Regiovlees

Recente nieuwsberichten m.b.t. Regiovlees

Natuurlijk vleesvee op het bedrijf van Hugo Bogers bij de Brabantse Wal in Bergen op Zoom

21-05-2017 -

Vleesveebedrijf van Hugo Bogers & Zonen in Bergen op Zoom verkoopt puur natuurvlees van eigen runderen in boerderijwinkel. De vleesvee runderen grazen in natuurgebieden en worden daarna afgemest op het bedrijf


Vlees verkopen voor behoud Fries-Hollands rundvee

19-05-2017 -

Menaam - Om meer streekproducten te kunnen verkopen opent Dykstra State in Menaam morgen een onbemande boerderijwinkel. Er is onder meer vlees te koop van Fries-Hollandse koeien.


Samen voor een lekker stuk vlees

17-05-2017 -

“Na Amerika is ons land de grootste landbouwexporteur ter wereld. En toch zijn we niet trots op onze agrarische sector. Sterker nog: boeren schieten nog vaak in de verdediging als het over hun bedrijf gaat. Waarom eigenlijk? Je zult een Duitser nooit horen zeggen: we maken teveel Mercedessen en Audi’s. Waarom zouden we niet mogen …


Vleeshandel opent eigen slagerij voor particulieren

12-05-2017 -

De familie Wals opende in april hun winkel Het Rijpermes in het Noordhollandse De Rijp. De familie is ook de eigenaar van Vleeshandel Topkip en Slagerij Rookwerk. Zij leveren vooral vlees aan groothandels, poeliers en slagers. Particulieren kunnen nu terecht…


Hoe meer Belgisch rundvlees op menukaart krijgen?

11-05-2017 -

Met een nieuw actieplan dat de sectorvakgroep Vleesvee van Boerenbond eerder dit jaar aankondigde moet de geplaagde vleesveehouderij weer meer ademruimte krijgen. Een belangrijke poot in dat actieplan draait rond de promotie van Belgisch rundvlees. Naar de consument, maar ook naar toeleveranciers en horeca-organisaties. “Als er voldoende promotie is van onder meer VLAM en Apaq-W, dan staan de horeca-organisaties niet weigerachtig tegenover meer rundvlees ‘van bij ons’ of ‘made in Belgium’ en een meer zichtbare plaats op de kaart, tijdens opleidingen in hotelscholen, enzovoort”, zo klinkt het.