Brazilië

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Brazilië. Brazilië is een van de 15519 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Brazilië nieuws

Uienexport begint op gang te komen

21-08-2019 - 0 reacties Uit de voorlopige exportcijfers van week 31 blijkt dat Brazilië de grootste afnemer van Nederlandse uien is. Dit geeft de Nederlandse uienexport een boost.


India speelt cruciale rol op de suikermarkt

21-08-2019 - 0 reacties Er is weer wat licht aan de horizon voor de suikermarkt. Na jaren van overproductie en grote voorraden is er voor het eerst een situatie van een kleiner aanbod dan vraag in zicht. India is momenteel de onzekere factor op de wereldwijde suikermarkt in de plaats van Brazilië.  


Rusland heeft import varkensvlees verdubbeld

20-08-2019 - 0 reacties Rusland is opnieuw een netto-importeur van varkensvlees geworden. Het land importeerde in de eerste 5 maanden van het jaar 50% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral Brazilië heeft een grote vinger in de pap.


Uienprijs Brazilië sky high door tekorten

05-08-2019 - 0 reacties De lokale uienprijzen in Brazilië hebben recordniveaus bereikt nadat is gebleken de binnenlandse oogst tegenvalt door het slechte groeiseizoen. De prijzen zijn sinds 2015 niet zo hoog geweest. Biedt dit perspectief voor Nederland?


Sprankje hoop voor suikerprijs

05-08-2019 - 0 reacties De wereldsuikermarkt wordt momenteel gedomineerd door suikerrietproducerende landen als India, Brazilië en Thailand. De groeiomstandigheden waren ongunstig. Daarnaast trekt de vraag naar ethanol aan, waar veel suikerrietsap voor gebruikt wordt. Biedt dit kansen voor bietsuiker uit Europa?


Sprankje hoop voor de suikerprijs

05-08-2019 - 0 reacties De wereldsuikermarkt wordt gedomineerd door suikerriet producerende landen als India, Brazilië en Thailand. Groeiomstandigheden zijn ongunstig geweest. Daarnaast trekt de vraag naar ethanol aan, waar veel suikerrietsap heen gaat. Biedt dit kansen voor bietsuiker uit Europa?


Alstroemeria in september op Bloemenagenda

05-08-2019 - 0 reacties Alstroemeria staat in september op de Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland. Alstroemeria wordt ook wel de Incalelie genoemd en is afkomstig uit de koele berggebieden van de Andes in Brazilië, Peru en Chili.


Hoopvolle tijden voor melkveehouder Brazilië

05-08-2019 - 0 reacties


Hoopvolle tijden voor melkveehouder Brazilië

05-08-2019 - 0 reacties Met een melkprijs van circa €0,35 kunnen melkveehouders in Brazilië goed uit de voeten. De boeren zijn vooral afhankelijk van de binnenlandse economie en die ontwikkelt zich op dit moment relatief goed. De discussies over klimaatverandering en CO2-opslag spelen in het Zuid-Amerikaanse land nauwelijks een rol.


Brazilië wil varkensstapel flink uitbreiden

24-07-2019 - 0 reacties Door de fors gestegen export naar China en herwonnen markttoegang tot Rusland neemt de Braziliaanse varkensvleesproductie dit jaar toe met minstens 5%. Hoe meer vraag vanuit China, hoe hoger ...


Beweeg met veranderingen in wereldhandel mee

17-07-2019 - 0 reacties In Brazilië en Argentinië kunnen ze de soja voor China niet meer aanslepen. Hetzelfde geldt voor katoen uit Australië. Het gezicht van de wereldhandel verandert. Op dit moment is de handelsoorlog daarvan een belangrijke aanjager.


POV: 'Mercosur-deal is niet per se slecht voor de varkenshouderij'

05-07-2019 - 0 reacties Het handelsverdrag tussen de EU en de Mercosur-landen Brazilië, Argentinië, Uruguay en Paraguay, heeft in volume gerekend geen grote invloed op de Nederlandse varkensmarkt. Dat schrijft de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV).


Brazilië verscheept tonnen salmonella besmette kip naar Nederland

04-07-2019 - 0 reacties Duizenden tonnen met salmonella besmette kip zijn de afgelopen twee jaar uit Brazilië verscheept, waarvan een deel naar Europa ging. Bijna de helft van de ladingen die door Europese douaniers zijn geweigerd, was bestemd voor Nederland.


Melken met ‘Dutch roots’ in Brazilië

03-07-2019 - 0 reacties Igor van den Broek runt met zijn schoonvader Hans Jan Groenwold en zwager Reynold Groenwold een melkveebedrijf met 900 melkkoeien In Brazilië. Hun namen klinken Nederlands, maar de taal spreken ze nog amper. Hans Jan Groenwold verhuisde in 1952 vanuit Drenthe naar Brazilië. De 2+2 ligboxenstal is 32 meter breed en maar liefst 330 meter lang. Lees verder ❯


G20: VS willen niet aan klimaat doen, Brazilië wel in ruil voor vrijhandelsverdrag met EU

30-06-2019 - 0 reacties De VS weigerden de gisteren in Japan afgesloten jaarlijkse G20-top te bekronen met de erkenning van het klimaatakkoord van Parijs. Dat doet de regering van president Trump nu voor de derde keer. Daarom kwamen de leiders van de 20 grootste industrie- en groeilanden met een 19+1 verklaring. Brazilië, dat onder de nieuwe president Bolsonaro een sterk op het nationale belang gerichte koers vaart, maakt wel deel uit van de 19 die maatregelen tegen klimaatverandering serieus nemen.


Partij voor de Dieren is bondgenoot van boeren bij Mercosur-deal

19-06-2019 - 0 reacties De op handen zijnde Mercosur-deal tussen de Europese Unie en de Zuid-Amerikaanse landen Brazilië, Argentinië, Paraguay en Uruguay baart niet alleen de Nederlandse boeren en tuinders grote zorgen, ook verschillende politieke partijen luiden nu de alarmbel.


Partij voor de Dieren is bondgenoot van boeren bij Mercosur-deal

19-06-2019 - 0 reacties De op handen zijnde Mercosur-deal tussen de Europese Unie en de Zuid-Amerikaanse landen Brazilië, Argentinië, Paraguay en Urugay baart niet alleen de Nederlandse boeren en tuinders grote zorgen, ook verschillende politieke partijen luiden nu de alarmbel.


Partij voor de Dieren is bondgenoot van boeren bij Mercosur-deal

19-06-2019 - 0 reacties De op handen zijnde Mercosur-deal tussen de Europese Unie en de Zuid-Amerikaanse landen Brazilië, Argentinië, Paraguay en Urugay baart niet alleen de Nederlandse boeren en tuinders grote zorgen, ook verschillende politieke partijen luiden nu de alarmbel.


Aanvragen voor gezouten pluimveevlees juli 2019

17-06-2019 - 0 reactiesNieuwsbericht 19.049 - In juli kunt u weer aanvragen indienen voor invoercertificaten en importrechten voor de invoerregeling gezouten en ander pluimveevlees van oorsprong uit Brazilië, Thailand en ander


Boeren houden hun hart vast voor op handen zijnde Mercosur-deal

12-06-2019 - 0 reacties De Europese Commissie is na jarenlange onderhandelingen dicht bij een handelsakkoord met de Mercosur-landen (Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay) in Zuid-Amerika. Dit handelsakkoord dreigt rampzalig te worden voor Nederlandse boeren.