Slacht

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Slacht. Slacht is een van de 15512 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Slacht nieuws

Canadese veehouders vrezen ruwvoertekort

16-08-2019 - 0 reacties Doordat we voor het tweede jaar op rij kampen met extreme droogte, hebben verschillende Canadese melkveehouders te maken met een ruwvoertekort. In sommige gevallen zijn deze veehouders zelfs al genoodzaakt om dieren naar de slacht te brengen.


Duitsland slacht en produceert minder

12-08-2019 - 0 reacties Duitsland heeft in de eerste 6 maanden van het jaar ongeveer 3,9 miljoen ton vlees geproduceerd, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis. De vleesproductie is daarmee lager dan in het eerste halfjaar van 2018.


Offerdieren die zijn gered van de illegale slacht mogen vanaf nu naar de opvang

08-08-2019 - 0 reacties Offerdieren die van de illegale slacht zijn gered mogen dit jaar voor het eerst naar de opvang gebracht worden in plaats van dat ze vernietigd worden in het slachthuis. Dat maakte Comité Dierennoodhulp, die het diervervoer en de opvangplekken regelt, bekend.


Offerdieren die zijn gered van de illegale slacht mogen vanaf nu naar opvang

08-08-2019 - 0 reacties Offerdieren die van de illegale slacht zijn gered mogen dit jaar voor het eerst naar de opvang gebracht worden in plaats van dat ze vernietigd worden in het slachthuis. Dat maakte Comité Dierennoodhulp, die het diervervoer en de opvangplekken regelt, bekend.


‘Diertransport gaat tijdens hitte gewoon door’

25-07-2019 - 0 reacties BOXTEL (ANP) - Het transport van varkens naar de slacht gaat ook tijdens het hitterecord van bijna 40 graden gewoon door. Dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights bracht donderdag beelden van de aanvoer van varkens bij een slachterij van Vion in Boxtel naar buiten. Daarop is te zien hoe de dieren woensdag schuimbekkend naar adem happen.


‘Diertransport gaat tijdens hitte gewoon door’

25-07-2019 - 0 reacties Het transport van varkens naar de slacht gaat ook tijdens het hitterecord van bijna 40 graden gewoon door. Dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights bracht donderdag beelden van de aanvoer van varkens bij een slachterij van Vion in Boxtel naar buiten. Daarop is te zien hoe de dieren schuimbekkend naar adem happen.


Animal Rights wil dat veetransporten op zomerse dagen verboden worden

25-07-2019 - 0 reacties BOXTEL - Het transport van varkens naar de slacht gaat ook tijdens het hitterecord van bijna 40 graden gewoon door. Dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights bracht donderdag beelden van de aanvoer van varkens bij een slacht...Lees meer


Nederlandse melkveehouder ontvangt relatief lage prijs voor slachtkoeien en stierkalveren

16-07-2019 - 4 reacties De prijzen van vlees van afgevoerde melkkoeien en stierkalveren die melkveehouders ontvangen liggen in Nederland laag in een vergelijking met andere Europese zuivellanden. In 2017 was de afleverprijs van koeien voor de slacht op een Nederlands melkveebedrijf ongeveer 1,15 euro per kilo levend gewicht. Deze prijs was op basis van afgeleverde koe die tussen O- en P-kwaliteit inzit en een afslachtpercentage van rond de 50%. Binnen Europa is deze prijs vrij laag. Alleen de afgeleverde koeien in Polen zitten met ruim 1,10 euro per kilogram levend gewicht op een iets lager prijsniveau.


Paardenhandel vaker in beeld bij fraudebestrijders FAVV

04-07-2019 - 0 reacties Vorig jaar stelde het Voedselagentschap 463 onderzoeken naar fraude in. De nationale opsporingseenheid van het FAVV, die ongeveer 30 medewerkers telt, spoort onder meer naar illegaal gebruik van groeibevorderaars en de import van niet toegelaten gewasbeschermingsmiddelen via de haven van Antwerpen en de luchthaven van Zaventem. Ook controles bij paardenkoersen en paardenhandelaars behoren tot het takenpakket van deze eenheid. Het activiteitenverslag over 2018 maakt melding van een toename van de frauduleuze handel in (sport)paarden die eigenlijk uitgesloten zijn voor de slacht, maar waarvan de paspoorten vervalst worden.


Duitsland slacht fors minder varkens

30-06-2019 - 0 reacties In de eerste 25 weken van het jaar werden in Duitsland fors minder varkens geslacht. Vooral de afgelopen weken blijft het slachtcijfer ruim achter. Dit bevestigt ook het krappe Duitse varkensaanbod.


Duitsland blijft minder varkens slachten

18-06-2019 - 0 reacties Duitsland slacht steeds minder varken. Dit blijkt duidelijk uit de huidige evaluaties van het Duitse Federale Bureau voor de Statistiek (Destatis). De daling van de varkensslachting in Duitsland zette zich in april voort.


‘China slacht melkvee om vleestekort op te vangen’

13-06-2019 - 0 reacties


China slacht melkkoeien in strijd tegen vleestekort

11-06-2019 - 0 reacties China kampt met een tekort aan (varkens)vlees als gevolg van de vele uitbraken van Afrikaanse varkenspest in het land. De Chinese importen stijgen daardoor razendsnel. Ook worden in eigen land melkkoeien naar de slacht gebracht.


RvS: verbod op onverdoofde slacht is inbreuk op godsdienstvrijheid

16-05-2019 - 0 reacties


Eerste varkens met chip-oormerk naar slacht

26-04-2019 - 0 reacties Varkenshouder Dirk Dekker leverde vrijdag zijn eerste ‘slachtblikvrije varkens’ af bij slachterij Westfort in IJsselstein. De varkens zijn de eerste dieren binnen een pilot waar het traditionele slachtblik wordt vervangen door een RFID-chip.


Zeldzame roodbonte koe gered van de slacht

11-04-2019 - 1 reacties HAREN - De toekomst lacht de Friese roodbonte koe weer toe. Fokkers Harald en Sandra Woldring uit Haren mogen zich sinds gisteren het eerste officiële fokcentrum van het vee noemen. In de hele wereld zijn er slechts vierhonderd dieren van deze variant bekend. Tweehonderd daarvan leven op hun melkveebedrijf in Haren, waar de soort al generaties wordt gehouden.


Hof België twijfelt over verbod rituele slacht

05-04-2019 - 0 reacties Het Belgische grondwettelijk hof twijfelt over de houdbaarheid van het verbod op ritueel slachten. Het heeft daarom donderdag advies gevraagd aan het Europees Hof van Justitie in Luxemburg.


Investeren in slachten naast de stal

18-03-2019 - 0 reacties Varkenstransporten zijn dierenwelzijnsorganisaties een doorn in het oog. Omdat een dier dat goed heeft geleefd toch geslacht moet worden, is er nu een oplossing: slacht het direct naast de stal, zodat dat minpuntje van diervriendelijk vlees wordt weggenomen.


Veehouder Jan Koopman: ’Gezonde beesten naar de slacht, zo zinloos’

16-03-2019 - 6 reacties Tranen vloeiden er niet. Want huilen doet hij naar eigen zeggen niet zo gauw. Maar zwaar viel het hem wel, toen Jan Koopman een groot deel van zijn veestapel afgevoerd zag worden. „Het zijn gezonde beesten die weg moeten”, zegt de 51-jarige veehouder uit Westwoud. „Zo zinloos.”

Hij behoort, zo verwoordt veehouder Jan Koopman het zelf, tot de extreme gevallen. „Een gemiddeld bedrijf moest vier tot acht procent krimpen”, vertelt hij. „Wij vijftig procent. We hadden 195 melkkoeien en 120 stuks jongvee. Dat moest teruggebracht worden tot honderd koeien en geen jongvee, helemaal niks. Toen we dat hoorden, stortte onze wereld in.”

Het grote probleem voor Koopman was, dat hij zijn bedrijf precies op het verkeerde moment fors had uitgebreid. „We waren verdubbeld”, blikt hij terug. „Dat waren we al een paar jaar van plan. We hebben een stal neergezet voor 180 melkkoeien, met drie robots. Iedereen stemde daar mee in. De gemeente, de provincie, er is overleg geweest met Campina en met de bank. En ook de staat ging er in mee, want daar hebben we subsidie van gekregen. Dat maakt het ook zo krom. Als ze niet willen dat er meer of grotere bedrijven komen, waarom geven ze dan al die vergunningen af? Wij hebben zelfs toestemming gekregen om door te groeien tot 245 melkkoeien.”

Maar dat gaat dus niet gebeuren. In plaats daarvan moest Koopman bijna de helft van zijn veestapel ruimen. „Ik dacht: ’het is zo, we laden ze op en doen ze weg’. Maar eerlijk gezegd was toch wel een dingetje. Ik vond het moeilijker dan gedacht.


D66 blaast kabinet op als Parijs niet wordt gehaald

10-03-2019 - 39 reacties Het filmpje eronder eens bekijken van "zo halen we de klimaat doelen wel" dan moeten er nog eens 600000 koeien naar de slacht.

Originele beschrijving

Als het kabinet zich niet genoeg inzet om de in Parijs afgesproken klimaatdoelen te halen, stapt D66 uit het kabinet. Dat dreigement van de partijtop wordt morgen hoogstwaarschijnlijk overgenomen door de achterban van de partij.