Stro

Stro is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Stro en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Stro nieuws

Stro hakselen of verkopen: wat heeft de voorkeur?

03-08-2020 - 0 reacties Door het droge voorjaar is de tarwe dit jaar een stuk korter gebleven, waardoor inmiddels duidelijk wordt dat er fors minder stro beschikbaar is. Is het voor akkerbouwers daardoor interessanter geworden om stro te verkopen? Of kiezen zij toch voor verhakselen?


Strobrand bij boerderij in Westerwijtwerd

30-07-2020 - 0 reacties Aan de Heemweg in Westerwijtwerd staat momenteel een bult stro in een boerderij in brand.


Welk effect heeft graanoogst op voermarkt?

28-07-2020 - 0 reacties De graanoogst is in volle gang, dat betekent dat er ook nieuwe ladingen stro beschikbaar komen. Lang klonken er geruchten dat de oogsten in Frankrijk en Duitsland tegen zouden vallen. Ook deze week is er aan aantal handelaren gevraagd naar hun visie op de huidige voermarkt.


Veeschuur ontruimd vanwege brandende strobalen naast stal in Westerhaar

28-05-2020 - 0 reacties In een grote stapel strobalen is vanmiddag brand ontstaan aan de Dalweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Omdat het stro naast een schuur staat, zijn de dieren uit die stal gehaald.


'Nertsenfokker staat vossen af aan dierenrechtenorganisatie', zegt Animal Rights

26-05-2020 - 0 reacties Eigenaren van een nertsenfokkerij in Wilbertoord hebben vijf vossen afgestaan aan Animal Rights. Dit meldt deze dierenrechtenorganisatie. Ze stelde vorige week nog dat de vossen illegaal gehouden werden op de fokkerij.
Volgens Animal Rights zaten de dieren in vieze kooien van
gaas en hadden de vossen nog geen vierkante meter aan leefruimte. Bovendien is het bedrijfsmatig
houden van vossen sinds 2008 verboden.

Overgebracht naar veilige locatie"We hebben bij de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit een handhavingsverzoek ingediend, maar een week later zaten de vossen er
nog steeds hetzelfde bij", aldus Erwin Vermeulen van Animal Rights. De vossen zijn overgebracht naar een veilige locatie waar ze meer ruimte inclusief nachthok met stro hebben. Een dierenarts gaat ze nakijken.

De nertsenfokkerij was niet direct bereikbaar voor commentaar.

L


Voeren en stro instrooien met dezelfde machine

08-05-2020 - 35 reacties Kuhn komt met een voermengwagen met daarop een stroturbine. De Kuhn Profile Plus 24.2 DL is een wagen met twee verticale vijzels en voor de kuip, op een verlengde dissel, een stroturbine.


Corona kan stro- en bierbostelprijs opdrijven

17-03-2020 - 6 reacties De voerprijzen zijn op het moment stabiel, maar de handelaren houden de situatie nauwlettend in de gaten. Er gaan geruchten dat Frankrijk en misschien België de grenzen volledig gaan sluiten. Als dit gebeurd dan heeft dat gevolgen voor de prijzen van onder andere stro en bierbostel.


Melkveehouder Waterland moet over op vaste mest

20-01-2020 - 19 reacties De melkveehouderij in Waterland kan verder verduurzamen door onder meer op bedrijfsniveau stappen te zetten. Zo worden de omschakeling naar vaste (stro)mest en een overstap naar een biologische bedrijfsvoering aangedragen.


Brand in schuur met stro en aardappelen in Emmer-Compascuum

02-01-2020 - 0 reacties In een schuur aan het Kanaal B NZ in Emmer-Compascuum is donderdagmorgen brand ontstaan.


'Goede mulchlaag beschermt bodem'

12-10-2019 - 0 reacties Als het regent op een bedekte bodem, het bekertje met stro als toplaag, spoelen grond en voedingsstoffen veel minder snel weg dan bij onbedekte grond. En er blijft meer water in de bodem achter.


Hoger kiemgetal en meer klebsiella in droge mestfractie

04-10-2019 - 0 reacties Vers gedroogde mest als boxvulling bevat doorgaans meer kiemen en meer klebsiella en andere coliformen dan ander vers organisch materiaal dan stro en zaagsel.


Veel rook door brand in schuur met stro in Geleen

03-10-2019 - 0 reacties Een schuur met stro aan de Swentiboldweg in Geleen heeft vlam gevat.


Column: Klaas Heringa: Mooie aardappelopbrengsten op maagdelijke Deense grond

25-09-2019 - 0 reacties Het is gelukt: de pootaardappelen zijn geoogst, het koolzaad is gedorst en het stro is geperst en van het land. We hebben vanwege het onstabiele weer wel alle zeilen moeten bijzetten om de oogst binnen te krijgen.


Ook weinig vraag naar stro in Verenigd Koninkrijk

13-09-2019 - 0 reacties Net zoals in Nederland, is ook in het Verenigd Koninkrijk meer dan voldoende stro beschikbaar. Het probleem is echter dat (melk)veehouders niet vragen vraag dit product, waardoor de prijzen in beton gegoten zijn.


Droogte en stro maken het deelnemers lastig

31-08-2019 - 0 reacties Ford en Fordsonploegwedstrijd bij camping De Hoge Bomen in Eeserveen.De droogte en het aanwezige stro en de warmte maakten het de deelnemers niet makkelijk vanmiddag.


Bierbostel en stro doen stapje omlaag

27-08-2019 - 0 reacties Terwijl vorige week de prijs voor snijmaïs onder druk stond, staan deze week de prijzen van bierbostel en stro onder druk. Voor beide producten geldt dat er meer aanbod dan vraag is, waardoor de prijzen noodgedwongen een stapje terug moeten doen.


Graan binden en dorsen in Westenesch

25-08-2019 - 0 reacties Onder zomerse omstandigheden gingen de boeren van Westenesch gisteren aan de slag met het graan op de jaarlijkse oogstdag. Binden van het graan en direct dorsen ging vlot achter elkaar door. Het was een prachtig gebeuren en vele mensen hebben er van genoten, gezien het grote aantal bezoekers. Onder het genot van een flesje bier werd het laatste graan van dit jaar gedorst in Westenesch en ging het stro in pak. Tevens waren er vele oldtimer-trekkers te bewonderen. Na deze dag kunnen de boeren zich gaan opmaken voor de oogst van de overige gewassen de komende herfst.


Column: Henk Nienhuis: Public Relations

21-08-2019 - 0 reacties Graan eraf, stro onderdak, stoppels bewerkt en ingezaaid met groenbemesters. Onze suikerbieten groeien na de regen weer lekker door. Tijd voor snoeiwerk. In goed overleg met onze buurman hebben we takken en bomen weggezaagd. Het hele gezin hielp mee.


Stro in ronde balen persen met Krone Comprima V180 XC

16-08-2019 - 0 reacties Comprima, een rondebalenpers die nieuwe maatstaven zet.  Innovaties, zoals de ongestuurde EasyFlow pick-upen het nieuwe NovoGrip perssysteem bestaande uit 2 speciale eindloze powerbanden met dwarsstaven. Deze innovaties realiseren hogere persdichtheid, meer capaciteit, een rustigere loop, minder onderhoud en minder slijtage.


New Holland T7.270 Blue Power met Bigbaler 1270 Cropcutter in het stro

10-08-2019 - 0 reacties Met de BigBaler maakt u tot 110 balen per uur. Bovendien zorgde New Holland ervoor dat de BigBaler uw capaciteit met 20% kan verhogen. Hoe? Het gloednieuwe ontwerp van de MaxiSweep-opraper verbetert het debiet en zorgt ervoor dat zelfs het laatste halmpje van het gewas wordt opgeraapt. De snelheid van de plunjerslag per minuut is toegenomen met 14%, en het doorlopende debiet van het gewas, gegarandeerd door de uniforme breedte van de toevoer-, verwerkings- en voorperselementen, dragen er allemaal toe bij dat de BigBaler de balenpers met de grootste capaciteit ooit is.