Stro

Volg al het nieuws over Stro, een van de 15933 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Stro nieuwsbrief.

Stro nieuws

Melkveehouder Waterland moet over op vaste mest

20-01-2020 - 19 reacties De melkveehouderij in Waterland kan verder verduurzamen door onder meer op bedrijfsniveau stappen te zetten. Zo worden de omschakeling naar vaste (stro)mest en een overstap naar een biologische bedrijfsvoering aangedragen.


Brand in schuur met stro en aardappelen in Emmer-Compascuum

02-01-2020 - 0 reacties In een schuur aan het Kanaal B NZ in Emmer-Compascuum is donderdagmorgen brand ontstaan.


'Goede mulchlaag beschermt bodem'

12-10-2019 - 0 reacties Als het regent op een bedekte bodem, het bekertje met stro als toplaag, spoelen grond en voedingsstoffen veel minder snel weg dan bij onbedekte grond. En er blijft meer water in de bodem achter.


Hoger kiemgetal en meer klebsiella in droge mestfractie

04-10-2019 - 0 reacties Vers gedroogde mest als boxvulling bevat doorgaans meer kiemen en meer klebsiella en andere coliformen dan ander vers organisch materiaal dan stro en zaagsel.


Veel rook door brand in schuur met stro in Geleen

03-10-2019 - 0 reacties Een schuur met stro aan de Swentiboldweg in Geleen heeft vlam gevat.


Column: Klaas Heringa: Mooie aardappelopbrengsten op maagdelijke Deense grond

25-09-2019 - 0 reacties Het is gelukt: de pootaardappelen zijn geoogst, het koolzaad is gedorst en het stro is geperst en van het land. We hebben vanwege het onstabiele weer wel alle zeilen moeten bijzetten om de oogst binnen te krijgen.


Ook weinig vraag naar stro in Verenigd Koninkrijk

13-09-2019 - 0 reacties Net zoals in Nederland, is ook in het Verenigd Koninkrijk meer dan voldoende stro beschikbaar. Het probleem is echter dat (melk)veehouders niet vragen vraag dit product, waardoor de prijzen in beton gegoten zijn.


Droogte en stro maken het deelnemers lastig

31-08-2019 - 0 reacties Ford en Fordsonploegwedstrijd bij camping De Hoge Bomen in Eeserveen.De droogte en het aanwezige stro en de warmte maakten het de deelnemers niet makkelijk vanmiddag.


Bierbostel en stro doen stapje omlaag

27-08-2019 - 0 reacties Terwijl vorige week de prijs voor snijmaïs onder druk stond, staan deze week de prijzen van bierbostel en stro onder druk. Voor beide producten geldt dat er meer aanbod dan vraag is, waardoor de prijzen noodgedwongen een stapje terug moeten doen.


Graan binden en dorsen in Westenesch

25-08-2019 - 0 reacties Onder zomerse omstandigheden gingen de boeren van Westenesch gisteren aan de slag met het graan op de jaarlijkse oogstdag. Binden van het graan en direct dorsen ging vlot achter elkaar door. Het was een prachtig gebeuren en vele mensen hebben er van genoten, gezien het grote aantal bezoekers. Onder het genot van een flesje bier werd het laatste graan van dit jaar gedorst in Westenesch en ging het stro in pak. Tevens waren er vele oldtimer-trekkers te bewonderen. Na deze dag kunnen de boeren zich gaan opmaken voor de oogst van de overige gewassen de komende herfst.


Column: Henk Nienhuis: Public Relations

21-08-2019 - 0 reacties Graan eraf, stro onderdak, stoppels bewerkt en ingezaaid met groenbemesters. Onze suikerbieten groeien na de regen weer lekker door. Tijd voor snoeiwerk. In goed overleg met onze buurman hebben we takken en bomen weggezaagd. Het hele gezin hielp mee.


Stro in ronde balen persen met Krone Comprima V180 XC

16-08-2019 - 0 reacties Comprima, een rondebalenpers die nieuwe maatstaven zet.  Innovaties, zoals de ongestuurde EasyFlow pick-upen het nieuwe NovoGrip perssysteem bestaande uit 2 speciale eindloze powerbanden met dwarsstaven. Deze innovaties realiseren hogere persdichtheid, meer capaciteit, een rustigere loop, minder onderhoud en minder slijtage.


New Holland T7.270 Blue Power met Bigbaler 1270 Cropcutter in het stro

10-08-2019 - 0 reacties Met de BigBaler maakt u tot 110 balen per uur. Bovendien zorgde New Holland ervoor dat de BigBaler uw capaciteit met 20% kan verhogen. Hoe? Het gloednieuwe ontwerp van de MaxiSweep-opraper verbetert het debiet en zorgt ervoor dat zelfs het laatste halmpje van het gewas wordt opgeraapt. De snelheid van de plunjerslag per minuut is toegenomen met 14%, en het doorlopende debiet van het gewas, gegarandeerd door de uniforme breedte van de toevoer-, verwerkings- en voorperselementen, dragen er allemaal toe bij dat de BigBaler de balenpers met de grootste capaciteit ooit is. 


Akkerbouwers beuren iets minder voor stro

09-08-2019 - 0 reacties Het is een vraag die elk jaar weer opdoemt: stro verkopen of stro verhakselen? Een aantal weken geleden ontvingen de akkerbouwers gemiddeld €70 per ton af land. Die prijs wordt deze week niet meer gehanteerd. Waar komt de prijs nu wel op uit?


Drukte in het stro in de graanschuur van Nederland

07-08-2019 - 0 reacties Claas Xerion en Claas Axion volop aan het stropersen


Aanbod van stro neemt flink toe

06-08-2019 - 0 reacties Het lijkt erop dat de vakantieperiode definitief is aangebroken op de voermarkt. Er is vrijwel geen handel en het merendeel van de prijzen beweegt opnieuw zijwaarts. Wel is er duidelijk meer stro op de markt te vinden.


Hitte laat markt ruwvoer nog koud

24-07-2019 - 0 reacties Het aanbod van stro en hooi komt op gang. De melkveehouder is echter wat afwachtend omdat er over het algemeen nog voldoende is. Toch verschilt de situatie regionaal sterk, omdat de ene regio simpelweg meer regen dan de andere ontving.


Wat krijgt de akkerbouwer voor stro?

24-07-2019 - 0 reacties Terwijl de wintergerstoogst al achter de rug is, begint de wintertarweoogst al voorzichtig op gang te komen. Gezien het weer hebben de akkerbouwers de keuze of ze het stro verkopen of hakselen. Maar wat kan er eigenlijk gebeurd worden voor het stro?


Hitte laat ruwvoermarkt nog koud

23-07-2019 - 0 reacties Het aanbod van stro en hooi komt op gang. De melkveehouder is echter wat afwachtend omdat er over het algemeen nog voldoende is. Toch verschilt de situatie regionaal sterk, omdat de ene regio simpelweg meer regen dan de andere ontving.


Loonbedrijf Mennega uit Eext in de graanoogst

22-07-2019 - 0 reacties De Claas Lexion 460 en de Claas Mega 218 zijn bezig om het graan te dorsen en drie Kuhn LB 1270-persen staan klaar om het stro te persen.