Nav

Al het Nav nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Nav nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Nav nieuws

Welk verdienmodel heeft meerwaarde? Presentaties overleggen FarmerFriendly – CBL

12-02-2021 - 0 reacties Tijdens het overleg tussen de FarmerFriendly-partners (DDB, FDF, NAV, NFO en NVP) het CBL, Rabobank en andere ketenorganisaties op 10 februari jl. zijn een aantal presentaties gehouden. Tijdens de tweede bijeenkomst hebben de overige partijen inhoudelijk gereageerd op Keurmerk FarmerFriendly en heeft het CBL hun visie gepresenteerd genaamd “Verdienmodellen en waardering in de keten”. De […]
Het bericht Welk verdienmodel heeft meerwaarde? Presentaties overleggen FarmerFriendly – CBL verscheen eerst op Farmers Defence Force.


Akkerbouwvoorman: Laat voedselvoorziening niet het nieuwe mondkapje worden

10-06-2020 - 0 reacties Akkerbouwers willen goed en veilig voedsel telen, op voorwaarde is dat ze daarmee een fatsoenlijk inkomen verdienen. De sleutel is een doordacht markt- en prijsbeleid, vindt de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV). „Voedsel moet niet het nieuwe mondkapje worden.”


NAV: 'Kleine experimenten met alternatieve afzet voor fritesaardappelen'

20-04-2020 - 0 reacties Na de oproep van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) om nieuwe afzetkanalen en toepassingen te vinden voor fritesaardappelen zijn er een aantal reacties binnengekomen. De NAV heeft een brainstorm gehouden met diverse mensen uit de keten. Dit zal gaan over relatief kleine hoeveelheden. Er wordt momenteel ook gepraat over de afzet van grote hoeveelheden naar veevoerfabrikanten en exploitanten van biovergisters. De NAV is voor verschillende experimenten direct op zoek naar boeren die kleine hoeveelheden willen verkopen.


NMV met gelegenheidscoalitie tegen vrijhandelsverdragen in programma Buitenhof

14-10-2019 - 0 reacties Op zondag 13 oktober zal NMV samen met de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) en Groen Links (GL) aanschuiven in het actualiteitenprogramma Buitenhof. Het gesprek zal gaan over het gezamenlijke verzet tegen vrijhandelsverdragen als CETA (Canada) en Mercosur (Zuid-Amerika). NMV verzet zich al vele jaren tegen...
Het bericht NMV met gelegenheidscoalitie tegen vrijhandelsverdragen in programma Buitenhof verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.


Boeren en GroenLinks slaan handen ineen over CETA

14-10-2019 - 0 reacties De groeiende populariteit van agrarische thema's levert, door de boerenprotesten, deels steun op vanuit onverwachte hoek. GroenLinks kondigt een pact aan met de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) om het Vrijhandelsverdrag CETA met Canada tegen te houden.


Ook NAV schort overleggen met LNV op

11-10-2019 - 1 reacties De NAV verklaart zich solidair met de besluiten van de POV en LTO Nederland en schort daarom de overleggen met het ministerie van LNV op. De NAV mist ook in de akkerbouw de samenhang tussen de vele maatregelen die de sector voor haar kiezen krijgt.


NAV: ‘LNV neem aanbevelingen taskforce Verdienvermogen Kringlooplandbouw direct over’

08-10-2019 - 0 reacties De NAV roept LNV minister Carola Schouten op om alle aanbevelingen uit de taskforce Verdienvermogen Kringlooplandbouw direct over te nemen. De taskforce wijst op de noodzaak van een inwerkingstelling van een transitiefonds en gelijk speelveld.


Producentenorganisatie voor aardappeltelers

07-10-2019 - 0 reacties NAV heeft besloten een producentenorganisatie op te richten voor telers van consumptieaardappelen.


NAV gestart met oprichten Producenten Organisatie

07-10-2019 - 0 reacties Het bestuur van NAV heeft besloten om stappen te zetten om een Producenten Organisatie op te richten. Erkenning voor de producenten vereniging zal dan ook aangevraagd worden bij het ministerie.


NAV: ‘POC moet voor het nieuwe seizoen actief zijn’

05-10-2019 - 0 reacties Voor de start van het nieuwe aardappelenseizoen moet de nieuwe Producenten Organisatie Consumptieaardappelen (POC) actief zijn. Om dit te realiseren zal de komende tijd langs drie sporen aan de totstandkoming van de POC worden gewerkt, stelt de NAV.


NAV: ‘Vrijhandels- en mestbeleid funest voor bodemgezondheid’

04-10-2019 - 0 reacties Het vrijhandelsbeleid, wat leidt tot keiharde kostprijsconcurrentie op wereldschaal en de beperkingen van het huidig mestbeleid, waardoor het organisch stofgehalte niet kan worden verhoogd, zijn funest voor de bodemgezondheid, stelt de NAV.


NAV wil aanhaken bij boerenactie maar oogst moet ook doorgaan

16-09-2019 - 0 reacties De akkerbouw wil in principe aanhaken bij de boerenactie op dinsdag 1 oktober in Den Haag. De geplande dag komt echter voor veel akkerbouwers lastig uit met het oog op de oogst. Dat zegt voorzitter Teun de Jong van de NAV.


NAV: Handel is prima, maar dan wel met spelregels

03-09-2019 - 0 reacties De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) heeft niets tegen handel, maar daarbij moeten de spelregels wel eerlijk zijn. En met volledig vrije handel is dat niet het geval. Wanneer we als landbouw een bijdrage willen leveren aan het beperken van de opwarming van de aarde, moeten we niet meer met landbouwproducten over de wereld slepen dan nodig is. Lokaal als het kan en globaal als het moet. Dat stelt de NAV in een reactie op de vrijhandelsverdragen die de Europese Unie in hoog tempo bezig is af te sluiten met allerlei landen en groepen van landen.


NAV: Wijziging mededingingswet geeft telers geen duidelijkheid

30-08-2019 - 0 reacties Het voorstel voor de 'Wijziging mededingingswet in verband met vrijstellingen van het kartelverbod' geeft telers geen duidelijkheid over wat ze precies mogen. Dat stelt de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV)


NAV: Wijziging mededingingswet geeft telers geen duidelijkheid

30-08-2019 - 0 reacties Het voorstel voor de 'Wijziging mededingingswet in verband met vrijstellingen van het kartelverbod' geeft telers geen duidelijkheid over wat ze precies mogen. Dat stelt de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV)


NAV positief over belangenbehartiging door BoerBurgerBeweging

21-08-2019 - 0 reacties De NAV staat op zich positief tegenover de plannen van de BoerBurgerBeweging (BBB) om een gooi te doen naar zetels in de Tweede Kamer. „Iedereen die de belangen van boeren verdedigt, heeft onze sympathie”, zegt voorzitter Teun de Jong.


Vegans vernietigen biodiversiteit het meest

22-06-2019 - 2 reacties Wederom nav "the role of ruminants in sustainable diets"

EAT lancet publicatie maakt duidelijk (pagina 473, figuur 6) dat een veganistich dieet het grootste verlies aan biodiversiteit oplevert en vegetariers het een na meeste verlies. Weg beestjes..... gelukkig waren jullie niet knuffelbaar. Lang leve het business as usual (BAU) huidige dieet met vlees en melkproducten.


Podcast serie - interview met (GHGguru) frank Mitloehner

22-06-2019 - 0 reacties Nav congress "the role of ruminants in sustainable diets" afgelopen vrijdag een interview van www.foodlies.org / peak human met Frank Mitloehner. welliswaar lang en engelstalig, maar vol met wetenswaardigheden als weerwoord voor andersdenkenden. Make up your own mind.
Aan het eind zijn veel wetenswaardigheden gebundeld

Originele beschrijving
You guys are in for a treat. Dr. Frank Mitloehner is about to destroy every argument every anti-meat propaganda spewing know-it-all has ever let slip from their quinoa-loving lips. I’d list them all to get you fired up, but it would take too long. You’re just going to have to listen up and pay attention to every second of this episode.

Dr. Mitloehner has a masters in Agricultural Engineering and Animal Science from University of Leipzig, Germany, and a PhD in Animal Science from Texas Tech University.


Akkerbouwvakbond onderzoekt steun producentenorganisaties

03-06-2019 - 0 reacties De Nederlandse Akkerbouwvakbond (NAV) wil de mogelijkheden en het draagvlak voor het vormen van producentenorganisaties voor de akkerbouw verder verkennen.


NAV wil aardappeltelers opnieuw bundelen

03-06-2019 - 0 reacties De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) hoopt middels het oprichten van een producentenorganisatie betere contractvoorwaarden af te kunnen dwingen voor de telers van fritesaardappelen. Het onderzoekt al langer de mogelijkheden om een producentenorganisatie op te richten voor de sector. Daarin zet het nu een volgende stap, zo schrijft het.