Betrouwbaar

Betrouwbaar nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Betrouwbaar nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Betrouwbaar nieuws

De nieuwe Rapide van Schuitemaker

17-10-2019 - 30 reacties Schuitemaker lanceert op de Agritechnica 2019 in Hannover de nieuwe lijn Rapide dubbeldoelwagens: sterk, betrouwbaar en altijd inzetbaar in drukke oogstperioden. En nu nog sneller en zuiniger in het dagelijks gebruik van de loonwerker.Uiteraard beschikt de nieuwe Rapide over de bekende Schuitemaker Trailing pick-up (incl. de standaard uitgeruste pendelende zwenkwielen voor betere bochtvolging en zodenbescherming). Het bewezen onderscheidende pick-up-systeem van Schuitemaker, zorgt voor perfecte bodemvolging en optimale bodemvrijheid in combinatie met een soepele en vooral schone gewasstroom…


Eco-cultivator Koralin vergroot de inzetmogelijkheden voor stoppelbewerking

07-10-2019 - 0 reacties Nu er steeds meer beperkingen gelden voor chemische gewasverzorgingsmiddelen zijn er nieuwe werktuigcombinaties nodig voor de mechanische onkruidbestrijding. Ze vormen een aanvulling op de bestaande procesketens en moeten het opbrengstniveau in de landbouw waarborgen. Lemken presenteert voor de uiterst ondiepe stoppelbewerking en verwerking van groenbemestingsgewassen de eco-cultivator Koralin met een innovatieve werktuigcombinatie van schijven en een tandenveld met speciale ganzevoetbeitels. De cultivator bestrijdt onkruid betrouwbaar, zelfs bij hoge gewassen of stro-resten. De gebruikelijke…


Geen opkomstvertraging in aardappelen, wel meer stengels in 2019

18-09-2019 - 0 reacties Bij de oogst zijn inmiddels van 4 proeven het aantal stengels geteld per 10 meter rijlengte. Hoewel niet betrouwbaar verschillend, geeft Amistar gemiddeld de meeste stengels (2% meer dan de referntie en bijna 7 % meer dan onbehandeld


‘Wij willen een betrouwbaar voedselkeuzelogo dat verplicht wordt voor alle producten’

16-08-2019 - 0 reacties Nog dit jaar moet staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) een besluit nemen over een nieuw voedselkeuzelogo. Overheid en ondertekenaars van het Nationaal Preventieakkoord zijn hard aan het werk, NGO's en voedingsdeskundigen houden de voortgang met argusogen in de gaten. Deze week laaide de discussie weer op. foodwatch bleek een beetje te overdrijven, liet Coca-Cola Foodlog weten. Wat is nou het beste voedselkeuzelogo en waarom? En hoe weten we zeker dat we niet door de industrie voor de gek worden gehouden? Nicole van Gemert, directeur van foodwatch, geeft haar mening.


Sensortechniek helpt zeugenhouder productiviteit, gezondheid en welzijn te verbeteren

07-08-2019 - 0 reacties Onderzoeken van Iowa State University in de Verenigde Staten hebben nu een computer- en sensortechniek ontwikkeld, die 95 tot 99 procent betrouwbaar is in de controle op welzijn en gezondheid van de zeug.


Valse meeldauw in uien nog actief

31-07-2019 - 0 reacties Valse meeldauw in uien nog actief. Fandango betrouwbaar sterk


LTO-Vleesvee zet in op korte, regionale ketens

06-07-2019 - 0 reacties De LTO-vakgroep Vleesveehouderij streeft naar de productie van betrouwbaar en duurzaam rundvlees.


530.000 euro subsidie voor Limburgs project ‘Slim Bemesten’

29-06-2019 - 0 reacties LNV heeft het Limburgs project ‘Slim Bemesten’ een subsidie van ruim 530.000 euro toegezegd. Doel is het ontwikkelen van een eenvoudig, betrouwbaar én door de overheid erkend systeem waarmee akkerbouwers en melkveehouders voldoen aan de nitraatrichtlijn.


De Marmix Master Champ aan het compact voeren

11-06-2019 - 0 reacties De Marmix Master Champ met een inhoud van 18 m3 zal worden ingezet voor diverse demonstraties. De eerste demonstratie is afgelopen week uitgevoerd.  De Marmix Master Champ zelfrijdende voermengwagen bestaat uit een betrouwbaar onderstel. Deze is voorzien van een 800 mm breed freeskanaal met een hoog capaciteitsfrees. Dit zorgt voor een optimale freessnelheid, ook in de zwaarste kuilen.  Het vermogen komt van een 6-cilinder, 210 pk sterke FTP-motor. De bediening gaat door middel van een besproefd en intuïtieve joystick bediening. Voor optimale wendbaarheid op het erf en in de…


BO Akkerbouw: Overheidsbeleid doet afbreuk aan koers naar duurzamere teeltmethoden

05-06-2019 - 0 reacties Het huidige overheidsbeleid doet afbreuk aan de koers van de akkerbouwsector met het actieplan Plantgezondheid. De sector heeft beleid nodig dat betrouwbaar en consistent is, en vertrouwen en steun geeft aan inspanningen van akkerbouwers.


Column Henk Nienhuis: Hoe betrouwbaar is het bio-product?

31-05-2019 - 0 reacties Onderzoek heeft uitgewezen dat 80 procent van de biologische producten in het schap gewasbeschermingsmiddelen bevat. Die producten worden wel afgenomen door de winkelbedrijven en ze betalen een meerprijs aan die gecertificeerde biologische bedrijven.


Microplastics ruim aanwezig in zoet water, maar meeste onderzoeken blijken niet betrouwbaar

08-04-2019 - 0 reacties Microplastics worden vaak aangetroffen in onderzoeken naar zoet water, afvalwater en drinkwater. Het overgrote deel van deze onderzoeken (92%) blijkt echter niet compleet of betrouwbaar: het voldoet op minstens één cruciaal aspect niet aan de kwaliteitsborging. Dit blijkt uit de kritische beoordeling van bestaande onderzoeken, uitgevoerd door het Wageningen Microplastic Onderzoeksteam onder leiding van Prof. Bart Koelmans (Wageningen University & Research). De resultaten worden gepubliceerd in aanloop naar een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over mogelijke gezondheidsrisico's voor mensen van microplastics in drinkwater. Het WHO rapport verschijnt in mei dit jaar.


New Holland TM - Zijn deze trekkers betrouwbaar of niet?

03-04-2019 - 44 reacties Hallo,
mijn vraag is of de new holland tm serie een beetje goed of toch wel heel erg storingsgevoelig is?
het gaat om een tm115-120-125 dit zijn de lichtste trekkers van de tm serie
versnellingsbak: range command


Hoe betrouwbaar zijn ELISA- of Lateral Flow-testen?

02-04-2019 - 0 reacties Het kiezen van de juiste meetmethode is binnen het allergenenmanagement van groot belang. Nutrilab voert voortdurend onderzoek uit naar de betrouwbaarheid van de gebruikte testmethoden. In dit artikel wordt het onderzoek omschreven waarin de zogenaamde sneltesten (Lateral flow-testen) voor allergenen vergeleken worden met de ELISA-methode in het laboratorium.


Zaaibedbereiding met Kongskilde PowerTill en zaaien met Kongskilde MasterLine

27-03-2019 - 0 reacties Kongskilde PowerTill ■ PowerTill is een nieuw ontwikkelde rotorkopeg die geschikt is tot 250 pk. ■ Uniek, betrouwbaar snelwisselsysteem voor de mes­tanden. ■ Hoge aanspanning van de aftakas voor de grote banden tegenwoordig. ■ Keuze tussen wisseltandwielen of hendel voor toerental wijzigen van de rotor. ■ Voordeel met de hendel: eenvoudig, zonder openhalen tandwielkast, van toerental wisselen. ■ Zijborden meervoudig aan te passen aan de bodemomstandigheden (zijwaarts en door middel van sleuven). ■ Diverse rollen leverbaar. ■…


Maisscan weer van start

04-02-2019 - 0 reacties Agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy verstuurt 5 of 6 februari de online maisscan naar een paar duizend maistelers. Doel van het onderzoek is om een zo betrouwbaar mogelijk beeld te krijgen over de maisteelt in Nederland. Mais is een onontbeerlijk onderdeel geworden van het rantsoen van


Wegen van kalkoen blijft handwerk

04-02-2019 - 0 reacties Wiskundigen weten uit loopdata van kalkoenen geen betrouwbaar gewicht af te leiden. Wegen blijft voorlopig zwaar handwerk.


Data zorgen voor revolutie in varkenshouderij

19-01-2019 - 0 reacties In de varkenshouderij worden enorm veel data verzameld. De toegevoegde waarde moet komen uit het betrouwbaar koppelen van al die cijfers. Die ontwikkeling komt in een stroomversnelling.


Waar gaat de wereld heen als we (in dit geval) de waarheid op Geenstijl vinden?

12-01-2019 - 3 reacties De landbouw wordt de laatste tijd steeds slechter in het daglicht gezet door media waar normaal van verwacht wordt dat de inhoud die zij presenteren betrouwbaar is. Waar zijn we met zijn allen beland als we een betrouwbaar artikel mbt co2 uitstoot veroorzaakt door de landbouw (in dit geval) alleen op Geenstijl kunnen vinden? ...

Originele beschrijving


NVP: VCN niet betrouwbaar

20-12-2018 - 0 reacties De Vernieuwde Basis Contract Notering (VCN) is niet betrouwbaar en geen goede afspiegeling van de markt. Dat stelt de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP).