Regiovlees

Al het Regiovlees nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Regiovlees nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Regiovlees nieuws

JONGE BOEREN STARTEN COÖPERATIE VOOR AFZET OUDE MELKKOEIEN

24-09-2017 - 13 reacties

Een mooi project om veel te leren:Jacob en Linda eindelijk de boer op met 'heel mooi vlees'

28-07-2017 - 0 reacties

Negen jaar lang hadden Jacob en Linda Beeker een droom: boeren op hun eigen boerderij. Deze droom hebben ze sinds drie maanden waargemaakt. Bij landgoed Eyckenstein in Maartensdijk pachten ze een boerderij met grond, waar ze hun Jerseykoeien en -stieren laten grazen.

Na twee jaar bij een veebedrijf gewerkt te hebben, begon hij zeven jaar geleden met twee Jerseykalfjes. „Jersey is een klein koeienras. De stiertjes kunnen geen melk leveren, dus ze worden door de vleessector gezien als afval. Dat is keihard. Ik wilde daar iets mee doen. Maar direct slachten om het vlees te verkopen is niets. Dan is het vlees nog niet lekker.”

Meer: ad.nl/utrecht/…


‘Wij hebben MRIJ op de kaart gezet’

06-07-2017 - 22 reacties

MRIJ-vlees is populair, maar waar staat MRIJ eigenlijk voor?

MRIJ-vlees; een benaming die je steeds vaker op de menu’s terugziet, onder andere als het over hamburgers en kroketten gaat. Ondernemers pronken ermee, maar waar staat MRIJ eigenlijk voor? Wie op onderzoek uitgaat – en dat deden we – komt al snel uit bij Piet van den Berg en Gerard de Koning. Achter MRIJ, zo laten ze weten, zit een heel verhaal.


D’n Oven bouwt restaurant in koeienstal en wint Agrofoodpluim

29-06-2017 - 0 reacties

Zeeland, 29 juni 2017 – Peter en Mieke Schraven openden op 1 mei hun deuren: Eeterij D’n Oven is een veelzijdig restaurant en beoogde evenementlocatie in een voormalige koeienstal. De Provincie Noord-Brabant beloont de ondernemers op 29 juni met de Agrofoodpluim omdat ze inspireren met nieuw en flexibel ondernemerschap in de agrofoodsector.


Boer brengt biefstuk zelf aan de man

07-06-2017 - 0 reacties

Hamburgers, kogelbiefstuk, gehakt en entrecote direct kopen bij de boer in onze regio. No-nonsense winkeltjes met lokaal vlees. Je moet ze wel weten te vinden.

Marcels koeien verdwenen voorheen via de slachter in het gewone vleescircuit van slagerijen en supermarkten. Nu verkoopt hij het vlees van de koeien, die op Clingendael of zijn weilanden naast Huis ten Bosch aan de Bezuidenhoutseweg opgroeiden, in zijn eigen winkel. Die moet je wel weten te vinden, want Marcel doet niet aan reclame.


Van der Zee en de VanDrie Groep zetten nieuw vleesconcept in roodvlees Joviander op

07-06-2017 - 0 reacties

Tot voor kort was er een duidelijk onderscheid tussen rund- en kalfsvIees. Met Joviander introduceren Hanos-slager Van der Zee en de VanDrie Groep echter een nieuwe vleesvariant, waarin de voor klanten relevante kwaliteitsaspecten van beide vleessoorten worden gecombineerd. Het vlees is zacht, mals en mager, met de karakteristieke smaak van jong rundvlees.


Dit is de duurste hamburger en hij komt uit Zaandam

29-05-2017 - 0 reacties

ZAANDAM Kaviaar, Oosterschelde kreeft, Japans Dry Aged Wagyu en bladgoud op de top. Het is maar een greep uit de ingrediënten die zijn gebruikt voor de allerduurste hamburger van Nederland. Kosten? Een slordige 2.050 euro. Gisteren werd hij door chefkok Diego Buik gemaakt en gepresenteerd op het Hembrugterrein in Zaandam. Niet geheel toevallig op International Hamburger Day.Diego staat bekend als de Hamburgerkoning van Nederland. Hoewel hij zelf uit Rotterdam komt, koos hij voor Zaandam om zijn meesterwerk te creëren. "De omgeving is prachtig, het is een voormalig militair pand en het inspireert me om mooie dingen te maken", verklaart Diego zijn keuze. De hamburger is zorgvuldig opgebouwd en bestaat verder nog uit foie gras, witte truffel, Remeker kaas en Japanse fruit tomaat.
Duurste ter wereldMet de hulp van een aantal sponsoren kon Diego de peperdure ingrediënten bij elkaar krijgen. "Uiteindelijk heb ik de duurste gepresenteerd, maar ik had voor de bezoekers nog allemaal kleine burgertjes en ook nog wat back-up versies van de 'duurste' gemaakt, dus dat is een behoorlijk kapitaal aan hamburgers." De verkoopprijs van de burger is 2.050 euro, terwijl alle ingrediënten bij elkaar opgeteld een kleine 800 euro per burger bedragen.
Diego hoopt over vier weken ook een bevestiging te krijgen van het Guinness Book of World Records, dat zijn hamburger ook echt de duurste hamburger ter wereld is.
Lees ook: Burgemeesters kopen burgers om met hamburgers
Nu de Hamburgerkoning de smaak te pakken heeft denkt hij al na over een volgend project. Hij wil zich gaan toeleggen op het maken van een heuse Hamburgerbijbel. "Maar eerst even een paar weken nagenieten van de duurste hamburger", besluit Diego lachend.


Natuurlijk vleesvee op het bedrijf van Hugo Bogers bij de Brabantse Wal in Bergen op Zoom

21-05-2017 - 0 reacties

Vleesveebedrijf van Hugo Bogers & Zonen in Bergen op Zoom verkoopt puur natuurvlees van eigen runderen in boerderijwinkel. De vleesvee runderen grazen in natuurgebieden en worden daarna afgemest op het bedrijf


Vlees verkopen voor behoud Fries-Hollands rundvee

19-05-2017 - 0 reacties

Menaam - Om meer streekproducten te kunnen verkopen opent Dykstra State in Menaam morgen een onbemande boerderijwinkel. Er is onder meer vlees te koop van Fries-Hollandse koeien.


Samen voor een lekker stuk vlees

17-05-2017 - 0 reacties

“Na Amerika is ons land de grootste landbouwexporteur ter wereld. En toch zijn we niet trots op onze agrarische sector. Sterker nog: boeren schieten nog vaak in de verdediging als het over hun bedrijf gaat. Waarom eigenlijk? Je zult een Duitser nooit horen zeggen: we maken teveel Mercedessen en Audi’s. Waarom zouden we niet mogen …


Vleeshandel opent eigen slagerij voor particulieren

12-05-2017 - 0 reacties

De familie Wals opende in april hun winkel Het Rijpermes in het Noordhollandse De Rijp. De familie is ook de eigenaar van Vleeshandel Topkip en Slagerij Rookwerk. Zij leveren vooral vlees aan groothandels, poeliers en slagers. Particulieren kunnen nu terecht…


Hoe meer Belgisch rundvlees op menukaart krijgen?

11-05-2017 - 0 reacties

Met een nieuw actieplan dat de sectorvakgroep Vleesvee van Boerenbond eerder dit jaar aankondigde moet de geplaagde vleesveehouderij weer meer ademruimte krijgen. Een belangrijke poot in dat actieplan draait rond de promotie van Belgisch rundvlees. Naar de consument, maar ook naar toeleveranciers en horeca-organisaties. “Als er voldoende promotie is van onder meer VLAM en Apaq-W, dan staan de horeca-organisaties niet weigerachtig tegenover meer rundvlees ‘van bij ons’ of ‘made in Belgium’ en een meer zichtbare plaats op de kaart, tijdens opleidingen in hotelscholen, enzovoort”, zo klinkt het.