Kraan

Kraan nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Kraan nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Kraan nieuws

Zetmeel aardappelen op transport naar Avebe

06-01-2020 - 0 reacties Hier zien we de Volvo kraan van grondverzetbedrijf Over b.v uit Ter Apel de zetmeelaardappelen aan het laden op de vrachtwagens van Beens transport uit Stadskanaal.De aardappelen gaan naar Avebe voor de verdere verwerking tot zetmeel producten


Veiling van jong gebruikte tractoren en agrarische machines succes

07-12-2019 - 0 reacties De eerste veiling die werd georganiseerd door Mechan Groep en Harvest4You, in samenwerking met Epic Auctions was een groot succes. Geïnteresseerden konden de bijna 200 kavels zelf bekijken in Veghel tijdens de ‘Kijkdagen’ en daar vervolgens tot woensdag 27 november online op bieden. De jong gebruikte tractoren en machines waren afkomstig van relaties en dealers van Mechan Groep. Eric Kraan, als Chief Operating Officer van Mechan Groep verantwoordelijk voor dit initiatief, spreekt van een groot succes. “Het aantal verkochte kavels was boven verwachting en het resultaat stemt ons…


Kwetsbare Veluwe staat er slecht voor: ‘Het is dweilen met de kraan open’

06-12-2019 - 34 reacties Herstel van de kwetsbare natuur in Nederland lukt nauwelijks. Ook in de regio staan de beschermde natuurgebieden er nog steeds slecht voor. Het beroerdst gaat het met de Veluwe.


Partij voor de Dieren: Vissen is illegaal in wateren van Waterschap Rivierenland

27-11-2019 - 0 reacties TIEL - Mag je nog vissen in de wateren van Waterschap Rivierenland? Nee, dat is illegaal, vindt Dana van der Kraan, waterschapsbestuurder namens de Partij voor de Dieren (PvdD). Jawel, niets aan de hand, reageert heemraad Mathieu Gremmen.


Kraanmachinist overleden bij bedrijfsongeluk in Heerenveen

06-11-2019 - 2 reacties Een kraanmachinist is overleden nadat zijn kraan was bedolven door een laag grond. De man was aan het werk voor een recyclingbedrijf in Heerenveen.
Hij raakte bekneld en kon zelf niet meer uit de kraan komen. De hulpdiensten konden hem niet op tijd redden.
Omdat het om een bedrijfsongeluk gaat, doet de Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) onderzoek. Die kan nog niets zeggen over de toedracht van het ongeluk, meldt Omrop Fryslân.


[video] Prachtige Scania R500 met zware Palfinger voor BDS

16-10-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Vandaag heeft Scania dealer Rinsma uit Berlikum deze prachtige New Generation Scania R500B8x2*6NB afgeleverd aan BDS uit Harlingen. De truck is uitgerust met een zware Palfinger PK 110002-SH laadkraan. Palfinger PK 110002-SH De Palfinger PK 110002-SH heeft een hefmoment van 98½ tm. Hij kan onbeperkt in de volle 360 graden zijn rondjes draaien. De gydraulische reikwijdte is 22 meter, mechanisch is dat zelfs 27,1 meter. Het eigen gewicht van de kraan is net geen negen ton, het vierassige chassis is dus geen overbodige luxe. De kraan is uitgerust met een zogenaamde “Soft Stop”. Deze zorgt er voor dat alle kraanbewegingen


KWB-Kennis-combi voor P.J. Hoogendoorn

14-10-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Erwin Visser: “Zaterdagmorgen kreeg ik een appje van Erik Mandersloot dat bij P.J Hoogendoorn een nieuwe trailer af werd geleverd. Het ging hier om een nieuwe KWB-348-Fs-H met een nieuwe Kennis 40R kraan. Hier bijgaand de foto’s.”


Wie weet hoe deze kraan er origineel uitzag? vaia-car

20-09-2019 - 3 reacties Hallo
ik heb gister een via-car getrokken kraan gekocht volgens mij een 2vp/78
maar heeft iemand mischien een foto van hoe deze er origineel uitzag?


Mammoet presenteert ontwerp grote kraan voor kleine ruimtes | Schiedam24

19-09-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

SCHIEDAM -  Mammoet werkt aan een nieuw ontwerp voor een kraan van 2500 ton. Het Schiedamse bedrijf presenteert vandaag een animatie van de kraan op You Tube.Bijzonder aan de kraan is dat deze kan worden opgebouwd op plekken waar heel weinig ruimte is. Dat is bijvoorbeeld het geval op bouwplaat


Scania R500 met Palfinger kraan voor Van der Werf

23-08-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Afgelopen weekend heeft Scania Joure deze prachtige Scania R500 afgeleverd aan Van der Werf uit Bakhuizen. De Palfinger kraan is door Rondaan opgebouwd, waar ik bijgaande foto’s kon nemen. Wie bij het Truckstar Festival goed heeft opgelet heeft de truck al gespot trouwens: deze stond op het Broshuis-feestterrein. Pierius van Solkema was de eerste die hem in het wild op de foto had:


Volvo vijfasser met 165 tonmeter Palfinger voor Saan

31-07-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Koninklijke Saan heeft een Volvo FH 500 10×4-bakwagen/trekker voorzien van een 165 tonmeter Palfinger-autolaadkraan aan de vloot toegevoegd. Bij de configuratie is maatwerk geleverd door de optimale verhouding te zoeken tussen de hijscapaciteit van de autolaadkraan, de gewenste lengte van zowel de kraan als het chassis en het GVW. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Group Truck Center Amsterdam en Volvo Trucks Nederland. Logistiek dienstverlener Koninklijke Saan is onder meer gespecialiseerd in projectlogistiek, industriële verhuizingen en kraanverhuur. De nieuwe Volvo FH 500 10×4 is een multifunctioneel voertuig dat wordt ingezet voor allerlei projecten. “Dat kan gaan om


‘Extreem’ waterverbruik in Twente door hoge temperaturen

26-06-2019 - 0 reacties ENSCHEDE - Op verschillende plekken in Hengelo kon deze woensdag minder water uit de kraan stromen. De reden? Het extreme waterverbruik, zegt Vitens. “Dinsdag moesten we 350 miljoen liter water meer door de leidingen pompen dan normaal.”


Hissink chippercombi aangebouwd aan een Valtra T 214

18-06-2019 - 0 reacties Hissink heeft een chippercombi aangebouwd aan een Valtra T 214 van Mulder BV in Tollebeek. De HM 8-400 KLC 16 chippercombi is gebouwd bij Hissink in Oeken en voorzien van een Heizohack 8-400 versnipperaar met een invoergrootte van 400 x 708 mm. De versnipperaar wordt gevoed door een Epsilon Palfinger kraan en de snippers worden opgevangen in een 16 kuubs hoogkipper. Het geheel is gespoten in de blauwe bedrijskleur van Mulder, waarmee het ook een mooie combinatie vormt met de trekker. Bij het werken met  deze combinatie komt het omkeersysteem van de trekker goed van pas. Ondertussen wordt de…


Atlas 1302E - Wat ZOU er mis kunnen zijn met een graafkraan Atlas 1302E

16-06-2019 - 13 reacties Hallo, wij willen een Atlas 1302E aankopen. Wat zou er mis KUNNEN zijn met een dergelijke machine ? Want uiteindelijk gaat het hier om een machine dewelke volledig mechanisch is en waaraan zelf gesleuteld kan worden ! Waar bijzondere aandacht voor hebben bij aankoop ? Wat is het verschil tussen Atlas 1302E en 1302D ? Heeft iemand een handleiding van een dergelijke machine ? Heeft iemand een goed adres voor nieuwe en/of tweedehands onderdelen voor zulke machines ? Alvast bedankt voor alle relevante reacties.


Verbod op pulsvissen in wet gegoten

13-06-2019 - 1 reacties LUXEMBURG (ANP) - Het verbod op pulsvissen in Europa per 1 juli 2021 is definitief vastgelegd in wetgeving. De Europese Raad van ministers is er donderdag in Luxemburg mee akkoord gegaan. Nederland stemde als enige lidstaat tegen. Het Europees Parlement had het verbod op vissen met stroomstootjes twee maanden geleden al bezegeld.
Het bericht Verbod op pulsvissen in wet gegoten verscheen eerst op Nieuws.nl.

Een kleine bouwkraan verrijst donderdagmiddag aan de Drentse Mondenweg op de Drents-Groningse provinciegrens. Het is het startsein voor de bouw van windpark Drentse Monden en Oostermoer. In totaal moeten er 45 windmolens komen. Maar eerst moet de grote kraan nog worden gebouwd, vertelt woordvoerder Elzo Springer.


Durf jij het water van je dieren zelf te drinken?

27-05-2019 - 0 reacties Zuiver drinkwater uit de kraan is voor ons inmiddels heel vanzelfsprekend, maar is dat ook zo voor jouw dieren? Zou jij het water dat bestemd is voor jouw dieren durven drinken?


Houtversnipperaar Axsel AX9045

16-05-2019 - 0 reacties Dit is een Axsel AX9045. PTO aangedreven chipper met hoogkiep container 22m³ uitgevoerd met een Epsilon M70F 8,6mtr kraan. Deze machine kenmerkt zich door het directe systeem van hout afsnijden en direct werpen. geen extra vijzels of werprad. Dit zorgt voor lagere onderhouds kosten en lage ´cost of ownership´. De capaciteit is afhankelijk van meerdere factoren maar met deze trekker ervoor zal dit rond de 110m³/ h liggen. Onderstel en container is geleverd door Veenhuis. 


Voor het eerst berekend: risico op kanker uit de kraan

03-05-2019 - 0 reacties Wie zijn leven lang leidingwater drinkt in Californië loopt een hogere kans op kanker. Dat zegt de Amerikaanse milieuorganisatie Environmental Working Group op basis van een onderzoek waarin voor het eerst een poging werd gedaan om het stapeleffect van verschillende gifstoffen vast te stellen.


Hoe Kaapstad ‘Day Zero’ af wist te wenden en afhoudt

11-04-2019 - 0 reacties Een jaar geleden stevende Kaapstad in volle vaart op 'Day Zero' af: op 22 april zou er geen water meer uit de kraan komen. Maar Day Zero werd uitgesteld, en uitgesteld en verdween helemaal van de kalender. Dankzij een fors pakket waterbesparingsmaatregelen, een stadsbestuur dat van doorpakken wist én een natte winter.


Scania G320 voor de D&O groep

23-03-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Vanochtend is deze prachtige Scania G320 aan de D & O groep afgeleverd door Scania-dealer Rinsma. Een opvallende verschijning op de Friese wegen, met het hoge dak! De D & O groep bestaat uit D & O kunststof glas en aluminium, Ecoster woningisolatie, FreJa Glas, Glashandel Wybenga en Wieringer glas. Reitsma Reclame zorgde voor belletering, Rondaan Carrosserie en Wagenbouw B.V. voor de opbouw met interne kraan en laadklep. Veel veilige kilometers toegewenst! We sluiten af met een ‘before’ foto, want wat is het altijd mooi om te zien wat reclame en opbouw doet voor het uiterlijk van een truck.