Kabels

Kabels is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Kabels en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Kabels nieuws

Deutz D6006 - Kabels aansluiten leidingverbinder?

08-04-2021 - 4 reacties Hoi allemaal,
Ik ben met een Deutz d6006 aan het opknappen, hij is nu bijna klaar maar nu kom ik aan de kabels toe. Ik heb de stadlichten en achterlichten nu goed aan gesloten (met behulp van schema). Alleen op dit schema staan geen kleuren en ze hebben het over leidingverbinders? Weet niet precies wat dat is maar hier door kan ik niet zien waar de kabels heen lopen. Heb daarom vooral moeite met de knipperlichten en koplampen, en evt claxo . Heeft iemand een oplossing? Of fotos met kleuren bij de zekeringkast (orginele draden natuurlijk anders helpt t niks).
Ik hoor t graag!


Het kampje blijfd branden van mijn case international 644

04-04-2021 - 21 reacties Hallo het Lampje op mijn dashboard blijfd branden nadat ik de tractor met de hogendrukreiniger heb gewassen kan dit kwaad en wat kan ik er aan doen eerst ging het lampje uit als je de tractor hebt gestard zo hoord het ook zie foto en als je iets weet reageer dan even
Met vriendelijke groeten dylan


Plan voor twee nieuwe kerncentrales, tegenstanders wijzen op de kosten

02-12-2020 - 0 reacties Elektriciteitsproducent EPZ wil twee nieuwe kerncentrales gaan bouwen naast de bestaande kerncentrale in het Zeeuwse Borssele. Het bedrijf heeft zijn plannen toegelicht in een hoorzitting voor Tweede Kamerleden. Daar waren ook tegenstanders van kernenergie uitgenodigd. Volgens hen is het voorstel van EPZ veel te duur en is het beter om in te zetten op duurzame energie, zoals van zonnepanelen en windmolens.
De Tweede Kamer had voor- en tegenstanders uitgenodigd om te komen praten over de toekomst van kernenergie in Nederland. Volgens verschillende partijen, waaronder regeringspartijen VVD en CDA, kan kernenergie een belangrijke rol spelen in de toekomstige 'energiemix'. Er komt geen CO2 bij vrij en is in tegenstelling tot wind- en zonne-energie regelbaar en altijd beschikbaar. Dat is noodzakelijk op dagen dat het bewolkt is en er geen wind staat.
Om de klimaatdoelen te halen moet de uitstoot van CO2 gehalveerd worden. In 2050 moet de hele Nederlandse energievoorziening klimaatneutraal zijn, zo is het doel. Daarom wil de politiek zo veel mogelijk af van centrales die op gas of kolen draaien.
Overheid moet bijspringen
Tot nu toe was er bij marktpartijen weinig animo voor de bouw van een nieuwe kerncentrale, maar volgens EPZ is het wel degelijk mogelijk om rond 2035 twee nieuwe centrales klaar te hebben. Binnen acht jaar kan een centrale gebouwd worden die drie keer zo veel vermogen heeft als de huidige centrale. Het gaat dan om een bestaand ontwerp dat bewezen veilig is. Kosten: 8 tot 10 miljard euro. Voorwaarde is wel dat de overheid bijspringt en het zogeheten 'marktrisico' afdekt.
En dat is precies waar tegenstanders, zoals Greenpeace en de Jonge Klimaatbeweging, de plannen op afwijzen. Het is te duur en de belastingbetaler moet er mogelijk voor bloeden. De kosten voor de opwekking van duurzame energie gaan snel omlaag. Daarom kan kernenergie nooit op tegen wind en zon, is hun redenering.
Maar de voorstanders spreken dat tegen. Ook voor de bouw van molens en zonneparken zal voorlopig subsidie nodig zijn. Bovendien kom je bij meer hernieuwbare energie voor steeds hogere kosten te staan omdat het elektriciteitsnet verzwaard moet worden. Dat is nodig omdat zon en wind grote pieken veroorzaken. Ook ben je steeds meer geld kwijt voor de opslag van elektriciteit op momenten dat de vraag laag is.
Rente
En dat kerncentrales zo duur zijn om te bouwen, ligt volgens de voorstanders vooral aan de rente. Bouwers betalen een torenhoge rente over het geld dat ze lenen, omdat het om risicovolle projecten gaat. Daardoor is er geen eerlijke vergelijking te maken met hernieuwbare energie, waarvoor de rente veel lager is. Als de overheid iets doet om de rente te beperken, wordt de bouw van een nieuwe kerncentrale volgens hen een stuk rendabeler.
Borssele is volgens EPZ een ideale plek voor nieuwe kerncentrales. "Het is waar de ervaring zit en de kennis", zei directeur Carlo Wolters tegen de Kamerleden. Er is voldoende ruimte en koelwater en ook de opslag van kernafval, bij de COVRA, is vlakbij.
De huidige centrale, die sinds 1973 draait, moet eigenlijk in 2033 sluiten. EPZ wil de centrale nog wel tien of twintig jaar langer openhouden, maar dan moet de verplichte sluiting wel uit de wet gehaald worden. Minister Wiebes van Economische Zaken heeft al laten weten dat hij daar onderzoek naar laat doen.
EPZ ziet ook mogelijkheden om in de toekomst een 'groene' waterstoffabriek te realiseren aan de Westerschelde. Daar kan de 'overtollige' elektriciteit van de kerncentrales en de windparken voor de kust (waarvan de kabels in Borssele aan land komen) CO2-vrij worden omgezet in waterstof.


Alle 94 kabels windpark Borssele 1 en 2 zonder vertraging geïnstalleerd

14-07-2020 - 0 reacties Alle 94 elektriciteitskabels van windpark Borssele 1 en 2 zijn geïnstalleerd. Ze verbinden de turbines en het park met het platform op zee van netbeheerder Tennet. Volgende maand verwachten de bedrijven Van Oord en Ørsted ook het begraven van de kabels af te ronden.


Boeren: verzilting door komst kabels

19-06-2020 - 0 reacties GRONINGEN - De kabels die de op de Noordzee opgewekte stroom naar het Groninger vasteland vervoeren, moeten ten oosten van de Eemshaven worden aangelegd. Dat vindt LTO Noord.


Ruim 800 zonnepanelen gelegd: maar geld terugverdienen is er niet bij

06-04-2020 - 0 reacties BERLICUM - Harvy Schouten van Dierenvakantieboerderij De Lofert in Berlicum zoekt de zon op. Hij heeft ruim 800 zonnepanelen op het dak van zijn bedrijfspanden laten leggen. Maar nu kan Enexis de enorme vraag niet aan en geen kabels leggen. En dus gaat bij Schouten de zon maanden voor niks ‘branden.’


LTO wil onderzoek naar kabels door landbouwgrond

10-10-2019 - 0 reacties Onderzoek naar de gevolgen voor de landbouw is nodig als de hoogspanningskabels van windmolens op zee door agrarische grond in Noord-Groningen of Noord-Friesland komen. Dat stelt LTO Noord regio Noord.


Onderzoek naar kabels door landbouwgrond

10-10-2019 - 0 reacties Onderzoek naar de gevolgen voor de landbouw is nodig als de hoogspanningskabels van windmolens op zee door agrarische grond in Noord-Groningen of -Friesland komen. Dat stelt LTO Noord regio Noord.


Boer Anton baalt van stilleggen aanleg glasvezel, net als vele anderen in Meierijstad

03-10-2019 - 0 reacties SCHIJNDEL - Anton van den Broek uit Schijndel baalt enorm. ,,De groene kabels liggen hier boven de grond voor de aanleg van glasvezel, maar nu heeft de gemeente het werk stilgelegd. Niemand weet hoe lang het duurt, voordat het werk wordt hervat”, zegt de agrariër.


Consortium wil in Noordzee meerdere ‘stopcontacten’ voor windstroom

10-07-2019 - 0 reacties Havenbedrijf Rotterdam, netbeheerder TenneT, Gasunie en het Deense Energinet pleiten voor de aanleg van meerdere eilanden in de Noordzee. Daar kan opgewekte stroom van windparken worden gebundeld en vervolgens via kabels naar het vasteland vervoerd.


Liander versterkt elektriciteitsnet voor zonneparken

10-05-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Energiemaatschappij Liander gaat het elektriciteitsnet in Noordoostpolder verzwaren om de stroom van nieuwe zonneparken af te kunnen voeren. Op dit moment zijn de kabels van Liander te dun en de verdeelstations zijn niet berekend op grote hoeveelheden stroom.


Het nut van computerspelletjes

08-05-2019 - 1 reacties Als de John Deere 6130 R met de Vaia NL/18 kipwagen en het transportbandje de Vicon kunstmeststrooier, gekoppeld aan de John Deere 6145 R, heeft gevuld begint het grote werk. Met enkele kabels en extra schermen in de cabine begint het spelletje wat GPS en afstelling heet. Na wat toetsen bediend te hebben beweegt het stuur en daarna gaat bijna alles automatisch en kaarsrecht.


Tekort een traditionele visnetten nu pulsvissen niet meer mag

24-04-2019 - 0 reacties Een tekort aan traditionele visnetten dreigt nu de Nederlandse vissers in juni moeten stoppen met pulskorvissen. Dat zegt nettenmaker VCU op Urk.
Het Europees Parlement besloot vorige week dat het vissen met stoomstootjes om platvis op de zeebodem op te schrikken niet meer mag. Er geldt een overgangsperiode tot 1 juli 2021.
In Nederland vissen 79 kotters op deze manier. 22 vaartuigen mogen nog twee jaar door, 20 mogelijk tot eind dit jaar. De rest moet per 1 juni stoppen, schreef minister Schouten vorige week.
Als die vissers toch met hun kotter de Noordzee op willen, moet dat met 'ouderwetse' netten. Hiervoor moeten de kotters omgebouwd worden. Er moeten niet alleen nieuwe netten opgehangen worden, ook de kettingen en kabels zijn anders.
Deadline niet gehaald
Volgens Albert Hartman van nettenmaker VCU gaat het ombouwen van de pulskottervloot een hele klus worden die niet voor 1 juni geklaard is. "Dit komt bovenop ons bestaande werk, dat ook gewoon doorgaat", zegt Hartman tegen Omroep Flevoland.
Vorige week zijn twee kotters omgebouwd en deze week staan drie andere schepen op het programma. De huidige voorraad aan netten en touw is niet genoeg om alle kotters aan te passen. De standaardnetten komen uit fabrieken in Spanje en Portugal, maar die kunnen de vraag uit Nederland niet aan.
Daarnaast gaat er volgens Hartman veel arbeid zitten in het pasklaar maken van de netten voor de schepen. Dat gebeurt op Urk met de hand. "Je moet je voorstellen dat in één net zo'n 120 tot 140 uur werk zit. Er is nog geen machine die dat kan doen."


Extra geld bij commerciële leiding door je land

08-03-2019 - 0 reacties De aanleg van commerciële leidingen of kabels door percelen kan agrarisch ondernemers, die de grondeigenaar zijn, extra geld opleveren. De Tweede Kamer wil namelijk dat eigenaren van de grond, naast de schadeloosstelling, ook een gebruiksvergoeding krijgen.


Connix lichtset: 'Gemak dient de mens'

20-01-2019 - 5 reacties We kennen het allemaal: even een machine ophalen, waarvan vervolgens blijkt dat de verlichting kapot is of niet aanwezig. En er dan tóch de weg mee op gaan. Dan biedt de Connix draadloze lichtset uitkomst. De lichtset is uiterst gemakkelijk aan te sluiten en te gebruiken. Geen gedoe met kabels, dus geen kans op kabelbreuk of kabels die in de weg zitten. Bekijk de video voor het gebruik van deze Connix lichtset.   Kenmerken - Oplaadbaar: oplaadtijd 4 uur, runtime 10 uur. - Magnetisch: wisselen tussen voertuigen en machines in een paar seconden. Geen gereedschap…


Led inbouw werklamp voor Fendt, Massey-Ferguson, Deutz, en Claas cabines

19-12-2018 - 74 reacties Ledhandel24.nl heeft sinds kort de led werklampen van Crawer in het pakket. Crawer kenmerkt zich door pasklare oplossingen te leveren voor tractoren, machines en gebouwen. Zo is er nu een led inbouw werklamp van 40 watt verkrijgbaar die de Hella duplo werklampen vervangt die veelal op Fendt, Massey-Ferguson, Deutz, etc tractoren en Claas cabines gemonteerd zijn. Het grootste voordeel is dat de lamp 2 keer zoveel licht geeft dan de Hella Duplo terwijl de belasting van kabels en schakelaars veel lager is. Deze lampen zijn verkrijgbaar als werklamp en als koplamp. Op deze manier…


Deutz D2506 - Kabelboom vervangen en elektriciteit opnieuw aansluiten

30-11-2018 - 16 reacties Beste mensen,

Al enige jaren ben ik in het bezit van een Deutz D2506, vrij kort na aanschaf zijn alle oliekeringen en pakkingen vervangen. De motor loopt als een zonnetje.
Vorig jaar zijn alle remvoeringen etc. helemaal vervangen.

Nu blijft er 1 groter probleem over:

De verlichting werkte af en toe nog wel maar de laatste tijd werken alleen de richtingaanwijzers nog, lampen heb ik er 4 jaar terug nieuw ingezet en zekeringen zijn in goede staat.

Ik vermoed dat de kabelboom en stekkertjes onderhand overleden zijn, reden om de gehele kabelset te vervangen...

Nu heeft de vorige eigenaar alle snoertjes uit het zelfde type draad gemaakt, het is niet te herleiden wat waar heen gaat, laat staan vanuit het contactslot.

Daarom de vraag:

Wie heeft een makkelijke manier om de hele kabelboom te vervangen inclusief contactslot?
Ik ben redelijk handig maar het puzzelen met stekkertjes enzo kost me te veel tijd, liefst zou ik alles loshalen en integraal een nieuwe partij snoeren vastprikken aan de lampen enzo.

Ik hoop dat jullie praktische tips hebben!


Varkensacademie focust op preventie stalbrand

14-06-2018 - 0 reacties Een stalbrand is, afgezien van het dierenleed, vaak ook een financiële ramp. Tijdens de vierde trefdag van de Varkensacademie, zette de organisatie daarom extra in op preventiemaatregelen tegen stalbrand. “Zorg voor een goed afgesloten elektriciteitskast die stofvrij is en waarbij de kabels geen gebreken vertonen, dat kan al veel leed voorkomen”, legt Jan Lobbens, gastspreker en brandverzekeringsspecialist bij AG Insurance, uit.


Nieuwe WION kaarten met kabels en leidingen beschikbaar

13-12-2017 - 0 reactiesDe WION-kaarten met kabels en leidingen zijn geactualiseerd. Heeft u in 2017 de Gecombineerde opgave gedaan? Dan vindt u de kaarten vanaf nu in Mijn dossier.


Met je smartphone 'door de grond heen kijken' om graafschade te voorkomen

28-08-2017 - 1 reacties Leidingen en ondergrondse kabels raken wanneer je in de grond boort, het gebeurt regelmatig. Een nieuwe grondscanner moet duizenden zogenoemde graafschades gaan voorkomen.