Harbers

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Harbers. Harbers is een van de 16283 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Harbers nieuws

Praten over stikstofcrisis met Helma Lodders, Mark Harbers en minister-president Mark Rutte

04-11-2019 - 11 reacties VINKENBUURT (OMMEN) – Tot een instant oplossing van de stikstofcrisis zal een gesprek met een politicus niet leiden, maar wie desondanks een boom over dit onderwerp wil opzetten kan dat woensdagavond doen met de VVD Tweede Kamerleden Helma Lodders en Mark Harbers. Uitzonderlijk is dat ook minister president Mark Rutte van de partij is en […]


Commentaar: Schoutens worsteling

29-10-2019 - 27 reacties Een grote bron van zorg vormt het optreden van Carola Schouten, de minister van het door dit kabinet weer in ere herstelde ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit. Ze begon enthousiast en beloofde minder regels en meer duidelijkheid. Onderhand is de onzekerheid groter dan ooit en de regelbrij verder uitgebreid. Ten tijde van de fosfaatperikelen bleef dat nog redelijk onderhuids, omdat deze problematiek vooral de veehouderij raakt.

Met haar plan voor een kringlooplandbouw en de aanpak van de stikstofcrisis ziet nu ook het grote publiek hoe deze minister worstelt. Haar visie op een nieuwe landbouw ontvouwde ze na een lange sessie met vele betrokkenen. Een half jaar later volgt echter een flinke domper: de door Schouten ingevoerde Taskforce Verdienmodel waarschuwt dat kringlooplandbouw Europees opgepakt moet worden. Lukt dat niet, dan gaan veel Nederlandse boeren financieel kopje onder.

Schoutens optreden in de stikstofcrisis verdient ook niet de schoonheidsprijs. Haar brief van 4 oktober met oplossingen voor de korte termijn riep zoveel woede en vragen op, dat het wederom leidde tot massale protesten in Den Haag en bij de provinciehuizen. ,,Ik had dit beter moeten doen”, zei ze onlangs berouwvol in de Kamer.

Schouten heeft tot 1 december de tijd gevraagd om meer duidelijkheid te verschaffen. Dan zal duidelijk worden of de ChristenUnie-politica nog wel de juiste vrouw op de juiste plaats is.


De grote stikstofworsteling van de politiek: 'We moeten het nu zorgvuldig doen'

18-10-2019 - 0 reacties Moet de veestapel kleiner? Op welke wegen gaan we minder hard rijden? Welke bouwprojecten blijven nog stilliggen?
Op die vragen komt voorlopig nog geen antwoord. Een meerderheid van de Tweede Kamer erkent dat de stikstofproblematiek zó ingewikkeld is dat er meer tijd voor oplossingen nodig is, bleek donderdagavond in een debat.
Natuurbeschermers die de noodklok luiden, boeren die massaal met hun trekker de weg opgaan, de binnenstad van Den Haag die vanwege de protesten wordt afgesloten met hulp van het leger, bouwprojecten die niet van start kunnen gaan of niet verder kunnen: de spanningen die de stikstofproblematiek oproept domineerden de afgelopen dagen het nieuws.
Meer tijd nodig
En wie twee weken geleden dacht dat het kabinet met de lang verwachte oplossing kwam - sinds de Raad van State dit voorjaar eerder beleid naar de prullenmand verwees - had het mis. Een brief van minister Schouten aan de Kamer van begin oktober was pas het begin van een steeds zichtbaarder worsteling. Ook al wil iedereen snel duidelijkheid, het is duidelijk dat er meer tijd nodig is.
Dat die zorgvuldigheid niet overbodig is werd woensdag al duidelijk toen wetenschappers en juristen in een hoorzitting in de Kamer betoogden dat de plannen van het kabinet zowel ten opzichte van de boeren als de natuur juridisch niet haalbaar zijn.
Donderdag bleken de provincies en de minister er ook niet uit te komen. Ze nemen zeker zes weken extra tijd en een meerderheid in de Kamer legt zich daarbij neer.
Schouten erkende dat de afgelopen weken te veel onduidelijkheid is ontstaan. De provincies namen na Schoutens brief van 4 oktober veel verdergaande maatregelen dan het kabinet en dat stuitte vooral in de landbouw op groot verzet. Onder druk van hier en daar gewelddadig verlopen boerenprotest trok een aantal provincies de maatregelen weer in.
De minister gaf toe dat ze dingen "beter had moeten doen" en dat haar aanpak met name bij boerengezinnen tot onzekerheid heeft geleid. "Daar steek ik de hand ook in eigen boezem. Juist omdat is gebleken hoe complex het is nemen we nu meer tijd. Het is geen big bang die ik even kan doen. We moeten dit zorgvuldig doen".
Valse beloftes
Maar de oppositie is kritisch. GroenLinks-leider Klaver vroeg zich meerdere malen af hoe deze chaos heeft kunnen ontstaan. Onder meer PvdA, SP, Partij voor de Dieren en GroenLinks vinden dat de minister en de coalitie moeten erkennen dat het verminderen van stikstofuitstoot alleen kan als de veestapel kleiner wordt. De partijen nemen het CDA en VVD kwalijk dat die de indruk wekken dat dat niet nodig is. Ze spreken over "valse beloftes".
Ook Forum voor Democratie en de PVV vinden dat de waarheid niet verteld wordt, maar dan op een andere manier: die partijen vinden juist dat het stikstofprobleem overdreven wordt. De PVV wil dat het kabinet gaat kijken of alle zogenoemde Natura-2000 gebieden behouden moeten blijven, nu "boeren omvallen en Nederland op slot zit". De stikstofuitspraak van de Raad van State had vooral betrekking op die natuurgebieden.
CDA-Kamerlid Geurts stelde dat hij "gedwongen krimp van boeren niet gaat meemaken". VVD-Kamerlid Harbers, nog maar een paar weken woordvoerder op dit terrein, zei ook tegen het dwingen van boeren te zijn.
Hoezeer de politieke partijen ook van mening verschillen, over één ding zijn ze het wel eens: de problemen spelen veel breder dan alleen in de landbouw. Het kabinet en de provincies gaan opnieuw om de tafel en het is de bedoeling dat we uiterlijk 1 december meer horen over de oplossingen.
PvdA, PvdD, GroenLinks en SP vinden dat de politiek moet erkennen dat inkrimping van de veestapel onvermijdelijk is. CDA en VVD willen boeren niet dwingen te stoppen. VVD-Kamerlid Harbers legt uit waarom.


[video] Truckpech voor Anky van Grunsven

10-10-2019 - 0 reacties Originele beschrijving

Afgelopen dinsdag was ik even in Barneveld. Precies toen ik bij Volvo- en Renault dealer Harbers langs reed, werd daar ook de door Anemone opgebouwde Volvo FH 4th gen paardentransporter van Nederlands bekendste ruiter, Anky van Grunsven, afgeleverd door een Volvo FH 3rd gen Falkom bergingswagen van Wolves uit Wierden.


Joey Splithof start zijn bedrijf met eerste Volvo Edition2

23-09-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Een primeur voor Joey Splithof: hij rijdt als eerste in Nederland met de Volvo Edition2. De Volvo FH 500 4×2-trekker combineert optimale rijprestaties met chauffeurscomfort, veiligheid en zuinig rijden. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks. De aanschaf van de zeer compleet uitgeruste truck valt voor Splithof samen met de start van zijn bedrijf Splithof Freight. Hij zag de Volvo Edition2 tijdens de presentatie op het Truckstar Festival. “Ik was meteen verkocht, vooral vanwege de bijzondere kleurstelling. Het matzwart met de blauwe accenten geeft deze truck een unieke uitstraling.” I-Shift Dual Clutch-versnellingsbak De Volvo Edition2


Volvo FM autotransporter voor Europcar

12-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Autoverhuurbedrijf Europcar Nederland heeft een nieuwe Volvo FM autotransporter in gebruik genomen. De truck is geleverd door Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks. Bij de keuze voor Volvo gaven de mening van de chauffeur en tevredenheid over de samenwerking met Harbers Trucks de doorslag. De Volvo FM 410 X-Low 4×2-autotransporter wordt ingezet voor transport van voertuigen tussen filialen van Europcar in Nederland. Europcar Nederland, franchisenemer van Europcar International en een van de grootste autoverhuurbedrijven van het land, voorziet in de mobiliteitsbehoefte van zowel zakelijke als particuliere klanten. Europcar heeft in Nederland een landelijk dekkend netwerk met 38 vestigingen en een wagenpark dat


Geef koe de ruimte om tochtigheid te tonen

08-09-2018 - 0 reacties Om koeien tijdig en bij de eerste inseminatie drachtig te krijgen, is het van belang dat ze hun tochtigheid kunnen laten zien. Als de koe in een omgeving staat die fysieke uitingen van tochtigheid – zoals bespringen, kinrusten en snuffelen – in de weg staat, kan dat onderaan de streep gevolgen, zegt Arnold Harbers van Nedap uit Groenlo..


Walet & ZN: Against all rules

21-04-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

Gistermiddag mocht de firma Walet & Zn uit Nijkerkerveen deze  door de Firma Harbers geleverde Volvo FH 460 Globetrotter XL in ontvangst nemen. En Erwin Visser maakte daar deze foto’s van. We wensen de firma Walet en de chauffeur vele veilige kilometers toe met deze prachtige Volvo.


Dit zijn de 24 mannen en vrouwen van Rutte III

26-10-2017 - 0 reacties Hij vertelde deze week wat de running gag was aan de formatietafel. "De grap die we af en toe maakten, was: we moeten de formatie wel onderbreken voor de verkiezingscampagne in februari 2021. Dan gaan we daarna weer verder." Mark Rutte (50) is blij dat het niet zover is gekomen. De VVD-politicus, nu voor de derde keer premier, kijkt ernaar uit om met zijn nieuwe kabinet aan de slag te gaan. "We hebben gepoogd te zoeken naar mensen met een ego dat ook tegen een stootje kan. Er zit echt een mooi team van 23 karakters."
Lees hier meer over wat Rutte zei na afloop van al zijn gesprekken met de nieuwe bewindspersonen. Of bekijk hier en hier twee compilatievideo's van die gesprekken.
"Kan een botte Fries ook een diplomaat zijn?" Halbe Zijlstra (48), de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, moest lachen toen hem maandag deze vraag werd gesteld. "Dat zal moeten blijken", zei hij. De afgelopen jaren was Zijlstra fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer. Naar eigen zeggen hoorde daar een ander, 'scherper' profiel bij dan bij het ministerschap. Daarom hoopt hij Nederland de komende tijd een ander beeld te laten zien.
Lees hier meer over Halbe Zijlstra.
Ze spreekt (onder meer) vloeiend Arabisch en Spaans en werkte en woonde in Libanon, Jordanië, Syrië, Genève en New York. Als minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking laat Sigrid Kaag (55) een jarenlange carrière bij de Verenigde Naties achter zich. In 2013 en 2014 leidde ze nog een VN-missie in Syrië die de chemische wapens daar moest vernietigen. Kaag is kritisch over de manier waarop Nederland en Europa met migratie omgaan. Volgens haar wordt te makkelijk gedacht over opvang in de regio. In het regeerakkoord staat dat het kabinet die opvang wil verbeteren.
Lees hier meer over Sigrid Kaag.
In eerdere tweets noemde hij Alexander Pechtold een 'windvaan' en beschuldigde hij Mark Rutte van 'dikke ik'-prietpraat'. Spijt heeft Ferdinand Grapperhaus (57) daar niet van, want de tweets hoorden, net als zijn columns in het Financieel Dagblad, bij zijn toenmalige rol, vindt hij. "U mag allemaal lezen wat ik als privépersoon daarvan vond. En u mag mij als bewindspersoon altijd op mijn verantwoordelijkheden afrekenen en aanspreken." Grapperhaus is al sinds de jaren tachtig werkzaam in de advocatuur en was ook hoogleraar Europees arbeidsrecht in Maastricht. Dat verruilt hij nu voor het ministerschap van Justitie en Veiligheid.
Lees hier meer over Ferdinand Grapperhaus.
Hij gold als een van de kroonprinsen van de VVD toen hij in 2012 staatssecretaris werd in het kabinet-Rutte II. Maar het staatssecretariaat liet zijn sporen na. Als verantwoordelijke voor het primair en voortgezet onderwijs botste Sander Dekker (42) regelmatig met het onderwijsveld. Ook de totstandkoming van zijn nieuwe Mediawet ging niet zonder slag of stoot. Maar Dekker, die nu minister voor Rechtsbescherming wordt, vindt het niet erg dat hij het 'kroonprins'-imago nu achter zich laat: "Van die vloek ben ik af. Als je de hemel in wordt geprezen als het grote talent is dat vaak iets waar je niet aan kunt voldoen."
Lees hier meer over Sander Dekker.
Al in de zesde klas van het vwo werd hij lid van de VVD. "Het was de tijd van de jeugdwerkloosheid en de kruisraketten. Je telde niet mee als je geen mening had. Die had ik wel." In het kabinet-Rutte III wordt Mark Harbers (48) staatssecretaris van Justitie en Veiligheid. Hij gaat zich vooral bezighouden met asielzaken, een van de grotere thema's in zijn tijd als Tweede Kamerlid, de afgelopen acht jaar. In het buitenland krijgt hij de titel 'minister voor Migratie'. "Politiek is niet voor bange mensen", zei hij toen een verslaggever hem maandag vroeg of hij niet opziet tegen de asielportefeuille. "Ik ga gewoon met open vizier het gesprek met de Tweede Kamer aan."
Lees hier meer over Mark Harbers.
Haar naam is opmerkelijk - je spreekt hem uit als óó-lon-green - en haar achtergrond is dat misschien ook wel een beetje. Kajsa Ollongren (50) is jonkvrouw, half-Nederlands en half-Zweeds en stamt uit een adellijk Fins geslacht. Vanaf vandaag mag ze zich ook minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en vicepremier noemen. Door haar adellijke achtergrond verdwijnt wel de Wet op adel uit haar portefeuille, werd gisteren bekend. Ollongren kent de weg in Den Haag goed. Ze werkte jarenlang op het ministerie van Economische Zaken en was een paar jaar geleden, als hoogste ambtenaar op het ministerie van Algemene Zaken, nog de rechterhand van Rutte. Na drie jaar als wethouder in Amsterdam keert ze nu weer terug naar het Binnenhof.
Lees hier meer over Kajsa Ollongren.
"Het is altijd goed om op een ander dossier actief te zijn dan waar je veel verstand van hebt", zegt hij over zijn nieuwe functie als staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Velen hadden namelijk verwacht dat Raymond Knops (45) minister van Defensie zou worden, omdat hij veel ervaring heeft op dat gebied. Zelf heeft de geboren Limburger er zin in om zich voor zijn nieuwe departement in te zetten. "Er liggen heel veel uitdagingen op alle gebieden, het is een brede portefeuille, en daar kijk ik erg naar uit."
Lees hier meer over Raymond Knops.
"Kinderen worden nu te snel in een hokje gestopt", zei zij vorig jaar nog, als onderwijswethouder in Den Haag. Ze vond dat kinderen meerdere jaren in de brugklas moeten kunnen doorbrengen, zodat ze meer tijd hebben om te kiezen tussen vmbo, havo en vwo. Als minister van Onderwijs kan Ingrid van Engelshoven (51) hier werk van gaan maken.
Lees hier meer over Ingrid van Engelshoven.
Dat hij eigenlijk een 'politieke junkie' is, zal hij niet ontkennen. Arie Slob (55) zat bijna veertien jaar in de Tweede Kamer, waarvan zeven jaar als fractievoorzitter van de ChristenUnie. In 2015 verliet hij de politiek. "Ik heb de twee jaar dat ik hier weg ben, gebruikt om eens even wat te resetten", zegt hij daar nu over. Maar politiek bloed kruipt waar het niet gaan kan. Slob keert terug naar Den Haag als minister op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en wil op die positie snel met leraren in gesprek. "Ik voel me een beetje een herintreder die weer terug aan het front is."
Lees hier meer over Arie Slob.
In de Eerste Kamer lag hij nog wel eens dwars. Tot twee keer toe stemde hij anders dan zijn collega-CDA'ers, bijvoorbeeld over de wet die een einde moest maken aan 'weigerambtenaren'. In 2014 stemde Hoekstra (42) als enige CDA'er vóór die wet. Nu wordt hij minister van Financiën. Zijn bagage: een keur aan managementervaring, opgedaan bij Shell en adviesbureau McKinsey, waar hij tot zijn aantreden als minister partner was. Ook in zijn studententijd stond Hoekstra al aan een roer: in 1997 was hij voorzitter van de Leidse studentenvereniging Minerva.
Lees hier meer over Wopke Hoekstra.
Tot vorige week vrijdag was hij nog helemaal geen D66-lid. Dat vond Menno Snel (46) niet passen bij zijn vorige functies, onder andere als topambtenaar op het ministerie van Financiën en directievoorzitter van de Nederlandse Waterschapsbank. "Ik stemde al wel D66", zegt hij nu lachend. "De partij staat dicht bij mijn uitgangspunten." Snel heeft veel ervaring in de financiële wereld. Nu hij als staatssecretaris verantwoordelijk is voor de Belastingdienst zal hij die nog hard nodig hebben. Volgens zijn voorganger Eric Wiebes moet Snel een 'onverwoestbaar humeur' hebben en 'geen enkele interesse in zijn eigen loopbaan'. Gelukkig voor Snel zijn de lijntjes met zijn voorganger kort: Wiebes wordt in het nieuwe kabinet minister van Economische Zaken en Klimaat.
Lees hier meer over Menno Snel.
Haar vader was ooit beroepsmilitair en daarom ging Ank Bijleveld (55) afgelopen weekend even bij haar ouders langs. Als nieuwe minister van Defensie kon ze wel wat 'tips en tricks' gebruiken. Bijleveld kent Den Haag op haar duimpje: in het vierde kabinet van Jan-Peter Balkenende (2007-2010) was ze al staatssecretaris en ook was ze twee keer lid van de Tweede Kamer. De afgelopen vijf jaar was ze commissaris van de koning in Overijssel. Over of ze net als oud-minister van Defensie Hennis ook met het Korps Commandotroepen gaat parachutespringen, is Bijleveld duidelijk: "Nee, daar kunt u van op aan. Ik houd niet zo van grote hoogtes."
Lees hier meer over Ank Bijleveld.
Voor het eerst in zeven jaar zit er weer een staatssecretaris op Defensie. Aan Barbara Visser (40) de taak om, samen met minister Bijleveld, de problemen op het geplaagde departement op te lossen. Visser is blij dat ze als staatssecretaris mag bijdragen aan onze veiligheid, 'samen met al die mannen en vrouwen van Defensie'. Een nieuwkomer in de politiek is ze niet: Visser zat sinds 2012 in de Tweede Kamer en was daarvoor gemeenteraadslid en wethouder in Zaanstad.
Lees hier meer over Barbara Visser.
Ze werd eigenlijk een beetje en passant lid van de VVD. Toen ze in 1994 naar een andere stad verhuisde, waar ze niemand kende, zag ze in het lokale krantje een advertentie van de partij. Ze zochten mensen voor achterbanvergaderingen. Cora van Nieuwenhuizen (54) meldde zich aan en daarna ging het snel. Ze was achtereenvolgens gemeenteraadslid, lid van de Provinciale Staten, gedeputeerde, Tweede Kamerlid en lid van het Europees Parlement. Nu keert ze als minister van Infrastructuur en Waterstaat weer terug naar Den Haag. "Als kind had ik nooit gedacht dat dit mijn loopbaan zou worden."
Lees hier meer over Cora van Nieuwenhuizen.
Buiten is het herfst, binnenkort vallen de eerste bladeren op het spoor. Stientje van Veldhoven (44), die als staatssecretaris het openbaar vervoer in haar portefeuille krijgt, maakt zich er nog niet zo druk om. "We gaan kijken wat dat wordt." Van Veldhoven staat bekend als iemand die klimaat en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. In de afgelopen zeven jaar, toen ze lid was van de Tweede Kamer, maakte ze zich bijvoorbeeld hard voor verplichte maatregelen om energie te besparen. Nu wil ze van het openbaar vervoer 'echt een goed alternatief' maken voor in de file staan. "Daar zet ik graag mijn tanden in."
Lees hier meer over Stientje van Veldhoven.
Dat hij de Belastingdienst nu achter zich moet laten, vindt hij best 'verdrietig'. "Ik ben eigenlijk dol op de Belastingdienst", zei Eric Wiebes (54) deze week na afloop van zijn gesprek met formateur Rutte. Wel is hij klaar voor een nieuwe uitdaging. Als minister van Economische Zaken en Klimaat laat hij het ministerie van Financiën, waar hij staatssecretaris was, achter zich. Wat voor minister van Klimaat hij wil zijn? "Een economische. De kunst is om van klimaat een kans te maken voor de economie, maar ook van een goed draaiende economie een kans voor klimaat."
Lees hier meer over Eric Wiebes.
Deze geboren Volendamse komt uit een ondernemersfamilie. "Dat gevoel dat er, als je 's ochtends op kantoor komt, niet altijd werk voor je is, dat gevoel ken ik heel sterk." Maar verder moet Mona Keijzer (49) zich nog wel verdiepen in haar nieuwe portefeuille op Economische Zaken. Ze gaat als staatssecretaris het midden- en kleinbedrijf in Nederland ondersteunen en versterken. Keijzer zat hiervoor in de Tweede Kamer en was afwisselend gemeenteraadslid en wethouder in Purmerend en Waterland. Ook heeft ze gewerkt als advocaat en mediator.
Lees hier meer over Mona Keijzer.
Deze financiële bolleboos onderhandelde samen met D66-leider Pechtold over een nieuw kabinet. Als minister van Sociale Zaken maakt hij daar nu zelf onderdeel van uit. Wouter Koolmees (40) was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in de politiek. Naar eigen zeggen verfde hij als middelbare scholier zijn haar auberginekleurig bij het aantreden van het eerste paarse kabinet in 1994. Inmiddels werkt Koolmees zo'n veertien jaar in Den Haag, eerst als ambtenaar op het ministerie van Financiën en sinds 2010 als Tweede Kamerlid. Dat hij nu minister wordt, vindt hij 'zeer eervol'.
Lees hier meer over Wouter Koolmees.
Na zeven jaar in de Tweede Kamer, waarvan vijf als vicefractievoorzitter van de VVD, maakt Tamara van Ark (43) nu de overstap naar het kabinet. Velen zien dat als beloning voor haar rol als 'chief whip', waarin ze de fractie bij elkaar moest houden. En omdat de VVD een regeringspartij was, betekende dat voor Van Ark ook zorgen dat de Kamerfractie een beetje in de pas bleef lopen met het kabinetsbeleid. Nu wordt ze staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, een portefeuille die haar niet onbekend is: ook als wethouder in Nieuwerkerk aan den IJssel (nu de gemeente Zuidplas) ging ze over sociale zaken.
Lees hier meer over Tamara van Ark.
Zijn schoenen trokken zaterdag meteen de aandacht, toen hij de Stadhouderskamer binnenwandelde voor een gesprek met formateur Rutte. Hugo de Jonge (40) staat bekend om een bonte schoenenverzameling waarmee hij niet onopgemerkt blijft. Ook zijn standpunten als CDA'er zijn niet altijd even orthodox. Als jeugd- en zorgwethouder in Rotterdam zei hij dat mensen die niet in staat zijn tot verantwoord ouderschap verplicht voorbehoedsmiddelen zouden moeten gebruiken. De Jonge wordt nu minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en vicepremier. Dat er veel Rotterdammers in de nieuwe kabinetsploeg zitten, vindt hij een voordeel. "Het is dus een ploeg die met opgerolde mouwen klaar staat om aan de slag te gaan."
Lees hier meer over Hugo de Jonge.
Als bestuursvoorzitter van het UWV gaf hij journalisten zijn 06-nummer, zodat ze hem altijd konden bellen. Of dat nu ook weer geldt, daar moet Bruno Bruins (54) eens even goed over nadenken. Als minister voor Medische Zorg op het ministerie van Volksgezondheid wil hij eerst graag kennismaken met de mensen in het veld. "Niet alleen maar zenden, ook ontvangen."
Lees hier meer over Bruno Bruins.
Hij is een van de drie bewindspersonen op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, maar niemand zal zich gaan vervelen, denkt Paul Blokhuis (53). "Er is een kolossale klus te doen. Alleen al aan de ggz, onderdeel van mijn portefeuille, zou ik een dagtaak kunnen hebben." De oud-wethouder van Apeldoorn gaat zich naast met de ggz ook bezighouden met preventie, vooral op het gebied van roken en overgewicht. "Wij willen echt een begin maken met een rookvrije generatie."
Lees hier meer over Paul Blokhuis.
Tijdens de formatie week zij niet van de zijde van medeonderhandelaar Gert-Jan Segers. Nu zijn de ogen op háár gericht, want in het kabinet-Rutte III is Carola Schouten (40) minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en vicepremier. Ze was blij dat ze afgelopen zaterdag, in haar gesprek met formateur Rutte, nog even de wederzijdse verwachtingen kon doorspreken. "Het is toch best spannend, nieuw. En het vicepremierschap is veeleisend." Schouten kent het reilen en zeilen van het boerenbedrijf: ze groeide op een boerderij op en na het overlijden van haar vader runde ze het bedrijf samen met haar moeder en zussen.
Lees hier meer over Carola Schouten.


Renault Masters voor Hamer

11-07-2017 - 0 reacties Technisch alleskunner Hamer in Apeldoorn heeft het afgelopen jaar negen Renault Master toegevoegd aan haar wagenpark. Het betreft een chassis-cabine met open laadbak en acht gesloten L3H2 bestelwagens. De gunstige Total Cost of Ownership en betrokkenheid van Renault Trucks-dealer Harbers Trucks in Apeldoorn gaven de doorslag voor de keuze voor de Renault Trucks Master.Vanuit drie vestigingen in Nederland en een vestiging in België biedt Hamer technische oplossingen voor bedrijven en industrieën. Voorbeelden van projecten die door Hamer worden uitgevoerd zijn de aanleg van brandstofinstallaties, klimaatbeheersingssystemen en noodstroomvoorzieningen. Voor service en onderhoud heeft Hamer ruim tachtig servicebussen op de weg. Prijs-kwaliteitverhouding


Renault als rijdende werkplaats voor Vink

28-02-2017 - 0 reacties Vink uit Barneveld heeft onlangs een Renault Trucks D-serie met 210 pk in gebruik genomen. De truck wordt ingezet als rijdende werkplaats voor de inrichting van tankstations. Vooral de robuustheid van het voertuig en de goede ervaringen die het bedrijf opdeed met een Renault Trucks Midlum waren voor Vink redenen opnieuw voor Renault Trucks te kiezen. De truck werd geleverd door Renault Trucks-dealer Harbers uit Barneveld.De Renault Trucks D voor Vink heeft 210 pk en werd aangeschaft ter vervanging van een Renault Trucks Midlum uit 2006. De truck wordt ingezet als rijdende werkplaats voor de inrichting van tankstations.De laadbak, compleet


Negen Volvo's FM voor Detailresult

21-02-2017 - 0 reacties Detailresult Logistiek, het logistieke bedrijf van de supermarktketens Dirk van den Broek en DekaMarkt, heeft na een weloverwogen aanbestedingstraject besloten om negen Volvo FM trucks in de vloot op te nemen. Detailresult Logistiek verzorgt de complete logistiek en opslag voor genoemde supermarktbedrijven, voor Dirck III Slijterijen en voor Deka Tuin vestigingen. Hierbij gaat het om de bevoorrading van ruim 240 winkels. De nieuwe Volvo’s worden geleverd door de Volvo dealers Van der Linden Van Sprankhuizen en Harbers Trucks.Twee vestigingen Detailresult is al jaren klant van Volvo, de eerste transacties gaan terug naar de jaren tachtig. Het bedrijf heeft inmiddels 58


Volvo FMX voor Smink

16-02-2017 - 0 reacties Volvo dealer Harbers heeft onlangs een Volvo FMX afgeleverd aan Smink. Het gaat hier om een 10×4 welke in de basis als 8×4 door Volvo geleverd is. Hij is in samenwerking met Terberg omgebouwd naar een wide spread gestuurd tandemstel en er is door hen een voorloopas bijgeplaatst. Het GCW komt hiermee op 53 ton. De FMX komt uit een order van meerdere bestelde en geleverde meerassers, onder andere ook een 8×4 triple en 8×2 tripple chassis. Veel veilige en winstgevende kilometers toegewenst! Met dank aan Jeroen van Holland voor de foto’s en informatie.


Renault C520 8×4 voor Alex van den Brom

06-12-2016 - 0 reacties Voor het transport van containers, bestratings- en grondwerkzaamheden en de aanleg en onderhoud van paardenbakken heeft Alex van den Brom uit Hoevelaken onlangs een Renault Trucks C aangeschaft. De bakwagen in 8×4 tridem configuratie met 520 pk is opgebouwd met een autolaadkraan inclusief knijper en een kabelsysteem. Vooral de ruime cabine, prettige versnellingsbak en de robuuste uitstraling van de truck waren voor Alex van den Brom redenen om voor Renault Trucks te kiezen. De truck werd geleverd door Harbers Trucks Barneveld.


Volvo FH voor Van de Groep

16-07-2016 - 1 reacties Harbers heeft een prachtige Volvo FH afgeleverd aan Zeevisgroothandel A. van de Groep en Zonen b.v. uit Spakenburg. Geen uitgebreide teksten dit keer, gewoon even in stilte genieten samen met de FTF van het bedrijf. Veel veilige en winstgevende kilometers toegewenst!


Volvo FL voor Olthuis

29-01-2015 - 0 reacties [url][/url]]


Volvo FH voor HTH

02-01-2015 - 0 reacties [url][/url]]


24 Volvo FH 460 trekkers voor Post & Haveman

13-10-2014 - 0 reacties Met de bietencampagne in volle gang heeft Post & Haveman, gevestigd in Dronten, 24 nieuwe Volvo FH 460 trekkers in gebruik genomen. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealers Nijwa Groep en Harbers Trucks.

Post & Haveman levert een veelzijdig pakket aan transport en logistieke diensten. Van een hectische campagneplanning tot distributiewerk wil het bedrijf passende transportoplossingen bieden. Kwaliteit en flexibiliteit spelen een belangrijke rol in de bedrijfsvoering. Agrarisch transport is een van de specialiteiten van Post & Haveman. Dit omvat het transport van suikerbieten uit de Noordoostpolder, Oost- en Zuid-Flevoland naar de fabrieken van de Suiker Unie.


Volvo FMX 8x4 tridem voor Woudenberg

19-05-2014 - 0 reacties Woudenberg B.V. uit Renkum heeft onlangs een Volvo FMX 8x4 tridem in gebruik genomen. De truck wordt voornamelijk ingezet voor de wegenbouw en het vervoer van houtsnippers. Het voertuig werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks.