruimte te verkrijgen die ze nodig hebben voor de ontwikkeling van een bouwproject.


Ondernemers azen op overname veehouderijen voor stikstofcompensatie

21-08-2019 - 0 reacties Ondernemers die bouwprojecten willen realiseren laten in toenemende mate hun oog vallen op de overname van veehouderijen. Dit om via deze weg stikstofruimte te verkrijgen die ze nodig hebben voor de ontwikkeling van een bouwproject.


New Holland demonstreert ruwvoedergamma te Jodoigne

13-08-2019 - 0 reacties In oktober 2016 kondigde New Holland Agriculture de overname aan van landbouwmachinefabrikant Kongskilde, onderdeel van de Deense groep Dansk ...