Wielen

Wielen nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Wielen nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Wielen nieuws

Windmolens en zonnepanelen in 'Duurzame Polder' tussen Den Bosch en Oss een stap dichterbij

10-07-2020 - 0 reacties De Duurzame Polder tussen Oss en Den Bosch is een stap dichterbij gekomen. Hoewel er veel weerstand is vanuit omwonenden, hebben de gemeenteraden deze week groen licht gegeven aan de plannen voor een gebied met bijna vijftig grote windmolens of zo'n 700 hectare met zonnepanelen. Of, en die kant lijkt het op te gaan, een combinatie hiervan. Een plek is er ook al voor gevonden: het project komt in de polders van Rosmalen, Nuland, Geffen en Lith.
Verzet is er wel. Vanuit de bewoners van die gebieden en ook ook vanuit de gemeenteraden van Oss en Den Bosch. De gemeenteraden waren dan ook verdeeld. Maar een meerderheid kwam er in beide gemeenten wel voor de beslissing. Daarom waren de wethouders Van der Schoot van Oss en Van der Geld van Den Bosch vrijdag naar het provinciehuis gekomen, om samen met gedeputeerde De Bie van de provincie tekst en uitleg te geven.
Maar veel concreter werd het nog niet. De keuzes moeten nog gemaakt worden. Waar de windmolens komen en waar de zonnepanelen. En hoe de verhouding komt te liggen. Daar is verder onderzoek voor nodig, maar de planning is dat rond 2025 alles in kannen en kruiken moet zijn.
KeuzesWethouder Johan van der Schoot uit Oss is blij dat er een volgende stap gezet is, maar erkent dat er nog veel moet worden onderzocht en uitgewerkt voordat duidelijk is hoe De Duurzame Polder' er straks uit gaat zien.
"De concreetheid moet nog komen. Maar we laten nu wel zien wat de mogelijkheden zijn en wat het belang er van is. De gemeenteraden hebben hier straks het laatste woord over. We weten dat er weerstand is tegen windmolens, maar zonnepanelen op grond zijn weer duurder en kosten veel meer grondgebruik. Dus die keuzes moeten gemaakt worden waarbij de belangen van de natuur en de landbouw ook een rol spelen."
Weerstand en verzetNiet iedereen zit op de windmolens en zonnepanelen te wachten. Vanuit de dorpen tussen Den Bosch en Oss is er weerstand en nu is al zeker dat er ook de komende jaren bij alle verdere procedures vanuit die hoek bezwaren zullen komen. Wethouder Mike van der Geld van Den Bosch houdt daar ook rekening mee.
"Wij willen een zorgvuldig proces, waarbij de bewoners ook hun inbreng zullen hebben. De vergunningen moeten in 2025 rond zijn en tot die tijd gaan we zorgvuldig te werk. Er is verzet en daar heb ik begrip voor, maar we moeten wel wat met elkaar. Veel mensen staan achter de klimaatneutrale doelstelling. Belangrijk is nu dat we daar op een integere manier vorm en inhoud aan gaan geven, met zoveel mogelijk draagvlak."
GROEN inZICHTDat draagvlak is er vooralsnog niet bij bewonerscollectief GROEN inZICHT. Bewoners van de Rosmalense wijk de Groote Wielen hebben zich verenigd om samen een vuist te maken tegen de plannen, waarbij vooral de mogelijke komst van windturbines in de buurt van hun wijk een doorn in het oog is.
Voorzitter Pascal Spelier houdt rekening met nog enkele jaren strijd. "Het plan dat er nu ligt, is een groot industrieel energiepark en daar staan we als omwonenden niet achter. De nut en noodzaak van dit plan is er niet en het is veel te grootschalig voor dit gebied. De inspraak is beperkt, want je kan alleen bezwaren maken als er daadwerkelijk duidelijkheid is. Maar het lijkt of het bewust nog abstract gehouden wordt, hoewel er bijvoorbeeld al plekken voor windmolens aangewezen zijn. Maar voor ons is de grootschaligheid van alle plannen al reden genoeg om bezwaar te maken."
De gemeenteraden van Den Bosch en Oss zullen zich in het najaar buigen over dit adviesrapport over 'De Duurzame Polder', waar de colleges van beide gemeenten al mee hebben ingestemd.


Ford 4000 - Past een 13.6 band op dezelfde velg als een 12.4 band?

26-06-2020 - 3 reacties Ik heb 12.4 banden om mijn velgen van mijn ford 4000. Passen op deze velgen ook 13.6 banden

Mvg Redmer


Massey Ferguson 168 - Welke maat banden passen?

28-03-2020 - 13 reacties Hallo allemaal,

Op mijn MF168 moeten 2 nieuwe achterbanden. Er liggen nu hele slechte (zie foto 2) Kleber 16.9R30 op maar die maat is bijna niet of alleen veel te duur te vinden. Wie weet welke andere maat erop past die wel goed verkrijgbaar is of moet ik op zoek gaan naar andere velgen bijvoorbeeld voor R28.

Alvast bedankt voor jullie hulp.


Natuurorganisaties willen stikstofafspraken met boeren van tafel

19-12-2019 - 16 reacties Twee natuurorganisaties eisen van minister Schouten dat ze de afspraken herroept die ze deze week met de boeren overeenkwam. Mobilisation en vereniging Leefmilieu, die de stikstofproblematiek aankaartten bij de Raad van State en die zaak eind mei wonnen, vinden het onacceptabel dat zij zijn gepasseerd. "U kunt zich niet permitteren om stikstofbesluiten te nemen die opnieuw gaan sneuvelen bij de rechter", waarschuwen ze Schouten.

Dinsdag kwamen het kabinet en een collectief van boerenorganisaties maatregelen overeen om op korte termijn de stikstofuitstoot door de landbouw te verminderen. Zo komt er minder eiwit in het voer van melkvee, gaan koeien vaker in de wei en wordt mest aangelengd met water.
Ook werd toegezegd dat er geen sectorbrede krimp komt en dat bedrijven niet gedwongen worden opgekocht. Daarnaast krijgen ruim 3400 bedrijven waarvan de vergunning was vervallen door de stikstofuitspraak van de Raad van State alsnog vergunningen.

"Deze afspraken met landbouwsector zijn een ramp voor de natuur", zegt Johan Vollenbroek van Mobilisation. "Door krimp van de veestapel uit te sluiten maakt het kabinet elke serieuze oplossing onmogelijk."
De milieuclubs noemen de gemaakte afspraken "een scherpe ontkenning van wat noodzakelijk is voor natuurbehoud". Ze wijzen erop dat minder veeteelt onvermijdelijk is en dat van technische middelen om de stikstofuitstoot te doen afnemen weinig mag worden verwacht. Ook van minder uitstoot door een andere samenstelling van het veevoer verwachten ze weinig.

Ze vinden bovendien dat het kabinet met de afspraken het werk van de commissie-Remkes ernstig in de wielen rijdt. De commissie, die het kabinet adviseert over de aanpak van de stikstofcrisis, komt juist vandaag met een tussentijds rapport over hoe veehouders moeten omgaan met het bemesten van hun land en het naar buiten sturen van hun dieren. In beide gevallen is geen vergunning nodig, zegt Remkes.

In een brief aan Schouten benadrukken Mobilisation en vereniging Leefmilieu dat ze al jaren op de stikstofkwestie wijzen en dat ze een herhaling van zetten "onder geen beding zullen aanvaarden". Ze willen dat de minister hen, samen met vertegenwoordigers van de veehouderijsector, uitnodigt voor een gesprek begin januari.

Een woordvoerder van minister Schouten benadrukt dat er nog geen akkoord is, maar dat het alleen gaat om "afspraken en uitgangspunten" die nog moeten worden uitgewerkt. Het ministerie erkent dat er inderdaad is afgesproken dat er geen "generieke krimp" komt. Maar dat er minder veeteelt komt, kan wel een gevolg van zijn van de maatregelen. Doel blijft om de uitstoot van stikstof te beperken, onderstreept de woordvoerder.
Ook vanuit boerenorganisaties klonken deze week stemmen dat er nog geen akkoord is. Veel afspraken moeten nog worden uitgewerkt, luidde het.


Lozeman Import nieuwe importeur in Duitsland voor Ferrari-tractoren

20-09-2019 - 1 reacties Lozeman Import heeft met tractorproducent Ferrari overeenstemming bereikt over uitbreiding van haar importeurschap naar Duitsland. Vanaf heden is Lozeman de importeur van Ferrari voor vijf Duitse deelstaten, te weten Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen, Bremen, Hamburg en Schleswig-Holstein.  Ferrari, dat gevestigd is in Italië, is sinds 1957 fabrikant van tweewielige tuintractoren en vierwielige kniktractoren met wielen van gelijke grootte. Al sinds de jaren ‘70 is Lozeman de exclusieve importeur voor de Nederlandse markt, België volgde in 2012. Met de uitbreiding van de import naar…


Göweil presenteert nieuwe generatie van de serie G-1

14-09-2019 - 0 reacties De G-1 F125 rondebalenpers alsmede de G-1 F125 Kombi scoren met nieuwe hoogtepunten. Met een groot aantal vernieuwingen bij de rondebalenpers en de pers-wikkelcombinatie reageert de Oostenrijkse fabrikant Göweil op de wensen van vele klanten. Geringe druk op de bodem door grotere wielen Bij de pers-wikkelcombinatie vertrouwt Göweil op grotere wielen en past standaard 560/45R22.5 Flotation Trac-wielen van Vredestein toe. Hierdoor wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld, de bodembelasting op het veld wordt aanzienlijk verlaagd. Het werk op extra zachte bodemomstandigheden wordt…


Kunst op een mengmestverspreider.

10-08-2019 - 0 reacties Op de fiets kom je veel tegen, zoals schilderkunst op een mengmestton, oldtimers waar ik nog nooit van gehoord of er een gezien had. Oude tractoren die bijzonder fraai geverfd zijn als speelobject, ’n Bulldog op ijzeren wielen. Een rode Deutz-Fahr met speciale, van diverse hydraulica voorziene, boottrailer.


Dezeure maakt lichtgewicht Bronto XL

31-07-2019 - 0 reacties Dezeure breidt hun gamma verder uit met een lichtgewicht Bronto. De Bronto-reeks bestaat uit mengmesttanks met wielen ingewerkt in de stalen tank. ...


Antonio Carraro introduceert nieuwe omkeerbare tractor

26-07-2019 - 0 reacties De TRX 5800 is Antonio Carraro’s nieuwste model uit de Ergit 100-serie. Het is het kleinste geschakelde model dat Antonio Carraro levert met omkeersysteem. Deze tractor heeft 50 pk, een gelijke aandrijving op vier even grote wielen en het gepatenteerde Actio-chassis. Deze speciale tractor is dankzij de kleine draaicirkel en omkeerbare rijpositie erg veelzijdig. De tractor is gemaakt voor werkzaamheden op het open veld, tussen rijgewassen, in boomgaarden, wijngaarden, op vlakke grond en op hellingen. De gelijke aandrijving op de vier even grote wielen, de overhangende motor en het Actio-chassis…


Drinkwaterbak S op zonne-energie

19-07-2019 - 0 reacties Na vraag vanuit de markt is er een waterbak op zonne-energie ontwikkeld. Het verzoek kwam van een schapenhouder, hij zocht een eenvoudige waterbak op zonne-energie. Op gebruikt gebied was er niets te vinden wat bij zijn wensen paste. De drinkwaterbakken moesten van hem aan de volgende voorwaarden voldoen: Lage drinkhoogte voor de schapen Op wielen Gunstige kwaliteit-/ prijsverhouding Met deze voorwaarden is de drinkwaterbak op zonne-energie model S ontwikkeld. De S staat voor Small/Smart/Schaap.


Fiat F100 - Verkeerde verhouding nieuwe wielen

11-07-2019 - 7 reacties Ik heb onder mijn fiat f100 nieuwe wielen zitten, met achteraan 650/65r38 en vooraan 540/65r28. als we nu de vierwielaandrijving afzetten voelen we dat de verhouding niet klopt. welk is dan de juiste verhouding voor deze maat achterbanden of deze maat voorbanden?


Mc Cormick D430 aanschaffen: technische vragen voor eigenaren

19-06-2019 - 8 reacties Beste mensen Ik ben een limburger maar woon in zuid frankrijk, ik ben voornemens een Mc Cormick D430 te kopen (900€), maar bij het lezen van jullie blogs reizen er toch een aantal (technische) vragen.
* Ik heb begrepen dat de D430 na 1957 standaard met een agriomatic versnellingsbak geleverd werd (10 versnellingen waarvan 8 vooruit (4 lage gearing en 4 hoge(re) gearing + 2 achteruit (1 hoog en 1 laag). Dat overschakelen kan zonder koppelen (onder het rijden) hoe werkt dat?
*Er wordt vaak over smalspoor gesproken, dat is toch geen aparte uitvoering? Alle D430 hebben toch breedte verstelling (al dan niet door de velg te draaien op de naaf)
*Er schijnt op de meeste versies een Bosch hydraulisch hefsysteem te zitten met enkel en dubbel effect, hoe werkt dat?

Ik kan het fout hebben, graag advies
Theo


Schuitemaker Rapide 2000 - Welke maat/soort banden onder ladewagen

11-06-2019 - 31 reacties De huidige banden onder onze ladewagen zijn binnenkort aan vervanging toe, en ik was wel benieuwd wat voor banden jullie onder de ladewagen zouden leggen.

huidige banden: Vredestein flotation pro 710/50r26.5 op een 24.00 x 26.5 velg

de banden moeten slijtvast zijn, wagen is meelopend gestuurd
de banden moeten het liefst zo breed mogelijk
de banden moeten ook een beetje betaalbaar blijven

ben benieuwd naar jullie mening

groet Rickboer


Vandaag valt hij op de mat: het aprilnummer van vakblad Trekkerweb

16-04-2019 - 0 reacties Wendbaar door vier gestuurde wielen Wie een wendbare trekker zoekt van ongeveer 100 pk, moet zijn licht eens opsteken bij het Oostenrijkse Lindner. De Lintrac 110 heeft 113 pk en draait dankzij onder meer de vierwielbesturing op minder dan acht meter. Trekkerweb maakte een proefrit bij importeur Duport in Dedemsvaart. Reportage Fendt 1050 Vario gebruikers Toen Fendt in 2015 zijn 1000-serie voorstelde was de verwachting dat de trekker te groot zou zijn voor Nederland. Maar niets is minder waar. Het is geen trekker voor iedereen,…


De iets oudere Vredo verzet ook nog bergen

11-04-2019 - 0 reacties In een van de vorige reportages waar de Vredo met 27 m3 te zien was, hier de Vredo VT 3936 met 19 m3, allemaal ietsje anders, maar ook grote wielen, bandendruksysteem, de fijne cabine, de relatief korte totaallengte i.v.m. een trekker met tank, de hondengang etc. etc. Reageren mag.


Duport 4-in-Line pomptankwagen met Valtra T174

22-03-2019 - 0 reacties De asconstructie van de Duport 4-in-Line is pendelend opgehangen waardoor de belasting altijd goed verdeeld wordt over de vier wielen.


KAWECO DOUBLE TWIN SHIFT: UITGEKIEND SCHUIFSYSTEEM VOOR LAGERE BODEMDRUK

18-03-2019 - 0 reacties 20 jaar geleden kwam Kaweco met de eerste mesttank met vier wielen op één schuifas op de markt. Het principe bleef, terwijl de tankinhoud en de ...


Regenval rijdt uitrijdseizoen in de wielen

07-03-2019 - 0 reacties Een betere start van het uitrijdseizoen had haast niet gekund, want het mestseizoen ging medio februari van start met een waterig zonnetje en hoge temperaturen. Inmiddels is het weer omgeslagen en wordt er nog nauwelijks mest uitgereden. Wat zijn de verwachtingen voor de komende weken?


Regelval rijdt uitrijdseizoen in de wielen

07-03-2019 - 0 reacties Een betere start van het uitrijdseizoen had haast niet gekund, want het mestseizoen ging medio februari van start met een waterig zonnetje en hoge temperaturen. Inmiddels is het weer omgeslagen en wordt er nog nauwelijks mest uitgereden. Wat zijn de verwachtingen voor de komende weken?


Antonio Carraro SX 7800S met de kilverbak op het Noordzeestrand

03-03-2019 - 0 reacties Loon- en grondverzetbedrijf M.C. Immerzeel uit Noordwijk is met zijn Antonio Carraro SX 7800S bezig om de standplaatsen voor de strandtenten te egaliseren. De SX 7800 S is een trekker die speciaal is ontwikkeld voor de compacte ruimte. Door de knikbesturing kan de trekker zich gemakkelijk tussen de gewassen en obstakels doorbewegen. De  4-wiel aandrijving in combinatie met de vier even grote wielen en het ACTIO systeem zorgen voor een uitstekende grip op de ondergrond, onder alle omstandigheden.