Dierenambulance

Volg al het nieuws over Dierenambulance, een van de 16065 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Dierenambulance nieuwsbrief.

Dierenambulance nieuws

Dierenambulance vindt zwaargewonde vos op metrospoor in Zuid

08-12-2019 - 0 reacties De dierenambulance en medewerkers van het GVB hebben in de nacht van zaterdag op zondag een zwaargewonde vos aangetroffen op het metrospoor tussen de haltes Overamstel en RAI in het Amsterdamse stadsdeel Zuid. De vos zat vast aan de metrorails, meldt de dierenambulance via Twitter.


Gecrashte kaaimannen mogen bij hun nieuwe baasje in Winschoten blijven

02-08-2019 - 0 reacties De politie, dierenambulance en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn gisteravond druk geweest met twee kaaimannen op de A7 ter hoogte van het Groningse Scheemda. Een van de dieren ontsnapte uit een gekantelde auto. Ondanks de vreemde situatie zien de betrokken partijen geen reden voor verder onderzoek.


Noord-Hollandse vos verlost van lege chipszak om kop

11-06-2019 - 0 reacties Medewerkers van de dierenambulance in het Noord-Hollandse Velsen hebben een vos geholpen die het slachtoffer was van zwerfafval. Het dier liep rond met een lege chipszak over zijn kop.


Dierenambulance rukt uit voor beknelde rat

25-02-2019 - 0 reacties De rat is wellicht niet het populairste beestje, maar voor de Duitse dierenambulance maakt dat niets uit. Met meerdere brandweerlieden werd het beknelde diertje bevrijd.


Verstrikte gans is hulptroepen keer op keer te snel af (update)

04-06-2018 - 0 reacties Een gans die met één poot verstrikt is geraakt houdt de dierenambulance in Groningen al een tijdje bezig.

Een gans die met één poot verstrikt is geraakt houdt de dierenambulance in Groningen al een tijdje bezig.


Eekhoornjonkies gered na verwoesting nest door bomenkap

27-09-2017 - 0 reacties Vrijwilligers van de dierenambulance hebben twee pasgeboren eekhoorns gered van de dood nadat ze een harde smak hadden gemaakt op de grond. De boom in Waalre waarin het nest zich bevond was omgezaagd.


Flinke schuurbrand in Wognum: twee konijnen gewond

02-07-2017 - 0 reacties In Wognum is vannacht een flinke brand in een schuurtje geweest. Twee konijnen die in de achtertuin stonden zijn nagekeken. Volgens de dierenambulance is de kans groot dat zij het niet gaan redden.


Teckel muurvast in konijnenhol op Ameland

29-06-2017 - 0 reacties Politie, Staatsbosbeheer en de dierenambulance moesten woensdagmiddag uitrukken om een teckel uit een wel heel benarde positie te halen. De hond zat muurvast in een konijnenhol.


Politie redt vogelnestje uit caravan bij verkeerscontrole in Oss

16-06-2017 - 0 reacties OSS - De politie en belastingdienst hebben donderdagavond een controle gehouden bij Paalgraven in Oss. Daarbij werden 53 bekeuringen uitgedeeld, twee rijbewijzen in beslag genomen en een auto met caravan van de weg gehaald. De belastingdienst controleerde op buitenlandse kentekenplaten en zelfs de dierenambulance kwam er aan te pas.


Tropische spin gevonden tussen bananen in supermarkt:

18-05-2017 - 0 reacties HOORN De politie heeft woensdagavond een Tropische spin tussen de bananen van een supermarkt in Hoorn vandaan geplukt. "Collega's kregen de melding van een gevaarlijk object dat vanuit Colombia ongevraagd was meegereisd naar Nederland", schrijft de politie op Facebook.
Het dier zat verschanst tussen de bananen die in dozen in de supermarkt lagen opgesteld. Gewapend met een lege augurkenpot durfde een van de agenten het aan om de spin te vangen.
De spin is overgedragen aan de Dierenambulance Hoorn. Die heeft het beestje naar Wim Kuitems in Opperdoes gebracht. Hij hield in het verleden vogelspinnen. "Ik heb nu geen spinnen meer, totdat ik gisteravond werd gebeld met de vraag of ik de spin kon opvangen."
Kuitems heeft besloten de spin te houden. "Ik heb gisteravond gelijk wat vliegen gevangen en die heeft hij vannacht lekker opgegeten. Hij amuseert zich kostelijk hier."
Hij heeft gelijk even opgezocht om wat voor spin het gaat. "Het is een bananenspin, licht giftig. Maar we hebben wel meer spinnen in Nederland die licht giftig zijn, dus je hoeft echt niet bang voor 'm te zijn."
Op z'n hand nemen, dat is dan weer niet zo'n goed idee. "Nee dan vlucht hij gelijk weg, hij is niet zo groot."


Brandweer redt zieke zwaan in Meppel

14-05-2017 - 0 reacties De brandweer heeft zondagavond een zieke zwaan gered aan de Edison in Meppel. De dierenambulance riep de brandweer op.


Verdwaalde rode neusbeer uit boom gelokt met bananen en appels

10-05-2017 - 0 reacties SINT-OEDENRODE - Geen poesje in een boom dat gered moet worden, maar een rode neusbeer. Geen alledaagse melding dinsdagmiddag in Sint-Oedenrode. Het exotische dier zat in een flinke boom aan de Leunestraat. De brandweer, dierenambulance en een verdovingsspecialist moesten er uiteindelijk aan te pas komen om het diertje eruit te krijgen.


Organisatie luidt noodklok over kippendump:

09-05-2017 - 0 reacties BOVENKARSPEL Het moet eens afgelopen zijn met het dumpen van kippen in het Streekbos in Bovenkarspel, vindt Sandra van de Werd van Comité Dierennoodhulp. Afgelopen week werden daar voor de zoveelste keer 20 kippen aan hun lot overgelaten in een kooitje."De kippen zijn op drie verschillende plekken gedumpt. We weten niet of ze van één iemand afkomstig zijn, of dat er meerdere mensen schuldig zijn", vertelt Van de Werd aan NH Nieuws.
Lees ook: Twintig kippen gedumpt in het Streekbos
Volgens haar zijn deze kippen er door het snelle handelen van de dierenambulance nog goed vanaf gekomen. "Een paar maanden eerder werd ook een groep in het bos losgelaten, maar voor het grootste deel kwam de hulp helaas te laat. De helft was al gedood door honden en roofvogels."
ProoiHet grootste probleem is volgens Van de Werd dat het hier gaat om legkippen die niet gewend zijn om in het wild te overleven. De beestjes zijn van nature boskippen, maar deze dieren vermoeden heen gevaar en zijn niet waakzaam. "Ze zijn gewoon meteen een prooi, dat is heel naar."
Het is nog onbekend wie verantwoordelijk is voor de kippendump, maar Van de Werd vermoedt dat het gaat om mensen die de kippen puur aanschaffen voor de eieren. "Na een jaartje willen ze dan weer nieuwe, want die leggen weer meer. Maar als je zo met dieren omgaat, dan moet je gewoon geen dieren nemen."
Gouden tipDe twintig gevonden kippen maken het nu gelukkig goed. Het comité zoekt nu naar een nieuwe thuis voor de dieren. Ook loven zij een beloning van 250 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de dader(s). "Dit probleem moet aangepakt worden, anders blijft het maar doorgaan. Mensen moeten beseffen dat de dieren gedood worden als zij op deze manier van hun dieren af willen. Dit is bovendien gewoon strafbaar en valt onder dierenmishandeling."