Slacht

Volg al het nieuws over Slacht, een van de 15952 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Slacht nieuwsbrief.

Slacht nieuws

Enschedese dierenvriend werkt in het slachthuis: ‘Mensen eten nou eenmaal vlees’

20-02-2020 - 0 reacties ENSCHEDE - Nee, als zelfslachtende ambachtelijke slager droomt Ruud ter Mors niet per se van een eigen slagerij. Eerder wil hij ooit nog eens boer worden. Eentje die z’n koeien zelf slacht.


PvdD doet aangifte tegen slachthuis Westfort en tegen NVWA

04-02-2020 - 0 reacties Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren (PvdD) heeft aangifte gedaan bij de politie tegen slachthuis Westfort in IJsselstein en tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De aangifte volgt op de beelden van Ongehoord, uitgezonden door RTL, waarop dierenartsen van de NVWA te zien zijn die meedoen aan de mishandeling van varkens die naar de slacht geleid worden. Volgens Wassenberg zou het slachthuis hangende het onderzoek gesloten moeten worden en zouden dierenartsen van de NVWA die zich schuldig hebben gemaakt aan dierenmishandeling geschorst moeten worden.


Minister wil snelheid slacht omlaag, 'buikpijn van beelden slachthuis'

31-01-2020 - 0 reacties Omdat misstanden in slachthuizen maar niet verdwijnen, wil minister Schouten van Landbouw dat de snelheid van het slachten omlaag gaat. Dat moet ertoe leiden dat het toezicht verbeterd kan worden.


Uit Oostvaardersplassen overgeplaatste konikpaarden vermoedelijk naar de slacht

21-01-2020 - 0 reacties Verschillende actiegroepen zijn woedend op Staatsbosbeheer, dat vandaag aankondigde dat een groep konikpaarden op Texel zeer waarschijnlijk geslacht zal worden. Reden voor de slacht is dat de konikpaarden het weliswaar goed doen op het eiland, maar te veel overlast veroorzaken. Ook vertrappen ze nesten van de gele weidemieren, die belangrijk zijn voor de ecologie.


Boeren met runderen moeten extra belasting betalen voor gezondheidsfonds

24-10-2019 - 0 reacties Boeren met runderen gaan vanaf 2020 een extra belasting per dier betalen voor het Diergezondheidsfonds. Een melkveehouder betaalt dan 2,44 euro per rund en 0,34 euro per kalf zodra het dier naar de slacht of de export gaat.


Australische varkenshouders eisen slacht 2000 zeugen met Deense genen

21-08-2019 - 0 reacties Australische varkenshouders eisen de slacht van 2000 zeugen die verwekt zijn door illegaal geïmporteerd Deens sperma. De varkenshouders vinden dat Westpork nu een groot concurrentievoordeel geniet vanwege de betere Deense genen in haar varkensstapel.


Rusland merkt weinig van hoge varkensvleesprijs

21-08-2019 - 0 reacties Rusland merkt maar weinig van de mondiaal gestegen prijzen voor varkensvlees, als gevolg van de uitbraken van Afrikaanse varkenspest. Bulgarije begint met de slacht van 4.000 varkens en België weet de dierziekte goed buiten de deur te houden. Een update van situatie in Europa.


Canadese veehouders vrezen ruwvoertekort

16-08-2019 - 0 reacties Doordat we voor het tweede jaar op rij kampen met extreme droogte, hebben verschillende Canadese melkveehouders te maken met een ruwvoertekort. In sommige gevallen zijn deze veehouders zelfs al genoodzaakt om dieren naar de slacht te brengen.


Duitsland slacht en produceert minder

12-08-2019 - 0 reacties Duitsland heeft in de eerste 6 maanden van het jaar ongeveer 3,9 miljoen ton vlees geproduceerd, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis. De vleesproductie is daarmee lager dan in het eerste halfjaar van 2018.


Offerdieren die zijn gered van de illegale slacht mogen vanaf nu naar de opvang

08-08-2019 - 0 reacties Offerdieren die van de illegale slacht zijn gered mogen dit jaar voor het eerst naar de opvang gebracht worden in plaats van dat ze vernietigd worden in het slachthuis. Dat maakte Comité Dierennoodhulp, die het diervervoer en de opvangplekken regelt, bekend.


Offerdieren die zijn gered van de illegale slacht mogen vanaf nu naar opvang

08-08-2019 - 0 reacties Offerdieren die van de illegale slacht zijn gered mogen dit jaar voor het eerst naar de opvang gebracht worden in plaats van dat ze vernietigd worden in het slachthuis. Dat maakte Comité Dierennoodhulp, die het diervervoer en de opvangplekken regelt, bekend.


‘Diertransport gaat tijdens hitte gewoon door’

25-07-2019 - 0 reacties BOXTEL (ANP) - Het transport van varkens naar de slacht gaat ook tijdens het hitterecord van bijna 40 graden gewoon door. Dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights bracht donderdag beelden van de aanvoer van varkens bij een slachterij van Vion in Boxtel naar buiten. Daarop is te zien hoe de dieren woensdag schuimbekkend naar adem happen.


‘Diertransport gaat tijdens hitte gewoon door’

25-07-2019 - 0 reacties Het transport van varkens naar de slacht gaat ook tijdens het hitterecord van bijna 40 graden gewoon door. Dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights bracht donderdag beelden van de aanvoer van varkens bij een slachterij van Vion in Boxtel naar buiten. Daarop is te zien hoe de dieren schuimbekkend naar adem happen.


Animal Rights wil dat veetransporten op zomerse dagen verboden worden

25-07-2019 - 0 reacties BOXTEL - Het transport van varkens naar de slacht gaat ook tijdens het hitterecord van bijna 40 graden gewoon door. Dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights bracht donderdag beelden van de aanvoer van varkens bij een slacht...Lees meer


Nederlandse melkveehouder ontvangt relatief lage prijs voor slachtkoeien en stierkalveren

16-07-2019 - 4 reacties De prijzen van vlees van afgevoerde melkkoeien en stierkalveren die melkveehouders ontvangen liggen in Nederland laag in een vergelijking met andere Europese zuivellanden. In 2017 was de afleverprijs van koeien voor de slacht op een Nederlands melkveebedrijf ongeveer 1,15 euro per kilo levend gewicht. Deze prijs was op basis van afgeleverde koe die tussen O- en P-kwaliteit inzit en een afslachtpercentage van rond de 50%. Binnen Europa is deze prijs vrij laag. Alleen de afgeleverde koeien in Polen zitten met ruim 1,10 euro per kilogram levend gewicht op een iets lager prijsniveau.


Paardenhandel vaker in beeld bij fraudebestrijders FAVV

04-07-2019 - 0 reacties Vorig jaar stelde het Voedselagentschap 463 onderzoeken naar fraude in. De nationale opsporingseenheid van het FAVV, die ongeveer 30 medewerkers telt, spoort onder meer naar illegaal gebruik van groeibevorderaars en de import van niet toegelaten gewasbeschermingsmiddelen via de haven van Antwerpen en de luchthaven van Zaventem. Ook controles bij paardenkoersen en paardenhandelaars behoren tot het takenpakket van deze eenheid. Het activiteitenverslag over 2018 maakt melding van een toename van de frauduleuze handel in (sport)paarden die eigenlijk uitgesloten zijn voor de slacht, maar waarvan de paspoorten vervalst worden.


Duitsland slacht fors minder varkens

30-06-2019 - 0 reacties In de eerste 25 weken van het jaar werden in Duitsland fors minder varkens geslacht. Vooral de afgelopen weken blijft het slachtcijfer ruim achter. Dit bevestigt ook het krappe Duitse varkensaanbod.


Duitsland blijft minder varkens slachten

18-06-2019 - 0 reacties Duitsland slacht steeds minder varken. Dit blijkt duidelijk uit de huidige evaluaties van het Duitse Federale Bureau voor de Statistiek (Destatis). De daling van de varkensslachting in Duitsland zette zich in april voort.


‘China slacht melkvee om vleestekort op te vangen’

13-06-2019 - 0 reacties


China slacht melkkoeien in strijd tegen vleestekort

11-06-2019 - 0 reacties China kampt met een tekort aan (varkens)vlees als gevolg van de vele uitbraken van Afrikaanse varkenspest in het land. De Chinese importen stijgen daardoor razendsnel. Ook worden in eigen land melkkoeien naar de slacht gebracht.