Slijtage

Slijtage nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Slijtage nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Slijtage nieuws

Een tractor welke aan voedermengwagen heeft gestaan hoe is de slijtage/uur

23-08-2020 - 33 reacties Heeft een tractor welke aan voedermengwagen heeft gestaan en alleen op het erf gewerkt qua urenstand een lagere slijtage als een trekker met dezelfde urenstand


2000 liter diesel bespaard door zonnepanelen op dak van vrachtwagen, Vos laat nóg een truck met panelen rijden

25-06-2020 - 0 reacties OSS - Minder uitstoot, minder slijtage en minder tijd kwijt aan de pomp. Met zonnepanelen op de oplegger moeten de vrachtwagens van Vos Logistics een stuk zuiniger rijden.


Vervangen ketting / tandwielen voeraanschuiver

04-01-2020 - 0 reacties Beste TF-ers,

Een vraag die niet over trekkers gaat.
We hebben een voeraanschuiver van Lely, maar nu zijn de tandwielen / kettingen versleten (aandrijving wielen). Aandrijving qua elektromotor is hetzelfde als de mestschuif, echter is de reductie groter door een groter eindtandwiel. Weet iemand waar deze onderdelen te krijgen zijn (behalve bij Lely) / welke maat ketting het is?

Alvast bedankt.


Valmet 2105 - Aankoop valmet 2105 waar op letten

25-12-2019 - 136 reacties Beste leden,

Ik wil volgende week naar denenmarken om een valmet 2105 gaan te bekijken.
Nou vraag ik mij af waar moet ik specifiek opletten bij deze trekker.
Tractrol probleem is mij bekend, ik vraag mij alleen af waar kan ik het peil van de bak controleren?
De trekker heeft 5300 uur.
Ik hoor graag van jullie.


Stro in ronde balen persen met Krone Comprima V180 XC

16-08-2019 - 0 reacties Comprima, een rondebalenpers die nieuwe maatstaven zet.  Innovaties, zoals de ongestuurde EasyFlow pick-upen het nieuwe NovoGrip perssysteem bestaande uit 2 speciale eindloze powerbanden met dwarsstaven. Deze innovaties realiseren hogere persdichtheid, meer capaciteit, een rustigere loop, minder onderhoud en minder slijtage.


Flinke ommekeer op vroege percelen in het zuiden

05-08-2019 - 0 reacties Weekthema 32 Slijtage gewas


‘Spoelsysteem’ zorgt voor minimale slijtage koeientand

05-07-2019 - 0 reacties Onderzoekers in Zwitserland hebben ontdekt dat herkauwers een reinigingssysteem in hun maag hebben. Dit systeem scheid zand en andere verontreinigingen van het voedsel, voordat ze dit herkauwen.


Waarom koeien geen tandarts nodig hebben

03-07-2019 - 0 reacties Bij het vreten nemen koeien niet alleen plantendelen op, maar ook zand. Hoeveel zand is afhankelijk van het hygiëne-niveau bij de voederwinning en het voeren. Je zou denken dat dit leidt tot slijtage van de tandglazuur. Herkauwers kunnen dat echter met bepaalde gedragingen voorkomen. Lees verder ❯


Nieuwe methode toont slijtage van het landschap

22-02-2019 - 0 reacties How many years can a mountain exist? Bob Dylan’s retorische vraag heeft nu een nieuwe wetenschappelijke basis gekregen. Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) en de Technische Universiteit van Denemarken (DTU) ontwikkelden een nieuwe methode die de blootstellingsduur van gesteenten en sedimenten aan zonlicht kan meten. Dat geeft nieuwe inzichten over het ontstaan van het landschap. In Scientific Reports (Nature) van deze week onthullen ze hun innovatieve techniek.


Het belang van onderdelen beschermen

07-02-2019 - 13 reacties Het probleem Allerlei werktuigmachines en industriële machines moeten vaak onder zeer moeilijke en onder ongebruikelijke ruimtelijke omstandigheden hun werk doen. Deze factoren zorgen voor slijtage, roest en corrosie van precisieonderdelen. Als roest en corrosie niet voorkomen of snel verholpen wordt, kan dit leiden tot slecht functioneren en schade aan vitale onderdelen. Deze onderdelen moeten dan vaak uit elkaar gehaald, schoongemaakt en weer in elkaar gezet worden. Alles bij elkaar een kostbare, tijdverslindende operatie. Machines staan stil te lang stil en kostbare uren gaan…


Een energie efficiënte fabriek is mogelijk via digitalisering

28-08-2018 - 0 reacties Hoogwaardige en intelligente componenten maken machines steeds ‘slimmer’ waardoor zij steeds meer informatie kunnen geven over de staat van de machines zoals energieverbruik en slijtage. Dit kan ervoor zorgen dat fabrieken efficiënter worden in energieverbruik.


'Vervang je alarmsysteem iedere tien tot vijftien jaar'

21-08-2018 - 0 reacties „Varkenshouders, met een alarm van tien of vijftien jaar oud, adviseer ik deze te vervangen omdat deze door slijtage wellicht minder betrouwbaar is.”


'Vervang je alarm iedere tien tot vijftien jaar'

20-08-2018 - 0 reacties „Pluimveehouders, met een alarm van tien of vijftien jaar oud, adviseer ik deze te vervangen omdat deze door slijtage wellicht minder betrouwbaar is.”


Nacontrole pootgoed wordt spannender dan ooit

16-08-2018 - 0 reacties Hebben pootgoedtelers voldoende tijd gehad om bacteriezieke planten uit het gewas te selecteren of zijn er nog veel zieke planten achtergebleven door de vroegtijdige slijtage van het loof? Dat is voor de NAK de grote vraag. De nacontrole wordt daarmee spannender dan ooit.


Na het oogsten kalken en culteren.

02-08-2018 - 0 reacties Zodra het graan gemaaid is en het stro verwijderd, komen de grote vrachtauto’s die de kalk op het perceel lossen, deze wordt zo snel mogelijk op het land verspreidt en kan men dit met grote brede machines inwerken. De opbrengsten van graan waren redelijk goed, de droogte speelde bij het culteren wel weer parten. De grond was harder, welke meer vermogen en brandstof vroeg (kostenverhogend) en idem extra slijtage van de beitels. De meeuwen vonden nog genoeg voedsel, gezien hun grote aantallen.


Industrie trekt vol aan de uienmarkt

15-06-2018 - 0 reacties De industriemarkt in Oost-Europa is op dit moment de grootste afnemer van Nederlandse uien. Door slijtage in de maand mei zijn veel partijen veroordeeld tot deze markt. Hoe loopt de markt voor gangbare uien?


Door slijtage worden veel uien afgekeurd

01-06-2018 - 0 reacties De afgelopen week kenmerkte zich door het warme weer, met op sommige plekken in Nederland extreme buien. In een seizoen waarbij de kwaliteit erg bepalend is geweest, doet het warme weer de uien weinig goed.


Boerin Agnes vraagt minister Schouten om een oplossing voor lege stallen en te veel melk

05-12-2017 - 118 reacties Een gevoelige brief:

Agnes Lensing-van de Ven, bekend als boerin Agnes uit Boer Zoekt Vrouw, schrijft een brief aan minister Schouten. Alle leden van de commissie Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid hebben hem net ook in de bus gekregen. Morgen overhandigt ze een petitie aan de minister in Den Haag. Ze protesteert tegen de beperking die melkveehouders wordt opgelegd. De fosfaatregeling moet de productiedrift van Nederlandse boeren inperken. Maar hoe moet het nu verder met jonge boeren die verder willen en investeerden in een duurzame toekomst. Juist voor hen zei Schouten afgelopen zaterdag op te willen komen. De rechter ligt dwars op het pad van de familie Lensing.

De complete brief:

Geachte minister Schouten,

‘Help!’ Hoe kan ik de situatie waarin wij, een groep melkveehouders die in hun bedrijf hebben geïnvesteerd om een lange en duurzame bedrijfsvoering mogelijk te maken, zitten beter formuleren dan met dit ene woord? Sinds de afschaffing van het melkquotum is er heel veel veranderd in de Nederlandse melkveehouderij, maar de situatie is nu eenmaal zoals die nu is en daar moeten we mee dealen. Dat geldt ook voor u: u heeft het lef om de komende jaren de uitdaging met de sector aan te gaan.

Minister, uit het diepst van mijn hart vraag ik u om het gesprek met mij en met een aantal collega's van mij die in dezelfde situatie zitten, aan te gaan! Velen van ons zijn (jonge) gezinsbedrijven, de drijvende kracht van de Nederlandse agrarische sector! Het kan toch niet zo zijn dat u de jonge startende ondernemer keihard in de kou laat staan, net zoals uw voorganger heeft gedaan? In mijn ogen is het niet meer dan billijk dat er voor de jonge boeren die net een bedrijfsovername achter de rug hebben en voor 2 juli 2015 onomkeerbare verplichtingen zijn aangegaan een passende knelgevallen regeling komt. De voorzieningenrechter heeft in eerste instantie ook duidelijk gesteld dat zij een onevenredige last krijgen opgelegd, omdat zij op 2 juli 2015 al investeringen hadden gedaan voor de uitbreiding van hun bedrijf en deze regeling geen enkele compensatie biedt. Hopelijk wilt u die wel gaan bieden voor ons?

Hoopvolle prognoses naar vraag voor zuivel was de doorslag om door te gaan als boerin.
Ik zal me even kort voorstellen: Ik ben Agnes Lensing-van de Ven (37), getrouwd met Albert (37) en samen hebben we een dochtertje (3) en een zoontje (1). Wij hebben een melkveebedrijf in het Drentse Gasselternijveen. Voor de beeldvorming, ik heb in 2007 als eerste boerin meegedaan met het tv-programma Boer zoekt Vrouw. Sinds die tijd is er veel gebeurd. Een aantal jaren heb ik er flink over getwijfeld wat te doen in de toekomst; boer worden of niet? Uiteindelijk ben ik eind 2011 Albert tegengekomen, ook boerenzoon, die graag verder wilde in de melkveehouderij. Met de prognoses die er lagen (vanuit de zuivelsector, de overheid en de financiële dienstverlening), dat er een gigantische vraag naar melk zou komen in de toekomst, heb ik besloten om het ouderlijk bedrijf over te gaan nemen en er samen met Albert voor te gaan! Ook mijn vader, die inmiddels 76 jaar is, komt nog iedere dag met plezier naar het bedrijf.

Onze investering in een toekomst, met support van gemeente en bank, wordt in het jaar van oplevering van de nieuwe stal met terugwerkende kracht ons onmogelijk gemaakt.
Vanaf 2012 zijn we begonnen met de plannen voor de bouw van een nieuwe stal, aangezien de oude stal gebouwd in 1977 totaal afgeschreven was qua maatvoeringen en slijtage, en vol zat. We molken 110 koeien waar maar 92 ligboxen in zaten. Aangezien we 75 ha grond hebben en er in de toekomst door stoppende akkerbouwers in de buurt nog grond vrij zal komen, dachten we een stukje te kunnen groeien in vee-aantallen. Met agrarische adviesbureaus als DLV en Agriplaza zijn we ons vanaf september 2012 gaan oriënteren over de mate van automatisering binnen de melkveehouderij. We wilden graag met melkrobots aan de slag. Onze visie was uiteindelijk door de weidegang die we toepassen 50 koeien per robot te gaan melken, daardoor te groeien naar 150 koeien constant aan de melk en maximaal 30 droge koeien ernaast, met jongvee in de oude huisvesting. De eerste reactie die we van het Klant Contact Centrum van de gemeente Aa en Hunze kregen was: ‘Zolang je voor niet meer dan 200 koeien bouwt, kun je gewoon aan de slag, dus wat mij betreft kun je gewoon beginnen.’ Dat leek ons wat kort door de bocht, dus zijn we eerst eens naar de mogelijkheden binnen het bouwblok gaan kijken. Daar liepen we al meteen de eerste vertraging op bij diezelfde gemeente: afmetingen van het bouwblok. Uiteindelijk kregen we daarin gelijk, maar waren we wel ruim 8 maanden verder. Vervolgens bij de aanvraag van de Natuurbeschermingswet (NB) vergunning liepen we vertraging op door de provincie, omdat die geen overzicht had in vergunningen die waren afgegeven. Weer een jaar verder. In de winter van 2014-2015 hebben we gesprekken gehad met banken over de financiering van onze droom. Daar werd wel de opmerking gemaakt dat we op moesten letten dat er waarschijnlijk voor het wegvallen van de quotering iets anders in de plaats zou komen, naar alle waarschijnlijkheid in de vorm van de AMvB verantwoorde groei melkveehouderij. Individuele bedrijven zouden ook in de toekomst kunnen blijven groeien in aantal stuks vee, wanneer zij dan ook extra grond voor hun bedrijf ter beschikking krijgen. Aangezien wij dermate veel grond bij het bedrijf hebben, zou de kans dat wij in de problemen zouden kunnen komen, minimaal zijn. We hebben op 30 januari 2015 de financiering voor bedrijfsovername en nieuwbouw stal getekend. Op 27 februari 2015 is het contract met de aannemer getekend en op 2 maart 2015 is gestart met de bouw van de nieuwe stal. Vervolgens hebben mijn zus en ik na een intensief bedrijfsovername traject van twee jaar, begeleidt door ABAB Accountancy, op 13 maart 2015 samen het bedrijf van onze ouders overgenomen. De datum 2 juli 2015 kwam als donderslag bij heldere hemel bij ons binnen. We waren volop aan het bouwen en konden niet meer terug. Als we niet meer dan de 108 melkkoeien mogen houden die we op 2 juli hadden, betekent dat dat we de inkomsten van 70 melkkoeien gaan missen en dat ik de aflossingen richting de bank niet kan blijven waarmaken. De stal was op 11 september klaar en we hadden een geweldig mooi bedrijfsplan als uitgangsbasis, dus we zagen de toekomst toch positief in.

Met dank aan: foodlog.nl/artikel/…


Melkrobot verbruikt vaak teveel spoelmiddel

24-11-2017 - 17 reacties Hoger verbruik en slijtage kunnen de kosten met € 800 per jaar verhogen.


John Deere 920 - Wielnaafas voorzijde slijtage

13-08-2017 - 2 reacties Goedenavond tractorfans,

Wie kan mij uitleggen hoe deze wielnaafas (weet niet of dit de juiste benaming is) zo beschadigd is geraakt, terwijl de wielnaaf van binnen hol is naar mijn weten? (het rode gedeelte)

Of kan het zo zijn dat dit is gerepareerd, aangezien ik wel donkere vlekken op het materiaal zie, wat heet kan zijn geweest door bijvoorbeeld slijpen oid.

Ik hoop dat iemand wat met deze foto's kan.

mvg,
Mike