Verlichting

Verlichting is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Verlichting en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Verlichting nieuws

Manitou ml - Moter gaat niet uit

26-01-2020 - 12 reacties Hallo Wat kan het zijn als de moter niet uit gaat als de verlichting aan staat ?

Zodra je de werk lichten dan uit schakelt gaat de moter ook uit


New Holland T7.210 verlichting in knopjes armleuning

22-01-2020 - 14 reacties Hallo,
Ik heb een New Holland T7.210 autocomand met sidewinder armleuning maar de verlichting in de knopjes gaan niet aan. Moet dit via een knopje of gewoon door het standlicht aan te zetten? Want het lukt me niet.

Hopelijk weet iemand van jullie het.
Alvast bedankt


Case IH Maxxum MX 135 - Storing verlichting, grootlicht dimlicht

15-01-2020 - 7 reacties Bij het controleren van de verlichting van mijn Mx135 werkte alles wat onder de motorkap moet branden niet meer.
Dus als ik de lichtschakelaar op de eerste klik zet doet het stadslicht het normaal. Bij tweede klik doet de verlichting onder de motorkap in het front niks.
Schakelaar is goed, je hoort het relais klikken. Massa is goed. Verbinding door cabine is goed. Als je de grootlicht schakelaar knippert hoor je ook niks, normaal hoor je dan een klik, en zie je in dash een blauw lampje branden.
Alle zekeringen zijn heel.
Wie heeft een tip?


Ecoloog Wouter van der Weijden blikt terug op roerig jaar voor de boeren: over de stikstofcrisis, landschapspijn en zigzagbeleid

30-12-2019 - 14 reacties Wouter van der Weijden van het Centrum voor Landbouw en Milieu blikt terug op de hectisch jaar voor de boeren. Als oplossing voor de stikstofcrisis bepleit hij een geringere afhankelijkheid van de veevoerindustrie en een slimme uitkoop van veehouderijen rondom Natura 2000-gebieden. ,,Geloof me, veel boeren zullen dan een zucht van verlichting slaken.”

Van der Weijden vindt het opmerkelijk dat het Landbouw Collectief vrijwillige krimp taboe heeft verklaard. ,,Ik vermoed hier de hand in van leveranciers, met name de veevoerindustrie: For Farmers is een belangrijke financier van de acties geweest. Ik hoop dat deze stikstofcrisis ertoe leidt dat de veehouder zich ontworstelt aan de veevoerindustrie, net zoals hij zich eerder veel minder afhankelijk heeft gemaakt van de kunstmestindustrie.”

Gaan landbouw en natuur elkaar weer vinden? Van der Weijden: ,,Dat sluit ik niet uit. Weet je op welk terrein ze met elkaar kunnen optrekken? Bij de strijd tegen handelsakkoorden. Het is echt levensgevaarljk als vlees, zuivel en akkerbouwproducten die met lagere standaarden zijn geproduceerd, vrij de Europese markt op mogen om wille van meer export van Duitse auto’s. Dat is anti-duurzaam en oneerlijke concurrentie.”


'Historisch' hoog inkomen varkenshouders, voor melkveehouders viel 2019 tegen

16-12-2019 - 0 reacties Boeren hadden dit jaar gemiddeld een hoger inkomen dan vorig jaar. Dat blijkt uit de inkomensraming van de land- en tuinbouw in 2019, onderzocht door Wageningen Economic Research en het Centraal Bureau voor de Statistiek.
De jaarlijks terugkomende raming valt nu precies samen met discussies die lopen over de toekomst en de positie van de landbouw.
Het gemiddelde inkomen dat een boer uit zijn of haar bedrijf haalde is met 6000 euro gestegen, tot 57.000 euro in 2019. Maar dat komt door een paar sectoren waar het heel goed ging, terwijl er op andere plekken een stuk minder werd verdiend.
Voor varkenshouders was het bijvoorbeeld een heel goed jaar. Het gemiddelde inkomen van een varkenshouder was dit jaar 'historisch hoog', schrijven de onderzoekers: 257.000 euro, terwijl dat vorig jaar maar 9000 euro was.
Voor melkveehouders was het een minder goed jaar. Hun inkomen daalde tot een gemiddelde van 31.000 euro. Ook akkerbouwers leverden in. Hun gemiddelde inkomen halveerde, na een bovengemiddeld goed jaar, tot 37.000 euro.
Afrikaanse varkenspest
Varkensboeren verging het dus beduidend beter. "Vooral de tweede helft van 2019 zijn de prijzen extreem goed", zegt Sander Thus. Hij heeft een vleesvarkensbedrijf in Wehl, vlak bij Doetinchem. Door de Afrikaanse varkenspest is er een grote vraag naar varkens vanuit China. "Dat werkt gigantisch door op de prijzen", vertelt Thus. "De vraag naar voedsel in China neemt toe, maar zij hebben heel weinig varkens".
Die prijsstijging betekent wel dat ondernemers zelf ook flink meer moeten betalen voor biggen, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de veel hogere opbrengst per varken.
Daar staat tegenover dat vorig jaar een slecht jaar was. "Op het dieptepunt kregen we 1,30 euro per kilo. Nu gaan we de 2 euro over". Elk varken levert dit jaar zo'n 35 euro meer op dan vorig jaar, vertelt Thus.
"Nu kan je weer investeren, en je bedrijf bijvoorbeeld duurzamer maken." Hij is daar al mee begonnen, dit jaar wordt de verlichting in de schuur energiezuinig gemaakt.
Saneringsregeling
De prijsstijging is ook terug te zien in de saneringsregeling van het kabinet. "Veel boeren hebben ingetekend" , zegt Krijn Poppe, econoom van Wageningen Economic Research. Het kabinet moet nu veel meer betalen om varkenshouders uit te kopen dan een jaar eerder.
"Financieel gezien komt die regeling op een goed moment voor varkenshouders", zegt Poppe. "Maar voor sommigen zal het alternatief van blijven bestaan - onder de huidige omstandigheden - ook verleidelijk zijn".
Interen op de buffers
De melkveehouderij is de grootste sector in de landbouw. Het gemiddelde inkomen van een melkveehouder is in 2019 met zo'n 6500 euro gedaald tot 31.000 euro. Dat komt vooral door hogere kosten: voer, gebouwen en machines zijn duurder geworden. Ook is de melkprijs weer licht gedaald.
Marije Klever, melkveehouder in de buurt van Utrecht, herkent dat beeld. "Het is een uitdaging om onverwachte kosten op te vangen. Zo ging er dit jaar een machine stuk, dat is een paar duizend euro", vertelt ze. "Als je weinig marge maakt, moet dat uit de buffers komen. En daar teer je dan op in".
Hoeveel inkomen ze heeft, is lastig te zeggen. "Je investeert ook veel en je schrijft grote investeringen over meerdere jaren af", vertelt ze. "Je haalt eigenlijk alleen dat wat je nodig hebt uit het bedrijf. Maar ik bouw ook iets op, dat is de andere kant."
Verder helpt de stikstofcrisis niet mee. "Normaal kunnen melkveehouders meer gaan produceren om die terugval in prijs op te vangen", vertelt Poppe. "Maar dat is door fosfaatrechten al geen optie, en door stikstof dreigt dat al helemaal niet meer te kunnen". Dat betekent extra onzekerheid voor melkveehouderijen.
Gewoon pech
Niet alleen tussen sectoren zijn er grote verschillen, ook tussen bedrijven. "Het ene bedrijf kan een paar ton verdiend hebben, en het andere kan onder het bestaansminimum zitten", vertelt Poppe. Dat ligt aan allerlei factoren, zoals de grootte van het bedrijf en de locatie. "En soms ook gewoon pech, als je bijvoorbeeld ziek bent geworden en een arbeidskracht hebt moeten inhuren."
Ook varkenshouder Thus rekent zich nog niet rijk. "Nu kunnen we weer buffers aanleggen, terwijl daar andere jaren geen ruimte voor was".


Volop mechanisatie op ATA-beurs in Assen

11-12-2019 - 0 reacties Meer info over de beurs agrotechniekassen.nl/ Woensdag 11 december van 10:00 tot 22:00 uurDonderdag 12 december van 10:00 tot 18:00 uur Gaan jullie ook veilig op weg naar Agrotechniek Assen? Of is de verlichting van de trekker nog niet helemaal optimaal? Kom dan zeker langs bij ons op de stand tijdens de ATA (stand 15/F15A) en maak kans op een fantastische led-verlichtingsset. Deze wordt op maat geleverd voor jouw eigen…


Massey Ferguson 6255 - Verlichting R2 led lampen

17-11-2019 - 11 reacties Goedenmiddag,
Heeft iemand ervaring met R2 led lampen.
Wij hebben nu R2 halogeen lampen (geel) maar dat is niet zoveel licht in het donker. Ik ben opzoek naar led lampen (wit) licht. Ik heb gekeken maar kan nog niet echt wat vinden. H4 lijkt erop, dat is wel led maar dat past niet want de aansluiting is te klein.

(Ik heb ondertussen een oplossing, meer tips of ideeën zijn welkom)

Mvg Rick Remmelink


Waar moet je op letten bij de aanschaf van verstralers?

15-10-2019 - 5 reacties
Krachtige FERVOR-verstralers van Wesem in de spotlights
Je kent ze wel, die krachtige verlichting bovenop zware trucks of 4x4 voertuigen. Deze FERVOR-verstralers van Wesem verlichten niet alleen de weg waarop ze rijden, maar maken elk voertuig volledig uniek. In dit blog gaan we in op de functionaliteit en voordelen van deze WESEM-verstralers, de beschikbare soorten en op welke aandachtspunten je moet letten bij aanschaf.

Voordelen verstralers van Wesem
Door de LED-technologie zijn deze verstralers meer dan energiezuinig en uiterst effectief. De lamp bevat maar liefst zes power LEDS, zodat de krachtige lichtbundel efficiënt in één richting wordt geleid. Het licht straalt natuurlijk en oogvriendelijk licht uit tot wel 500 meter voor het voertuig.

We zetten de belangrijkste voordelen van Wesem FERVOR-verstralers voor je op een rijtje:

⦁ Modern en fris design voor charismatische look;
⦁ Compleet hermetisch afgesloten (IP67 en IP69k-classificatie);
⦁ Energiezuinig door LED-technologie;
⦁ Langdurig gebruikersplezier.

Verstraler soorten
De Wesem FERVOR-verstralers zijn verkrijgbaar in twee diameters, namelijk 180mm en 220mm. Daarnaast is de behuizing beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Zo heb je de verstralers met een zwarte behuizing, een moderne chromen omkleding of een zwarte behuizing met chromen voorkant. Standaard wordt een beschermkap meegeleverd. Door de variatie aan mogelijkheden is er voor ieder voertuig een verstraler-set te vinden waar die past bij jouw smaak.

Aandachtspunten aanschaf Wesem FERVOR-verstralers
Waar moet je op letten bij de aanschaf van Wesem FERVOR-verstralers? Allereerst is het belangrijk te beseffen dat deze verlichting enkel wordt aangeboden door geselecteerde dealers van autoverlichting. Zo ben je verzekerd van een betrouwbare partij die garant staat voor de kwaliteit van dit type verlichting en hier te allen tijde gedegen advies over kunt ontvangen. Bij werkenbijlicht.nl kun je terecht voor al uw wensen met betrekking tot Wesem FERVOR-verstralers. Met een gemiddelde klantbeoordeling van 8.9 weten deze lichtspecialisten als geen ander te adviseren welke type lamp past bij uw voertuig en wensen tegen scherpe tarieven.

Ontdek het aanbod van Wesem FERVOR-verstralers bij werkenbijlicht.nl.

Deze blogpost is mogelijk gemaakt door werkenbijlicht.nl.


Geslaagde avond voorlichting landbouwverkeer bij Kort in Zwiggelte

08-10-2019 - 0 reacties Gisteravond werd een voorlichtingsavond gehouden door Kort Mechanisatie en LTO-afdeling Midden Drenthe, waar een en ander door een verkeersspecialist van de politie werd uitgelegd. Onder andere wat we, als landbouwverkeer, zoal in het verkeer kunnen tegenkomen en over allerlei nieuwe regels die op ons afkomen. Enkele tips van deze avond: - Zorg dat je je rijbewijs altijd bij je hebt, ook op de trekker. Men gaat hier op controleren. - Zorg altijd voor een goede en juiste verlichting. Dus geen werklampen aan op de openbare weg. - Zorg bij transport over de weg altijd…


Wegverlichting Giant 5003 dhz?

17-09-2019 - 1 reacties Is hier iemand die weet of je zelf wegverlichting op een giant 5003 kan maken? In de elektriciteitskast is het voorzien en in de zekeringkast ook ...

of iemand die weet waar je betaalbaar n kit kan kopen?

Alvast bedankt!


Derde hal voor Technik Museum Sinsheim: eerst een jaar Alfa Romeo

11-09-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Op donderdag 19 september 2019 wordt bij Techik Museum Sinsheim een derde tentoonstellingshal in gebruik genomen, deze zal tijdelijke exposities herbergen. Blijkbaar gaat dat op alfabetische volgorde, vanaf de dag van opening tot en met september 2020 zal deze hal geheel in het teken van Alfa Romeo staan. De nieuwe hal is 65 meter lang, 45 meter breed en 10 meter hoog. Daarmee is er 3000 vierkante meter expositieruimte binnen gecreëerd, en op het dak eenzelfde oppervlakte om vliegtuigen en dergelijke te plaatsen. Er is vloerverwarming en uitgekiende verlichting aanwezig in de nieuwe hal. Langs de weg zijn grote ramen


Video: Vroege voeding-systeem voor broederijen

10-09-2019 - 0 reacties SmartStart is een vroege voeding-systeem voor broederijen die de kuikenkwaliteit verbetert. Pas Reform heeft dit samen met In Ovo, Twilmij en Philips NatureDynamics ontwikkeld. Het systeem onderscheidt zich door precisievoer en intelligente verlichting.


Regen van afgelopen dagen gaf beetje verlichting in watertekort

14-08-2019 - 0 reacties In het gebied van het Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft de regenval van de afgelopen dagen voor een beetje verlichting gezorgd in het watertekort. Hoewel de diepere grondwaterstanden laag blijven, is er meer water beschikbaar voor de bovenste grondlaag. Dit is goed voor de wortels van planten en gewassen.


Dashboardverlichting ihc 744 welke lampjes

05-08-2019 - 4 reacties Kan iemand mij vertellen welke lampjes erin de dashboardverlichting van een ihc 744.
Bvb: in een toerentellerklok international of in een instrumenten cluster international.
Welke fitting van lampje heb ik daarin nodig.


Massey Ferguson 5400 Serie - Knipperlichten in het dak gezocht

27-07-2019 - 4 reacties Hallo,

ik ben op zoek naar knipperlichten die verwerkt zijn in het dak van de trekker.
waar kun je deze kopen
mvg.


Deutz D30 - Welk stoplicht hebben jullie?

24-07-2019 - 18 reacties Beste leden,
Ik heb mij onlangs een paar achter lichten besteld voor mijn deutz d30 (zie foto) maar nu ik ze heb uitgepakt zit ik een beetje in de knoei omdat deze enkel een achterlicht hebben en geen stoplicht hebben. En zonder stoplicht ga ik niet door de keuring geraken met mijn tractor. nu is mijn vraag hoe hebben jullie dit opgelost of hebben jullie een alternatief licht voor mij??


Windpark halveert verlichting op alle windmolens

23-07-2019 - 0 reacties Het windpark De Drentse Monden en Oostermoer halveert de verlichting op alle 45 turbines ten opzichte van eerdere plannen.


Fotoserie: Boeren zorgen met tractoren voor extra verlichting bij Elfstedenzwemtocht

22-06-2019 - 0 reacties Maarten van der Weijden zwemt de Elfstedentocht. Overdag verdringen de toeschouwers zich op de bruggen, maar 's nachts is het rustiger. Verschillende Friese boeren laten zien dat ze de actie steunen en verlichten met lampen van tractoren het water.


Fotoserie: Boeren zorgen met tractoren voor extra verlichting bij Elfstedenzwemtocht

22-06-2019 - 1 reacties Maarten van der Weijden zwemt de Elfstedentocht. Overdag verdringen de toeschouwers zich op de bruggen, maar 's nachts is het rustiger. Verschillende Friese boeren laten zien dat ze de actie steunen en verlichten met lampen van tractoren het water.


Fotoserie: Boeren zorgen met tractoren voor extra verlichting bij Elfstedenzwemtocht

22-06-2019 - 0 reacties Maarten van der Weijden zwemt de Elfstedentocht. Overdag verdringen de toeschouwers zich op de bruggen, maar 's nachts is het rustiger. Verschillende Friese boeren laten zien dat ze de actie steunen en verlichten met lampen van tractoren het water.