Van Dijk

Al het Van Dijk nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Van Dijk nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Van Dijk nieuws

Noord-Hollandse boeren gaan Friese vlag hijsen in Haarlem

08-11-2019 - 0 reacties LEEUWARDEN - Boeren uit Noord-Holland hebben opgeroepen tot actie. Maandag willen ze de petitie ‘Noord-Holland wordt Friesland-West’ aan de commissaris van de koning Arthur van Dijk overhandigen.


​Lancering boerderijeducatie Leren bij de Boer

09-10-2019 - 0 reacties Het nieuwe platform voor boerderijeducatie in de Gelderse Vallei is vandaag officieel gelanceerd. In het bijzijn van de burgemeester van Barneveld Asje van Dijk, de Edense wethouder Peter de Pater en kok Huub Oudshoorn werd er een ontbijt georganise


Robotisering bij Van Dijk Flora

13-09-2019 - 0 reacties Bij Van Dijk Flora wordt continu gezocht naar nieuwe innovatieve manieren van werken en wordt vooral gekeken naar digitalisering voor nu en in de toekomst.


Nieuwste Volvo FH 8×2 Tridem van Prometaal is de ultieme ‘Wrakkenkampioen’

15-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

April 2019 werd door Van Dijk Trucks Utrecht wel een heel bijzonder voertuig afgeleverd bij autowrakkenspecialist Prometaal BV in Maarssen. De truck – een custom-made Volvo FH 8×2 Tridem met 500 PK – mag met recht een technisch hoogstandje worden genoemd. “Hij klopt helemaal”, vertelt Prometaal-eigenaar Gabriël van Seumeren opgetogen. “De 25 jaar aan kennis en ervaring die we in huis hebben, hebben we samengebracht in deze truck.” Prometaal is gespecialiseerd in de handel in en het vervoer van schredderklare autowrakken. Het bedrijf vervoert zo’n tien procent van de totale hoeveelheid in Nederland, met speciaal daarvoor ontwikkelde trucks. De nieuwste


Ward de Ridder wint voor de tweede keer de Nederlandse Biologie Olympiade

11-06-2019 - 0 reacties De vier winnaars van de Nederlandse Biologie Olympiade zijn bekend. Zij zullen Nederland vertegenwoordigen bij de Internationale Biologie Olympiade in Hongarije. Ward de Ridder van het Antoniuscollege te Gouda was voor het tweede jaar op rij de beste. Het internationale team bestaat verder uit Tim van Dijk (Stedelijk Gymnasium Nijmegen), Lars Willighagen (Eckartcollege, Eindhoven) en Berit Kooter (St. Nicolaaslyceum, Amsterdam).


De 5 vragen aan... Robin van Dijk

24-05-2019 - 0 reacties Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Robin van Dijk. Ik ben 44 jaar en woonachtig in De Lier. Daarnaast ben ik veel in Krimpen aan de Lek waar mijn vriendin woont.


Centrumlinkse coalitie Utrecht volgende week rond

16-05-2019 - 0 reacties De coalitievorming in provincie Utrecht bevindt zich in een vergevorderd stadium. Mede-formateur Jan Jacob van Dijk verwacht dat er volgende week een definitief akkoord op tafel ligt.


Dijk van Dijk inspireert tuincentra met eigen magazine

15-05-2019 - 0 reacties Om tuincentra te inspireren heeft hortensiakweker Dijk van Dijk het eigen
Masterpiece Magazine bij tuincentra op de mat bezorgd. Met het magazine wil Dijk van Dijk de tuincentra even stil laten staan bij het hortensiaschap.


Glastuinbouw praat Kamerfractie SP bij over arbeidsmigranten en huisvesting

08-05-2019 - 0 reacties Op maandag 6 mei brachten SP Kamerlid Jasper van Dijk en zijn beleidsverantwoordelijke Arnout Hoekstra een bezoek aan tomatenkwekerij Agro Care in Maasdijk. Namens Agro Care waren Kees van Veen en Bas Hanemaayer aanwezig en namens Glastuinbouw Nederland voorzitter Sjaak van der Tak en beleidsspecialist…


Hortensiakwekers Dijk van Dijk en De Bonfut fuseren

06-05-2019 - 0 reacties Afgelopen week werd bekend gemaakt dat twee marktleiders in kamerhortensia’s samen verder gaan. Dijk van Dijk en kwekerij De Bonfut werkten al zes jaar samen op gebied van jonge planten en vinden de tijd rijp voor een omvangrijkere fusie.


Volvo FMX voor Jansma en Van Dijk

25-04-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Afgelopen dinsdag heeft de Friese Volvo en Renault-dealer M.S. de Vries een Volvo FMX afgeleverd aan Jansma en Van Dijk uit Buitenpost. De truck is uitgerust met G2-Tridem naloopas, 420 pk sterke motor, Volvo dynamic Steering, kruipversnelling voor en achteruit, Workremote, NCH-container systeem met Palfinger autolaadkraan en Veenhuis bak.


Fendt 724 met een Jako mesttank en Duport bemester

13-04-2019 - 0 reacties Loonbedrijf van Dijk uit Wekerom (Sinds 1 februari groot deel van het machinepark van loonbedrijf L Rap uit Harskamp overgenomen)  aan het mest injecteren met een Fendt 724 met een Jako mesttank en Duport bemester.


Lancering FytoCompass voor bewustwording fytosanitaire risico’s

22-03-2019 - 0 reacties Donderdag 21 maart is tijdens het PlantgezondheidEvent van Glastuinbouw Nederland en Wageningen University & Research het FytoCompass gelanceerd. Met een druk op de knop zetten Sjaak van der Tak, voorzitter Glastuinbouw Nederland, Gert Mulder, directeur GroentenFruit Huis en Anneke van Dijk, specialist plantgezondheid/fytosanitair beleid LTO Nederland, het FytoCompass live.


Dirk van Dijk (SGP): wij zitten niet op wolf te wachten

15-03-2019 - 0 reacties De meeste partijen vinden het wel prima, een wolf in Overijssel. Zien het in het slechtste geval als een noodzakelijk kwaad of juist als een compliment voor het natuurbeheer in Nederland. Maar niet de SGP. "Wij zitten niet op de wolf te wachten", stelt lijsttrekker Dirk van Dijk onomwonden.


Ecotrans neemt diervoedertransporten Van Dijk over

27-02-2019 - 0 reacties Ecotrans neemt na een samenwerking van 5 jaar, de veevoedertransportactiviteiten over van Transportbedrijf Van Dijk. De familie M. van Dijk stopt het familiebedrijf na 2 generaties lang actief te zijn geweest in het transport van bulkveevoeders en het stuk/zakgoed. De effectieve overname vindt plaats per


4,5 ton sportklasse Trekkerweb Indoor Farmstock 2019

09-02-2019 - 0 reacties Op vrijdag 8 februari verschenenen de teams uit de sportklasse 4,5 ton op de startbaan in IJsselhallen Zwolle tijdens Trekkerweb Indoor Farmstock. Prachtige runs en spannende wedstrijden SPORTKLASSE 4,5 TON Tractor Run  Blue Risk 88.09 De Blauwe Kreij 84.65 MTX 82.76 Red Expectation 77.81 Baby Kreij 70.48 Green Lightning 65.75 Gas d'r Bi-j 79.06 Van Dijk 35.56 Blue Force 49.04 Passion for Power 82.57  


Kees van Dijk neemt na 25 jaar afscheid van Debets Schalke

04-02-2019 - 0 reacties Sinds november 1994 is Kees van Dijk in dienst van Debets Schalke als werkvoorbereider en inkoper. 25 jaar later neemt hij afscheid van het kassenbouwbedrijf om te gaan genieten van zijn welverdiende pensioen.


Verwondering op het hortensiaschap

15-01-2019 - 0 reacties Dijk van Dijk, een nieuw merk, een onderscheidend assortiment, een prachtig verhaal over verwondering en de natuur en mooie, duurzame verpakkingen. Een opvallende presentatie binnen een van de belangrijkste kamerplanten-categorieën van tuincentra en bloemist. Meesterkweker Dijk van Dijk zorgt hiermee voor een nieuw elan op het hortensiaschap.


Broekhof richt zich meer op kwekerssegment

03-12-2018 - 0 reacties Leverancier van verpakkingsmaterialen en decoratiematerialen Broekhof heeft het verkoopteam uitgebreid met maar liefst vijf zeer ervaren medewerkers. Per 1 december 2018 zijn Carin Spaans, Rob Damen, Lex van Dijk, Johan Ottevanger en Erik van Winden toegevoegd aan het team.


Wat doet Robin van Dijk om zijn onderneming toekomstproof te maken?

27-11-2018 - 0 reacties Regelmatig vraagt Coalitie HOT (Herstructurering Ontwikkeling Tuinbouwsector) ondernemers in de glastuinbouw wat zij concreet doen om hun onderneming klaar te maken voor 2026. Robin van Dijk van Dijk van Dijk vertelt over samenwerking en kennis.